Zmarszczki ... jak zapobiegać ?
Napisano 10 lipca 2010 - 18:19
Napisano 10 lipca 2010 - 21:40
Napisano 11 lipca 2010 - 19:02
Napisano 22 lipca 2010 - 14:49
Napisano 25 lipca 2010 - 14:30
Napisano 25 lipca 2010 - 14:33
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 25 lipca 2010 - 19:47
Ja sobie niedawno kupiłam krem Synactive 30+ który poleciła katrinka i dodatkowo stosuje codziennie maseczke z drożdży gdyż chce przyśpieszyć efekty działania kremu. Kremu stosuje dopiero od niedawna wiec efektów jeszcze nie widać, ale mam nadzieje że krem pomoże. A czym jest ta Mikrodermabrazja "kiko75" bo nigdy wcześniej o tym nie słyszałam? Pomaga to na skórę ?
Podobno dobra ta seria Synactive. Kupiłam mojej koleżance na urodziny i się dopytuję, jak zadowolona
Napisano 01 sierpnia 2010 - 20:25
Napisano 16 sierpnia 2010 - 19:02
Napisano 17 sierpnia 2010 - 15:04
Napisano 28 sierpnia 2010 - 20:55
Napisano 31 sierpnia 2010 - 10:12
Napisano 02 września 2010 - 08:13
Botoks, to porażka taki wypełniacz wysusza skórę, a ponad to ten jad kiełbasiany który znajduje się w botoksie nie jest wydalany z organizmu tylko kumuluje się w wątrobie, więc ja dziękuję bardzo.
Wydaje mi się, że takim delikatnym zabiegiem jest mezoterapia. Bo kremy to nie czarujmy się niewiele nam pomagają, nie docierają do głębokich warstw skóry.
Dzięki niej szybko, w sposób nie chirurgiczny można poprawić kondycję i wygląd skóry. Śródskórne lub podskórne iniekcje substancji takich jak: Mesolis czyli kwas hialuronowy, który może być z dodatkiem gliceryny, krzemionki organicznej i kompleksów multiwitaminowych stymulują metabolizm komórek, zwiększają produkcję kolagenu i elastyny. Skóra sprawia wrażenie młodszej, dobrze odżywionej i wypoczętej.
Napisano 18 września 2010 - 14:35
Już w sumie od 2 lat wspomagam się wypełniaczami. Za pierwszym razem miałam wstrzykiwany botox, ale ogólnie z nim jest wielka lipa, bo utrzymuje się tylko przez 3-6 miesięcy. Drugi raz miałam wstrzykiwany kwas hialuronowy. Oba zabiegi robiłam w instytucie zdrowia i urody sharley medical (czy jakoś tak). Po kwasie hialuronowym jestem już jakieś 8 miesięcy i efekty są cały czas widoczne. Z kolei na worki i cienie pod oczami (wypełnione mam tylko mimiczne kurze łapki), które widać i są duże (praca przed kompem po 8-10 godz dziennie) stosuje maseczkę ze sproszkowanych alg z dodatkiem aktywatora do masek algowych. Algi kupiłam na allegro za niecałe 15 zł i ich wystarcza na duuuuzo aplikacji.
Napisano 21 grudnia 2010 - 14:24
Napisano 25 grudnia 2010 - 15:12
Jeśli chodzi o kwas hialuronowy to nawet jak on ulegnie degradacji to i tak skóra pozostaje w lepszej kondycji niż była przed zabiegiem. W końcu ponad rok była świetnie nawilżona o odżywiona od wewnątrz. A botoks wysusza skórę, więc jak wypełnienie znika to pozostaje jeszcze suchsza skóra niż była przed zabiegiem.
A do kwasu hialuronowego wymyślili teraz takie elektroniczne peny do wstrzykiwania, zamiast strzykawek-tzw. injection system. Dzięki takiemu penowi zabieg jest mniej bolesny a wypełnienie precyzyjniej wstrzyknięte. MISSbutterfly czym Ci wstrzykiwali wypełniacz?
Napisano 29 grudnia 2010 - 14:45
A co do alg, to bez obawy, one się nie dostają do oczu. Robi się z nich dosyć gęstą papkę i nakłada pod oczy. Po 15 minutach zasychają i normalnie ściągasz je w całości. Dla mnie te algi pod oczy to odkrycie roku
Napisano 07 kwietnia 2011 - 12:28
Napisano 30 listopada 2011 - 19:04
Ja sobie niedawno kupiłam krem Synactive 30+ który poleciła katrinka i dodatkowo stosuje codziennie maseczke z drożdży gdyż chce przyśpieszyć efekty działania kremu. Kremu stosuje dopiero od niedawna wiec efektów jeszcze nie widać, ale mam nadzieje że krem pomoże. A czym jest ta Mikrodermabrazja "kiko75" bo nigdy wcześniej o tym nie słyszałam? Pomaga to na skórę ?
Te ktore masz nie znikna, zaden krem nie zniszczy juz istniejacych
[ Dodano: 2011-11-30, 19:09 ]
Też wokół oczu wolę żel ze świetlika, bo nie szczypie mnie w oczy tak jak większość kremów pod oczy, którymi zawsze sobie oko zatrę.
.
kleopatra bo z tego co piszesz zle ten krem nakadasz
Ja ostatnio za duzo nalozylam i choc nisko to jak oko mnie zacelo szczypac to od razu wiedziala ze zle nalozony krem
A swietliki tez uzywam
Napisano 25 stycznia 2012 - 16:55
Po 35-tych urodzinach powinnaś włączyć do pielęgnacji skóry aktywne preparaty kosmetyczne, czyli te, które zawierają pochodne witaminy A, witaminy C, kwasu glikolowego.