Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

bóle stawów, kregosłupa , mięśni

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
112 odpowiedzi w tym temacie

#21 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 15 lutego 2011 - 19:20

mnie bolał całkiem niedawno kręgosłup :-/ współczuję wszystkim którzy mają podobnie bo to masakra istna była :-? ciężko mi było chodzić, nie mogłam się wyprostować. ortopeda zalecił mi rehabilitację, więc znalazłam fizjoterapeutę który okleił mi kręgosłup specjalnymi plastrami i na początku mniej bolało i bez problemu mogłam wykonywać wszystkie ruchy, więc dla mnie to było zbawienie. potem przestało boleć zupełnie :-) póki co stosuję się do zaleceń, staram się ćwiczyć i nie przeciążać kręgosłupa i odpukać na razie nie daje się we znaki ;-)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#22 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 16 lutego 2011 - 11:15

Najgorsze jest to że ciezko znaleść dobrego kręgarza. Kolega miał pecha- tak mu nastawił że chłopak z miesiac w domu siedział.. :-/

ja sama miałam już nastawiany z chyba... 6 razy ?
:roll:
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#23 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 20 lutego 2011 - 17:06

halynka, kregosłup to sprawa poważna..

Zdaje sobie z tego sprawę...

W trakcie zjazdu gdzie 10 godzin spędzałam na uczelni dawał mi się jeszcze bardziej we znaki. W marcu mam umówiony mam termin do ortopedy

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#24 Pliska

Pliska
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 08 września 2011 - 13:10

Nie wolno lekceważyć objawów, bo organizm daje znać wcześniej.

#25 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 09 września 2011 - 09:33

halynka, i jak sie sprawy maja?

Ja teraz na okres jesienno - zimowy bede miec znowu problemy wieksze ze stawami .
Zawsze wowczas czesciej mnie kolano boli :-/

#26 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 09 września 2011 - 09:43

Ja w sumie przez caly rok mam problem ze stawami przez reumatyzm :roll: Teraz w ciazy ani tabl. ani masci nie sa wskazane, wiec niekiedy jak mnie wezmie, to potrafi ten bol nawet ze snu zbudzic :roll: I to nie jest u mnie tylko z jednym stawem, tylko z wszystkimi praktycznie- nadgastki, lokcie, barki, kolana, biodra, stopy <bezradny></span>

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć... 

#27 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 09 września 2011 - 13:22

Sajuri, Więc miałam robione tylko RTG po czym lekarz stwierdził, że kręgosłup mam idealny normalnie.
A na bóle zalecił więcej ruchu! Szkoda tylko, że przez inne dolegliwości nie mogłam wiele lat na wf-ie ćwiczyć o czym wspomniałam, że nie mogę się przemęczać to stwierdził, że na basen i tyle.

Więc jak bolało boli nadal, czasem ratuje mnie masaż jedynie bo tak wszystko spięte. Ale to nie wina samego kręgosłupa a mięsni.

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#28 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 11 września 2011 - 07:40

przez reumatyzm

a masz pewne że to to ? jak sie objawia ??
ja sie sama zastawiam czy czegos podobnego nie mam..albo reumatyzm albo reumatoidalne zapalnie stawów. Moj tata ma a z tego co wiem to bywa dziedzine

Od chyba 8 miesiecy boli mnie kosc , miesien/ na zgieciu u dłoni. Mowiłam lekarzowi ale jego reakcja to : "mmmm "

Kolano - tak od ok. 2 lat, jak tylko zmiana pogody ma byc - to boli jak nie wiem. A zaczeło sie od tego ze myłam podłoge na kolanach - i gotowe.

No i od paru dni teraz stopa :roll: bo sobie biegałam troche boso a w przedpokoju i kuchni mamy płytki

biodra

no to akurat nie. Ale stopa, kolona, dlon, bark.
Wogole rece jak wyprostuje to bola miesnie. Nie wiem czy tak kazdy ma :lol:
czy to brak cwieczen :oops:

czasem ratuje mnie masaż

oj, uwielbiam, ja racze sie masazem z olejkiem mandarynkowym. Cudo.

Noi fakt faktem - jesien i zima to najgorsze miesiace jesli chodzi o miesnie, stawy. :cry:
Jak lata nie lubie zbytnio to wowczas jest o niebo lepiej, a własciwie to dobrze

No nic dziewczyny zdrówka wiec życze wiecej.

#29 krysti

krysti
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 07 października 2011 - 21:07

Mi dwa miesiace temu przytrafilo sie wysuniecie dysku w kregoslupie. Myslalam, że umre z bolu! Podnioslam na placu zabaw synka, bo chcialam go przeniesc przez ogrodzenie, no i przenioslam ale ledwo doszlam do domu. W domu jak usiadlam tak juz zostalam. Placz z bolu, a do toalety na czworaka w czasie 30 min i z jekiem. Tragediaaa. Maz zadzwonil do znajomego rehabilitanta, ktory pozyczyl nam takie podreczne urzadzenie przeciwbolowe, ktore dziala miejscowo przeciwbolowo.Wygladem przypomina jakby dlugopis tylko troche grubsze.To urzadzenie postawilo mnie na nogi i moglam pojechac na przeswietlenie. Teraz uzywam go na bole lokci, ktore mam od czasu urodzenia dziecka. Mozna je kupic w sklepie rehabilitacyjnym jakies 250 zl. Warto je miec, choc nie jest tanie, ale pomaga!!!

#30 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 09 października 2011 - 08:07

U mnie najjgorzej jest rano jak wstaje, bola mnie plecy, miesnie :-/ nie wiem skad i dlaczego

#31 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 10 października 2011 - 12:13

W zimne dni jakoś bóle się nasilają. najchętniej w ogóle nie wychodziłabym z łóżka, albo jadę na tabletach

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#32 Mycha84

Mycha84
  • Użytkownik
  • 390 postów

Napisano 13 października 2011 - 17:03

no właśnie... od kilku dni jest chłodniej, a mnie już strasznie plecy bolą, kurtkę noszę długą, ubieram się ciepło, nie mam pleców na wierzchu, a i tak mnie boli <bezradny></span>

#33 Maona

Maona
  • Użytkownik
  • 316 postów

Napisano 24 października 2011 - 11:12

Chcę iść do lekarza bo ostatnio bardzo boli mnie kręgosłup, wczoraj ledwo dojechałam do domu od rodziców, jechałam trochę ponad trzy godziny i pod koniec prawie popłakałam się z bólu :/ Przeszło dopiero kiedy wyszłam z samochodu i przeszłam się piechotą. I tu moje pytanie - do jakiego iść lekarza. Internista, ortopeda, neurolog? Nie chcę się zbłaźnić i zapisać do złej specjalizacji.
He who asks is a fool for five minutes, but he who does not ask remains a fool forever.

#34 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 24 października 2011 - 11:23

Ja bym poszła do ogónego. A w sumie nie wiem jak jest gdzie indziej ale u mnie aby pójść do jakiegoś innego lekarza oprócz ogólnego to trzeba mieć skierowanie od ogólnego (rodzinnego). No chyba że drepczemy na wizytę prywatną.

#35 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 24 października 2011 - 11:25

myślę że najpierw trzeba iść do lekarza pierwszego kontaktu żeby dał skierowanie do specjalisty...no chyba że do ortopedy skierowania nie trzeba to zapisz się do ortopedy- ja właśnie tak zrobiłam jak mnie plecy bolały
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#36 Maona

Maona
  • Użytkownik
  • 316 postów

Napisano 24 października 2011 - 11:38

I tak podreptam prywatnie, bo nie chce mi się czekać miesiąc na wizytę u specjalisty. A płacenie dwa razy też mi się jakoś nie uśmiecha :P Stąd te wahania - internista, czy od razu specjalista...
He who asks is a fool for five minutes, but he who does not ask remains a fool forever.

#37 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 24 października 2011 - 12:04

Tu jest temat o bolach kregosłupa , stawów, miesni
bole-stawow-kregoslupa-miesni-vt6715,30.htm

. Internista, ortopeda, neurolog?

najpierw to internisty, ja tak zrobiłam.
A on Cie juz pokieruje odpowiednio.

#38 malediva

malediva
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 14 grudnia 2011 - 10:22

ja na bóle kręgosłupa to chodziłam do ortopedy i potem na rehabilitację. pomogło mi wtedy bardzo, ale teraz z powodu ciąży znowu mam problemy a nie mam tyle czasu, żeby chodzić codziennie na rehabilitację ;/

#39 hedora

hedora
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 22 grudnia 2011 - 14:19

Witam!
Przeczytałam, że ktoś tez używa podrecznego urzadzenie przeciwbólowego PUP. Musze przyznac,że też używam od jakiegoś czasu i jestem bardzo zadowolna. Przeczytałam gdzies w prasie artykuł na temat tego urządzenia i zamówiłam sobie przez internet. Bardzo skuteczne urzadzonko. Polecam jesli ktos nie zna. Pozdrawiam

#40 megan.ross

megan.ross
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 04 stycznia 2012 - 21:18

nie mam pojęcia co to może oznaczać, ale polecam pójście do dobrego lekarza, dodatkowo może skorzystaj z pomocy rehabilitanta lub masażysty, jeśli jesteś z Gdańska polecam dobry gabinet we Wrzeszczu,niedaleko SKMki