Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

alternatywa dla drogich pieluch

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
38 odpowiedzi w tym temacie

#21 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 02 marca 2011 - 18:43

Ja co prawda doswiadczenia w papmersach nie mam,ale jako, ze bedzie to jakas forma prezentu wybralabym drozsze. No i poza tym dziewczyny tutaj wypowiedzialy sie, ze niestety w tym wypadku drozsze znaczy lepsze ;-)

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć... 

#22 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 02 marca 2011 - 18:49

katrinka37jak nie jestes pewna to moze kup np kilka paczek chusteczek , albo oliwke lub delikatny szampon , tego tez trzeba duzo jak pieluszek.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#23 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 03 marca 2011 - 11:46

Tylko, że z wszelkimi kosmetykami, pieluszkami czy nawet pampersami jest sytuacja, że ich marka MUSI być moim zdaniem skonsultowana z rodzicami... Bo dziecko alergiczne, z tendencją do wysypek po jakimś kosmetyku, to zapowiedź, że już na pewno nie będzie wszystko jedno co używać, tylko to co można będzie... A żeby nie było, ze alergia to nie od razu- leżałam z dziewczyną, której synek po chusteczkach pewnej znanej jako "delikatna" firmy z tradycjami- dostał takiej wysypki w 2 dniu życia, że pielęgniarki się aż za głowę złapały ;-) Chusteczki zmieniła- wysypka znikła ;-)

Tak więc pieluchy, chusteczki czy kosmetyki na prezent jak najbardziej. Ale jednak warto zapytać rodzica czy dziecko nie jest na coś uczulone. Bo może się okazać, że nasz prezent będzie całkiem nietrafiony <bezradny></span>

#24 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 03 marca 2011 - 15:23

ech, pewnie bylas i widzialas co uzywa dla dziecka ;-) wystarczy podejrzec i wybrac z tej samej firmy. Lepiej radzilabym w rozmiar pieluchy strzelic :-P
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#25 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 03 marca 2011 - 16:02

Lepiej radzilabym w rozmiar pieluchy strzelic

o tak . moja kolezanka powiedziala swojemu wujkowi , aby kupil "2" i okazało sie ze sa lekko male , bo tej firmy co ona kupowała widełki wagowe były inne niz w pampersach, ktore dostała.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#26 katrinka37

katrinka37
  • Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 09 marca 2011 - 10:50

Ale jednak warto zapytać rodzica czy dziecko nie jest na coś uczulone. Bo może się okazać, że nasz prezent będzie całkiem nietrafiony <bezradny></span>

I tak właśnie zrobiłam. Spytałam się po prostu koleżanki co bardziej by się jej przydało dla bobasa :) Stanęło na pieluchach Gaga (już raz je miała wcześniej i się sprawdziły) i jeszcze do tego oliwka oraz szampon Nivea. Też używa więc nie będzie kłopotów z uczuleniem. W końcu się udało :mrgreen:

#27 Olta1975

Olta1975
  • Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 12 marca 2011 - 13:10

Jeśli chodzi o jakieś dobre pieluszki to ja polecam Gagę z Tesco. Są tanie a naprawdę dobre. Nie przeciekają i mają mocne zapięcia.
Nikus - jako prezent to może nie koniecznie droższe a lepsze. A jeżeli są nawet tańsze to można wtedy kupić 2 paczki. Tylko gorzej z trafieniem w rozmiar.

#28 AlexI

AlexI
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 11 czerwca 2012 - 13:51

Ja co prawda doswiadczenia w papmersach nie mam,ale jako, ze bedzie to jakas forma prezentu wybralabym drozsze. No i poza tym dziewczyny tutaj wypowiedzialy sie, ze niestety w tym wypadku drozsze znaczy lepsze ;-)

Prezent droższy jest bardziej prestiżowy :) ale nie zawsze droższe jest lepsze, a by najmniej nie zawsze cena jest proporcjonalna do jakości. Pampersy są dobrymi pieluchami, ale np. pieluszki Dada z Biedronki są bardzo zbliżonej jakości, a cena jest dużo korzystniejsza.

