Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Podyskutujmy o filmach

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
625 odpowiedzi w tym temacie

#141 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 20 maja 2011 - 10:57

Sajuri, oglądałam - historia praktycznie ta sama co w pierwszym "Och Karol", ale film w miarę śmieszny. Fajny na zrelaksowanie się.

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#142 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 25 maja 2011 - 21:26

POLECAM:

1. "Dorwać byłą" - Milo Boyd (Gerard Butler) były policjant wciela się w rolę łowcy nagród. Czeka na niego $5,000 za doprowadzenie jego byłej żony Nicole Hurley (Jennifer Aniston) do aresztu. Chociaż wydawać by się mogło, że Milo czeka łatwy zarobek, Nicole wymyka mu się z rąk podążając tropem niezakończonej sprawy pewnego morderstwa. W przypadku tej pary nic nie jest proste. Byli małżonkowie usiłują wzajemnie się przechytrzać do momentu, kiedy okaże się, że sami muszą walczyć o życie.

Film pozytywny i śmieszny ;-) świetne role zarówno Jennifer jak i Gerarda.

2. "Na zawsze Twój" - Tyler Hawkins (Robert Pattinson) jest zbuntowanym chłopakiem, który cały czas popada w kłopoty. Pewnej nocy wdaje się w bójkę i zostaje poturbowany przez silniejszego od siebie policjanta. Wkrótce po tych wydarzeniach Tyler poznaje córkę funkcjonariusza - Ally. Początkowo chłopak zamierza ją uwieść, a następnie porzucić. Okazuje się jednak, że Tylera i dziewczynę łączy coś więcej.

Film jest piękny, a zaskoczenie bardzo zaskakujące.

filmweb.pl

Załączone miniatury

• 8.jpg
  • 7.jpg

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#143 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • LokalizacjaZ daleka :P
  • Wzrost:178cm
  • Stan:mężatka
  • Partner:Przystojny ;)
  • Nastrój:Zmęczona
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 25 maja 2011 - 21:39

"Dorwać byłą" jest świetny. Uśmiałam się nieźle ;-)
A to "Twój na zawsze" to aż muszę obejrzeć. Podchodzi pod romantyczny trochę z tego co czytam :)

Ja polecam:
Dołączona grafika

Amerykanka Anna (Amy Adams) ma zamiar dotrzeć do Dublina, aby w "Leap Day" czyli 29 lutego oświadczyć się swojemu chłopakowi. Zgodnie z irlandzką tradycją, jeśli tego dnia kobiety oświadczą się swoim wybrańcom, muszą oni powiedzieć 'tak'. Niestety pogoda krzyżuje jej plany. Anna jest jednak zdeterminowana, aby dotrzeć do swojego chłopaka z oświadczynami zanim skończy się dzień, nawet mimo iż musi w tym celu przeprawić się przez pół kraju, w czym pomaga jej poznany barman Declan (Matthew Goode).
filmweb.pl

Polecam także:
Dołączona grafika
Świetna zwariowana komedia :) . Obejrzałam ja dopiero w tym roku.

#144 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 25 maja 2011 - 21:54

"Twój na zawsze" - obejrzałabym, ale nie wiem czemu na Pattisona patrzeć nie umiem <bezradny></span>
"Kac Vegas" - UWIELBIAM :mrgreen: chyba z 3 razy już widziałam ;D, za to robiłam 3 podejścia do "Zanim odejdą wody" i 3 razy zasnęłam :lol: a to chyba ten sam reżyser jak dobrze kojarzę :roll:

A ja ostatnio oglądałam
"Ostatni egzorcyzm".
Na FilmWebie ledwo do 5 dociąga, ale moim zdaniem, jeśli ktoś lubi horrory, to polecam. Film trzyma w napięciu, jest ciekawy, pokazuje stosunek księdza do swojej pracy - a koniec zaskakuje, co rzadko się ostatnio zdarza ;)

Załączone miniatury

• 7369440.3.jpg

“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#145 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 25 maja 2011 - 22:00

"Kac Vegas" - UWIELBIAM :mrgreen: chyba z 3 razy już widziałam ;D , za to robiłam 3 podejścia do "Zanim odejdą wody" i 3 razy zasnęłam :lol: a to chyba ten sam reżyser jak dobrze kojarzę

Szczerze to nie wiem bo nie oglądałam tego "Zanim odejdą wody" ;-). W tym roku wchodzi w czerwcu do kin "Kac Vegas w Banghoku" czyli część 2- tak dla wiadomości :P

