Także myślę,że chyba było lekkim przegięciem krytykowanie cudzego stroju.Ile ludzi tyle gustów :)Chodzilo tu przeciez o cos innego a nie o modę.![]()
Kuchenne rewolucje
Napisano 17 listopada 2013 - 09:33
Napisano 17 listopada 2013 - 10:11
A ja tą krytykę rozumiem. W garniaku to można biegać wieczorem, jak są goście i nie trzeba praktycznie nic robić, bo dania tylko wyjeżdżają z kuchni do gości. Ale podczas przygotowywania kolacji ma być wygodnie, a nie stylowo czy modnie czy jeszcze inaczej.
Poza tym chłopak ani kawałka żyłki do zarządzania ludźmi nie ma. Wchodzili mu na głowę a ten z wzrokiem zbitego psa próbował coś im powiedzieć. Dogadywanie i fochy? Przerośnięte dziecko wzięło się za prowadzenie firmy.
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 17 listopada 2013 - 10:25
Poza tym chłopak ani kawałka żyłki do zarządzania ludźmi nie ma.
To fakt, zarządzanie nie jest łatwą sztuką,jak sie niektórym wydaje.![]()
Napisano 19 listopada 2013 - 08:00
Dobra, odcinek obejrzałam i kurcze mam wrażenie, że czepiała się o wszystko. Oki rozumiem jesli chodzi o kwestie ubioru tego chłopaka no ale posiedziała trochę i poszła do kuchni sama sobie wziąć jedzenie. Kiedyś był odcinek, kiedy chyba sama liczyła że czekała na danie ponad 45 minut czy cos takiego i tam nie poszła i nie miała pretensji.
Nie wiem czy Wam pisałam, ale jest też wersja z Gordonem R. - Kuchenne koszmary Gordona Ramseya. Polecam!!! (dostępne na tvnplayer jak ktoś lubi) Ja obejrzałam kilka odcinków i nasza Madzia to nie ma porównania. Normalnie niebo i ziemia.
Napisano 19 listopada 2013 - 08:03
@AgnieszkaT Ramsey też leci na TTV jak coś, o wiele, wiele lepszy. No ale co do tematu Gesslerowej, to ostatnim odcinkiem udowodniła, że jest nienormalna, o ile można docenić konstruktywne uwagi ( i tutaj słusznie o sposób zarządzania, bo widać, że chłopak nie miał o tym pojęcia) to czepanie się non stop stroju i chamskie docinki kompletnie nie mające związku z lokalem to przesada. Mam wrażenie, że ten program staje się powoli programem nie kulinarnym, a pokazówką Gessler.
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt
Napisano 19 listopada 2013 - 08:09
@89kasienka89, a to nie wiedziałam:)
AA co do Gesslerowej, to pytanie co ona chce pokazać? Bo dla mnie to brak szacunku dla ludzi.
A i wkurzyło mnie to, że coś tam mówiła na niego mamisynek? Kurde, jak w innych odcinkach rodzina pomagała innym to nie było takich tekstów.
Wydaje mi się, że ona od początku była negatywnie do tego wszystkiego nastawiona.
Jeszcze tekst - że ona nie wie, czy przyjmie jego rewolucję.... Zupy jej smakowały i tylko z mięchem było coś nie tak..
Napisano 19 listopada 2013 - 08:11
@AgnieszkaT no z tym mamisynkiem to ja skomentowałam do Ł., że ciekawe, czy ona nie pomaga swojej córce, ja nie widzę nic złego w tym że rodzice mu pomogli, normalna postawa rodziców. Ciężko mi wyobrazić, że akurat ona swojej córce by powiedziała " jesteś dorosła, to sobie sama radź".
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt
Napisano 19 listopada 2013 - 09:20
wersja z Gordonem R. - Kuchenne koszmary Gordona Ramseya.
Uwielbiam, uwielbiam ! Kiedyś oglądałam namiętnie teraz już trochę mniej. Tam się dopiero działo ![]()
że czepiała się o wszystko.
posiedziała trochę i poszła do kuchni sama sobie wziąć jedzenie.
Przesadzała na całej linii ! Już chciałam wyłączyć ale byłam ciekawa jak się ten chłopak wybroni. Z tą krytyką jego butów to grubo przesadziła. Co ją to obchodzi ? To ona chodzi gotować do kuchni z pierścionkami, z bransoletkami na rękach i w rozpuszczonych włosach, a nie powinna o ile wiem.
Przesadza ostatnio kobieta i tyle, robi pod publiczkę. Teraz reklamują, że można wysyłać zgłoszenia do programu, bo pewnie już nikt do niej nie chce się zgłaszać ![]()
Napisano 20 listopada 2013 - 21:15
ogladam na ttv , i czasem nie ma efektow rewolucji po czasie i brakuje tego. ale jego uwielbiam, potrafi w dobry sposób ustawic ludzi
Kuchenne koszmary Gordona Ramseya
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 22 listopada 2013 - 07:36
Wczorajszy odcinek fajny, milo sie ogladało, super ludzie, atmosfera, czysto...
chetnie bym wpadla do nich ![]()
Napisano 22 listopada 2013 - 10:27
chetnie bym wpadla do nich
No, ja też szkoda, że to tak daleko
Bardzo miły i przyjemny odcinek. Tym razem nie przesadziła, a wnętrze restauracji po rewolucji było piękne. Dziś rano na fb Gesslerka wrzuciła maila, którego dostała od właścicieli restauracji. Fajni ludzie
Napisano 22 listopada 2013 - 12:38
Wyjątkowo spokojny odcinek. ![]()
Napisano 04 grudnia 2013 - 20:23
fajnie jak pracuje z ludzmi , ktorzy chca jej profesjonalnej pomocy a nie taniej reklamy.
Napisano 21 kwietnia 2014 - 17:58
Oglądał ktoś ostatni odcinek?
Te dwie panie to jakaś porażka. Nieprzyjemne, przemądrzałe bez pasji i bez pokory (chociaż mama pod koniec odcinka wiele rzeczy zrozumiała, a córeczka dalej zarozumiała). A to, jak odnosiły się do swojej załogi... :| Przecież w takich warunkach nie da się pracować. Uciekłabym stamtąd jak najprędzej.
Ludzie w komentarzach po programie pisali, że niewiele się tam zmieniło. ![]()
Napisano 21 kwietnia 2014 - 18:31
Ta mlodsza byla okropna, zero pokory , samokrytyki ![]()
Napisano 21 kwietnia 2014 - 21:01
Oglądał ktoś ostatni odcinek?
Oglądałam, bo zaciekawił mnie. Ta córka to rzeczywiście jakaś niepoważna
Ale one obie na początku żadnej krytyki nie potrafiły przyjąć, dopiero później ta starsza się otrząsnęła ![]()
Keep calm and become a doctor
// Mission completed
Napisano 24 kwietnia 2014 - 21:33
Dzisiejszy odcinek...
zakończony klapą, widać, że pan właściciel chciał wszystko jak najmniejszym kosztem... no i nie wyszło. ![]()
Napisano 24 kwietnia 2014 - 21:48
dawno nie bylo takiej sromotnej klęski ...
bywały nieudane rewolucje ale takiej wtopy to dawno nie widziałam.
Napisano 25 kwietnia 2014 - 11:28
Zrobili sobie niezłą antyreklamę. ![]()
Napisano 25 kwietnia 2014 - 15:07
ale takiej wtopy to dawno nie widziałam.
A co się działo? bo akurat wczoraj nie oglądałam ![]()
Keep calm and become a doctor
// Mission completed