#29 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 25 listopada 2012 - 13:56

Ja polecam Bambino Baby Love

o a gdzie mozna zakupic? nie wiedziałam ze sa z tej firmy pieluszki
Ja uzywałam pampersow, czasem kupuje i daje na noc, na dzien dada z biedronki :-P
Mala jest w niej 2-3 godzinki. W nocy nie zmieniam wcale bo podobnie jak Marzycielka nie chce malej wybudzac. Chyba ze w pieluszce jest niespodzianka :lol:
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#30 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 25 listopada 2012 - 21:39

Ja uzywałam pampersow, czasem kupuje i daje na noc, na dzien dada z biedronki

U mnie Pampersy przepadly na calej lini. Przemakaja i nie sa takie chlonne. Kupilam Okruszkowi na noc Active Baby zeby wiecej siku wytrzymaly, a tu prosze przeciekly i klapa. W dzien jak jest kupa to zaraz wyplywala :roll:
U nas nr jeden byly, sa i pewnie beda Dada ;-)

#31 Jogobella

Jogobella
  • Użytkownik
  • 1 174 postów

Napisano 26 listopada 2012 - 14:12

U nas sprawdziły się tylko oryginalne pampersy. Po innych miał strasznie podrażnioną skórę i przeciekały.

#32 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 26 listopada 2012 - 14:56

Pampersy przepadly na calej lini. Przemakaja i nie sa takie chlonne. Kupilam Okruszkowi na noc Active Baby zeby wiecej siku wytrzymaly, a tu prosze przeciekly i klapa. W dzien jak jest kupa to zaraz wyplywala :roll:
U nas nr jeden byly, sa i pewnie beda Dada ;-)

:shock: :shock: :shock: no proszę, a jednak nie zawsze to co znane i drogie = dobre <hmm></span>
a co myślicie o Haggies'? :->

#33 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 26 listopada 2012 - 16:17

a co myślicie o Haggies'?

U nas bylo podobnie jak po Pampersach :roll: Z tym malym wyjatkiem, ze ciut-ciut wiecej wytrzymaly. Ale i tak sa gorsze od Dady :roll:

#34 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 26 listopada 2012 - 16:45

nikus, próbowałam DADA i są ok nawet bardzo ok.
Na pewno dużo lepsze niż PAMPERS - porażka, mało chłonne i śmierdzą chemią :roll:
Często bokiem przeciekają nie wiem jakim cudem :evil:
Zdziadział PAMPERS :!:
Ostatnio chyba zmienili opakowanie? powinni w pieluszki inwestować a nie opakowanie <bezradny></span>
Ja lubie bella happy :mrgreen:

Haggies

nie miałam więc się nie wypowiadam. ;-)

#35 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 26 listopada 2012 - 16:48

Ja lubie bella happy

ja także ich używałam,chłonne,po prostu bardzo mi odpowiadały i cenowo nie było źle. :mrgreen:

#36 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 26 listopada 2012 - 16:56

viola, u mnie teraz bella droższa niż pampers <bezradny></span>

#37 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 28 listopada 2012 - 12:52

Sajuri, mądra dziewczynka :-P :lol:

mloda, Huggies, były niezłe. Ale ogólnie moje typy to (w takiej kolejności): Dada, Rossmann, Huggies.

Miśka na Pampersach była dość długo i szczerze- naprawdę Dada jest nawet lepsza. A sleep&play to jakaś totalna porażka.

A ogólnie chyba wszystko zależy od mamy i dziecka ;-)

#38 łania

łania
  • Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 22 listopada 2019 - 18:44

U nas dla córki używamy Huggies - o wiele tańsze niż Pampers a jakość taka sama o ile nie lepsza. Od czasu do czasu można też się załapać na promocję w jakimś markecie - teraz np jest w Carrefour

#39 Mycha84

Mycha84
  • Użytkownik
  • 390 postów

Napisano 22 listopada 2019 - 22:19

Do kiedy ta promocja w Carrefourze? Muszę siostrze szepnąć słówko, bo już przy trzecim dziecku ich używa.