Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Guzek na piersi.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
27 odpowiedzi w tym temacie

#1 ania13288

ania13288
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 19 listopada 2009 - 21:25

Mam dopiero 18 lat. Od dłuższego czasu mam malutki guzek na brodawce zaraz koło sudka. Nic sie nie działo z nim. Ale dziś gdy dostałam miesiączke bardzo mnie boli gdy dotykam nigdy tak wczesniej nie było. Guzek stał sie twardy. Bardzo sie boje.

#2 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 19 listopada 2009 - 21:30

Ja bym na Twoim miejscu od razu nie panikowała- może byc coś nieszkodliwego, równie dobrze coś, co lekami czy prostą operacją da się zlikwidować. Tylko ja bym się od razu udała do lekarza, bo diagnoz może być wiele, a jeśli nie widzi danego przypadku i nie jest się w tej dziedzinie ekspertem, to niestety nic Ci nie pomożemy ;)
Trzymaj się dzielnie i marsz do lekarza!

#3 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 19 listopada 2009 - 22:06

Do lekarza! To moze być błahostka, ale może być coś poważniejszego. Wiesz, że wcześnie wykryte zmiany są całkowicie wyleczalne? Nie bój się, tylko dzialaj!
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#4 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 22 listopada 2009 - 14:59

podłączę się do dziewczyn, najpierw do ginekologa. też miałam w wieku 17 lat tego typu zmianę i wszystko wyleczone maściami. głowa do góry i zapisz się na wizytę.

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#5 angela21

angela21
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 04 grudnia 2009 - 18:11

nie boj sie idz do lekarza badaj to czy nie rosnie sprawdzaj lekarz rodzinny i ginekolog czekaja 3mam kciuki:)

#6 zaneta1

zaneta1
  • Użytkownik
  • 600 postów

Napisano 26 kwietnia 2010 - 11:48

Witam
Kilka dni temu podczasz kapieli wyczulam pewnia zmiane w piersi dosc duzy guzek.
Dzis bylam w lekarza i wyczul tez ze to duzy guz i dostalam skierowanie na mamografie badanie mam dzis 0 14:45 strasznie sie boje przeszlam juz kilka powaznych operacji gienekolgicznych usunieto mi juz prawy jajnik i macice nie wiem co bedzie dalej.
Przepraszam ze tak nieskladnie napisane.

#7 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 26 kwietnia 2010 - 12:56

wyczulam pewnia zmiane w piersi dosc duzy guzek.

dostalam skierowanie na mamografie

a nie lepsze byłoby USG? Młode dziewczyny ze względu na dużą zawartość tkanki gruczołowej, mają robione USG w takiej sytuacji- ja tez jak wyczułam zmianę dostałam skierowanie na USG \

strasznie sie boje

Najważniejsze, że idziesz do lekarza, i na badanie- może to nic poważnego-u mnie skończyło się na strachu.. <pocieszacz></span>

#8 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 26 kwietnia 2010 - 14:58

a nie lepsze byłoby USG?

też mi się tak wydaje :)
słyszałam, że mammografia sprawdza się raczej u starszych pań po 50 roku życia, Natomiast u młodych kobiet zdecydowanie lepsze jeśli chodzi o efektywność ewentualnego wykrycia jest właśnie USG :)zaneta1, pamiętaj, że nie ma się co martwić na zapas <pocieszacz></span> nie zawsze takie zmiany wróżą najgorsze!

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#9 zaneta1

zaneta1
  • Użytkownik
  • 600 postów

Napisano 26 kwietnia 2010 - 18:20

No nie zrobili mi mamografi tylko USG :roll: za dwa dni wyniki beda u mojego gina ale lekarz ktory robil mi badanie dziwnie sie zachowywal nic mi nie chcial powiedziec unikal odpowiedzi na moje pytania :evil: :roll:

#10 magaca1

magaca1
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 26 kwietnia 2010 - 19:32

Czasem lekarze sie po prostu dziwnie zachowują-nie należy wyciągać wniosków zanim się nie usłyszy konkretów-a po USG nic konkretnego nie można usłyszeć,pewnie będą chcieli zrobić biopsję-nikt nie będzie nic zgadywał zanim nie zobaczy wyniku czarno na białym. Trzymaj się.

#11 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 08 maja 2010 - 17:44

zaneta1, miałaś już wyniki?wszystko w porządku?
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#12 AniulkaS1

AniulkaS1
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 18 października 2010 - 11:48

OD OK 4 MIESIECY MAM ZGRUBIENIA W PIERSIACH(W LEWEJ POJAWIŁO SIE DOPIERO 2 MSC TEMU) ZACZYNAJĄ MNIE BOLEĆ PARE DNI PRZED OKRESEM. NA POCZĄTKU ODCZUWAŁAM KŁUCIE A TERAZ BÓL, A PIERSI SĄ NABRZMIAŁE. BYŁAM Z TYM U LEKARZA 2 MIESIACE TEMU I PRZEPISAŁ MI TABLETKI ZIOŁOWE ALE NIE PRZESZŁO PO NICH. WYBIERAM SIE DO LEKARZA PRYWATNIE ALE CZEKAM NA ZASTRZYK GOTÓWKI, PROSZĘ NAPISZCIE CZY MIAŁYŚCIE PODOBNIE? BARDZO SIE BOJE I NIE MOGE PRZESTAĆ O TYM MYŚLEĆ... :-(

[ Komentarz dodany przez: tigraa84: 2010-10-18, 23:50 ]
Nie pisz całego posta DUŻYMI LITERAMI. CZYTANIE TAKIEGO TEKSTU JEST BARDZO MĘCZĄCE.

#13 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 18 października 2010 - 14:48

AniulkaS1, leć do lekarza, chociażby normalnego, nie czekaj na prywatnego! Może to są zwykłe węzły chłonne, które powiększają się przed okresem a może jakiś guzek, więc jak najszybciej idź do lekarza. Chociaż guzek w dwóch na raz to chyba odpada, chociaż kto wie. Ja sama nic takiego nie miałam, ale moja mama miała, teraz już wiadomo, że to nie rak tylko właśnie jakieś węzły chłonne.

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..

Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas

#14 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 18 października 2010 - 15:05

AniulkaS1, ja miesiac temu przed okresem rowniez wyczulam te zgrubienia ale po okresie jakby zginely teraz znowu czuje bol i chyba tez wybiore sie do lekarza ale troche sie uspokoilam jak przeczytalam ze to nie tylko mnie spotkalo, byc moze to taka przypadlosc przed okresem ktora coniektore kobiety maja

a powiedz jaki masz rozmiar biustu?

#15 AniulkaS1

AniulkaS1
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 18 października 2010 - 15:09

ja mam mały biust, rozm B. A te zgrubienia mają nieregularny kształt guzka, przed okresem sie znacznie powiekszają a po okresie zgrubienie jakby maleje. ktoś mi kiedyś powiedział ze jak boli to dobrze , bo to nie rak, nie wiem ile w tym prawdy ale to troche pocieszające. Idę do lekarza we srode...

#16 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 18 października 2010 - 18:21

AniulkaS1, w takim razie czekam na relacje

ktoś mi kiedyś powiedział ze jak boli to dobrze , bo to nie rak,

tak mi ostatnio mama T. powiedziala - pielegniarka ;-)

#17 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 19 października 2010 - 09:01

PROSZĘ NAPISZCIE CZY MIAŁYŚCIE PODOBNIE

a no miałam

ZACZYNAJĄ MNIE BOLEĆ PARE DNI PRZED OKRESEM.

czesto tak jest , że piersi bola przed miesiaczka

Nie martwiałabym sie na zapas:) gdyby rak bolał to tyle kobiet by nie umerało na niego..
Idz do lekarza i nie panikuj.
Bedzie dobrze.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#18 AniulkaS1

AniulkaS1
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 21 października 2010 - 12:44

lekarz powiedział ze to pewnie jakiś włókniak ale musze zrobić usg- kurcze kolejny wydatek 80 zł, ale cóż zdrowie ważniejsze...czyli nic konkretnego sie nie dowiedziałam. zrobił cytologie i zbadał, wszystko jets w porządku...

[ Dodano: 2010-10-21, 13:45 ]
może temat podobny ale nie dotyczy tego samego!!!
:!:

#19 anecka1991

anecka1991
  • Użytkownik
  • 120 postów

Napisano 02 listopada 2010 - 19:50

Hej, w ten piątek wyczułam guzka w lewej piersi, z oku, poniżej węzłów chłonnych. Jest twardy, ale jak się naciśnie, to gąbczasty, ale tylko troszkę, większy niż ziarnko grochu, raczej wielkości małego ziarenka fasoli. Rusza się pod skórą. Bardzo się martwię. :( Jestem tydzień przed miesiączką, więc nie mogę iść na razie do lekarza.

#20 misza25

misza25
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 16 grudnia 2010 - 16:05

lekarz powiedział ze to pewnie jakiś włókniak ale musze zrobić usg- kurcze kolejny wydatek 80 zł, ale cóż zdrowie ważniejsze...czyli nic konkretnego sie nie dowiedziałam. zrobił cytologie i zbadał, wszystko jets w porządku...

[ Dodano: 2010-10-21, 13:45 ]
może temat podobny ale nie dotyczy tego samego!!!
:!:

ja też miała gruczolaka włókniaka i miałam operację. Takie włókniaki bardzo często występują u kbiet młodych, które nie rodziły jeszcze dzieci jako wynik działań hormonów w organizmie. Ale nie ma się co martwić na zapas, jesli lekarz zdecyduje o usunieciu to dla twojego dobra:) zycze zdrowia
Dołączona grafika