Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

samochody

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1156 odpowiedzi w tym temacie

#781 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 28 września 2010 - 22:08

i co teraz zrobicie z tym autem?

Odkupi go od nas pierwszy właściciel, ten którego dane widnieją na fakturze. Zagroziliśmy mu sądem, ale myślę, że i tak nie mieliśmy zbyt wielkich szans na wygranie sprawy. Po prostu facet chciał być w porządku i nie miał ochoty na ciąganie po sądach. Odzyskamy tylko połowę tego co zapłaciliśmy, bo powiedział, że więcej niż za niego dostał nie może nam zaproponować, ale lepsze to niż trzymanie tego grata pod blokiem żeby rdzewiał ;-) Tym sposobem jesteśmy 5 tys. w plecy, ale mamy kolejną lekcję za sobą i nauczkę na przyszłość. Drogą, ale przecież pieniądze to rzecz nabyta... Na chwilę obecną zastanawiamy się nad kredytem na zakup auta, ale co z tego wyjdzie zobaczymy :-)
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#782 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 29 września 2010 - 08:49

Katarzynka89 no ale silnika gołym okiem już nie sprawdzisz-to już jest loteria. <bezradny></span>
W pierwszym samochodzie który kupił Łukasz silnik też miał być po remoncie, a po pół roku okazało się że trzeba go wymienić. ;-)

#783 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 29 września 2010 - 10:02

Tigra no to faktycznie ten drugi właściciel zrobił Was z balona, no nie dziwię się, że wściekła jesteś. Jeszcze pół biedy, że ten pierwszy zgodził się odkupić, choć 5 tysiaków piechotą nie chodzi... :-/ No cóż, jak sama pisałaś- człowiek uczy się na błędach <przytul></span>
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#784 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 29 września 2010 - 20:59

ja tam wolę poszukać samochodu od kogoś znajomego, albo znajomego znajomego itd.

Powiem Ci,że to też nie jest żadna gwarancja. Miałam taki przykład w rodzinie. Auto posypało się po tygodniu od zakupu. I niestety dość drogie części trzeba wymienić.

#785 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 29 września 2010 - 21:22

Niestety z kupnem autka jest ciężko, bo nigdy nic nie wiadomo. Na szczęście ja dobrze trafiłam, jakbym wygrała na loterii, bo jak na razie jest wszystko dobrze :-)

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#786 xara

xara
  • Użytkownik
  • 905 postów

Napisano 30 września 2010 - 08:56

Mam :lol: Kupilam moja wymarzona fieste.Jest przepiekna i sniezno biala.No musze sie pochwalic,bo pekne zaraz z dumy.
To pierwsze zdjecie z salonu a drugie juz z pod mojego carportu!Ciesze sie jak dzieciak!

Załączone miniatury

• 004.JPG
  • Ford_Fiesta_Sport_Heck.jpg

#787 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 30 września 2010 - 09:00

Xara,no,no ,autko cacy.Ładniutka,zgrabniutka.Niech Fiesta dobrze służy. ;-)

#788 xara

xara
  • Użytkownik
  • 905 postów

Napisano 30 września 2010 - 09:03

viola, Dziekuje!Mam nadzieje,ze nie bedzie sie buntowac i zaprzyjaznimy sie.Narazie prawie plynie po drodze i niech tak bedzie zawsz.Bede ja ladnych kilka lat splacac,ale mysle,ze warto :-)
Zyc szczesliwie ,kochac mocno i...umierac mlodo
Dołączona grafika

#789 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 30 września 2010 - 09:09

xara, cieszę się, że wreszcie się doczekałaś na swoje autko i mam nadzieję, że będziesz zadowolona :-D A Ty je kupiłaś w salonie, tak?

#790 xara

xara
  • Użytkownik
  • 905 postów

Napisano 30 września 2010 - 09:26

Tak,to jest samochód z salonu,jeszcze nie uzywany.Jezuuuu jak ja sie ciesze.Mozecie sie ze mnie smiac,ale postawilam go sobie pod oknami i patrze,patrze,patrze.....i nic w domu nie zrobione.Maniaczka ze mnie.Wiem,ze to mine z czasem,ale no chyba kazdy cieszy sie z nowego samochodu :lol:
Dołączona grafika

#791 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 30 września 2010 - 09:34

patrze,patrze,patrze.....

Patrz, patrz... jak widać marzenia się spełniają ;-)

Tak,to jest samochód z salonu,jeszcze nie uzywany

A opłaca się u Was kupować nowe auta? Bo w Polsce to nie jest zbyt opłacalne. Ceny nowych samochodów w przeciągu pierwszych 3 lat lecą na pysk i z tego względu P. nie chce postawić na auto z salonu. Przykładowo wujek P. wziął w leasing auto z salonu- samochód kosztował wtedy 105 tysięcy, spłaci około 150 a teraz po 3 latach od zakupu (jeszcze przez kolejne 2 będzie go spłacał) jest wart 35 tys. :shock: Masakra...

#792 xara

xara
  • Użytkownik
  • 905 postów

Napisano 30 września 2010 - 09:43

A opłaca się u Was kupować nowe auta?

Raczej sie nie oplaca,bo taki samochód szybko traci na wartosci.Powiedzmy za rok chcesz go wymienic i juz pare tysiecy do tylu,ale mnie sie to akurat oplacalo,bo za nowy samochód dostalam bardzo niski procent(1,9%) i przez 4 lata mam oplacone pelne ubespieczenie samochodu,ale nie wolno mi w ciagu roku przejechac wiecej niz 10 tys. km.Mój maz 2 razy nadzial sie na uzywane auta,wiec wolalam nie ryzykowac.Ta fiesta jezeli nie bedzie nawalac zostanie ze mna na zawsze.Mój syn robi teraz prawko,wiec tez mu sie przyda,bo maz ma pierdolca na punkcie swojego wycyckanego BMW i niechetnie sie nim dzieli.Powoli sobiesplace te raty i mysle,ze bede zadowolona.No i patrze,az mnie oczy pieka,bo akurat slonko musialo ustawic sie na przeciwko mnie :-x
Dołączona grafika

#793 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 30 września 2010 - 10:02

xara, no to tylko pozazdrościć nowego autka :-D gratuluję zakupu i mam nadzieję,że będziesz zadowolona :-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#794 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 30 września 2010 - 10:05

śliczne autko :) fajnie się prezentuje i takie kobiece bardzo...

#795 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 30 września 2010 - 10:06

xara, wow ;-) Śliczniusie autko :mrgreen: Kolorek mi sie bardzo podoba ;-)
Niech Wam dobrze służy i nie płata figlii :lol: :lol:
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#796 xara

xara
  • Użytkownik
  • 905 postów

Napisano 30 września 2010 - 10:23

Dzieki dziewczyny!Ciesze sie,ze Wam sie podoba!Zycze Wam tez wymarzonego wozika!
Dołączona grafika

#797 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 30 września 2010 - 10:33

xara, ślicznie się cacuszko prezentuje <ookk></span>
kiedyś nie podobały mi się białe auta ale obecnie te nowe prezentują się znakomicie :D
niech się Fiesta sprawuje przyzwoicie :)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#798 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 30 września 2010 - 11:57

Jednak samochód z salonu to wygoda ... i ... pewność ;-) Bardzo chciałabym móc sobie kiedyś na nią pozwolić :mrgreen:

A Fiesty są świetne, bardzo lubię auta o takich kształtach. Takie sympatyczne dla oka, i "babskie" :mrgreen:

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#799 daisy

daisy
  • Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 30 września 2010 - 13:48

Ładne autko :). Ja na początek chciałabym jakieś małe autko typu Grande Punto, fajnie mi się nim jeździło na jazdach, ogólnie lubię małe samochody, nie takie długaśne ;P.
Dołączona grafika

#800 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 30 września 2010 - 16:48

bardzo ładne autko i fajnie sie prowadzi.
Tylko ja bym nie chciała białego :-P