Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

On chrapie, ja nie sypiam:)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
83 odpowiedzi w tym temacie

#61 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 20 stycznia 2012 - 14:40

A jak wspominam Mu o lekarzau to twierdzi, ze tak już ma w genach (ojciec chrapie) i nic na to nie poradzi...

Mam nadzieję, że mój nie będzie tak chrapać jak jego ojciec, bo tamtego to słychać przez zamknięte drzwi, a jak przyśnie przed tv to zagłusza wszystko :shock:

er3mjw4zst9mivdb.png

#62 WeselneZaplecze

WeselneZaplecze
  • Użytkownik
  • 160 postów

Napisano 23 stycznia 2012 - 20:38

Mam nadzieję, że mój nie będzie tak chrapać jak jego ojciec, bo tamtego to słychać przez zamknięte drzwi

Ha ha :lol: Oj tak chyba nie ma nic gorszego jak ktoś chrapie nad uchem.

#63 maego

maego
  • Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 02 lutego 2012 - 11:08

Eh to chrapanie... ostatnio mi i Misiowi przysneło sie przed tv... byłoby ok, lekko chrapał i nawet ja przysypiałam!!! Tylk ojego głowa była tuż nad moim uchem :shock:

Ale! Ale! Michu wybierze się z tym do lekarza! :mrgreen: Nie wiem dokłądnie kiedy, jego brat teraz jest na 'terapii' i czeka co z tego wyjdzie. Mam nadzieje że tylko go zachęci do wizyty ;)

#64 Laura222

Laura222
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 12 marca 2012 - 18:48

Mój też chrapał, masakra jakas.. Budziłam się 10 razy w nocy. Po jakims czasie poszedł na zabieg - wyprostowanie przegrody nosowej i problem z glowy... ufff

#65 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 12 marca 2012 - 19:01

Ja już się przyzwyczaiłam :mrgreen:
A tak na serio, jak on śpi a ja oglądam jeszcze tv to jak zaczyna chrapać to na boczek go i z głowy ;)

#66 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • LokalizacjaZ daleka :P
  • Wzrost:178cm
  • Stan:mężatka
  • Partner:Przystojny ;)
  • Nastrój:Zmęczona
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 12 marca 2012 - 19:03

Po jakims czasie poszedł na zabieg - wyprostowanie przegrody nosowej i problem z glowy... ufff

Mój chrapie jak wydycha powietrze to nie wiem co musiałby sobie naprostować :-P ... język <umieraam></span> ?

A tak na serio, jak on śpi a ja oglądam jeszcze tv to jak zaczyna chrapać to na boczek go i z głowy ;)

Jak już pisałam... u Mojego czasami nawet boczek nie pomaga. Wciąż słychać takie delikatne chrumkanie :-P

#67 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 12 marca 2012 - 21:31

Wciąż słychać takie delikatne chrumkanie

to również wyprowadza z równowagi ... masakra normalnie :D :D

#68 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • LokalizacjaZ daleka :P
  • Wzrost:178cm
  • Stan:mężatka
  • Partner:Przystojny ;)
  • Nastrój:Zmęczona
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 12 marca 2012 - 21:42

to również wyprowadza z równowagi ... masakra normalnie :D :D

No... i to jeszcze nad samym uchem. Stopery nie pomagają nawet jeśli to chrumkanie jest donośne :-P
A poza tym sypiam u Połówka w stoperach ale coś uszy mnie od środka od nich bolą.

#69 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 26 lipca 2013 - 11:14

Mój chrapie, bo ma wiecznie zatkany nos. I chwilami już nie mogę z nim :P
Nie przyzwyczaję się bo za rzadko razem śpimy :P
Mam go wysłać do laryngologa, bo ma gluty w nosie? <bezradny></span>

#70 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 26 lipca 2013 - 11:18

Koniecznie, niektóre przyczyny chrapania są wyleczalne, a po co sie męczyć? Ale on od zawsze chrapie?

Ja nie umiem spać jak ktoś chrapie i nie moglabym w jednym pokoju z kimś takim wytrzymać. Do tej pory o tym nie myślałam, bo nie trafił mi się nigdy chrapiący partner, ale teraz tak myślę jaki to byłby wielki problem.

Każdy z nas urodził się ateistą

#71 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 26 lipca 2013 - 11:25

Ale on od zawsze chrapie?

Wiesz, że nie pamietam... :->

On chrapie tylko w pozycji na wznak, ale to chyba wszyscy tak mają :P
Jak śpi na brzuchu, albo na boku to cichutko oddycha :)

#72 kamilek

kamilek
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 26 lipca 2013 - 11:26

A myślałaś o zakupie poduszki ortopedycznej, niekiedy pomaga na chrapanie, a jesli nic skutkuje to trzeba udać się do specjalisty.

#73 Nattka

Nattka
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 26 lipca 2013 - 12:31

Ja bym jednak polecała specjalistę - teraz można takie rzeczy robić w niektórych szpitalach czy klinikach, że nawet nam się nie śni :) Moja znajoma do jednej z nich wysłała swojego chrapacza, bo nie była w stanie z nim sypiać. A teraz po zabiegu już jest znacznie lepiej, chociaż koszty nie są pewnie małe :/
W każdym razie warto chociaż do laryngologa się udać, bo często takie uporczywe chrapanie oznacza, że są jakieś tam wady w budowie nosa itp... Warto sprawdzić na wszelki wypadek.

#74 Kala1702

Kala1702
  • Użytkownik
  • 2 113 postów

Napisano 26 lipca 2013 - 15:31

Mój był również chrapał straszliwie. Ogólnie mam wrażenie że faceci częściej chrapią niż kobiety. A może się mylę. W każdym razie do chrapania jestem przyzwyczajona. Mój tata chrapie od kąd pamiętam jak traktor na cały dom. Jak byłam mała bardzo mi to przeszkadzało i czasem ryczałam, że spać przez to nie moge. No ale jestem już tak przyzwyczajona, że każdy śpiący obok mnie może sobie chrapać do woli a ja będę spać jak zabita :-P
"...Nie każda sytuacja, która wydaje się być beznadziejna jest nią w rzeczywistości..."

#75 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 27 lipca 2013 - 07:00

Mój Połówek rzadko chrapie, a jak już się zdarzy, to praktycznie nie zwracam uwagi na to. Z kolei mój brat chrapie na całą chatę, nie wytrzymałabym śpiąc obok :P Kiedyś jak żył dziadek to tak samo chrapał, ale wystarczyło go lekko szturchnąć i cicho było na jakiś czas :lol:

A jeśli już to jest takie natarczywe chrapanie, to nie zaszkodziłaby wizyta u specjalisty, a jak nie pomoże to zatyczki :-P
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#76 green

green
  • Użytkownik
  • 46 postów

Napisano 17 lutego 2014 - 16:56

Wiecie, że takie chrapanie może być niebezpieczne, ja sobie poczytałam na temat przyczyn chrapania, to aż mi się ciśnienie podniosło. I zaciągnęłam mojego Pana do specjalisty otolaryngologa w Promedzie (Kraków) okazało się chrapanie to wynik krzywej przegrody nosowej. W każdym bądź razie jeżeli Wasi panowie chrapią zaciągnijcie ich do medyka.

#77 nataliak

nataliak
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 06 marca 2014 - 20:33

no chrapania może być niebezpieczne, mój nawet miał operację, a przy okazji, żeby oczyścić zatoki dodatkowo trzeba koniecznie do diety wprowadzić coś o dużej dawce witaminy C, ja daje swojemu jaogdy goji sante

#78 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 07 marca 2014 - 09:17

Są takie plasterki do kupienia w aptece. Nakleja się na nos i one odchylają skrzydełka nosa tak, że jest większa przestrzeń do oddychania i chłopu się lepiej wciąga nosem powietrze. Powiem Wam, że coś to daje w przypadku D. Ale jeśli chodzi o takie przypadki zaawansowane to w cuda nie wierzę :D

#79 nataliak

nataliak
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 11 marca 2014 - 17:58

lepiej jednak pójść do lekarza niż potem rozpaczać ;)

#80 lady_bee

lady_bee
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 11 marca 2014 - 19:43

My na szczęście nie mamy takiego problemu, albo mamy takie mocne sny, że nie słyszymy :D