Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Podyskutujmy o filmach

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
625 odpowiedzi w tym temacie

#201 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 23 lipca 2011 - 07:40

chyba jakieś romansiło/dramat , dobrze zgaduję ?

noo, tak napisałam, vivat czytanie postów :-P

wiesz musi się dobrze i przyjemnie oglądać

ja tam wolę zeby film był o czymś a nie teledyskiem z ładnymi osobami :-P
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#202 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 23 lipca 2011 - 13:28

ale jakoś odrzuca mie obsada, nikogo tam nie znam, i (może to wstyd ale ja tak mam) że aktrki/aktorzy mi się nie podobają :-P obejrzę ale w ostaniej kolejności , jakieś stare te aktorki są

Dobre, dobre <umieraam></span>

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#203 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 26 lipca 2011 - 16:28

Ja POLECAM komedię pt. " Druhny" / Bridesmaids (2011)

Film opowiada o przedślubnych perypetiach druhen. Komedia lekka i przyjemna ogólnie można się pośmiać.

A JA NIE POLECAM ;-) ;-) ;-)
Po zapowiedziach spodziewałam się czegoś lepszego, tymczasem film jak dla mnie nudny <bezradny></span> rozbawił może raz, może dwa, także na pewno nie warto wydawać kasy żeby się na niego wybrać do kina ;-)

#204 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 26 lipca 2011 - 16:46

Czas zbrodni (u mnie jako "Tykanie zegara" :lol: )
Film TAKI SOBIE - mi przypadł do gustu, bo bardzo lubie Pana,
który nazywa się Cuba Gooding Jr. ;-) i thillery z odrobiną science fiction :-P
Akcja momentami przewidywalna, zakończenie trochę od dupy strony zrobione, ale mimo to film nie jest usypiający ;-)

Dołączona grafika

Train czyli rzeźnia na szynach.
Horror z gatunku tych średnich, ale z braku laku polecam.
Jest dużo krwi :mrgreen: i organów wewnętrznych :mrgreen:
Mi osobiście film bardzo przypominał "Hostel" (tyle, że na szynach ;-) ).

Gdzieś w Europie Wschodniej grupa amerykańskich sportowców świętuje swe zwycięstwo w międzynarodowych zawodach. Przed udaniem się w dalszą drogę, postanawiają spędzić noc w jednym z miejscowych klubów. Upojna zabawa i litry wypitego alkoholu sprawiają, że Amerykanie spóźniają się na swój pociąg. Z pomocą przychodzi im miejscowa lekarka, która poleca zapaśnikom inny pociąg jadący do Odessy. Szczęście sportowców nie trwa jednak długo. W trakcie podróży zaczynają znikać kolejni pasażerowie, a upiorny środek lokomocji okazuje się być łowiskiem dla sadystycznych handlarzy ludzkimi organami. Rozpoczyna się krwawe polowanie.

Dołączona grafika
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#205 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 26 lipca 2011 - 18:22

Film opowiada o przedślubnych perypetiach druhen. Komedia lekka i przyjemna ogólnie można się pośmiać.

ja również nie polecam. Dobrnęłam może do 20 minuty filmu. Może nastawił mnie jego opis "hangover dla kobiet" a może coś innego... jednak film mnie okrutnie rozczarował. Początek wlókł się jak flaki z olejem... Może w środku się rozkreca... nie wiem, sprawdzać nie zamierzam ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#206 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 26 lipca 2011 - 19:19

Po zapowiedziach spodziewałam się czegoś lepszego, tymczasem film jak dla mnie nudny

ja również nie polecam.

no to juz 3 taka opinia. Ja nie lubuje sie zbytnio w komediach romat. wiec sobie odpuszcze ten film

Horror z gatunku tych średnich,

jeju tylko nie horror bo bym nie spała przez tydzien :lol:
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#207 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 26 lipca 2011 - 20:48

Może nastawił mnie jego opis "hangover dla kobiet"

tak właśnie go reklamują, tymczasem.. teksty nie dorastają Kacvegas do pięt <bezradny></span>

Może w środku się rozkreca... nie wiem, sprawdzać nie zamierzam ;-)

nie zamierzaj ;-) strata czasu :-)

#208 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 27 lipca 2011 - 09:22

a tam - marudzisz :P

Felon (Skazaniec)
Dramat (czyli coś dla bab) i kryminał (dla facetów) czyli 2 in 1 - film na FilmWebie ma zaszczytną ocenę b.dobrą, którą i ja podzielam. Świetny na deszczowy, szary wieczór we dwoje.
Główny bohater zostaje skazany za nieumyślne spowodowanie morderstwa w obronie własnej rodziny na 3 lata pozbawienia wolności i zamknięty w więzieniu o zaostrzonym rygorze, gdzie dzieje się większość akcji.
POLECAM.

Załączone miniatury

• Felon.jpg

Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#209 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • LokalizacjaZ daleka :P
  • Wzrost:178cm
  • Stan:mężatka
  • Partner:Przystojny ;)
  • Nastrój:Zmęczona
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 27 lipca 2011 - 12:19

także na pewno nie warto wydawać kasy żeby się na niego wybrać do kina

Ale można go sobie ściągnąć z neta za darmo i obejrzeć <lol></span>

Mi osobiście film bardzo przypominał "Hostel" (tyle, że na szynach ;-) ).

Ten Hostel 1 i 2 oglądałam ale w pewnych chwilach nie mogłam patrzeć, za to Połówek oglądał bez problemu :-P . Może i się skuszę na ten "Train" ale po takich filmach mam nocne koszmary. Po Hostel 2 śniło mi się, że jestem tą babką z kosą i zabijam ludzi albo, że stoi ona nade mną <niemoge1></span>

A czy ktoś oglądał "Fast Five"? Bo uwielbiamy z Połówkiem tą serię i czekamy na dobrą wersję w necie :-P

#210 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 27 lipca 2011 - 15:34

Czas zbrodni oglądałam jak dla mnie nuda.

Train fajny :mrgreen:

Felon rewelacyjny film.

Horror z gatunku tych średnich,

są najlepsze <diabelek></span>
Dołączona grafika

#211 zakręcona

zakręcona
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 29 lipca 2011 - 09:52

ja również nie polecam. Dobrnęłam może do 20 minuty filmu. Może nastawił mnie jego opis "hangover dla kobiet" a może coś innego... jednak film mnie okrutnie rozczarował. Początek wlókł się jak flaki z olejem... Może w środku się rozkreca... nie wiem, sprawdzać nie zamierzam ;-)

A już myślałam, że może warto się wybrać... Czyli jest to film mający tylko wyciągnąć pieniądze na fali popularności "kacvegas" ;/ szkoda...

#212 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 29 lipca 2011 - 15:36

w sumie to nie wiem czy tu mozna zadać pytanie ale ogladał ktos może "Requiem dla snu' ? Jesli tak to czy warto ogladać ? i czy faktycznie jest taki wstasajacy ?

#213 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 29 lipca 2011 - 15:39

Requiem dla snu

mi jedynie podobała się ścieżka dźwiękowa...sam film mnie nie zachwycił <bezradny></span>
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#214 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 29 lipca 2011 - 15:40

"Requiem dla snu' ?

Faktycznie warto - bardzo dobry film. Z tej samej kategorii mogę Ci jeszcze polecić "Trainspotting" jeśli nie widziałaś ;-) Oba są "wstrząsające".

#215 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 29 lipca 2011 - 15:53

"Requiem dla snu'
dobry film wg. mnie ale zależy kto co lubi, jednym może całkowicie się nie podobać gdyż jest to specyficzny film.
Dołączona grafika

#216 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 29 lipca 2011 - 15:56

mi jedynie podobała się ścieżka dźwiękowa

a tak, muzyke z tego fimu uwielbiam, ale mało wiem na temat filmu. Czy to bardziej pod horror, a moze dramat ?

"Trainspotting"

nie, nie ogladałam. Ale jak wstasajace ? na jednym forum dziewczyna pisała ze nie mogła spac pare dni :-P a ja strasznie strachliwa jestem :lol: i np. horrory nie dla mnie.

A Sierociniec ? kurcze obejrzałabym chętnie jakiś film mocno trzymajacy w napieciu , z dobra akcja ale nie horror . Z horrorów z ktorych byłam w stanie obejrzec to tylko Case i Inni :-P

#217 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 29 lipca 2011 - 16:05

"Requiem dla snu" i "Trainspotting" to nie horrory tylko dramaty. O narkomanach, lekomanach etc.

Natomiast "Sierociniec" to już inna bajka - sama bym tego filmu drugi raz nie włączyła. Ten film to dopiero był specyficzny :shock:

#218 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 29 lipca 2011 - 16:09

Sierociniec

ja własnie się zabieram do tego od dawna i sie nie mogę zabrać :lol: Może dzis, bo powinno się szybko ściągnąć.

Requiem dla snu" i "Trainspotting

świetne filmy moim zdaniam. PRawda, że drastyczne momentami, ale ciekawe i na pewno warte obejrzenia.
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#219 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 29 lipca 2011 - 16:11

A Sierociniec ?

Genialny film, nie jest to horror, ale trzyma w napięciu, do końca filmu nie wiemy o co chodzi, wszystko na końcu się wyjaśnia

Także uwielbiam takie filmy, wiele już oglądałam takich filmów, ja to nazywam thrillerami psychologicznymi gdzie trzeba troszkę pomyśleć :-P
Dołączona grafika

#220 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 29 lipca 2011 - 16:14

A Sierociniec ?

Genialny film, nie jest to horror

To jest horror i to z gatunku tych lepszych ;-)

Po "Labiryncie Fauna" nie spodziewałam się czegoś takiego, myślałam, że wyłączymy to w pizdu, a tu takie miłe zaskoczenie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych