Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

a tu taki test

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
30 odpowiedzi w tym temacie

#1 A.C.Junior

A.C.Junior
  • Użytkownik
  • 215 postów

Napisano 07 marca 2010 - 17:21

a tu taki test ;-)

przeczytać od początku.

Test posługuje się jakąś uniwersalną symboliką, której znaczenie drzemie w każdym z nas (a przynajmniej w kazdym z naszej kultury). Ponoć jest ćwiczeniem stosowanym przez psychologów. Z analizą moich odpowiedzi zgodziłem się w stu procentach. Jest wiarygodny. Dlatego teraz rzucę go Wam. Może wypowie się ktoś z większą wiedzą w psychologii i pomoże mi w odszyfrowywaniu różnych obecnych w teście symboli. No dobra. Zaczynamy.

INSTRUKCJA

Aby odpowiednio podejść do testu, radzę się skupić, wyłączyć muzykę, odprężyć się i uruchomić wyobraźnię. Bardzo ważne też jest, by nie przeskakiwać na koniec notki w celu wyszukania odpowiedzi. Najpierw test - potem odpowiedzi. Podobnie rzecz się ma z pytaniami - nie czytaj kolejnego pytania, zanim nie odpowiesz sobie na poprzednie (możesz nawet zasłonić sobie kartką część monitora, jeśli boisz się, że wzrok sam przeskoczy na kolejny akapit). Każde pytanie/ prośba będą kończyły się sformułowaniem "Zapisz odpowiedź". Po zapisaniu możesz przejść do kolejnego punktu. Im poważniej podejdziecie do moich próśb, tym lepszą zabawę będziecie mieli przy czytaniu klucza. Powtórne zrobienie testu może nie zadziałać już tak dobrze, więc radzę przygotować się juz za pierwszym razem i jak najszerzej odpowiedzieć na pytania.

Przygotuj sobie dokument worda albo zwykły notatnik. Za chwilę poproszę Cię o wyobrażenie sobie siebie w konkretnych sytuacjach. Gdy już to zrobisz, zapisz swoje odpowiedzi w tym dokumencie. Nie musi to być proza. Wystarczą hasła. To TY będziesz później to analizować a spisanie tego ma tylko służyć lepszemu zapamiętaniu obrazów i wydarzeń. Moje pytania i prośby będą wystarczające - to znaczy, że na każde dodatkowe pytanie, które byś chciał mi zadać - musisz odpowiedzieć sobie sam. I ta odpowiedź będzie częścią testu. Gotowa?

1. Wyobraź sobie las. Jesteś w tym lesie. Możesz zamknąć oczy, jeśli pomoże Ci to zobaczyć szczegóły - a wszystkie szczegóły są ważne.

Daj sobie czas na wyobrażenie sobie miejsca. Potem przejdź do pytań pomocniczych pod spodem. Odpowiedz na nie. Postępuj podobnie z każdym kolejnym pytaniem.

Pytania pomocnicze: Jaki to jest las? W którą stronę idziesz? A może stoisz? Po czym stąpasz? Co słyszysz? Jak się czujesz? Jaka jest pora roku?

Zapisz odpowiedź.

2. Idziesz przez ten las i nagle widzisz strumyk. Wyobraź sobie ten strumyk i zdecyduj się, co robisz.

Pytania pomocnicze: Jaka jest woda w strumyku? Opisz dokładnie, co widzisz/czujesz/słyszysz. Czysta? Mulista? Ciepła? Zimna? Rwąca? Leniwa? Coś w niej jest? Jak go przekraczasz? Czy w ogóle przekraczasz? Pamiętaj, że od Ciebie zależy, co zrobisz.

Zapisz odpowiedź.

3. Idziesz dalej przez las. Nagle Twoim oczom ukazuje się polana. Wchodzisz na nią. W oddali widzisz dom. Jaki to dom? Co robisz?

Pytania pomocnicze: Z czego jest ten dom? Jak wygląda? W jakim jest otoczeniu?Ktoś w nim mieszka? Wchodzisz do niego? Omijasz? Rozmawiasz z ewentualnymi mieszkańcami?

Zapisz odpowiedź.

4. I znowu idziesz dalej przez las. Nagle, na swojej drodze napotykasz mur. Wyobraź go sobie ze szczegółami. Co robisz?

Pytania pomocnicze: Jaki to mur? Z czego jest zrobiony? Jakiej jest wielkości/dlugości? Jak go przekraczasz? Jak Ci to wychodzi?

Zapisz odpowiedź.

5. Co widzisz po drugiej stronie muru?

Zapisz odpowiedź.

6. W momencie, w którym stajesz pod drugiej stronie muru, nagle czujesz pod stopami piasek. Rozglądasz się i zdajesz sobie sprawę, że znalazłeś sie na pustyni. Podnosisz wzrok i zauważasz, że mur zniknął. Otacza Cię tylko gorący piasek. Słońce praży, jest gorąco, wokół widzisz tylko bezkres wydm. Zaczynasz iść przed siebie. Słońce jednak nie schodzi z nieba, mijają godziny, jesteś zmęczony, spragniony i jest Ci gorąco. Wciąż idziesz. W końcu, za jedną z kolejnych wydm, w środku tej samej pustyni, widzisz jezioro. Co robisz?

Pytania pomocnicze: Opisz ze szczegółami swoje zachowanie. Co robisz, w jakij kolejności, dlaczego i z jakim efektem.

Zapisz odpowiedź.

***KONIEC TESTU***

A później podam odpowiedź.
[hide]1. Las, który opisałeś w pierwszym pytaniu symbolizuje Twoje aktualne życie - a raczej to, jak je sobie wyobrażasz i jak się w nim czujesz. Generalnie - im bardziej różnorodny, ciekawy i przyjemny, tym lepiej to świadczy o Twoim samopoczuciu w obecnej sytuacji życiowej. Symboliczne jest też to, co robisz. Jeśli idziesz na przełaj, prawdopodobnie i Twoje życiowe wybory są trochę "poza normami" i ścieżkami wytyczonymi przez innych. Jeśli w lesie są groźne dzikie zwierzęta, których sie boisz, być może i w życiu otaczają Cię ludzie, przed którymi odczuwasz lęk. Gęsta, trudna do przejścia puszcza oznacza swoistą życiową pułapkę, z której trudno znaleźć wyjście. Symboliki jest tu bardzo dużo.

2. Strumyk to Twoja seksualność. Powiem krótko (za moją koleżanką, która robiła mi ten test img/smilies/smile): ważne, żeby woda była czysta i byś bez problemu pokonał ten strumyk. To oznacza, że nie masz problemów ze swoja seksualnością. Różnorodność strumienia (kamyczki, listki, kolorowe rybki) może świadczyć o wybujałej fantazji seksualnej, eksperymentach lub bogactwie doświadczeń. Jeśli w wodzie pływają pijawki, jest mulista a Ty boisz się go przejść - Twoja seksualność może powodować jakieś problemy.

3. Dom to symbol wiary (lub po prostu duchowości, sfery metafizycznej) a Twoje relacje z mieszkańcami pokazują Twoje relacje z innymi ludźmi. Dom stabilny, mocny, ale ciepły i otwarty oznacza osadzoną wiarę, z którą nie masz problemów. Jeśli natomiast wali się, albo jest nieprzyjazny i nie masz ochoty nawet do niego wchodzić - najprawdopodobniej masz problemy ze swoją sferą duchową. Przyznam, że symbolikę tego punktu najtrudniej mi wyjaśnić. Może ktoś z komentujących mi pomoże?

4. Mur jest problemem - a sposób jego pokonania opisuje to, jak radzisz sobie z tym problemem. Niektórzy po prostu go przeskakują, bo czują się na siłach to zrobić - albo po prostu mur jest niski. Oznacza to odpowiednio - że świetnie radzą sobie z kłopotami - albo te kłopoty nie są aż tak wielkie, by sie nimi przejmować. Inni obchodzą mur, szukając jego słabego punktu. Pewnie podobnie radzą sobie w trudnych życiowych sytuacjach - powoli analizując je i spokojnie dochodząc do rozwiązania. Jeden z moich znajomych widział mur jako prastarą budowlę, której koniecznie musiał zrobić zdjęcia. Tak też podchodzi do problemów na co dzień - jako do wzbogacającego doświadczenia, które jest cenne poprzez możliwość wyciągnięcia z niego wniosków na przyszłość.

5. To, co widzisz za murem - to Twoja wizja przyszłości. Cele, do jakich dążysz. Życie, na jakie czekasz. Nie będę wchodzić w szczegóły, bo można tam zobaczyć absolutnie wszystko. Sugeruję bazować na dotychczasowych symbolach i samemu wyciągnąć wnioski.

6. Jezioro na pustyni to miłość. Ponoć w ogóle jezioro jest symbolem miłości (dlatego jeśli widziałeś je za murem, oznacza to, że to do miłości przede wszystkim dążysz). To, co robisz w związku z tym jeziorem symbolizuje Twoje podejście do miłości. Jedni od razu wskakują w środek, piją wodę bez zastanowienia. Tak też postępują z miłością w swoim życiu - od razu się angażują, nie myślą o konsekwencjach, pławią się w uczuciu, cieszą nim. Inni najpierw sprawdzają wodę - czy nie jest zatruta? Czy jest bezpieczne dno? Czy nie ma tam np. krokodyli? Myślę, że sami domyślacie się, jakie to ma przełożenie na życiowe podejście do miłości u takich osób.[/hide]
All my senses

#2 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 07 marca 2010 - 17:48

hmmmm, test rozwiązałam, teraz czas na odpowiedź :mrgreen:
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#3 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 07 marca 2010 - 17:51

ej, no, niby parę rzeczy sie zgadza, ale to mozna strasznie nadinterpretowywać... <bezradny></span>
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#4 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 07 marca 2010 - 17:54

no to chcę zobaczyć co to mi tam wyszło ;-)
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#5 Ran

Ran
  • Użytkownik
  • 126 postów

Napisano 07 marca 2010 - 18:16

zrobione, czekam na odpowiedź ;-)
" Wartością słowa jest jego dotrzymanie."

#6 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 07 marca 2010 - 18:18

zrobiłam test :mrgreen: teraz chcę odpowiedzi :P

parę rzeczy naprawdę się zgadza :) ale nie wszystkie ;-)
ciekawy test

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#7 truskaweczka

truskaweczka
  • Użytkownik
  • 1 088 postów

Napisano 07 marca 2010 - 20:07

ciekkawe co mi i wam wyszło :-D
szczęście ma smak truskawek :D :D

#8 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 07 marca 2010 - 22:15

ja też ciekawa bo zrobiłam ten test :D
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#9 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 07 marca 2010 - 23:48

no to sprawdzam :]

EDIT

Też jestem zdania, że można to nadinterpretować. Bardziej to forma swobodnej interpretacji, u mnie wyszło, że nie mam problemy ze swoją seksualnością i się angażuję w związku od razu. Może i to prawda, ale TAK WYSZŁO ;)

#10 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 08 marca 2010 - 08:28

ja też sprawdzam :-D

EDIT:

ale to mozna strasznie nadinterpretowywać...

Masz absolutna rację, ale najlepiej podejśc do tego testu w formie zabawy ;-)

Wyszło mi, że nie mam problemu z moją seksualnością i lubię eksperymenty :mrgreen: A w miłości od razu się angażuję, nie patrząc na konsekwencje... coś w tym jest :-D
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#11 MISIULKA21

MISIULKA21
  • Użytkownik
  • 239 postów

Napisano 08 marca 2010 - 10:18

gdzie sa te odpowiedzi ?
~~zaczynam nowy etap w moim życiu :D , w końcu zaczynam żyć , mam dla kogo ==> kocham Cię mamo, kocham Cię tato :D <3 kocham wszystkich którzy mi pomogli :D ~~

#12 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 08 marca 2010 - 10:45

zrobiłam test czekam na odp

[ Dodano: 2010-03-08, 10:48 ]
hmmm nie za bardzo mi to podeszło może dlatego że klucz jest bardzo ogólnikowy <bezradny></span>

#13 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 08 marca 2010 - 13:02

Ciekawy test, ale gdzie odpowiedzi?
ok mam:P

iv09i09kftvt0mdm.png

#14 malgonka

malgonka
  • Użytkownik
  • 1 551 postów

Napisano 08 marca 2010 - 21:16

Ciekawy test teraz ciekawa jestem o co chodzi ;-)
"Dokąd brnie ten banał, ta proza życia? Po co to, czy tym właśnie chcesz oddychać? Zwolnij i przekonaj się o co tutaj chodzi. Może właśnie coś ucieka a życie za nos Cię wodzi?"

#15 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 08 marca 2010 - 21:29

To ja też teraz jestem ciekawa co dalej będzie :P
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#16 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 08 marca 2010 - 23:40

trzeba sie po wyniki zgłosić, to sie zgłaszam ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#17 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 09 marca 2010 - 20:04

ja tez chce wyniki ;-)

[ Dodano: 2010-03-11, 20:53 ]
ciekawe to ;-) chyba najwiecej prawdy było w jeziorze :-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#18 niuniaa0201

niuniaa0201
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 28 marca 2010 - 21:07

No to chce zobaczyć wreszcie swój wynik :)

#19 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 06 kwietnia 2010 - 22:38

Zrobiłam test, bardzo proszę o klucz.

#20 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 18 kwietnia 2010 - 07:35

Ja też zrobiłam test, proszę o odpowiedzi :)

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png