Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

PSY

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
242 odpowiedzi w tym temacie

#81 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 20 czerwca 2011 - 14:54

coraz więcej rasowych psów obciążone jest wadliwymi genami przez to często chorują..

też już o tym słyszłam dawno temu :-)

Tak się zastanawiam czy warto tak krzywdzić te pieski wciąż tworząc nowe, lepsze rasy..

a ja myślę , że nikt ich nie krzywdzi, to tak samo jak z ludźmi jedni żyją 50 lat inni 100 lat, tak samo z pieskami są szczęściwe awet jeżeli żyją 7 lat gdzie

pieski, kundelki z ulicy.

żyją nawet do 12-14 lat
Dołączona grafika

#82 Maja.

Maja.
  • Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 13 lipca 2011 - 09:39

Właśnie kundelki najdłużej żyją, a rasowe już nie :(

#83 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 13 lipca 2011 - 09:49

malutka316 napisał/a:
pieski, kundelki z ulicy.

żyją nawet do 12-14 lat

Mój żył ponad 15 i to po przeżytej nosówce,
a padł... z tęsknoty za ojcem moim kiedy ten się wyprowadził :-(
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#84 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 13 lipca 2011 - 10:16

Mój żył ponad 15

:shock: :shock: ale długo

a padł... z tęsknoty za ojcem

szkoda :-(
Dołączona grafika

#85 Udomowiona

Udomowiona
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 08 sierpnia 2011 - 09:57

Melduje się kolejna psiara :-D Mam 3 psy: jednego z hodowli, drugiego adoptowanego, a trzeciemu służę jako dom tymczasowy.
...and the road becomes my bride...

#86 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 08 sierpnia 2011 - 10:25

Mam 3 psy

a jakiej rasy są psiaki? :D może masz ich zdjęcia? ;-)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#87 Udomowiona

Udomowiona
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 08 sierpnia 2011 - 10:42

Mam zdjęcia, ale jak próbuję je wstawić, to otrzymuję informację, że przez 2 pierwsze doby po rejestracji nie ma możliwości zamieszczania linków (ochrona przed spamem). Ale jak już tylko będę mogła, to wkleję :-) A moja gromadka to czarny labrador, biała labradorka i pręgowany bokser w kolorze starego złota :-)

[ Dodano: 2011-08-11, 20:00 ]
Zgodnie z obietnicą, oto moja gromadka:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#88 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 11 sierpnia 2011 - 19:07

Udomowiona, bardzo podobają mi się labradory <ookk></span> szczególnie takie białe czy biszkoptowe :D
O bokserku marzyliśmy kiedyś z tatą, ale nam potrzebny był pies do pilnowania domu, taki który będzie mieszkał w kojcu z budą i biegał po działce a powiedzieli nam, że boksery są na to za delikatne (wbrew pozorom tego jak wyglądają) i mogłoby być mu ciężko zimą <bezradny></span>

Dla którego jesteś tymczasowym właścicielem? ;-)

Iiiii oczywiście najważniejsze - jak się wabią psiaki? :D

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Don't you like you? 

#89 Udomowiona

Udomowiona
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 11 sierpnia 2011 - 19:16

Czarny labek to Gorol, biała labka to Sara, a boksio wabi się Rambo.

Rzeczywiście, boksery są delikatne. Rambo sypia w łóżku, do tego pod kołdrą :lol: To jego mamy właśnie na tymczas, ale raczej już z nami zostanie. To jest stary, schorowany psiak, szkoda by było fundować mu kolejną traumę. Jego poprzedni właściciele chcieli go uśpić, a jak weterynarz im odmówił, porzucili boksia w schronisku :evil: No i pokochałam staruszka... :-)

Sarunię adoptowaliśmy jak miała 6 miesięcy, a jej (sama się ocenzuruję) właściciel bił ją, kopał... :-(

#90 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 11 sierpnia 2011 - 20:58

Gorol

świetne imię <ookk></span> :lol:

pocieszne te labradorki ;-)
za bokserami niestety nie przepadam <bezradny></span>
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#91 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 11 sierpnia 2011 - 21:02

My z mezem ( choc bardziej ja ) od pewnego czasu myslimy o psiaku. No ale...wiadomo mieszkamy w bloku ( niby jest te 65m ale to nie dom ) , mamy dwa koty :lol: wiec sama nie wiem..

a jesli juz to zastawiam sie jaki...??
bokser? ( podoba mi sie ta lekka waga, podpalany kolor) , jamnik, york , kogiel spaniel lub bigle...te psy podobaja mi sie naj. I nie wiem ktorego wybrac.
Ewentualnie jakis kundelek ze schroniska bo raczej tych psiaków co wzyej wymieniłam w schronisku nie bedzie
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#92 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 11 sierpnia 2011 - 21:05

właściciel bił ją, kopał..

Jego poprzedni właściciele chcieli go uśpić, a jak weterynarz im odmówił, porzucili boksia w schronisku

przerażające jest to jacy ludzie potrafią być okrutni.. bezwzględni i to dla kogo? dla 'najlepszego przyjaciela człowieka' <bezradny></span>

Gorol

świetne imię

takie nietypowe :D

Madź a czy przypadkiem na śląsku 'gorole' nie mówi się na przyjezdnych? na ludzi spoza śląska? <hmm></span>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Don't you like you? 

#93 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 11 sierpnia 2011 - 21:11

kogiel spaniel

cocker spaniel

bigle

beagle
;-)

Ewentualnie jakis kundelek ze schroniska bo raczej tych psiaków co wzyej wymieniłam w schronisku nie bedzie

Oczywiście,że w schronisku lądują psy w typie jakiejś rasy i to w różnym wieku :) skoro masz koty to ja na Twoim miejscu wolałabym wziąć psa,który jest w domu tymczasowym czyli grupa ludzi wyciągnęła takiego psa ze schroniska do prywatnej osoby na takie jakby przechowanie dopóki nie znajdzie on domu. Wtedy dowiesz się więcej nt. charakteru danego psa i jego reakcji na koty. A jeśli nie ten konkretny pies to na pewno polecili by Ci psa,który lepiej pasowałby do Twoich wymagań.

Poza tym wymieniłaś tak różne z charakteru rasy,że pewnie sugerowałaś się jedynie wyglądem ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#94 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 11 sierpnia 2011 - 21:27

Poza tym wymieniłaś tak różne z charakteru rasy,że pewnie sugerowałaś się jedynie wyglądem

cos tam o nich wiem. Jamnika miałam ;) wiec znam troche ta rase. Cocker Spaniera - miał moj eks - wiec rowniez.

beagle

na niego poluja moi rodzice - tylko ponoc trudny w wychowaniu ?
York..wiem tylko ze dosc słabe i chorowite. Z tego co mówiła sasiadka
a o bokseru nie wiem nic. Tylko tak mysle czy bokser nie za duzy na blok.

[ Dodano: 2011-08-11, 22:28 ]

est w domu tymczasowym

jak sie o tych domach dowiedziec ? za posrednictwem schroniska ?

#95 Udomowiona

Udomowiona
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 11 sierpnia 2011 - 21:49

Tak, z tym gorolem to specjalnie :lol: I ja, i ten pies jesteśmy z Wielkopolski, a teraz mieszkamy na Śląsku :lol:

bokser? ( podoba mi sie ta lekka waga, podpalany kolor)

Le-le-lekka? :shock: Nasz waży 37 kg...

raczej tych psiaków co wzyej wymieniłam w schronisku nie bedzie

W schronisku są nie tylko kundle, ale i piękne, rasowe psiaki, które w hodowli kosztowały parę tysięcy złotych, ale szybko się właścicielom znudziły.

przerażające jest to jacy ludzie potrafią być okrutni..

Niestety. Ale prędzej czy później los im zwróci to, co zrobili (nie żebym im źle życzyła... :evil: )

skoro masz koty to ja na Twoim miejscu wolałabym wziąć psa,który jest w domu tymczasowym czyli grupa ludzi wyciągnęła takiego psa ze schroniska do prywatnej osoby na takie jakby przechowanie dopóki nie znajdzie on domu. Wtedy dowiesz się więcej nt. charakteru danego psa i jego reakcji na koty. A jeśli nie ten konkretny pies to na pewno polecili by Ci psa,który lepiej pasowałby do Twoich wymagań.

Święte słowa.

#96 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 11 sierpnia 2011 - 21:57

Le-le-lekka? Nasz waży 37 kg...

eee ja nie pisze o Twoim. Tylko slyszałam ze jest lekka waga.Ale ile w tym prawdy nie wiem

#97 Udomowiona

Udomowiona
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 11 sierpnia 2011 - 22:05

Zapewne inne boksery ważą mniej więcej tyle, co mój ;-) Prawidłowa waga dla dorosłego boksera to 30-36 kg (pies) i 26-30 kg (suka).

#98 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 12 sierpnia 2011 - 12:01

Udomowiona cudowne psiaki :mrgreen:
Labradorki bardzo lubię (swego czasu sąsiad miał, taki pocieszny psiak)
Bokserki stara rasa ale bardzo fajna, śmieszne są.

Te bym chciała mieć, ale z powodu mieszkania w bloku z P. doszliśmy do wnisoku, że ie kupimy gdyż jest to tylko męczarnia dla psa.

No ale...wiadomo mieszkamy w bloku ( niby jest te 65m ale to nie dom ) , mamy dwa koty :lol: wiec sama nie wiem..

Nigdy w życiu nie kupiłabym psa mieszkając w bloku ..dlatego, że max 1-2h wyjdzie się z psaem na spacer a reszte 22 godziny co robi ? leży i kisi się w bloku.
Dołączona grafika

#99 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 17 sierpnia 2011 - 12:28

A ja mam pytanie. Do Tili lub innej posiadaczki psiaka

Pies moich rodziców ma miesiac i 10 dni ( tak Tilia cos musiałam źle zrozumiec z jego wiekiem ) .

Jak najlepiej nauczyc psiaka załatwiania sie poza domem ? rodzice mieszkaja w bloku, 3 pietro .

oraz kiedy pierwsze szczepienie ?

#100 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 17 sierpnia 2011 - 20:57

najlepiej nauczyc psiaka załatwiania sie poza domem

jak zaczyna obwachiwac teren , albo sie kreci to na dwór z nim, wiem trzecie pietro , ale trzeba go nauczyc , aby kojarzyl ze takie rzeczy robi sie na dworze , no i chwalic jak sie wysika na dworze . nie karcic jak sie zleje na dywanie i nie wkladac pyszczka w to co zrobił .

kiedy pierwsze szczepienie ?

weterynarz powie co i jak , na pewno obowiazkowo odrobaczenie.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko