Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Koty

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
399 odpowiedzi w tym temacie

#161 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 13 lipca 2011 - 15:02

Madź, wydaje mi się, że psiak tak się zachowywał z tęsknoty, bo nasz Leila robiła to samo a kot to trochę typ samotnika- zwinie się po prostu w kłębek i pójdzie spać ;-) Jedynie co to może sobie ostrzyć pazurki na meblach dlatego dobrym rozwiązaniem jest specjalny drapak, o którym wspominała Tilka. Myślę, że nie musisz obawiać się, że Ci maluch pół chaty zdemoluje co nie Oliwka ;-)
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#162 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 13 lipca 2011 - 15:09

To w drapak też się zaopatrzę tylko poczekamy - za tydzień ma przyjść zwrot podatku z NL :mrgreen: To skoczę po kuwetę i drapak i może coś jeszcze, żeby kociakowi miło u nas było ;-) Zresztą nasze meble są prawdopodobnie starsze od nas, więc szkoda by mi ich nie było jakby nie to, że nie ma kasy na nowe :lol:

Tylko kurde, najpierw muszę jakoś tego kota złapać <bezradny></span> Będę podchody z jedzeniem robić albo mlekiem :->
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#163 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 13 lipca 2011 - 16:46

Jeżeli kot będzie szybko przyzwyczajony do drapaka to nie powinien drapać mebli. Z kuwetą nauka też pójdzie szybko jeśli kociak będzie do niej wkładany po spaniu,jedzeniu,zabawie.
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#164 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 13 lipca 2011 - 16:57

Madz nie , wedłu gmnie koty nie niszcza mieszkan, przynajmniej nie tak jak szczeniaki. U nas tylko fotel jeden podrapany ale to tez bład ze odrazu nie kupilismy drapaka.

Obicia zmieniamy na czasie, nowe fotele popsikamy olejkiem cynamonowym bo tego zapachu nie lubia podobno koty, a drapak posmarowac kocimietka.

a kot to trochę typ samotnika- zwinie się po prostu w kłębek i pójdzie spać

n o... chyba ze mowimy o moim Tofiku, bo to nie jest typowy kociak :lol: i kwiatki na parapecie przy nim szans nie maja.

, żeby kociakowi miło u nas było

piłeczka ok, ale polecam Ci zrobic kulke ze zwykłej foli aluminiowej - uwielbiaja. :mrgreen: zwykłe papierki szeleszczace. I wszystko co zwisa :-P , dynda - czyli tasiemki itp. W sumie zbytnio nie ma sensu kupowac zabawek. Bo wiem po swoich ze one leza, a kot bawi sie papierkiem
poza kuweta, drapakiem, to jeszcze zwirek :-P i miski :-P

albo mlekiem

tu sie dobrze nie znam ale tak na przyszłosc - juz duze koty raczej źle znosza mleko krowie.
Nie wiem czy małym dawac wolno , ja dawałam, nic nie było. Sa tez ponoc specjalne mleczka dla kotów. :-P

jeśli kociak będzie do niej wkładany po spaniu,jedzeniu,zabawie.

tak własnie robiłam ze swoimi kotkami i nie było problemu.
Złota zasada - dbaj o zwirek. Bo kot to czyscioch. I jak bedzie miał b. brudno moze Ci zlac sie na np. dywan, do buta.

tilia
- jak tam masz kogos ??
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#165 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 13 lipca 2011 - 17:13

nowe fotele popsikamy olejkiem cynamonowym bo tego zapachu nie lubia podobno koty,

Też bym na taki fotel nie usiadła :-P nie cierpię cynamonu :-P a co do kotów to nie wiem jak z cynamonem ;-) wiem,że zapachu cytrusów nie lubią. A ja mam w domu stojak z kwiatami właścicielki i położyłam tam waciki nasączone Amolem i kot dał sobie spokój z grzebaniem w doniczkach. Ale z parapetu na który wskakuje usunęłam kwiaty,bo raz zwalił więc przełożyłam je na drugi ;-)

W sumie zbytnio nie ma sensu kupowac zabawek. Bo wiem po swoich ze one leza, a kot bawi sie papierkiem

Weź pod uwagę,że Madź ma małe dziecko więc może kupić jakąś zabawkę na patyku ze sznurkiem gdzie na końcu jest myszka i obydwoje - dziecko z kotem mają frajdę ;-) ale faktem jest,że kot dużo rzeczy uważa za zabawki :-)

Nie wiem czy małym dawac wolno , ja dawałam, nic nie było

Może wystąpić biegunka.

tilia - jak tam masz kogos ??

Jedna kobieta się napaliła i dziś się nie odzywa. Nie wiem czy coś się stało czy zrezygnowała <bezradny></span> miała zadzwonić.
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#166 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 15 lipca 2011 - 08:59

Też bym na taki fotel nie usiadła nie cierpię cynamonu

:lol: oj tam nie wiesz co dobre :-P

wiem,że zapachu cytrusów nie lubią.

i cebuli, czosnku

ja mam w domu stojak z kwiatami właścicielki i położyłam tam waciki nasączone Amolem i kot dał sobie spokój z grzebaniem w doniczkach

a to tez skutkuje ( Swoja strona amol jest superrr ) jak widac na wszystko :-P

Weź pod uwagę,że Madź ma małe dziecko więc może kupić jakąś zabawkę na patyku ze sznurkiem gdzie na końcu jest myszka i obydwoje - dziecko z kotem mają frajdę

tak wiem, ja patrze na to ze swojego punktu widzenia :-P i nie kupuje juz bo nie ma sensu. Ale w tym przypadku mała Zuza bedzie miała tez radość.

Jedna kobieta się napaliła i dziś się nie odzywa

może ona chciała ale rodzina ( jak to czesto bywa ) nie.
Zawsze mi sie wydawało że znaleść dom dla kota bedzie łatwiej niz dla psa.

#167 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 15 lipca 2011 - 09:10

mogła dać chociaż znać...

Zawsze mi sie wydawało że znaleść dom dla kota bedzie łatwiej niz dla psa

są wakacje i adopcje psów i kotów stoją prawie w miejscu :-/

JkIEp1.png

#168 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 15 lipca 2011 - 09:25

Sajuri napisał/a:

mogła dać chociaż znać...

tacy są niektórzy i tego sie nie zmieni. Moze poproś nastepnym razem ,że jesli jednak ktos sie rozmysli -aby Cie poinformował lub ustal ,że jesli do 2dni nie odewie sie - szukasz dalej...Bo tak to ty czekasz i czekasz aż ktos sie zdecyduje i masz zwiazane rece

Sajuri napisał/a:
Zawsze mi sie wydawało że znaleść dom dla kota bedzie łatwiej niz dla psa

są wakacje i adopcje psów i kotów stoją prawie w miejscu

wew wakacje wiele psów i kociaków laduje na bruku bo " sa cieżarem ". :-/
Ile razy sie słyszyły o kociaku wrzuconym do worka na smietnisko ... :cry:
I jeszcze mówi sie wówczas " że ludzie sa jak zwierzeta ". Ja tego porownania nie lubie. Bo ludzie bywaja gorsi od zwierzat.

#169 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 15 lipca 2011 - 09:29

Sajuri, akurat to pierwsza osoba,która nagle przestała się odzywać i nic mi nie dała znać. Czasem różne rzeczy się w życiu wydarzają,a ja nie umiem inaczej wyjaśnić dlaczego tak zdecydowana osoba zamilkła.

JkIEp1.png

#170 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 19 lipca 2011 - 13:08

To są moje "piwnicowe" koty, które lubią się chować w chlewikach na podwórku kiedy jest ciepło i nie pada :P Foty strzelałam rano gdy je dokarmiałam z okna ;-)

Załączone miniatury

• IMG_0660.JPG
  • IMG_0659.JPG
  • IMG_0661.JPG
  • IMG_0662.JPG
  • IMG_0665.JPG

Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#171 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 19 lipca 2011 - 14:02

Madź, no normalnie jak Tofik jak był malutki. Słodkie. Uwielbiam kociaki

#172 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 19 lipca 2011 - 14:09

Madź a jak polowanie na kociaka? Udało Ci się faceta przekonać do przygarnięcia czworonoga do domu?
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#173 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 19 lipca 2011 - 14:12

Poluję na tego z ostatniej foty co ma białą łapkę i póki co oswajam całą watahę przez okno dokarmiając je co rano :lol:
Z chłopem póki co podchody robię 8-) Chyba się zgodzi :->

#174 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 19 lipca 2011 - 14:44

Chyba się zgodzi

byłoby fajnie. To czekamy na wiesci .

#175 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 19 lipca 2011 - 14:51

Madź,uroczy kiciuś,taki słodziak. ;-)

#176 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 20 lipca 2011 - 22:11

Jaka kicia urocza... uwielbiam takie maleństwa słodkie!! sama chcę mieć w przyszłości kotka...

#177 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 21 lipca 2011 - 20:13

madz jak chlop malo w domu siedzi to moze nie zauwazy ze kot w domu.

tilia kota tak jak psa raz do roku sie odrobacza ???

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#178 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 21 lipca 2011 - 20:18

tilia kota tak jak psa raz do roku sie odrobacza ???

Zazwyczaj psa odrobacza się 2x do roku (lepiej częściej gdy w domu są dzieci). Kota w zależności czy siedzi w domu czy jest wychodzący. Jeśli siedzi tylko w domu też wystarczy 2x roku,wychodzącego najlepiej co 3 miesiące.

JkIEp1.png

#179 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 21 lipca 2011 - 21:08

Tilia dzieki za dokladna odpowiedz :)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#180 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 21 lipca 2011 - 21:16

Co wy na to, że moja kotka lubi jeść kiszone ogórki i pomidory? Dla mnie to dziwne.