Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Koty

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
399 odpowiedzi w tym temacie

#141 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 22 czerwca 2011 - 15:39

Jest chętny domek na kociaka :-D trzymajcie kciuki,żeby się udało - wieczorem dadzą mi znać,bo wiadomo decyzja musi być przemyślana ;-)

A jak na razie młody szaleje,zaczepia mojego psa i czasem na niego syczy,ale już coraz lepiej :-) szkoda tylko,że czasami chodzi i tak przeraźliwie miauczy :-(

W międzyczasie była jeszcze akcja ratowania wróbla,który wypadł z gniazda i upolował go mój kot. Siostra zabrała pisklaka,a Brat wsadził go do gniazda :-) same emocje dzisiaj :-P
Powiem Wam,że cudowny był obrazek gdy rodzice wróbelka znaleźli młodego na stole ogrodowym (tam chwilowo położyłam pisklaka,żeby rodzice go znaleźli) i samczyk karmił go na tym stole.

[ Dodano: 2011-06-23, 20:47 ]
To moja znajda (na jednym zdjęciu jest z Oliverem)

Załączone miniatury

• DSCN0099.JPG
  • DSCN0105.JPG

"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#142 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 23 czerwca 2011 - 19:53

Jakie cudeńko małe... zakochałam się!!!! a ten Twój też jest świetny!!! uwielbiam rude koty...

#143 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 23 czerwca 2011 - 20:04

Lubie rude kotki, bo mi się z Garfieldem kojarzą :mrgreen: słodziachny ten malutki ;-)
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#144 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 24 czerwca 2011 - 06:53

Tilia, ale słodziak. Chętnie bym takiego Malucha przygarnęła, jak bym mogła :-D

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#145 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 24 czerwca 2011 - 08:32

ojeeeeeeeeeeej CUDO. <zakochany></span> <zakochany></span> Dawaj go do mnie :-P
Bedzie trzeci kot do kompletu. Sliczny i podobny do TWojego. Twoj dosc szczuplutki , ile ma ??
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#146 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 24 czerwca 2011 - 09:01

Twoj dosc szczuplutki , ile ma ??

Oli w lipcu skończy 3 lata :-)

ojeeeeeeeeeeej CUDO.

wiem,że cudo i nie chciałabym go oddać skrajnie nieodpowiedzialnym ludziom,którzy "chcą!". A mnie ich chcenie mało obchodzi :roll: bo mały i fajny będzie dla dzieci :roll: koleżanka,która miała go wziąć jednak nie weźmie,bo rodzice sprowadzili niedawno innego kotka. Więc młody nadal szuka domu.
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#147 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 24 czerwca 2011 - 09:45

Tilia, jest przesłodki i faktycznie wygląda jak Twój kot, tylko mniejszy.

nie chciałabym go oddać skrajnie nieodpowiedzialnym ludziom,którzy "chcą!".

Jak moja wcześniejsza sunia miała małe też szukaliśmy osób, które dadzą im dobry dom i wyszło niestety tak, że tylko jedna sunia miała dobrze, a reszta albo trafiła do schroniska albo zdechła z głodu. To był wtedy dla nas cios wielki, bo oni na prawdę chcieli te psy. Przynajmniej nam tak pokazywali.

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#148 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 24 czerwca 2011 - 10:13

a reszta albo trafiła do schroniska albo zdechła z głodu.

matko! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

dlatego kastrować,kastrować i jeszcze raz kastrować....za dużo tych zwierzaków na świecie :-| tego kociaka też ktoś wyrzucił :-|

JkIEp1.png

#149 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 24 czerwca 2011 - 11:47

Oli w lipcu skończy 3 lata

szczupultka jest, do np. mojej Broszki.

którzy "chcą!"

ehhh... pamietam jak my uratowalismy dwa kotki - znaczy nikt ich nie chciał. Jeden został u nas , drugi trafił do jakby sie wydawało super ludzi. Tak super ze kot zaginał po tygodniu a dodam ze miał wówczas miesiac.

tego kociaka też ktoś wyrzucił

wiesz...wakacje. Przeszkadza. Albo sie znudził.

#150 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 24 czerwca 2011 - 11:54

szczupultka jest

raczej szczuplutki :-P to kocur :-)

Tak super ze kot zaginał po tygodniu a dodam ze miał wówczas miesiac.

przecież on w domu powinien siedzieć jeszcze z dwa miesiące :-(

JkIEp1.png

#151 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 24 czerwca 2011 - 11:58

raczej szczuplutki to kocur

mozemy my za duzo troch edajemy Broszce jesc ? po tej sterylizacji jest wiecznie głodna. Niby dostaje 3- 4 posiłki dziennie a jednak .. co Oli je ?

przecież on w domu powinien siedzieć jeszcze z dwa miesiące

zero odpowiedzialnosci. Jestem na nich zla bo wiem że po tym moim kotku zagineły im jeszcze 2 :-/ .

#152 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 24 czerwca 2011 - 12:37

co Oli je ?

karmę dla kotów kastratów,mięso z puszki i czasem podjada psią karmę z miski ;-)

JkIEp1.png

#153 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 24 czerwca 2011 - 14:58

karmę dla kotów kastratów

no moze takie powinnam dawać... to problemów nie bedzie..

#154 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 24 czerwca 2011 - 19:22

moj kociak jest chudy latem , aw zime wyglada jak kula futrzata :mrgreen:
tilia zawsze chciałam rudego kota , szkoda , ze do mnie do ogrodka nikt go nie wrzucił :-)
w sobote bedzie po 16 dokument w tv o kotach ;-)
ja nie wiem jak mozna zwierze zaglodzic :roll: na wsiach czesto zle traktuje sie zwierzeta , ale te miske zazwyczaj dostana.

mnie najbardziej smuci jak ludzie nie potrafia dac zwierzeciu godnej smierci :roll:
znam ludzi , ktorzy mieli psa ktorego bardzo chwalili , byl super do dzieci , pilnowal je, obcych na podworko nie wpuszczal . mieli go kilka lat , kiedy sie zestarzal czy pochorował , to wezwali znajomego , aby "to załatwił" .
mieli tez wierna , oddana kotke , ktora w pewnym momencie tez zostala w tak "humanitarny" sposob usmiercona :roll:

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#155 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 12 lipca 2011 - 19:21

"jak ja to sobie wyobrażam, dziecko i kuweta, przecież nim ty go czegoś nauczysz to najpierw będziemy w smrodzie żyli, a poza tym Zuzka go jeszcze wykończy i tyle z tego będzie"

Po pierwsze koty to bardzo mądre, pojętne i czyste zwierzaki, więc akurat nie sądzę byś z nauką załatwiania się do kuwety miała problem ;-) Poza tym kociak to wg mnie dobre rozwiązanie dla kogoś kto nie może swojemu pupilkowi poświęcić nie wiadomo jak wiele czasu, bo nie trzeba z nim np. wychodzić na spacer ;-) Co do Twoich obaw, że kociak może podrapać Zuzię to powiem Ci, że akurat to jakoś nie przyszło mi do głowy, gdy zdecydowaliśmy przygarnąć się kociaki do domu- może ze względu na fakt, że nasz poprzedni kot nigdy nie zrobił Wice krzywdy choć zdarzało się, że mała (gdy nie zdążyłam w porę zareagować) potrafiła go np. pociągnąć za ogon. Na szczęście Buras szybko nauczył się omijać szerokim łukiem moje dziecko, które w tamtym okresie zrobiło się już dość ruchliwe, bo zaczynało etap raczkowania ;-) No ale Burek niestety zdechł niedługo potem. Teraz Wika wie już, że kot to nie zabawka i że nie wolno go tarmosić, ciągnąć za ogon czy męczyć a jeśli czasem zdarzyło jej się za bardzo nadepnąć któremuś z nich "na odcisk" to owszem dostała łapą, ale nie zdarzyło się by któryś z nich wyciągnął na nią pazurki. Zresztą ja im pazury tak czy inaczej lekko obcinam. Poza tym jestem zadowolona, że Wika wychowuje się ze zwierzakami, bo wydaje mi się, że nauczyła się dzięki temu wrażliwości. Potrafi podejść i pogłaskać kota nie robiąc mu krzywdy. No i mają radochę jak się w trójkę ganiają po mieszkaniu :-P Czasem mała "pomaga mi" je karmić i widzę, że jej się to podoba, więc wszystko jak najbardziej na plus ;-) Jedyne na co zwracam uwagę to to, że mniejsza kotka potrafi ugryźć, ale nie jakoś złośliwie tylko jak ma ochotę na pieszczoty to delikatnie podszczypuje- tylko ostatnio się zapomniała i moja mama jeszcze ma ślad na ręce po tych jej umizgach :-P
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#156 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 12 lipca 2011 - 19:44

mnie się podobają koty " maine coon" są duże i piękne... moja koleżanka ma 2 takie i bardzo chwali :)

#157 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 12 lipca 2011 - 20:10

Poza tym jestem zadowolona, że Wika wychowuje się ze zwierzakami, bo wydaje mi się, że nauczyła się dzięki temu wrażliwości.

Mi właśnie też na tym by zależało, a nie wyobrażam sobie psa na 35 m2 <bezradny></span> Myślę, że półtora roczne dziecko szybko przyzwyczai się do nowego domownika, i szybciej podłapie, że tego nie wolno a to trzeba robić tak i tak, żeby kotkowi się krzywda nie stała ;-)
Muszę połówkowi zrobić listę za i przeciw :mrgreen:
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#158 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 12 lipca 2011 - 22:25

Muszę połówkowi zrobić listę za i przeciw :mrgreen:

Ja Ci proponuje,żeby to on zrobił listę przeciw,a my tu na forum wspólnie obalimy wszystkie punkty <umieraam></span>

JkIEp1.png

#159 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 13 lipca 2011 - 05:11

Po pierwsze koty to bardzo mądre, pojętne i czyste zwierzaki, więc akurat nie sądzę byś z nauką załatwiania się do kuwety miała problem

sie zgodze, zreszta pisałam w pogaduchach Madz że moj Tofik nauczył sie w dwa dni, a miał tylko 4 tyg.

Ja Ci proponuje,żeby to on zrobił listę przeciw,a my tu na forum wspólnie obalimy wszystkie punkty

o zdecydowanie dobry pomysł. :lol:
Jakie przeciw ? nie ma zadnych przeciw. :-P

#160 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 13 lipca 2011 - 08:45

Ja Ci proponuje,żeby to on zrobił listę przeciw,a my tu na forum wspólnie obalimy wszystkie punkty <umieraam></span>

Znaczy wiesz - ja nie zamierzałam tam czegokolwiek wpisywać w ogóle :lol:
Połówka i tak całymi dniami nie ma w domu - więc co mu zależy :P

A powiedzcie mi jedno, bo mieliśmy szczeniaka dawno temu, i jak musieliśmy wyjść to on nam strasznie mieszkanie niszczył - małe kociątka też mają takie tendencje?