Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Podyskutujmy o filmach

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
625 odpowiedzi w tym temacie

#221 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 29 lipca 2011 - 16:18

myślałam, że wyłączymy to w pizdu, a tu takie miłe zaskoczenie

<lol></span> zacxhęcasz coraz bardziej :lol: Labirynt też mi się strasznie podobał. ;-)
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#222 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 29 lipca 2011 - 16:20

A Sierociniec ?

Genialny film, nie jest to horror

To jest horror i to z gatunku tych lepszych ;-)

dla mnie to nie był, ;-) ot taki filmik, dla mnie horrem był film " Zejście / descent "
Dołączona grafika

#223 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 29 lipca 2011 - 16:25

dla mnie to nie był, ot taki filmik, dla mnie horrem był film " Zejście / descent "

moze jak ktos kocha horrory to dla niego Sierociniec to nic. :-P
Zawsze moge zaczac ogladac i ...wyłaczyc :-P :lol:
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#224 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 29 lipca 2011 - 16:25

dla mnie to nie był

Dla Ciebie może nie, ale mimo wszystko to jest horror i nie wprowadzaj Sajuri i innych w błąd.

Zejście

Takie sobie to było <bezradny></span> Straszny może i faktycznie, ale fabuła bardzo przewidywalna.

Labirynt też mi się strasznie podobał

Mi właśnie średnio. Wiele pewnie robiło to, że oglądaliśmy go z kolegą Ł., który już go widział i komentował akcję nim ta pojawiała się na ekranie :roll:
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#225 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 29 lipca 2011 - 16:28

ale mimo wszystko to jest horror i nie wprowadzaj Sajuri i innych w błąd.

własnie..bo on chyba nalezy do kategorii horror .

dobra napisał/a:
Zejście

Takie sobie to było Straszny może i faktycznie, ale fabuła bardzo przewidywalna.

nie ogladałam . Za to Lsnienie tak. Bez dzwieku.I co chwila dawałam spacje <umieraam></span> bo sie bałam :lol:

który już go widział i komentował akcję nim ta pojawiała się na ekranie

o matko nie znosze jak ktos tak robi :-/ cały urok ogladania przepada

#226 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 29 lipca 2011 - 16:33

Wiele pewnie robiło to, że oglądaliśmy go z kolegą Ł., który już go widział i komentował akcję nim ta pojawiała się na ekranie

Beznadziejnie sie ogląda jak ktoś takk spoileruje :-/ Zwłaszcza jesli klimat film budowany jest na niespodziewanych zwrotach <bezradny></span> Szkoda, bo moim zdaniem naprawde fajny film.
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#227 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 29 lipca 2011 - 16:54

dla mnie to nie był

Dla Ciebie może nie, ale mimo wszystko to jest horror i nie wprowadzaj Sajuri i innych w błąd.

nbikogo nie wprowadzam w błąd, to że np na filmwebie tak KTOŚ napisał to nie znaczy , żę tak jest to horror, tam wiele rzeczy piszą a jak się obejrzy odbiega od rzecz.

Zejście

Takie sobie to było <bezradny></span> Straszny może i faktycznie,

i to jest horror właśnie

ale fabuła bardzo przewidywalna.

jasne już Ci uwierzę że przewidziałaś sam koniec, jak panna wybiega z lasu (jak tam tam było ) a tak na prawdę okazuje się że śniła i nadal jest w jamie potwora ..no chyba że jasnowidzem jestes
Dołączona grafika

#228 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 29 lipca 2011 - 17:15

to że np na filmwebie tak KTOŚ napisał to nie znaczy

:lol: i tyle w temacie.

tu trailer do filmu:
http://www.youtube.com/watch?v=aNFLGj_EuuE

jasne już Ci uwierzę że przewidziałaś sam koniec

Wiesz co? U mnie oglądanie tego filmu wyglądało tak jak wygląda oglądanie meczów u facetów. Ciągle tylko gadałam do telewizora: "I gdzie leziecie głupie baby, przecież was zeżrą", "Uciekać! Nie tam!", "No chyba was porąbało". A koniec jak koniec. Trzeba było powiedzieć komuś gdzie się lezie - dostały za swoje :lol:
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#229 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 29 lipca 2011 - 17:49

jasne już Ci uwierzę że przewidziałaś sam koniec

Wiesz co? U mnie oglądanie tego filmu wyglądało tak jak wygląda oglądanie meczów u facetów. Ciągle tylko gadałam do telewizora: "I gdzie leziecie głupie baby, przecież was zeżrą", "Uciekać! Nie tam!", "No chyba was porąbało". A koniec jak koniec. Trzeba było powiedzieć komuś gdzie się lezie - dostały za swoje :lol:

widzę , że całkiem oddmienne zdanie niż ja masz, a co do ogłądanie Twojego to nie będę się wypowiadać 8-) aby nie rozpoczynać bezsensownego sporu o coś co w ogóle nie ma najmniejszego znaczenia
Dołączona grafika

#230 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 29 lipca 2011 - 18:11

jeśli chodzi o 'requiem dla snu' to osobiście polecam - genialnie przedstawiony problem narkomanii od kuchni strony jak to się mówi..
i tak jak ktoś już wspomniał - ścieżka dźwiękowa bardzo dobra <ookk></span>

'trainspotting' - podobny gatunek ale ponoć bardziej wstrząsający.. ja dotrwałam do bodajże 20 minuty i nie dałam dalej rady.. przez tą scenę w toalecie.. nie będę dokładnie mówiła o co chodzi, bo może są na forum osoby, które zechcą same obejrzeć film

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#231 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 29 lipca 2011 - 21:14

Co do "Zejścia" to ogólnie jeszcze pierwsza część moze byc, ale mega horrorem tego nie nazwe <bezradny></span>

Jak juz jestesmy przy temacie tego filmu to NIE POLECAM kontynuacji tego "horroru" :lol: czyli "Zejścia 2" .

Oszołomiona, zakrwawiona i oniemiała po traumatycznych przejściach Sarah Carter wyłania się samotnie z labiryntu jaskiń w Appalachach, gdzie rozegrały się zdarzenia, stanowiące fabułę Zejścia. Miejscowy szeryf Redmond Vaines zmusza ją do ponownego zejścia pod ziemię, żeby pomogła ekipie ratunkowej w desperackich poszukiwaniach jej pięciu zaginionych przyjaciółek. Kiedy ekipa zagłębia się coraz bardziej w labirynt jaskiń, Sarah zaczyna sobie coraz więcej przypominać i uświadamiać przerażający los, jaki grozi członkom misji ratunkowej.

filmweb.pl

Film od poczatku jest przewidywalny, wiecej ziewalam niz sie balam :lol: Duzo jest sciagniete z pierwszej czesci. Wg mnie mogli sie duzo bardziej postarac.
Czytajac zapowiedzi myslalam, ze bedzie to cos mega, a tu lipa :lol:

Załączone miniatury

• 1.jpg

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#232 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 29 lipca 2011 - 21:21

NIE POLECAM kontynuacji tego "horroru"

Przychylam się. Modyfikacja pierwszej części, drobne zmiany kosmetyczne, fabuła do kitu. Nie wiem jak nienormalnym trzeba być, żeby się drugi raz godzić przeżywać to samo - z dupy to wyciągnęli. Chyba nawet nie dotrwałam do końca <bezradny></span>

A to mnie rozwaliło (góra okładki):
"Zejście - najbardziej przerażający film od czasów obcego." :lol:

#233 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 29 lipca 2011 - 21:38

NIE POLECAM kontynuacji tego "horroru"

Przychylam się. Modyfikacja pierwszej części, drobne zmiany kosmetyczne, fabuła do kitu.

A ja polecam.

A co chciałabyś w II cz. potwory pająki ? przynajmniej jest jakaś ciągłość

ale to gwestia gustu co się komu podoba
Dołączona grafika

#234 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 30 lipca 2011 - 00:23

A ja ostatnio oglądałam "Lincoln Lawer" z Matthew McConaughey.

Właśnie jestem po :mrgreen:

Film trochę pokręcony i w pewnym momencie się troche pogubiłam, ale mimo wszystko podobał mi się.