#146 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 25 maja 2011 - 22:08

Anonimka KV2 to muszę obowiązkowo obejrzeć jak tylko będzie go sobie można ściągnąć, bo do kina raczej nie wyruszę sama - chyba, że Ł. będzie na urlopie ;D

Mam do Was dziewczyny pytanie - widziałyście może film "Świnki"?
Miał w naszych kinach podobno premierę niedawno, chociaż jest z 2009 r.!
Słyszałam, że jest bardziej kontrowersyjny od "Galerianek" i właśnie po sukcesie tegoż filmu zdecydowali, że wyjdzie do kin (kasiora, kasiora ;-) )

Szesnastoletni Tomek mieszka w małym miasteczku na polsko-niemieckim pograniczu. Wyrasta w szarej rzeczywistości typowego blokowiska, w rodzinie, w której od zawsze brakuje pieniędzy. Tomek jednak, w odróżnieniu od swojej starszej siostry, nie przywiązuje szczególnej wagi do spraw materialnych. Bardziej zajmuje go nauka, a szczególnie astronomia, której poświęca każdą wolną chwilę. Wydaje się, że Tomek ma przed sobą dobrą przyszłość. Zda maturę i wyruszy do wielkiego miasta na studia. Jednak wszystko komplikuje się, gdy w jego życiu pojawia się dziewczyna. Dla Marty najważniejsze są ładne ciuchy, kosmetyki i dobra zabawa. A to wszystko kosztuje. Zafascynowany dziewczyną Tomek postanawia za wszelką cenę zdobyć pieniądze. Na rodziców nie ma co liczyć, ale od czego są koledzy. O rok starszy Ciemny wprowadza Tomka w świat przygranicznych interesów, na których można nieźle zarobić. Rzecz jest oczywiście nielegalna i niebezpieczna. Zakochany nastolatek jest jednak gotowy na wszystko. A gdy zrobi już pierwszy krok, nie będzie miał odwrotu. Reżyser Robert Gliński w niezwykle realistyczny sposób przedstawia mroczny świat przygranicznego półświatka, gdzie zarabia się na przemycie i prostytucji nieletnich. Jego bohater wkracza w świat, gdzie najlepiej sprzedaje się niewinność.

“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#147 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 26 maja 2011 - 10:40

Mam do Was dziewczyny pytanie - widziałyście może film "Świnki"?
Miał w naszych kinach podobno premierę niedawno, chociaż jest z 2009 r.!

Moja sąsiadka ostatnio mówiła o tym filmie. Ponoć lepszy niż "Galerianki".

Anonimka KV2 to muszę obowiązkowo obejrzeć jak tylko będzie go sobie można ściągnąć, bo do kina raczej nie wyruszę sama - chyba, że Ł. będzie na urlopie

Też czekam aż będzie w necie bo do kina i tak się nie wybierzemy bo kawałek jest ;-) . Tym bardziej, ze 6 czerwca, kiedy wchodzi do kin to poniedziałek jest :/

#148 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 28 maja 2011 - 17:24

Madzia tutaj o tym filmie, poszukaj, moze znajdziesz ;-) Bo warty obejrzenia jest.

Aranżowane szczęście
Dokument | DE/IN | 87'

W Indiach małżeństwa aranżowane przez rodzinę to zjawisko powszechne. Miłość zawsze schodzi na drugi plan. Najważniejsze, by wypełnić wolę rodziny i zachować wartości przekazywane z pokolenia na pokolenie. Dla obiecującej aktorki i piosenkarki nadchodzi czas, by wyjść za mąż. Poszukiwanie odpowiedniego męża musi nastąpić zgodnie z tradycją –małżeństwo Wahedy będzie organizowane przez jej młodszego brata, Ashiqa, który wydaje na tę okoliczność oszczędności swojego życia.

Produkcja: Indie, Niemcy 2011
Czas trwania: 87’
Gatunek: Dokument

http://www.youtube.com/watch?v=cB1rliqRnaQ&feature=player_embedded

żródło:kff.com.pl
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#149 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 29 maja 2011 - 07:52

