Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Okulary przeciwsłoneczne

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
61 odpowiedzi w tym temacie

#41 Annay

Annay
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 30 czerwca 2014 - 14:21

O, może mi ktoś tutaj doradzi. Wiem, że teraz w modzie są duuże okulary ale mi takie kompletnie nie pasują bo mam raczej  małą twarz. W dodatku okrągłą (pełne policzki), więc już sama nie wiem jaki model okularów wybrać, tak, żeby nie były za duże, jednocześnie nie zaokrąglały mi bardziej twarzy i były w miarę "na czasie"..Ktoś może mi coś doradzić? :)

#42 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 01 lipca 2014 - 22:32

@Annay mam okrągłą twarz, mnie też nie pasują duże okulary, ogólnie mało modeli do mnie pasuje, ale ostatnio znalazłam idealny kształ. Okrągłe, ale coś w kształcie a'la kociego oka (czyli góra okularów lekko przedłużona - ale nie jakoś przesadnie).

Coś w tym stylu:

czarne-kocie-okulary-przeciwsloneczne.jp

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#43 bizuu4

bizuu4
  • Użytkownik
  • 216 postów

Napisano 03 lipca 2014 - 13:30

Okrągłe okulary raczej nie będą pasowały do okrągłej twarzy. Za dużo okrągłości. Może lepiej coś mniejszego?

#44 karolinka5

karolinka5
  • Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 04 lipca 2014 - 09:10

ja kocham :) okulary:) aviatorki :D :)

#45 everetta

everetta
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 05 października 2014 - 18:40

ja kocham :-) okulary:) aviatorki :-D :-)

Moim zdaniem aviatorki nie są zbyt ładne, poza tych chyba wyszły z mody.

#46 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 08 października 2014 - 13:00

Kupujecie w ogóle okulary u optyka czy jednak w normalnym sklepie?

Patrzycie na filtry ?

#47 koala

koala
  • Użytkownik
  • 101 postów

Napisano 16 kwietnia 2015 - 12:36

Ja przeważnie na jakiś stoiskach latem kupuje:)  Lubie nosić latem ale i również w inną porę roku i często zakładam do samochodu gdy razi mnie słońce:)

#48 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 16 kwietnia 2015 - 20:20

Kupujecie w ogóle okulary u optyka czy jednak w normalnym sklepie?
Patrzycie na filtry ?
Chciałabym kupić fajne jakieś aviatorki, ale z filtrem, bo kupiłam jakieś tanie i są do kitu. Mniej widzę niż jak mnie słońce oślepia xD 

Zaryzykowałybyście kupując w necie?

#49 malaczarna

malaczarna
  • Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 03 lutego 2016 - 12:38

Uwielbiam okulary przeciwsłoneczne. Noszę je praktycznie przez cały rok. Mam kilka modeli, ale uwielbiam "nerdy" i "aviatory-lustrzanki".

#50 Inka11

Inka11
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 01 czerwca 2016 - 10:32

Okulary słoneczne te najtańsze bardziej szkodzą niż pomagają. Na szczęście mam znajomego optyka i mogłam pozwolić sobie na okulary lepszej jakości. Poza tym mam  okrągłą twarz i niewiele modeli mi pasuje. Ogólnie jestem bardzo zadowolona z moich okularów, chociaż często ich nie noszę. 

#51 Yrel

Yrel
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 15 grudnia 2016 - 13:15

Ja bardzo lubię nosić okulary przeciwsłoneczne. Ostatnio kupowałam w sklepach z odzieżą w takich jak diverse czy reserved.

#52 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 20 grudnia 2016 - 18:53

Ja zamówiłam teraz takie z alie, bardziej dla ozdoby ;)

Ale ogólnie jeżeli jest słońce, to wolę jednak takie od optyka z filtrami

#53 moli3

moli3
  • Zbanowani
  • 5 postów

Napisano 28 grudnia 2016 - 14:31

Ja stawiam na okulary tylko z dobrym filtrem, wolę wydać raz więcej kasy ale mieć porządne okulary które mi posłużą kilka lat.

Jak uzupełnić niedobory witamin? Sprawdź /link/

#54 MartyKot

MartyKot
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 20 lutego 2017 - 13:49

nosze okulary przeciwsłoneczne prawie przez cały rok jak tylko słońce wyjrzy zza chmur i nie polecam kupowania tanich okularów w sieciówkach ani na jakichś stoiskach, lepiej zainwestować w okulary u optyka i być pewnym, że te filtry w nich naprawdę są niż zaoszczędzić i zepsuć sobie wzrok 

#55 Maddie77

Maddie77
  • Użytkownik
  • 158 postów

Napisano 17 marca 2017 - 07:54

Mnie się podobają takie okulary przeciwsłoneczne "kocie oczy";-) Super to wygląda zwłaszcza do trójkątnej twarzy.

#56 KasiaKatarzyna

KasiaKatarzyna
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 17 maja 2017 - 10:56

Wiecie co dziewczyny, troszkę odgrzeję temat. Ale ja kupiłam sobie na ali okulary coś a'la kocie oczy i bardzo dobrze mi się sprawdzają. I mega pasują do mojego kształtu twarzy a zawsze wybierałam raczej takie pilotki. ; )

#57 anka.jonska

anka.jonska
  • Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 27 października 2017 - 17:17

Ja mam Ray Bany, 2 pary. Są nie do zdarcia, więc dziewczyny jak zobaczycie, że są na promocji to bierzcie od razu bez wahania. Bardzo dobrze chronią oczy i nawet wrzucone do torebki się nie niszczą.

Miłego dnia ;)

#58 sosimply.pl

sosimply.pl
  • Użytkownik
  • 88 postów

Napisano 06 listopada 2017 - 11:24

Ja mam Ray Bany, 2 pary. Są nie do zdarcia, więc dziewczyny jak zobaczycie, że są na promocji to bierzcie od razu bez wahania. Bardzo dobrze chronią oczy i nawet wrzucone do torebki się nie niszczą.

Warto wybierać dobre markowe okulary z atestem, gdyż te bez powodują, że niszczy nam się wzrok

#59 Maddie77

Maddie77
  • Użytkownik
  • 158 postów

Napisano 26 kwietnia 2018 - 07:44

A jesteście za jakimiś designerskimi okularami czy wybieracie jakieś zwykłe modele?

#60 Felka27

Felka27
  • Użytkownik
  • 251 postów

Napisano 24 stycznia 2022 - 10:39

Dodatki takie jak https://plecaki.katowice.pl/ plecaczki także znajdziemy dla siebie w sieci. Sporo z nich możemy dopasować do codziennych czy wyjątkowych kreacji.