No ale mieszkamy w bloku- fakt, mieszkanie duże ale to jednak blok. Doswiadczenie z pieskami mam ( miałam 3 ) ale my mamy 2 koty... i tu własnie jest pytanie...czy to przejdzie...
PSY
Napisano 19 lutego 2011 - 18:55
No ale mieszkamy w bloku- fakt, mieszkanie duże ale to jednak blok. Doswiadczenie z pieskami mam ( miałam 3 ) ale my mamy 2 koty... i tu własnie jest pytanie...czy to przejdzie...
Napisano 19 lutego 2011 - 19:01
Też mam 2 dorosłe już koty, a pies jest u nas od wakacji. Był jeszcze mały i na takim etapie, kiedy kocha każdego i z każdym chce się bawić, więc z nim nie było problemów. Koty na początku były nieufne, ale po kilku dniach przyzwyczaiły się. Teraz nie ma żadnego problemu.
Z tym, że mam duże podwórko i ogród, więc pies i koty nie wchodziły sobie w drogę i jedno nie zagarniało przestrzeni drugiego, więc jak może być w bloku, nie mam pojęcia. Myślę, że najlepiej, gdybyś zapytała weterynarza, powinien mieć pojęcie o takich sprawach. Albo poszperaj w internecie
Napisano 20 lutego 2011 - 01:59
Jeśli natomiast mimo wszystko koty będą nieufne w stosunku do pieska, to słyszałam od koleżanki, która ma psa i koty, że jest jedna metoda, ale dość drastyczna.
Polega na tym, ze zostawiasz kotkom i psu tylko jedną miseczkę na jedzenie i dajesz im razem. Na początku żadne nie będzie chciało z niej zjeść, ale kiedy zgłodnieją bardziej, to się przyzwyczają. Po 3 sytuacja powinna się już unormować
A z mojego doświadczenia mogę Ci powiedzieć tylko tyle, że psy o wiele lepiej i szybciej przystosowują się do kotów jako współlokatorów, niż koty, ze względu na ich charakterek
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 20 lutego 2011 - 10:25
czyli rozumiem że koty juz dorosłe a piesek mały byly?Był jeszcze mały i na takim etapie, kiedy kocha każdego i z każdym chce się bawić, więc z nim nie było problemów. Koty na początku były nieufne, ale po kilku dniach przyzwyczaiły się. Teraz nie ma żadnego problemu.
Bo słyszalam że to przejdzie tylko gdy od małego;/
no własnie...niby mam to mieszkanie duże ale to nie dom..gdzie sobie moga wyjśćtym, że mam duże podwórko i ogród, więc pies i koty nie wchodziły sobie w drogę
dopytam na forum kocimAlbo poszperaj w internecie
Polega na tym, ze zostawiasz kotkom i psu tylko jedną miseczkę na jedzenie i dajesz im razem. Na początku żadne nie będzie chciało z niej zjeść,
tu jest taki problem że kot to zwierze terytorialne. Coś na zasadzie to mój teren, spadaj.niż koty, ze względu na ich charakterek
Wiem jak Broszka fukała na Tofika na poczatku.
n o i kwestia utrzymania... dwa koty to juz cos a jeszcze pies...kusi mnie na tego psa juz teraz ale chyba poczekam na kiedys..
Napisano 20 lutego 2011 - 21:42
Bawią się razem, wygłupiają.
Suczka to zwykły kundelek ale gdyby chciała to na pewno dałaby mu radę.
Nic na siłę ale one same się do siebie przyzwyczają
Napisano 07 kwietnia 2011 - 08:55
Zamieszczam 2 fotki , na jednej ma długa siersc, na drugiej - krótka.
Czy to ta ta sama rasa ?może jakas inna odmiana ?? bo jak czytałam to te psy nie wymagaja czestego strzyzenia za to codziennego czesania owszem.
Napisano 07 kwietnia 2011 - 10:09
właściciele tego typu ras (jeśli pies nie będzie jeździł na wystawy oczywiście) strzygą swoich pupili dla własnej wygody na krótko,żeby nie "bawić się" w czesaniebo jak czytałam to te psy nie wymagaja czestego strzyzenia za to codziennego czesania owszem.
Napisano 07 kwietnia 2011 - 10:58
bo przyznam że bardziej mi sie podoba psiak z podcieta sierscia niż długa.
Napisano 15 maja 2011 - 18:48
Napisano 16 maja 2011 - 09:07
Napisano 16 maja 2011 - 09:27
są przesłodkie, szczególnie jako szczeniaczki. Wogóle podobają mi się, bo takie pocieszne kluseczki z nich. Ale ślinią się strasznie, to minus. I czasami te fałdki im oczy zarastają to trzeba wycinać skórę.Shar Pei
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt
Napisano 16 maja 2011 - 23:15
Ja kocham te psy, słodkie sa
Mi też się podobają, takie kochane są.
I uwielbiam te psy, które były w reklamie papieru toaletowego - chyba Velvet
Zabijcie mnie laciem, ale nie pamiętam nazwy rasy
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”
Napisano 17 maja 2011 - 09:45
Beagle - też kiedyś chciałam miećJa kocham te psy, słodkie sa
Napisano 02 czerwca 2011 - 11:10
Napisano 20 czerwca 2011 - 14:44
Tak się zastanawiam czy warto tak krzywdzić te pieski wciąż tworząc nowe, lepsze rasy..
My w domu mamy dwa pieski, kundelki z ulicy. Bo ktoś je wyrzucił.. I wcale nie są gorsze od rasowych. A równie przyjazne i miłe..