OCh Karol 2
Karol (Piotr Adamczyk) ma wszystko. Świetnie zarabia, jest najlepszym pracownikiem dużej firmy, jeździ sportowym samochodem i posiada piękny dom, gdzie codziennie czeka na niego jeszcze piękniejsza narzeczona Maria (Małgorzata Socha). Jest czarujący, uwielbia seks, a kobiety zniewala w mgnieniu oka. Doskonale zdaje sobie sprawę, że podoba się kobietom i z rozkoszą korzysta z tego dobrodziejstwa. Oprócz narzeczonej ma trzy kochanki. Ognistą Wandę (Małgorzata Foremniak), dla której pejcz i ... i kajdanki to dopiero początek dobrej zabawy, infantylną i słodką jak landrynka Paulinę (Marta Żmuda Trzebiatowska) i nieco zachowawczą, ale namiętną Irenę (Katarzyna Zielińska). Każda z jego kobiet jest inna, lecz dla niego to żaden problem. Karol świetnie sobie radzi, skacząc z łóżka do łóżka i realizując ich kolejne zachcianki. Takie życie to marzenie niejednego faceta. Każda bajka jednak kiedyś się kończy. Jego narzeczona Maria w końcu dowie się prawdy i zaplanuje zemstę. Pewnego dnia Karol wróci do domu i będzie przekonany, że śni. W progu przywita go narzeczona i kochanki - wszystkie gotowe spędzić z nim każdą wolną chwilę w łóżku. Karol przekona się, czym jest życie seksualne na wysokich obrotach.

film taki sobie, może ze dwa razy sie usmiechnałam...i tyle. A gdyby nie rola Piotra Adamczyka, Frycza to byłaby klapa totalna.Jednak zdecydowanie bardziej przypadł mi do gustu niż np. Ciacho
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#150 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 29 maja 2011 - 08:00

film taki sobie,

oglądałam ze dwa dni temu i w sumie gdyby nie zagadka Tilki, to bym wyjątkowo szybko o nim zapomniała :lol: Nudny do bólu... Ogólnie uważam, że remaki w 90% nie dorastają do pięt oryginałom. A w polskim wykonaniu, to już w ogóle tragedyja, mości panie :lol: A obsada tą tragiczność tylko podwoiła... Żmuda mnie rozwala w każdej kolejnej roli, w jakiej ją widzę... Ko ją w ogóle do filmów angażuje? :shock:
Ani to komedia, ani romansidło... Taki dziwoląg m wyszedł. Zdecydowanie nie polecam.

Natomiast ostatnio porwałam się na film "Bez mojej zgody". Wcześniej czytałam książkę, więc fabułę znałam. Wiedziałam jak się zakończy, kto i po co robi poszczególne rzeczy... A mimo to poryczałam się na nim jak bóbr. Film wzruszający, Cameron Diaz jako fanatycznie walcząca o życie córki matka - bardzo przekonująca. No i obie dziewczynki - świetnie oddane relacje między rodzeństwem. Dla mnie film (i książka) fenomenalne! i szczerze polecam.

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#151 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 29 maja 2011 - 08:27

i w sumie gdyby nie zagadka Tilki,

chyba ogladałam bardzo nieuwaznie bo na zagadke odp. nie umiałam :lol: do tego ogladałam go na raty.

Ogólnie uważam, że remaki w 90% nie dorastają do pięt oryginałom

a teraz chca zrobi polska Ally MC Beal . Z Agnieszka Dygnat ( czy jak jej tam ) . Aż strach sie bać.

Żmuda mnie rozwala w każdej kolejnej roli, w jakiej ją widzę

ja ją lubie , ale nie jako aktorke. Socha te zmi nie przypadla do gustu, o Foremniak - nie wspomne.
Wogole z tych nowych wspołczesnych filmów( polskich ) to tylko - NIgdy w zyciu .

Bez mojej zgody"

przyłaczam sie do pochwał . Ogladałam jakis czas temu. Film jest naprawde wspaniały, wzruszajacy, dobrze zagrany.

#152 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 29 maja 2011 - 09:11

a teraz chca zrobi polska Ally MC Beal . Z Agnieszka Dygnat ( czy jak jej tam ) . Aż strach sie bać.

To tylko pogłoski, ze to ma być polska Ally McBeal - to bzdura jednym słowem. Podobieństwo polega na tym jedynie, ze główna bohaterka (Dygant) będzie prawniczką.

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#153 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 29 maja 2011 - 14:37

Co do "Świnek" jest lepszy od "Galerianek". Film ukazuje przerażający proceder i na mnie wywarł wrażenie. Film polecam do obejrzenia.

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#154 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 29 maja 2011 - 17:08

POLECAM film Księżna
Księżna Georgiana Cavendish (Keira Knightley) wiodła ekstrawaganckie, pełne politycznych i miłosnych intryg życie. Już jako szesnastolatka wyróżniała się wśród innych arystokratek urodą i wdziękiem, wzbudzając tym samym zachwyt wszystkich mężczyzn. Udało się jej zwrócić uwagę samego księcia Devonshire (Ralph Fiennes). Perspektywa małżeństwa z tak wysoko postawionym człowiekiem i możliwość awansu społecznego, sprawiły że Georgiana odrzuciła zakochanego w niej Charlesa Grey'a. Jednak wbrew jej wyobrażeniu życie u boku Księcia nie przypominało bajki, a młoda Księżna szybko poznała gorzki smak życia na dworze.zrodło :ekino
Film jest naprawde dobry, wciagajacy, poruszajacy...dobra gra aktorska Keiry jak i Ralpha ( zagrał w m.in. filmie Wichrowe Wzgórza ).

#155 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 29 maja 2011 - 18:26

W weekend obejrzałam "Żona na niby" i POLECAM :) . Świetna komedia. Może sytuacje tak nie śmieszą co dialogi. Naprawdę film warty obejrzenia :)

#156 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 04 czerwca 2011 - 20:48

Dwa filmy z gatunku nowinkowych do zreferowania mam :P

Pierwszy to "Piraci z Karaibów. Na nieznanych wodach". Bardzo średni. W porównaniu z 3 częścią nie jest aż tak na siłę robiony, akcja niby się trzyma całości, ale wlecze się toto... A zakończenie wybitnie przewidywalne. W szkolnej skali 1-6 daję słabą trójczynę.

A drugi film "Kac Vegas w Bangkoku" pomimo idiotycznie przetłumaczonego tytułu, powtórzonego schematu z pierwszej części... POLECAM. Przede wszystkim uwielbiam Coopera, a pomijając aktorów... :lol: ... końca filmu spodziewałam się przynajmniej trzykrotnie i trzykrotnie miło mnie "rozczarowali". :P A poza tym... Zobaczyć śpiewająceo Tysona, no bezcenne! Bezcenne! :lol: Szkolna skala 1-6, ode mnie piąteczka wśród gatunków łatwe proste i przyjemne pożeracze czasu :lol:

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#157 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 05 czerwca 2011 - 15:38

. POLECAM

o proszę, a ja się spodziewałam że dwójeczka będzie bardzo naciągana i koniec końców, nie poszłam na niego :-) cóż pozostaje poczekać :-)

#158 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 05 czerwca 2011 - 15:55

POLECAM:
[/i]

:-) :-D :lol:
co do ksieznej , to dzis bedzie w telewizji , mysle ze moze mi sie spodobac.
ja polecam film "dziewczyny z przemytu" ostatnio byl w tv , bedzie jeszcze druga czesc. historia jak ich wiele dziewczyny jada do pracy , albo zostaja porwane i grozbami, zastraszaniem zmuszane do prostytucji. <bezradny></span>

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#159 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 11 czerwca 2011 - 21:05

Właśnie przeglądając kilka stron zauważyłam film, który kiedyś doprowadził mnie do łez. Więc POLECAM "Zabić wspomnienia".

Adam Sandler, Don Cheadle, Jada Pinkett Smith i Liv Tyler występują w poruszającej opowieści o Charliem Finemanie (Sandler), który po nagłej stracie żony i dzieci załamuje się i traci kontakt z rzeczywistością. Zdruzgotany tragedią mężczyzna dostaje jednak od życia drugą szansę. Wszystko za sprawą spotkania z Alanem Johnsonem (Cheadle), swoim współlokatorem z okresu studiów. Odnowiona przyjaźń rzuca nowe światło na skomplikowane i pogmatwane życie obu mężczyzn. Dla Alana to szansa na uratowanie rodziny, dla Charliego zalążek nowego początku

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#160 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 12 czerwca 2011 - 08:38

katti napisał/a:
POLECAM:
[/i]
:-) :-D :lol:

Literówka. Wiadomo, że chodziło o "zakończenie"

Ja POLECAM komedię "The switch" / "Tak to się teraz robi".

Kassie (J. Aniston), wykształcona singielka, dochodzi do wniosku, że najwyższy czas na dziecko. Jej najbliższy przyjaciel, neurotyczny Wally (Bateman) ma mieszane uczucia odnośnie samotnego macierzyństwa, ale Kassie stawia na swoim, mimo że oznacza to skorzystanie z pomocy dawcy spermy. W ostatniej chwili następuje całkiem nieoczekiwana podmiana. Sprawa wychodzi na jaw siedem lat później, gdy Wally poznaje nieco neurotycznego synka Kassie

źródło.filmweb.

Aniston w takich komediach jest świetna :-P Chłopczyk grający jej synka rozłożył mnie na łopatki :lol:

Załączone miniatury

• 1.jpg

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych