alternatywa dla drogich pieluch
Napisano 06 lutego 2011 - 19:17
Napisano 06 lutego 2011 - 20:23
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo
Napisano 06 lutego 2011 - 20:26
Napisano 07 lutego 2011 - 06:26
Ja ze względu na skłonność do uczuleń mojej córeczki nawet nie myślałam o tańszych zamiennikach. Podobnie jak tigraa84, na pampersach akurat nie oszczędzam i w sumie to chyba nawet nie żałuję, bo nie muszę się martwić czy w nocy mała się nie obudzi bo pieluszka przemiękła.
Jagódka, jeśli się zdecydujesz to myślę, że dobry pomysł poddała viola, aby w dzień stosować zamienniki, ale jednak w nocy pampersy- w końcu spokojny sen mamy i dziecka to regeneracja sił na cały dzień zabaw
Napisano 07 lutego 2011 - 12:51
Ale tak naprawde teraz az takiej róznicy wielkiej w cenie nei ma.W sobote jak kupowałam pampersy to za duza paczke dałam 44,99zł,ale bylo do nich dodane jeszcze 30% wiecej pieluch w opakowaniu.I to sie w sumie najbardziej opłaca.
Napisano 08 lutego 2011 - 08:48
a jesli moge spytac z ciekawości...na ile starcza taka paczka ??duza paczke dałam 44,99zł,
Napisano 08 lutego 2011 - 09:07
a jesli moge spytac z ciekawości...na ile starcza taka paczka ??
Oryginalnych pampersów? Mi na początku na ponad 3 tygodnie starczała. Teraz na 2 tygodnie- około 2 paczek na miesiac wychodzi. A praktycznie w każdym miesiacu w jakimś wiekszym supermarkecie sa promocje i można taniej albo z czymś pampki kupić.
Katarzynka89, ja jestem bardzo nieekologiczna i wolę spędzić czas prania, kombinowania, przewijania co chwilę, na zabawie z dzieckiem. I przesypiać noc.
Napisano 08 lutego 2011 - 10:37
no i racja, bo wyspana mama to zadowolona mama, ja jestem bardzo nieekologiczna i wolę spędzić czas prania, kombinowania, przewijania co chwilę, na zabawie z dzieckiem. I przesypiać noc.
Napisano 08 lutego 2011 - 10:44
A tetrowe pieluszki?mogą od czasu do czasu być niezłym rozwiązaniem.Na pewno,zdrowe.Jednak mamy przyzwyczaiły sie do wygód i już rzadko która używa tetry.ja jestem bardzo nieekologiczna i wolę spędzić czas prania, kombinowania, przewijania co chwilę, na zabawie z dzieckiem. I przesypiać noc.
Napisano 08 lutego 2011 - 12:23
ale ja sie im wcale nie dziwie... bo zamiast prac - moge zajac sie dzieckiem. Choc mam kolezanke co takich pieluch uzywaja.. raz dziennie .Jednak mamy przyzwyczaiły sie do wygód
Napisano 08 lutego 2011 - 12:26
Zgadza się,sama używałam happy,na przemian z tańszymi wersjami.Chociaż córka wychowała sie na tetrowych pieluszkach.Ale o odparzeniach nie było mowy.ale ja sie im wcale nie dziwie... bo zamiast prac - moge zajac sie dzieckiem.
Napisano 13 lutego 2011 - 18:17
Dobrze, że są alternatywy i osobiscie uważam, że obecnie są niektóre dobre tanie pieluszki (mojej siostrze np. przypasowały gaga, chyba z tesco). Bardzo dobrze, ze mamy wybór. Poza tym myśle, że tanie pieluszki oddziaływają na cenę tych drozszych trzymając ją nieco w ryzach.
I tez jakos nie wyobrazam sobie możliwości prania pieluch. Chyba balabym się o wpływ proszku na delikatną skórę dziecka i jakość wypranej pieluchy.
Napisano 13 lutego 2011 - 18:21
Są przecież proszki do prania przeznaczone dla maluszków.Bardzo delikatne.Po za tym nie wiem jak teraz,ale kiedyś sie pieluchy tetrowe gotowało i prasowało.I tez jakos nie wyobrazam sobie możliwości prania pieluch. Chyba balabym się o wpływ proszku na delikatną skórę dziecka i jakość wypranej pieluchy.
Napisano 13 lutego 2011 - 22:01
mysle ze to bardzo dobry pomysłDrogie mamy - co sądzicie o zastepowaniu markowych pieluszek, np pampersow, tanszymi alternatywami
kiedys ogladałam jakis progrma o tym , ze czasem mamusie przeginaja z pieluchami jednorazowymi i trzymaja dzieci w nich po kilka godzin , a nawet kilkanascie
mysle ze jesli dziecko nie ma uczulenia to mozna sie skusic na jakies tansze pieluszki.
moja kolezanka ma dobra sytuacje materialna , ale najlepiej jej przypasowały pieluszki z rossmana i kupuje je najczesciej .
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 14 lutego 2011 - 06:29
kiedys ogladałam jakis progrma o tym , ze czasem mamusie przeginaja z pieluchami jednorazowymi i trzymaja dzieci w nich po kilka godzin , a nawet kilkanascie
No dobra kilkanaście to przesada, ale kilka godzin... No przecież nie zmienia się tych pieluch jednorazowych co 20 minut
Napisano 14 lutego 2011 - 12:01
No to jest nas już dwieMoże ja jakaś wyrodna jestem matka ale częściej niż co 3-4 godziny, jeśli pielucha nie jest ciężka czy mała nie zrobiła kupy, to nie zmieniam
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo
Napisano 16 lutego 2011 - 13:34
Napisano 02 marca 2011 - 18:38