Powiem tak - sceptycznie byłam nastawiona z powodu tego, że była to pierwsza książka Conelly'ego, którą przeczytałam, ale zostałam pozytywnie zaskoczona, bo pomimo tego, że niektóre wątki są skrócone to wszystko mi się zgadzało. Aktorzy świetnie dopasowani. Muzyka świetna. Niektóre sceny zostały jakby wycięte z mojej wyobraźni. Lodzio-miodzio :mrgreen: Baaardzo rzadko zdarza mi się polubić film po wczesniejszej kontemplacji lektury ;-)

Do końca nie miała pewności jak się zakończy

Ja znałam końcówkę na samym początku, ale to pikuś :lol: Taki minus drobny.
Przy czytaniu był czas na dochodzenie do tego samemu - w filmie wątek z "bransoletką" był skrócony, więc łatwo jest dać się podejść i wtedy zaskoczenie na koniec jest na pewno.

Polecam, polecam! :mrgreen:

#235 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 30 lipca 2011 - 05:52

obcego."

no i wszystko jasne :lol: bo Obcy jest takiiiii straszny <lol></span>

Zobaczyłam sobie zapowiedz Sierocinca i lekko mnie zmroził. <zimnoo></span> wrrrr to chyba nie dla mnie. :-P

Ja bymna horror do kina nie mogła isc, obciach byłby rowny <umieraam></span>

#236 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • LokalizacjaZ daleka :P
  • Wzrost:178cm
  • Stan:mężatka
  • Partner:Przystojny ;)
  • Nastrój:Zmęczona
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 30 lipca 2011 - 15:37

Ja bymna horror do kina nie mogła isc, obciach byłby rowny

Ja też. Zasiedziałabym się na chłopie albo na sąsiedzie ze strachu <umieraam></span>

[ Dodano: 2011-07-30, 19:34 ]
Właśnie jestem po "Wciąż ją kocham" i poryczałam się w podobnych momentach co w książce (z drobnymi zmianami w stosunku do książki Sparksa) :-P . Podobał mi się ten film i ja go polecam :)

#237 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 31 lipca 2011 - 12:40

A ja polecam.

Swoja odpowiedz uzasadniamy.

[ Dodano: 2011-07-31, 13:41 ]

pająki

Pajakow sie nie boje :-P nie robia na mnie wrazenia

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#238 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 01 sierpnia 2011 - 18:41

A ja polecam.

Swoja odpowiedz uzasadniamy.

Post wyżej (chyba) napisałam, że jest dobry i tyle, wart obejrzenia.

[ Dodano: 2011-07-31, 13:41 ]

pająki

Pajakow sie nie boje :-P nie robia na mnie wrazenia

To dobrze, bo w II cz. pająków nie było ;-)
Dołączona grafika

#239 piccola

piccola
  • Użytkownik
  • 268 postów

Napisano 02 sierpnia 2011 - 09:00

Na mnie 2 część nie zrobiła takiego wrażenia jak pierwsza, w sumie było przewidywalne co się będzie działo (przynajmniej dla mnie). Po prostu nudny.
No ale czytałam gdzieś, że wyreżyserują ciąg dalszy czyli "Zejście 3".

Jeśli chodzi o horrory to wczoraj oglądałam "Oddział". Cała akcja dzieje się w szpitalu psychiatrycznym. Momentami się gubiłam, ale ogólnie ciekawy, miałam dreszczyk niepokoju, także polecam (może komuś się spodoba).

#240 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 02 sierpnia 2011 - 09:06

Na mnie 2 część nie zrobiła takiego wrażenia jak pierwsza,

Tak prawie z wszystkimi filami jest

czytałam gdzieś, że wyreżyserują ciąg dalszy czyli "Zejście 3".

to do przewidzenia była, po tym jak skończyła się II cz/.

oglądałam "Oddział". Cała akcja dzieje się w szpitalu psychiatrycznym. Momentami się gubiłam, ale ogólnie ciekawy, miałam dreszczyk niepokoju, także polecam (może komuś się spodoba).

Już pisałam wcześniej recenzjęo tym, także poleciłam.
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych