jak będzie do wymiany skrzynia to bagatela 2500 zł
Pomyliłam się- remont skrzyni kosztował nas 4150 zł
Ale z naszym Audi już się żegnamy, bo zbyt dużo kosztuje nas jego utrzymanie- raz, że części są koszmarnie drogie, a dwa- to to spalanie...
Byliśmy wczoraj z teściem na giełdzie w Lubinie, bo chciał sobie kupić auto. Myślał o jakimś kombii za nieduże pieniądze. Obejrzeliśmy kilka aut, ale w sumie tylko jedno było warte zainteresowania i wtedy ją zobaczyłam

Śliczny Opel Vectra B 1.8 benzyna z 2000 roku

ale sedan. Ojciec nie wykazał zainteresowania, za to P. tak, bo auto było niesłychanie zadbane i miało mały przebieg 77 tyś. km, co sprawdziliśmy sobie w serwisie po nr VIN

dodatkowo odkupiliśmy go od pierwszego właściciela (auto z polskiego salonu) za całkiem przyzwoite pieniądze... eeee, znaczy tata odkupił. I zamienił się na naszą A6

Oczywiście nie ma ideałów, bo vectra była lekko bita z lewej strony z przodu i widać tam pewnie niedoróbki, ale to auto i tak jest przejściowe na jakieś 1,5-2 lata zanim będziemy mogli rozglądać się za czymś nowszym. W tej chwili oddaliśmy nasz nowy pojazd do mechanika, która ma sprawdzić dokładnie co w nim siedzi, choć na pierwszy rzut oka nie znalazł nic niepokojącego, zobaczymy jak to będzie po dokładnych oględzinach

W każdym razie choćbyśmy mieli wpakować w naprawę tego auta 2000 zł to i tak szybko nam się zwróci... przykładowo wymiana wszystkich czterech łożysk w naszej Audi kosztuje 1500 zł a w oplu 300-400 zł, Audi pali w mieście 15 litrów a Vectra 8- tych przykładów mogę mnożyć i mnożyć

Mam nadzieję, że dobrze nam posłuży... szczególnie, że role się zmieniają i teraz ja będę jeździć autem a P. tramwajami

Sprawiedliwość musi być