zdrada... a spowiedź
Napisano 25 lutego 2010 - 20:14
Napisano 25 lutego 2010 - 20:31
Napisano 25 lutego 2010 - 20:36
Napisano 25 lutego 2010 - 20:37
to po co zakładasz taki temat?Ja nie zdradziłam
tą historie opisałaś w innym poście więc po co ją powielasz?ale mam jakby romans z moim szefem. On nie ma żony, ale mieszka z jakąś kobietą i mają dziecko
Napisano 25 lutego 2010 - 20:38
Tak to jest grzechzastanawiam sie czy to co robię to jest grzech? Ale chyba tak skoro jestem jakby sprawcą rozbijania komuś rodziny.
Napisano 25 lutego 2010 - 21:23
nie powielam... teraz pisze o spowiedzi... a że tematem jest "zdrada" powiazana ze spowiedzia, to po prostu opisalam sytuacje... to raczej logicznetą historie opisałaś w innym poście więc po co ją powielasz?
Napisano 25 lutego 2010 - 22:33
1. Jak dla mnie to wy romansu nie macie.
2. Nie padlo jezdoznacznie z jego czy twoich ust, ze "cos" was laczy. "Cos" sie po prostu dzieje.
3. Nie wiesz jak tak na prawde jest w ich zyciu, nie wiesz czy cos rozwalasz, czy byc moze to cos to poczatek nowego zycia dla tamtego faceta.
4. Nie musisz isc do spowiedzi, tylko dlatego ze zbliza sie chrzest siostrzenca. Tu jak opisujesz, to bardziej presja otoczenia, i tego jak to bedzie wygladac przy rodzinie. Nie idz i nie masz problemu. Pojdziesz jak sama bedziesz na to gotowa.
Napisano 25 lutego 2010 - 23:54
dzięki
Napisano 26 lutego 2010 - 10:52
Napisano 26 lutego 2010 - 12:18
Jesteś dorosłą osobą i rodzinka nie powinna się wtrącać w twoje życie i tego typu sprawy. Jak mnie czasem babcia pyta czemu nie byłam u Komunii to mówię po prostu "bo nie", jak zaczyna prawić kazania na wszystko odpowiadam "dobrze babciu" by nie wchodzić w dyskusję i jej nie denerwować, a robię swoje.
Napisano 26 lutego 2010 - 14:32
Powiem tak- jeśli nie żałujesz swoich czynów, nie idź do spowiedzi, bo jest bezwartościowa- nawet jakbyś dostała rozgrzeszenie, to tak doskonale wiesz, ze jest nic nie warte. Ja nie robiłabym nic na pokaz, nie poszłabym do spowiedzi, do komunii i tyle. Może sytuacja jest niecodzienna, bo to chrzest, ale masz okłamywać samą siebie i księdza? Postępuj zgodnie z Twoim sumieniem, a ono mówi Ci wyraźnie, że chyba nie ma sensu iść do spowiedzi.
Napisano 26 lutego 2010 - 22:08
Napisano 27 lutego 2010 - 00:40
no dokladnie, warunkiem spowiedzi jest żałowanie .gdyby rodzice mieliby coś za złe, to powiem im, że nie potrafię sie wyspowiadać jesli nie czuję, że żałuję za grzechy
Spowiadasz sie dla siebie a nie dlatego ze tak wypada albo rodzina ci nakzuje , lub bedzie krzywo patrzeć, ze nie idziesz do komuni.
to nie jest głupi pomysł ale jak trafisz na jakiegos nawiedzonego to sie tylko nasłuchasz i gorzej poczujesz , jak znasz jakiegos , który wiesz ze bedzie obiektywny to czemu nie.myślałam nawet, żeby przejść się do Kościoła i porozmawiać z księdzem, tak poza spowiedzią
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 28 lutego 2010 - 08:20
Napisano 28 lutego 2010 - 09:51
Niby co się ma wydać,chyba nie myślisz,że ksiądz roztrąbi całemu światu jej grzechy ha,ha,haNie bądź głupia i nie spowiadaj się bo jeszcze się wyda
Napisano 28 lutego 2010 - 09:53
przyganiał kocioł garnkowi...Zajmij się rówieśnikami i to wolnymi.
przeczytaj sytuacje dokładnie a potem komentuj.
Napisano 28 lutego 2010 - 10:15
A co? Jesteś chętny?Zajmij się rówieśnikami i to wolnymi.
A wracając do tematu mama pytała kiedy idę do tej spowiedzi, bo coś wspominałam, a jakoś się nie zbieram. Powiedziałam jej, że nie idę do spowiedzi, bo to takie spowiadanie na siłę. Powiedziała tylko "fajnie musiałaś nagrzeszyć"
Napisano 18 marca 2010 - 23:24
Napisano 04 maja 2010 - 07:50
Celem tematu jest odpowiedź na pytanie
A nie pisanie kto chodzi do spowiedzi a kto nieCzy Wy... tzn zdradzające i będące przyczyną zdrady jesteście w stanie się z tego wyspowiadać i czy to w ogóle ma sens skoro i tak w głebi serca się tego nie żałuje?
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo