Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Jak opanować apetyt.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
110 odpowiedzi w tym temacie

#81 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 05 lipca 2011 - 12:52

mi by sie przydała taka przekaska... szczegolnie przed @ mam wielka ochote cos jesc, a jeszcze jak pogoda jak dzis to juz wogole
ale nie mam poysłu co by to mogło byc
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#82 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 05 lipca 2011 - 19:41

Też mam tak jak założycielka tematu. Ale ja nie tyję od jedzenia prawie w ogóle. tylko wiecznie jestem głodna. I myślę tylko o jedzeniu.

Zazwyczaj 10 minut po sytym obiedzie zjadłabym już coś :-|

#83 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 06 lipca 2011 - 17:40

Ale ja nie tyję od jedzenia prawie w ogóle. tylko wiecznie jestem głodna. I myślę tylko o jedzeniu.

oo ja dziwne :shock:

Zazwyczaj 10 minut po sytym obiedzie zjadłabym już coś :-|

może masz tak mega szybką przemianę materii , mój P. tak samo ma 10 min po zdjedzeniu mógłby zjeść kolejny posiłek - on tak tłumaczy już sięstrawiło i czuje pusto w żołądku
Dołączona grafika

#84 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 09 lipca 2011 - 09:10

Ja mam ostatnio mega apetyt co widać po mojej figurze... zaczynam tyć :/ załamuje mnie to powoli bo myślałam że nie mam tendencji do tycia...
Nie wiem już jak mam opanować ten apetyt... postanowiłam zrezygnować przede wszystkim z fas foodow bo mnie to zgubiło, napoi gazowanych i słodyczy ... wyjdzie mi to na lepsze zapewne :)
Ale zastanawiam się czy ćwiczeniami można zmniejszyć obwód bioder... bo mam Rozmiar M już :/

#85 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 09 lipca 2011 - 09:17

myślałam że nie mam tendencji do tycia...

Wiesz, wiele rzeczy zmienia się wraz z wiekiem ;-)
Nie można zakładać, że jeśli jest fajnie teraz, to za 5 lat też tak będzie :P Organizm się zmienia i takie tam bzdety :mrgreen:

postanowiłam zrezygnować przede wszystkim z fas foodow (...) wyjdzie mi to na lepsze zapewne

Ale kiedy to takie pyszności :lol:

Ale zastanawiam się czy ćwiczeniami można zmniejszyć obwód bioder

Pewnie jakoś się da, podpytaj Dobrą :P
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#86 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 09 lipca 2011 - 09:19

Organizm się zmienia i takie tam bzdety

a szkoda :/ :/

Ale kiedy to takie pyszności

i to jakie :D ale jak mam wybrać albo schudnąć i wrócić do swojego S albo jeść i tyć bo mi smakuje to wole sobie odpuścić :)

Pewnie jakoś się da, podpytaj Dobrą

też mi od razu nasunęła się na myśl :P

#87 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 09 lipca 2011 - 09:54

co widać po mojej figurze... zaczynam tyć :/

a możę tylko Ci się wydaje, może to tylko woda

załamuje mnie to powoli bo myślałam że nie mam tendencji do tycia...

aj tam przesadzasz ;-) a jeżeli już tak bardzo Ci źle to więcej aerobów i tyle

Ale zastanawiam się czy ćwiczeniami można zmniejszyć obwód bioder... bo mam Rozmiar M już :/

to idealny rozmiar , sama chciałbym mięc więcej ciałka, a co do obwodu można zmiejszyć ale na pewno nie w tydzień albo miesiac , i zależy to jeszcze od Twojej sylwetki, to gdzie gubisz itp sama musisz siebie zaobserwować

[ Dodano: 2011-07-09, 10:57 ]

Pewnie jakoś się da, podpytaj Dobrą :P

wszystko się da ;-) tylko każdy inaczej reaguje na poszczególne ćwiczenia, i zalęzy w jakim stanie ciało jest obecnie
Dołączona grafika

#88 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 12 lipca 2011 - 15:08

z fas foodow bo mnie to zgubiło, napoi gazowanych

ja tego własciwe nie jadam.

U mnie błedem stało sie podjadanie , to raz. Dwa- jak cos zjem po 19 bo zawsze jadłam najpozniej 18 nawet jak pracowałam i miałam studia.
Teraz z pewnych powodów nie moge jesc słodkiego, a raczej nie powinnam . Wiec jak widac - da sie zrezygnowac.
Wroce chyba do majeranku bo jak go piłam to chudłam

#89 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 12 lipca 2011 - 17:15

nie moge jesc słodkiego, a raczej nie powinnam . Wiec jak widac - da sie zrezygnowac.

także nie jem, od xxx lat, ostanio czasami jem jak jest jakaś okazja np urodziny albo P. chce razem zjeść coś żeby przyjemniej było

majeranku bo jak go piłam to chudłam

nie wiedziaalm że jest w płynnej postaci
Dołączona grafika

#90 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 12 lipca 2011 - 17:36

nie wiedziaalm że jest w płynnej postaci

zioła zaparzałam :) lek. kazał mi pic 5 razy dziennie :roll: ( jeszcze jak byłam nastolatka ) . W efekcie chudła. I to bardzo. za bardzo .;/
Wiec jesli ktos chce - to szklanka dziennie. Poprawiaja przemiane materii. Ale nie wiecej. Bo to ze zioła nie znaczy że mozna pic dowoli

#91 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 12 lipca 2011 - 17:54

Sajuri, a jak smakuje ? i czy można kupić go w postaci torebeczek - jak herbata czy tylko sypane jak czarna ?
Dołączona grafika

#92 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 12 lipca 2011 - 18:02

dobra, nie wiem czy wogole piszemy w odp. temacie. Bo tu jest o tym jak opanowac apetyt. A majeranek kupisz za grosze w aptece. I normalnie sypana.
Tu troche :
Działanie: reguluje trawienie, pomaga w nieżycie żołądka i chorobach układu pokarmowego. Ze względu na dużą zawartość garbników (do 1% w suchym zielu) zalecany przy biegunkach. Herbatka z ziela ma właściwości uspokajające. Olejek bywa używany do inhalacji przy nieżytach górnych dróg oddechowych.
zrodło: wikipedia .pl
Mi pomogła

#93 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 12 lipca 2011 - 18:04

Sajuri, dziękuję za odpowiedź, zastanowię się nad tym, jako taki dodatek do urozmaicenia diety raz na jakiś czas, ok zamykamy rozmowę na ten temat bo na pewno nie w tym temacie, chociaż majranek może służyć jako wspomagacz do opanowania apetytu - jak sama napisałaś że Tobie pomógł
Dołączona grafika

#94 Kleofas

Kleofas
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 14 lipca 2011 - 14:00

To ja tylko jeszcze dopytam. Czy moge zaparzać zwykły majeranek dodawany np. do flaczków;-) czy musze kupowac jakiś specjalny w aptece?

#95 Adyntri

Adyntri
  • Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 15 lipca 2011 - 01:24

Jak mnie bierze ochota na jakaś konkretną potrawę a wiem , że nie mogę tego zjeść to zajmuję się szybko czymś co pozwoli mi zapomnieć o chęci jedzenia ! :)

#96 Desi00

Desi00
  • Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 08 sierpnia 2011 - 11:14

hehe... muszę się pochwalić bo nie wytrzymam :]
Drogie dziewczyny skończyłam nie dawno 36s i schudłam 7 kg !! normalnie aż się sama sobie podobam (w końcu :P) dieta z herbatką to dobra recepta :] teraz trzeba odczekać troszkę żeby zobaczyć czy jojo nie będzie ale muszę powiedzieć, jak się już człowiek zmusi to potem jest taka radocha z efektów że hej :P

#97 Iwona Waleczko

Iwona Waleczko
  • Użytkownik
  • 25 postów

Napisano 29 maja 2013 - 13:17

Jeśli chodzisz głodna to znaczy że masz złą dietę bo dobra dieta słynie z tego że się nie jest głodnym i przy tym się chudnie. A może być tak że organizm domaga się czegoś czym się trułaś przez długi okres czyli jakieś słodycze i tu pomogą tabletki odchudzające które niwelują to uczucie głodu. Kolejna sprawa a raczej pytanie to czy Ty w ogóle pijesz wodę ? Bo może mylisz pragnienie z głodem. Powinnaś pić 300 ml wody na każde 10 kilogramów masy ciała dziennie. Jeśli ćwiczysz to 500 ml na każde 10 kilo.

#98 andziaa

andziaa
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 20 lipca 2013 - 23:10

Ja stosuje miętowe specjały gumy, tik taki, ide na spacer, kładę sie spać, nie kupuje jedzenia na zapas

#99 kurczak22

kurczak22
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 19 września 2013 - 11:15

A jak oceniacie działanie błonnika na zmniejszenie apetytu? Pomaga?

#100 Tulipan

Tulipan
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 19 września 2013 - 11:51

A jak oceniacie działanie błonnika na zmniejszenie apetytu? Pomaga?

Jeśli jest w formie przekąski - np suszone jabłka.

Ponadto podjadam pestki słonecznika czy dyni, oraz migdały.