Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Ruszajmy się

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
505 odpowiedzi w tym temacie

#321 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 09 lutego 2013 - 23:33

Jeśli tak to spokojnie Ja też tak mam na początkach i po dłuższych przerwach.

u mnie na początku był dramat :lol: :lol: Kondycja na poziomie zero.

ale.. ostatnio nic ni ćwiczyłam, ani Chodakowania ani nic, bo zapieprz - praca, szkoła... ALE doszłam do wniosku, że kutva po pierwsze to pół h czy 40 min mnie nie zbawi, poza tym zmęczona fizycznie o wiele lepiej śpię no i mam endorfiny. i lepiej się myśli.

tak że wczoraj ot tak odpali lam filmik z ćwiczeniami z jogi i WOW - cudowne. Rozciągnięta, bolą mnie mięśnie, ale świetnie się czuje.
Postanowiłam jogować codziennie i do tego dorzucić Chodakowanie co drugi dzień. I dam rade, będę się lepiej czuć. W końcu połowa lutego to też dobry moment na postanowienia :lol:
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#322 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 09 lutego 2013 - 23:55

W końcu połowa lutego to też dobry moment na postanowienia :lol:

A zwłaszcza najlepszy na ogarnięcie się przed wakacjami i wskoczeniem w bikini :D

że kutva po pierwsze to pół h czy 40 min mnie nie zbawi

Nosz niby też tak mówię, ale u mnie i tak jak mam siąść do nauki to po drodze czas ucieka na pierdoły, więc te 40 minut to dla mnie i tak zbawienie :D hahaha

Ale już pod koniec lutego ostro zabieram się za ćwiczenia !! :mrgreen: <silacz22></span>

A jeśli chodzi o efekty jakie u mnie najszybciej się pojawiają to brzuch, niestety uda mi przybierają na masie, i pośladki się fajnie podnoszą :-P
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#323 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 10 lutego 2013 - 00:15

u mnie i tak jak mam siąść do nauki to po drodze czas ucieka na pierdoły, więc te 40 minut to dla mnie i tak zbawienie hahaha

ja własnie zamiast medytować przed fejsem to wolę się z jogą porozciągać :lol:

A Ty przestań pykać w simsy tylko rusz tyłek :lol:
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#324 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 10 lutego 2013 - 23:03

fajna zumbe tu wrzucona , fajna banalna i widac ze meczy , a ja jak chodzilam to byly jakies shase < czy jak sie to pisze> cha cha cha albo mambo i sie gubilam i nic nie cwiczyłam <bezradny></span>

aspi ostatnio dowiedzialam sie ze step jest dobry na stawy i ogolnie na kolana , tylko bez duzej ilosci skretów . i to chyba prawda balam sie stepu a bylam dwa razy gdzie byla godzina wchodzenia na step i bylo fajnie , a raz byly zeskoki , skrety i itp na stepie i stawy napier.... jak cholerka <bezradny></span>

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#325 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 11 lutego 2013 - 18:10

Ja nie wiem ostatnio jak cwicze to mam tak słabe nogi a raczej obolałe ze masakra :roll: czuje sie przemeczona.
Ale cwicze. Dzis tez. Nalepiej chyba cwiczy mi sie brzuszki robie po 100-120
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#326 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 11 lutego 2013 - 18:54

step jest dobry na stawy i ogolnie na kolana

Brzmi przerażająco, nawet nie wiem, z czym to ugryźć. :mrgreen:
Ale poszukam sobie. ;-)

fajna banalna

:lol: :lol: :lol: :lol: :shock:
Banalna? To ja już wiem, że nie mogłabym iść do ludzi ćwiczyć. :mrgreen: Przecież oni już coś kończą robić, a ja dopiero zaczajam, jak to miało być zrobione. :-D :->

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#327 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 12 lutego 2013 - 12:53

U mnie lipa nadal, dziś zaczęłam Skalpela, ale mi babcia i telefon przeszkodzili :lol:

Ale zaraz zaczynam od nowa, bo muszę odbębnić :->

#328 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 12 lutego 2013 - 17:18

Banalna? To ja już wiem, że nie mogłabym iść do ludzi ćwiczyć. Przecież oni już coś kończą robić, a ja dopiero zaczajam, jak to miało być zrobione

wlasnie dlatego nie chodze nigdzie na zumbe bo sie zamotam przy pierwszym kroku a tam cale sekwencje , co piosenka inny uklad <bezradny></span>

#329 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 12 lutego 2013 - 21:24

inqaa, dla mnie akurat Skalpel był na początku lajtowy tylko zakwasy miałam nieziemskie po nim. Ale każdy ma inaczej :lol:

#330 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 13 lutego 2013 - 10:56

inqaa, dla mnie akurat Skalpel był na początku lajtowy tylko zakwasy miałam nieziemskie po nim

Ja nie byłam w stanie zrobić części ćwiczeń do końca bo już nogi mi wysiadały, choć bardzo chciałam, szczególnie przy tych ćwiczeniach na kuckach gdzie trzeba nogi podnosić wysoko <bezradny></span>

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#331 Histeria:)

Histeria:)
  • Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Wzrost:w sam raz:P
  • Włosy:brąz
  • Stan:Jeszcze panna...
  • Partner:K.
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 14 lutego 2013 - 16:09

Skończyłam skalpel, na razie nie mam zamiaru wracać do Chodakowskiej, bo jakoś jej styl przestał mi odpowiadać(pod koniec miesiąca to już mnie tak jej sam głos wkurzał,że aż strach :shock: )Teraz zaczęłam dla odmiany callanetics. Na razie jestem zadowolona, bo można ćwiczyć i oglądać TV jednocześnie :-P

#332 Testowa

Testowa
  • Użytkownik
  • 62 postów

Napisano 15 lutego 2013 - 10:07

Teraz zaczęłam dla odmiany callanetics. Na razie jestem zadowolona, bo można ćwiczyć i oglądać TV jednocześnie :-P

Masz może jakieś fajne video z callaneticsem?

Kiedyś chodziłam na Pilates i też jest świetny. Obowiązuje tam żółwie tempo, ale efekty na prawdę zaskakujące- głównie brzuch i stopień rozciągnięcia. Może ktoś ma też link do jakiegoś dobrego programu Pilates?

#333 Histeria:)

• Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 15 lutego 2013 - 11:55

Mam książkę Callan Pinckney, wygrzebałam ją na strychu (moja mama kiedyś ćwiczyła) :-P
A na yt jest trochę tego : najlepsze 2 wg mnie to ten z Mariolą Bojarską i z samą Callan pt ."Callanetics am. pm."

Załączone miniatury

• callanetics1.jpg

#334 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 15 lutego 2013 - 13:16

Chodakowskiej, bo jakoś jej styl przestał mi odpowiadać(pod koniec miesiąca to już mnie tak jej sam głos wkurzał,że aż strach :shock: )

Ja jej głosu znieść nie mogę, dlatego ją wyciszam :) Ale też już jakiś dłuższy jej nie ćwiczyłam. Wciągnęłam się w siłownię. Nie umiem dnia dobrze skończyć bez niej :) I widzę dużo większe efekty niż przy Chodakowskiej.

#335 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 17 lutego 2013 - 18:49

Inqaa to cwiczenie o ktorym mowisz z podnoszeniem na kuckach mnie ono problemu nigdy nie sprawiało natomiast ja go nie znosze;/ i robie na poczatku by miec zgłowy.
Brzuszki to juz pestka i robie po 3-4 serie.
Nie meczy mnie zadne cwieczenie raczej zaczeły juz...nudzic.

#336 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 17 lutego 2013 - 19:03

Nie meczy mnie zadne cwieczenie raczej zaczeły juz...nudzic.

to jest chyba najgorsze , dlatego ja nie chodze dlugo do jednego klubu fintess bo wlasnie wkrada sie rutyna . fajnie ze zabrałas sie za zumbe , zawsze to cos nowego. ja sobie puscilam 15 minut sklapela , ale nudne to troche , choc mnie by sie przydały bo ja mam slabe rece.

#337 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 19 lutego 2013 - 16:54

Znalazłam filmiki z ćwiczeniami babki: Jillian Michaels. Fajne i z nich chyba korzystała Chodakowska do stworzenia swojego treningu.
Wypróbuję pewnie w weekend na sobie :)

Każdy z nas urodził się ateistą

#338 Histeria:)

• Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 19 lutego 2013 - 18:12

Riia, słyszałam o tej babce i czytałam opinie na forach, że jest dużo lepsza niż Chodakowska (ćwiczenia bardziej zróżnicowane, brak monotonii, no i bardziej motywuje w trakcie), ale sama jeszcze jej nie sprawdzałam.Jak wypróbujesz, to daj znać czy ci się podobało. ;-)

#339 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 25 lutego 2013 - 18:16

Ja dzis zrobilam turbo pierwszy raz. Wogole ciezko bylo mi sie zmoblizowac do cwieczen ale wczoraj ne cwiczylam. Jesli chodzi o turbo - do przejscia, poza jednym cwiczeniem
uczucie po - super. Natmiast te przejscia ...robimy np. pajacyki i zaraz przechodzimy do cwieczen na podłodze i znowu pajacyki...dla mnie to duze tempo , za duzy haos. Wiec bede robic tylko raz w tygodniu. Zreszta chyba tylko mozna 3 razy w tygodniu ?? jesli nie pomyliłam czegos...
Wogole ciekawa jestem po czym lepiej sie chudnie...po turbo, skalpel czy kiler.

#340 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 25 lutego 2013 - 18:48

ciekawa jestem po czym lepiej sie chudnie...po turbo, skalpel czy kiler.

jak już kiedyś pisałam to skalpel jest na rzeźbę bardziej, turbo i killer na chudnięcie, ćwiczenia aerobowe zawsze wykonujemy gdy chcemy schudnąć a dane partie ćwiczymy gdy chcemy je wyrzeźbić.

A ja dziś zrobiłam jednak skalpel zamiast orbiego- ale znudzona byłam totalnie :roll:
trzeba wyszukać coś nowego <bezradny></span>