Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Podyskutujmy o filmach

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
625 odpowiedzi w tym temacie

#181 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 05 lipca 2011 - 18:10

"Wojny ślubne" i średnio mi się podobała...

ojj grała w wielu innych filmach, fakt że większośc komedie albo komedie romantyczne, choć kilka wyszło z innego gatunku , nie bedę pisać jakich bo można na filmweb sprawdzić

W sensie - jako kobieta - śliczna,

prawda, bardzo sympatyczna i miło się ją ogląda

jako aktorka - mocno przeciętna.

a dla mnie jej gra jest na wysokim poziomie , nie mam żadnych zastrzerzeń

[ Dodano: 2011-07-05, 19:11 ]

dzisiaj obejrzałam "P.S. Kocham Cię"

też oglądałam z jakieś 3 lata temu i polecam

tak nie ryczałam na filmie,polecam jak najbardziej.

nie ma co filmu przedstawiać po prostu trzeba obejrzeć

[ Dodano: 2011-07-05, 19:12 ]

Kiedys zaczelam ogladac ten film, ale jakos nie skonczylam

a szkoda bo na koniec wszystko się wyjaśniło, i koniec najciekawszy , choć fakt taki dziwny bo zarazem radosny ale i smutny
Dołączona grafika

#182 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 05 lipca 2011 - 20:01

Madź napisał/a:
dzisiaj obejrzałam "P.S. Kocham Cię"

też oglądałam z jakieś 3 lata temu i polecam

jeden z lepszych filmów jakie ogladałam :-)

choć fakt taki dziwny bo zarazem radosny ale i smutny

wszytsko stalo sie jasne i logiczne :)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#183 bluebell

bluebell
  • Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 06 lipca 2011 - 12:44

PS: Kocham Cie- dla mnie mistrzostwo gatunku- śmiałam się i płakałam na przemian :mrgreen:

ja jestem na etapie oglądania filmów tima burtona- to są dopiero pieces of arts!

#184 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 06 lipca 2011 - 17:39

choć fakt taki dziwny bo zarazem radosny ale i smutny

wszytsko stalo sie jasne i logiczne :)

o jezu nie o to mi chodziło albo źle mnie zrozumiałaś wiem ocb w filmie tylko mialam na myśli że film był sam w sobie nietypowy, smutny a zarazem wesoły
Dołączona grafika

#185 Jasminka

Jasminka
  • Użytkownik
  • 1 022 postów

Napisano 08 lipca 2011 - 17:24

Kilka lat temu trafiłam w TV na film: "Żar" - wywarł on na mnie wtedy ogromne wrażenie. Szczególnie końcówka. Ostatnio ponownie go obejrzałam i przy okazji polecam Wam.

Jackie Lawrence (Portia de Rossi) i jej mąż Matt (Dean Cain) to świeżo poślubieni nowojorczycy, którzy starają się zrealizować ideał nowoczesnego życia: sukcesy zawodowe, piękny dom i udane dzieci. Szansa na jego zrealizowanie pojawia się szybciej niż mogliby się spodziewać. Mili starsi ludzie proponują im zamieszkanie za grosze w jednym z okazałych apartamentów kamienicy, w której sami mieszkają. Jackie i Matt oczywiście korzystają z okazji, ale wkrótce zaczyna się dziać coś niepokojącego. Jackie zauważa, że w tajemniczych okolicznościach znika inna młoda para mieszkająca w ich domu, a sąsiedzi uważnie obserwują każdy jej krok. zrodlo:filmweb

#186 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 08 lipca 2011 - 18:00

ja wczoraj oglądałam film Oddział 2010 Ward, The

film godny polecenia
gatunek zaliczyłam bym to thrillerów psychologicznych z nutką horroru
uwielbiam takie filmy gdzie wszystko wyjaśnia się na sam koniec.
gra aktorska też jest na wysokim poziomie

więcej opowiadać nie będę, jeżeli ktoś lubi tego typu filmy to polecam, ale sama bym raczej się bała go oglądać ;-)
Dołączona grafika

#187 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 09 lipca 2011 - 08:03

"Urok Mordercy" POLECAM

Alice Loudon zdawała się mieć wszystko - świetnie zapowiadającą się karierę naukową w koncernie farmaceutycznym, dobrze i rozsądnie ułożony świat: paczkę wypróbowanych przyjaciół, dom dzielony z kochanym mężczyzną, poczucie spełnienia, plany na przyszłość. I oto pewnego dnia, na ulicy, wpada w pułapkę magnetycznego spojrzenia błękitnych oczu. Zaczyna się gwałtowny romans. Alice odrzuca stare, bezpieczne życie dla szalonej, przekreślającej wszystko namiętności.

filmweb.

Film jest z 2002 roku, ale jakoś dopiero teraz na niego trafiłam. Film mnie wciągnął :-P
Do końca byłam pewna innego zakończenia, a tu..... zaskoczenie :mrgreen:

Załączone miniatury

• 1.jpg

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#188 harry84

harry84
  • Zbanowani
  • 890 postów

Napisano 11 lipca 2011 - 06:02

PS: Kocham Cie

ostatnio oglądałem i muszę przyznać, że tak jak nie za bardzo przepadam za romantycznymi wyciskaczami łez tak ten film mnie urzekł, spodobał mi się bardzo i na prawdę momentami ściska gdzieś w środku.
"Każdy może być ojcem, ale trzeba być kimś naprawdę wyjątkowym, żeby być tatą..."
Dołączona grafika
www.rakszyjki.pl> STOP rakowi szyjki macicy

#189 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 21 lipca 2011 - 17:58

Wczoraj skończyłam oglądać film :

I Zapadła Ciemność 2010 And Soon the Darkness
gatunek thriller
Dołączona grafika

moja recenzja : FILM REWELACYJNY
w skrócie : film opowiada o porwaniu/handlu dziewczynami w argentynie
Dołączona grafika

#190 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 21 lipca 2011 - 18:06

A ja ostatnio oglądałam "Lincoln Lawer" z Matthew McConaughey.

Mick Haller (Matthew McConaughey) to adwokat prowadzący praktykę w Los Angeles. Nie pracuje w zwykłej kancelarii, a zamiast tego porusza się po mieście ze swoim kierowcą w klasycznej, czarnej limuzynie marki Lincoln. Jego klientela to kryminaliści małego i średniego kalibru. Mick wychodzi z założenia, że jedyny werdykt jaki go interesuje to uniewinnienie – dobrze zna swoich klientów i ich grzeszki, lecz przymyka na nie oko.
filmweb.pl

Film trochę pokręcony i w pewnym momencie się troche pogubiłam, ale mimo wszystko podobał mi się. Do końca nie miała pewności jak się zakończy, więc ogólnie POLECAM.

Dołączona grafika
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#191 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 21 lipca 2011 - 18:40

Olenka, uwielbiam tego aktora, i film mogłabym tylko dla niego objerzeć, na pewno objerzę ten film i także zdam relacje , fajnie że go poleciłaś

[ Dodano: 2011-07-21, 19:41 ]
ps. oglądałaś z lektorem czy napis ? i czy może wiesz czy jest z lektorem ?
Dołączona grafika

#192 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 21 lipca 2011 - 19:29

A ja ostatnio oglądałam "Lincoln Lawer" z Matthew McConaughey.

Aaaaaaa!! Skąd to wytrzasnęłaaaaaaaś? Ja chcę.. Nie - ja muszę to zobaczyć!
To jest na podstawie książki Connelly'ego - pisałam o niej w temacie o książkach kryminalnych 8-)
Olenka gdzie to można znaleźć?
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#193 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 22 lipca 2011 - 05:31

hym... no w sklepie <diabelek></span>
Dołączona grafika

#194 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 22 lipca 2011 - 12:16

W internecie ;-) Nie wiem skąd bierzesz filmy ;-) Ale myślę, że gdzieś na necie powienien być do ściągnięcia ;-)
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#195 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 22 lipca 2011 - 20:31

Ja POLECAM komedię pt. " Druhny" / Bridesmaids (2011)

Film opowiada o przedślubnych perypetiach druhen. Komedia lekka i przyjemna ogólnie można się pośmiać.

Załączone miniatury

• Druhny.jpg

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#196 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 22 lipca 2011 - 20:40

Dobra jak napisłam , ze zakonczenie P.S. kocham cie stało sie logiczne , to chodzilo mi o to ze ja sie sama zastanwiałam jak to jest mozliwe , ze wysyła listy z zaswiatów, moze on zyje , moze ona jest w takiej depresji , ze sobie to wyobraza itp. sama uwzam ,ze film jest swietny , i do samego konca czlowiek czeka , co sie wydarzy , jak to sie zakonczy.
pełen nadziei i smutku zarazem.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#197 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 23 lipca 2011 - 00:36

NIE POLECAM
Niebo nad Saharą
Dołączona grafika
Francuska Sahara, rok 1933. Gdy samolot słynnego pilota Billa Lancastera ginie w trakcie lotu z Londynu do Kapsztadu, jego partnerka – nieustraszona łowczyni przygód Marie Vallières de Beaumont (Marion Cotillard) – wyrusza na poszukiwanie ukochanego. Zmuszona do lądowania na terytorium Algierii, pilotka bezskutecznie zwraca się o pomoc do dowódców wojsk francuskich, zmagających się z buntem miejscowych plemion Tuaregów. Jedynym sprzymierzeńcem podróżniczki okazuje się skłócony ze zwierzchnikami pułkownik Antoine Chauvet (Guillaume Canet). Nie mogąc odwieść Marie od niebezpiecznej podróży w samo serce malowniczej, acz morderczej pustyni, Antoine zabiera ją w kolejną, ryzykowną misję na terenie wroga. Wyprawa będzie ostatnią szansą na odkrycie zaskakującej prawdy o losie Lancastera, ale także początkiem wielkiego uczucia, które połączy dwie niepokorne dusze w bezkresnych piaskach Sahary.
źródło:filmweb.pl

film nudny jak flaki z olejem :roll: zaczyna się ciekawie,ale potem jest już tylko gorzej :-P powinien on nosić raczej tytuł "Idąc,idąc,idąc przez pustynię" :-P
dawno nie oglądałam tak nudnego filmu :-/ a sądziłam,że będzie to miłe romansidło w ciekawej scenerii...
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#198 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 23 lipca 2011 - 07:16

to chodzilo mi o to ze ja sie sama zastanwiałam jak to jest mozliwe , ze wysyła listy z zaswiatów, moze on zyje , moze ona jest w takiej depresji ,

dawno go oglądałam ale z tego co pamietam to było od samego początku wiadomo (przynajmniej ja się domyśliłam) że od przed śmiercią to zaplanował i te list poukrywał, jak to możliwe by było że z zaświatów wysyła listy :mrgreen: jeżeli chcez dalej o tym dyskutować to na prv bo myślę , że tylko zaśmiecać wątek będziemy , już dawno kolejne filmy weszły

Ja POLECAM komedię pt. " Druhny" / Bridesmaids (2011)

nie wątpie w to że film był by ciekawy ale jakoś odrzuca mie obsada, nikogo tam nie znam, i (może to wstyd ale ja tak mam) że aktrki/aktorzy mi się nie podobają :-P obejrzę ale w ostaniej kolejności , jakieś stare te aktorki są
Dołączona grafika

#199 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 23 lipca 2011 - 07:36

ale jakoś odrzuca mie obsada, nikogo tam nie znam, i (może to wstyd ale ja tak mam) że aktrki/aktorzy mi się nie podobają

:lol: :lol: :lol: fajne kryterium - jakbym oglądała filmy tylko po to, żeby się pogapic na urode akrotów to wolałabym Party kupić raz na jakiś czas <H></span>

ja POLECAM:

Przed wschodem słońca
W pociągu do Wiednia Amerykanin Jesse (Ethan Hawke), wracający z podróży po Europie, poznaje paryżankę Celine (Julie Delpy), która wraca od swojej kuzynki z Budapesztu. Para szybko przypadają sobie do gustu. Mężczyzna składa młodej studentce kuszącą propozycję. Prosi nową znajomą, by spędziła z nim trochę czasu w Wiedniu przed jego odlotem do rodzimego USA. Jesse i Celine nie mając pieniędzy i nie znając miasta wyruszają w podróż po zakamarkach stolicy Austrii. Na swojej drodze spotykają wielu przypadkowych ludzi - wróżbitkę, bezdomnego poetę, aktora, barmana i tancerkę. "Podróżnicy" trafiają również w całkowicie przypadkowe miejsca - do kawiarni, na most na Dunaju, do sklepu muzycznego i nocnego klubu. Czas spędzają na wspólnych konwersacjach. Rozmawiają o miłości, religii, marzeniach i samotności. Stopniowo ich niewinny flirt przeradza się w prawdziwe uczucie.

Fajny, prosty, romanrtyczny film. Dawno nie widziałam czegoś ot tak, po prostu ładnego ;-) Na leniwy wieczór, kiedy jest zimno ;-)

Dołączona grafika

źródło: filmweb
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#200 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 23 lipca 2011 - 07:38

ale jakoś odrzuca mie obsada, nikogo tam nie znam, i (może to wstyd ale ja tak mam) że aktrki/aktorzy mi się nie podobają

:lol: :lol: :lol: fajne kryterium - jakbym oglądała filmy tylko po to, żeby się pogapic na urode akrotów to wolałabym Party kupić raz na jakiś czas <H></span>

hehehe <omg23></span> a wiesz musi się dobrze i przyjemnie oglądać

ja POLECAM:

Przed wschodem słońca

ja z powodu samej okładki filmu bym tego filmu nie obejrzała , chyba jakieś romansiło/dramat , dobrze zgaduję ? jeżeli tak to nie lubię tego typu filmów :-P
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych