Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Zmarszczki ... jak zapobiegać ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
65 odpowiedzi w tym temacie

#21 plinkq

plinkq
  • Użytkownik
  • 262 postów

Napisano 27 lutego 2012 - 22:10

Słyszałam, że trzeba zawsze używać kremu oznaczonego trochę wyższa kategoria wiekową. Czyli jak mam ponad 25 lat, to powinnam juz używac kremu dla 30 - latek. Czy to prawda?

#22 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 28 lutego 2012 - 16:07

Słyszałam, że trzeba zawsze używać kremu oznaczonego trochę wyższa kategoria wiekową. Czyli jak mam ponad 25 lat, to powinnam juz używac kremu dla 30 - latek. Czy to prawda?

Pierwszy raz o takim czymś słyszę..... <bezradny></span>

#23 mioduszek

mioduszek
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 28 lutego 2012 - 23:02

Miałam kiedys koleżankę, która stosowała taką metodę. Podobno kremy lepiej działają. Ale to chyba chodzi o graniczne przypadki - jak byś miała 29 lat, to wtedy możesz stosowac krem dla 30 - latek. Z resztą trudno gdybać.

#24 kari

kari
  • Użytkownik
  • 589 postów

Napisano 29 lutego 2012 - 09:07

Trzeba używać kremów przeciw zmarszczonych.

[ Komentarz dodany przez: elizabeth: 2012-03-02, 00:23 ]
pisz treściwe posty i wnoszące coś do tematu, bo to, że na zmarszczki należy używać kremu zostało już milion razy powiedziane w tym temacie
Jak myślisz, że potrafisz, lub myślisz, że nie potrafisz,zawsze masz racje!

#25 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 01 marca 2012 - 11:31

jezus błagam Cię dziewczyno pisz konkretnie i coś więcej i nie "zmarszczonych" a "zmarszczkowych" już mnie drażnisz.

#26 JagodaJ

JagodaJ
  • Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 04 kwietnia 2012 - 09:06

Moja mama jakiś czas temu kupiła sobie Plusssz Lady dla kobiet po 40 roku życia i powiem Wam że po około 3 tygodniach było widać ze skóra jest inna niż przed stosowaniem, bardziej rozświetlona i w lepszej kondycji. Myślę że mogłabyś też spróbować, cena jest na prawdę niska i można sobie pozwolić na przetestowanie ;)

#27 marzena4

marzena4
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 06 kwietnia 2012 - 19:16

Ja używam kremów nawilżających na dzień i tłustych na noc dla cery dojrzałej.
Teraz na noc mam krem z kompleksem lipidowym a na dzień z witaminami z Soraya.

Mam skórę ze skłonnosciA do wiotczenia,na szczeście zmarszczek jeszcze nie widać.
Stosuję tez krem pod oczy z z wit.E.

#28 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 07 kwietnia 2012 - 17:31

A ja od niedawna używam kremu z kwasem hialuronowym do skory po 40 roku życia.Ma niezwykle delikatną konsystencję i doskonale wchłania.

#29 coffee

coffee
  • Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 17 kwietnia 2012 - 19:59

JagodaJ, czy w tym pluszu jest kwas hialuronowy? Bo wyczytałam że on rzeczywiście bardzo dobrze wpływa na skóre, przede wszystkim na skóre dojrzałą - odpowiada za wiązanie wody w organizmie, a z wiekiem jest go coraz mniej. Stąd prosty wniosek, trzeba go uzupełniać, żeby nie powstawały zmarszczki.

#30 Bett

Bett
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 18 kwietnia 2012 - 22:18

JagodaJ, czy w tym pluszu jest kwas hialuronowy? Bo wyczytałam że on rzeczywiście bardzo dobrze wpływa na skóre, przede wszystkim na skóre dojrzałą - odpowiada za wiązanie wody w organizmie, a z wiekiem jest go coraz mniej. Stąd prosty wniosek, trzeba go uzupełniać, żeby nie powstawały zmarszczki.

pluszz czy kwas? ;))))
w kwas wierze w pluszz z kwasem juz nie........ choc skoro jest w tabletkach to moze i w pluszu moze.... tylko z emni sie wydaje ze te wszystkie musujace to chemia ;/

[ Dodano: 2012-04-18, 23:20 ]

jezus błagam Cię dziewczyno pisz konkretnie i coś więcej i nie "zmarszczonych" a "zmarszczkowych" już mnie drażnisz.

Krowka cudnie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
zmarszczone kremy :mrgreen:

[ Dodano: 2012-04-18, 23:23 ]

Pierwszy raz o takim czymś słyszę..... <bezradny></span>

Tez slyszalam... w mysl zasady ze dzialasz intensywniej zapobiwgawczo. Generalnie kiedys dlugo gadalam z kosmetyczka i ona mnie oswiecila ze kremy wszelkie tak naprawde opozniaja starzenie a nie zapobiegaja. Nie da sie uniknac zmarszczek, wiotczenia skory... mozna co najwyzej opoznic ten proces...

#31 zoa

zoa
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 20 kwietnia 2012 - 16:45

w kwestii stosowania kremów przeciwzmarszczkowych na wyrost (dla wyższej kategorii wiekowej) nie mogę się zgodzić, zresztą po konsultacji z kosmetyczką - takie kremy mogą rozleniwić skórę i sprawić wręcz, że szybciej się będzie starzała (np. organizm zacznie wytwarzać mniej kolagenu, bo dostaje go w kremie -co oczywiście jest dużym uproszczeniem, ale podaję to jako przykład).

Jeśli chodzi o zapobieganie pojawianiu się zmarszczek ja osobiście przede wszystkim unikam słońca albo stosuję kremy z wysokimi filtrami, a dodatkowo oprócz kremów od czasu do czasu stosuję kolagen doustnie (w kapsułkach lub tabletkach do ssania)

#32 coffee

coffee
  • Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 29 kwietnia 2012 - 23:15

pluszz czy kwas? ;))))
w kwas wierze w pluszz z kwasem juz nie........ choc skoro jest w tabletkach to moze i w pluszu moze.... tylko z emni sie wydaje ze te wszystkie musujace to chemia ;/

Ależ ja sie z Tobą zgodze, że chemia... tak jak wszystko, składamy sie w ilu, 70% z wody? A woda to przecież H2O, czysta chemia ;] myśle że ta cała nagonka z "chemią wszedzie" też jest troche wyolbrzymiona.. bo jedni powiedzą chlorek sodu, a inni - po prostu sól - wiele naturalnych substancji ma po prostu dość odrzucające, eksperckie nazwy, i to wszystko. Nie można sie od razu zamykać na wszystko, bo sałatke z owoców też możnaby opisać za pomocą symboli chemicznych ;)

#33 marbanaszek

marbanaszek
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 23 maja 2012 - 08:39

coffee masz rację! dlatego wlasnie ja sie nie boje wszelkich suplementów o ile sa one sprawdzone i polecone przez specjalistów, czy to lekarzy czy kosmetyczki. Podczas zabiegu w moim ulubionym gabinecie kosmetycznym w kosmetyczka wlasnie przekonala mnie, ze najlepszym wyjsciem na moje zmarszczki i "zmeczona twarz" bedzie kolagen noble health. 2 tabletki przed snem przed 3 miesiace i jak znowu do niej poszlam to prawie mnie nie poznala :D

#34 adonis

adonis
  • Użytkownik
  • 82 postów

Napisano 21 czerwca 2012 - 14:52

Są również dosyć tanie kosmetyki pozytywnie wpływające na zmarszczki. Trochę już w swoim życiu przerobiłam ;-) Świetna jest kremowa maska z Mango HB. To kosmetyk na bazie ziół i witamin. Skóra naprawdę jest bardziej gładka i nawilżona - czyli mam to, o co mi chodziło :-)

#35 KasiaKaa

KasiaKaa
  • Użytkownik
  • 60 postów

Napisano 30 lipca 2012 - 10:19

Zdrowe odzywianie, wysypianie się, unikanie stresów i słońca- to podstawa.

#36 kamilla1

kamilla1
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 12 lutego 2013 - 11:48

Ja uważam, że kremy należy stosować w każdym wieku, ale czasami to nie wystarczy. Warto wtedy zastanowić się nad jakimś zabiegiem typu botoks lub fotoodmładzanie. W ... otrzymasz kompleksową pomoc. Mam nadzieję, że to Ci pomoże :)

#37 marinka

marinka
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 11 marca 2013 - 10:20

botoks jest dobry n a chwilę, bo starzenie się skóry postępuje, więc trzeba wstrzykiwać to co jakiś czas, a niestety jak skóra już naprawdę będzie stara to wygląda się tragicznie. dlatego lepiej myśleć długofalowo i o starości także, aby nie wyglądać jak potwór
codziennie jesteś nowym człowiekiem

#38 shack

shack
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 16 kwietnia 2013 - 10:24

Kremy przeciwzmarszczkowe działają, ale należy je używać jako dodatek do innych zabiegów pielęgnacyjnych. Oczywiście należy je zacząć używam nim zmarszczki się pojawią. Jeżeli już pojawiają się zmarszczki trzeba obrać inną taktykę. Ja polecam lifting twarzy, który zapewni twarzy świeży wygląd.

#39 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 16 kwietnia 2013 - 12:03

Kremy przeciwzmarszczkowe działają,

zgadzam się, odkąd pracuje w drogerii dowożę mojej mamie zapasy najlepszych kremów przeciwzmarszczkowych i za każdym razem jak ją widzę to jest różnica - buźka bardziej wygładzona :-)

#40 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 17 kwietnia 2013 - 18:20

najlepszych kremów przeciwzmarszczkowych

iktore sa najlepsze ?
ja jeszcze nie mam ale pewnie juz niedlugo cos sie pojawi :lol: wiec czas zapobiegac
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim