Coś negatywnego II
Napisano 16 stycznia 2017 - 16:09
- elizabeth lubi to
-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?
-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! 
Napisano 16 stycznia 2017 - 21:58
Finanse ![]()
Keep calm and become a doctor
// Mission completed
Napisano 17 stycznia 2017 - 00:01
Finanse
oj tak ![]()
ale dzisiaj i tak lepiej, wczoraj miałam dziurę w budżecie na przyszły miesiąc 1500, teraz "tylko" 800 ![]()
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 25 stycznia 2017 - 09:48
Napisano 25 stycznia 2017 - 10:49
- od niedzieli, nie wiem które to już w tej ciąży, przeziębienie! ![]()
- nie do końca dobre wiadomości po wczorajszym usg - nerwy, stres, niepewność przez kolejne 2 miesiące ![]()
- Krasnal BARDZO niegrzeczny, narzekają panie w przedszkolu, mnie też daje w kość, nie jestem w stanie się nie drzeć, nie mam po prostu siły do niego, płakać mi się chce ![]()
- wszystko jest źle, nie tak, niedobrze
- dół
Napisano 26 stycznia 2017 - 04:46
I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...![]()
Napisano 31 stycznia 2017 - 14:21
kilka dni temu na piersi pojawiło się coś, co na pewno jest rozstępami ![]()
dzisiaj znalazłam pierwszy siwy włos ![]()
głowa mnie dzisiaj tak boli, że ledwo żyję a na większą aktywność nie ma szans
![]()

Napisano 31 stycznia 2017 - 14:46
Dół.
Muszę poprawić jedną pracę zaliczeniową.
Źle się czuję.
![]()
I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...![]()
Napisano 31 stycznia 2017 - 21:20
Napisano 02 lutego 2017 - 21:33
Ja dzisiaj mam dzień na nie:
- w budynku, w którym miałam egzamin zostawiłam parasolkę, kolega mi ją wziął, ale mieszka daleko więc zanim ją odda to już 3 razy zmoknę ![]()
- jak odśnieżałam auto to nadepnęłam na oblodzony kawałek ziemi i co? Wyrżnęłam jak długa, patrzyłam tylko czy żaden młody sąsiad nie widział ![]()
- zgubiłam mój ukochany breloczek do auta
- tramwaj którym wracałam do domu musiał stanąć bo na drodze była kolizja, więc musiałam długi kawałek iść pieszo ![]()
Keep calm and become a doctor
// Mission completed
Napisano 03 lutego 2017 - 12:53
- niby "pomoc" ; Krasnal od tygodnia w domu, bo chory. Przyjechała moja mama z bratem i jego dziewczyną, aby mi pomóc i ta pomoc wygląda tak, że ... od rana biegam wokół gości - śniadanie, sprzątanie po śniadaniu, zmywarka, lecę na zakupy (nikogo nie obchodzi, że nie mam siły dźwigać), szykuję obiad, rozładowuję zmywarkę, ładuję od nowa, aha - ktoś woła o herbatkę, sprzątnąć po herbatce, ojej już pora kolacji, pora spania szykuj łóżka... Ciągle biegam wokół wszystkich, a oni niby się bawią z Krasnalem. Po co trzy osoby do jednego dziecka ? Jak mają "wolne" to siedzą przed tv, smartfonem albo komputerem... a ja biegam i obsługuję.... no kurde ![]()
- dzisiaj nie jestem w stanie wstać z łóżka, brzuch twardy jak kamień, nogi mnie bolą, powiedziałam co myślę i "księżne" się obraziły...
- ja dziękuję za taką "pomoc"
- aha, i jeszcze jutro mam egzamin, na który jeszcze nie zaczęłam się uczyć - a przecież mam "pomoc" w domu ![]()
Użytkownik Madzik :) edytował ten post 03 lutego 2017 - 12:55
Napisano 04 lutego 2017 - 10:32
U mnie negatywne dzisiaj jest tylko to, że siedzę z kawą w ręce i nogami na ławie i nie mogę dupy podnieść, żeby posprzątać. A jest co sprzątać..
Napisano 04 lutego 2017 - 14:53
@madzik
ja wiem, że łatwo nam doradzać na odległość, ale jak np. brat bawi się z Krasnalem, to powiedz po prostu bez proszenia dziewczynie brata, że tu jest lista i niech idzie na zakupy. Ja się nauczyłam, że jak się nie rozpychasz łokciami, to nikt niczego się nie domyśli.
U mnie na uczelni (to akurat do "coś negatywnego" pasuje jak ulał) jest w grupie jeszcze jedna dziewczyna w ciąży - nie widać, więc nie każdy wie no i ona oczywiście tym "argumentem" nie gra, ale mieliśmy ostatnio egzamin ustny na 12 chyba i była lista, kto pierwszy się wpisał, to wg tej kolejności wchodziliśmy, czyli egzamin trwał jakoś do 18. Dziewczyna wcześniej na naszej grupie na fb napisała, że ma prośbę, żeby ją wpuścić w miarę wcześnie, bo była w połowie listy a ma pilną wizytę u lekarza na 13.30 i musi na niej być. Przyszła od razu na 12 i mówi ludziom (ja akurat ni byłam powiedzmy w pierwszej trójce, która wchodzi na sam początek), że pisała i czy może wejść przed nich. Nic, zero odpowiedzi. No mur po prostu, oni nie słyszą, ja pierdziele, tak sie wkurzyłam, że powiedziałam głośno: "nie proś ich, wchodzisz pierwsza i tyle" i ją przepchnęłam na początek
no kurde, jak można tak kogoś olewać?
A z aktualnych negatywów, to gardło mnie bardzo boli, rano mówić wcale nie mogłam, teraz skrzeczę jak wczoraj. Skoro mam wolne od uczelni, to przecież nie mogłam normalnie poodpoczywać
na razie próbuję ratować się herbatą z cytryną, porzeczkami i malinami plus kanapki z dżemem imbirowo - gruszkowym. Dobrze było robić przetwory. Mam nadzieję, że witaminki pomogą.
![]()

Napisano 04 lutego 2017 - 17:52
na tapczanie siedzi leń, nic nie robi cały dzień
to moja dzisiejsza sobota
dlatego wpisuje w negatywy, bo jutro mam pełno gości w domu, a ja nic ![]()
Napisano 04 lutego 2017 - 18:11
@elizabeth ja delikatnie mówię co trzeba by zrobić albo w czymś mi pomóc, ale jak o ścianę
mina złowieszcza, foch i od wczoraj wygląda to tak, że.....
- babcia wyjechała z fochem "ja tu więcej nie przyjadę!" phi.... ![]()
- brat z dziewczyną jedzą na mieście i włóczą się po mieście większość dnia....
- jak pomoc to pomoc, a nie wczasy zimowe..... ![]()
- ja dalej leżakuję, bo nie mam siły się ruszyć....
- egzaminu dzisiaj nie było
w poniedziałek podadzą termin, a u nas się ferie zaczynają i zaplanowane mamy dwa kolejne weekendy, tak więc chyba pójdę na drugi termin
Napisano 05 lutego 2017 - 22:35
Napisano 11 lutego 2017 - 22:21
Użytkownik Aspirynkaaa edytował ten post 11 lutego 2017 - 22:23
Napisano 14 lutego 2017 - 08:40
co co co ? piękna czerwona 2 z egzaminu ? ? ? przecież to niemożliwe! muszę to wyjaśnić, bo to napewno jest jakaś pomyłka....