czemu to służy?
Kotyliony dla gości...
Napisano 21 sierpnia 2008 - 15:51
czemu to służy?
Napisano 21 sierpnia 2008 - 15:52
Napisano 21 sierpnia 2008 - 16:00
wyróżniani gości tez nie rozumie....... ale wyróżnianie starostów tak i nawet jest to pomocne bo ja np. mnie nie znał nikt z rodziny pana młodego i potem słyszałam pytania o widzę że jesteś starościna to pewnie wiesz gdzie kwiatki dajemy i kiedy.... albo jak coś z kuchni chcieli to szli do mnie lub do starosty tak byli poproszeni by młodym i rodzica głowy nie zatruwać (rożne są zwyczaje ja do tego jeszcze miała bukiet podobny do siostry ale to już wymysł mojej siostry i co chwilkę o niem zapominałam tak że go na zdjęcia nie wzięłam )czemu to służy?
Napisano 21 sierpnia 2008 - 18:00
Napisano 22 sierpnia 2008 - 22:21
po co to komu?
w tym roku na dwóch weselach świadkowa to nam przypinała - i dwa razy przypięła mi na żakiet:
po 1 - nie chciałam dziurawić kiecki
po 2 - jako, że nie widzę sensu posiadania tego kotyliona, nie lubię z nim siedzieć całą imprezę, a żakiet zdejmuję zaraz po wejściu na salę
na ostatnim weselu, na jakim byliśmy duża część tych ozdób po jakimś czasie leżała na parkiecie. zbędny wydatek i niepotrzebne zamieszanie wg mnie.
Napisano 25 maja 2011 - 12:55
ale może to taki krok ku nowem tez jest fajnym rozwiązaniem, ja znalazlam coś takeigo jak szukłam dekoracji do nas na wesel
znowu moja siostra jest fakna kotylionów - czy któraś z was faktycznie miała je na weselu, jakie były rekacji gości ?
Napisano 28 maja 2011 - 11:53
U mnie na weselu nie przewiduję. Po prostu nie widzę tu sensu - po co to komu?
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 28 maja 2011 - 12:54
Gubi się to tylko w tańcu i roznosi na butach.
Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.
Napisano 28 maja 2011 - 13:32
Napisano 10 lutego 2014 - 13:56
Kotyliony i zawieszki zrobiłam sama, kosztowało mnie to dosłownie grosze. U nas jest taka tradycja i nie chcieliśmy z niej rezygnować.Od jakiegoś czasu kotyliony leżą sobie w szafie i czekają.Zdjęcia marnej telefonicznej jakości, więc kolory też nieciekawe, ale w rzeczywistości są kremowo liliowe z kremową perełką.Na zrobienie 130 kotylionów i 100 zawieszek potrzebowałam dwa wieczory.
Napisano 10 lutego 2014 - 13:58
@Histeria:) extra ,świetne wykonanie i kolorystyka nie jaskrawa,podoba mi się![]()
Napisano 10 lutego 2014 - 14:08
Po prostu nie widzę tu sensu - po co to komu? niepotrzebny wydatek tylko.
Mam takie samo zdanie ... moja siostra tyle tego nakupowała i ciekawe po co na co ... jak i tak nikt na te kotyliony nie zwracał uwagi ..
Histeria Ślicznie to wygląda
masz nie lada talent do robienia takich ozdóbek ![]()
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc

28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.
Napisano 10 lutego 2014 - 14:18
Dziękuję ![]()
Napisano 10 lutego 2014 - 15:25
U mnie na weselu nie przewiduję.
U mnie także nie było,ani kotylionów,ani wstążeczek:)
Napisano 10 lutego 2014 - 22:23
@Histeria:) jako ozdoba na butelkach podoba mi się bardzo!
Napisano 10 lutego 2014 - 22:32
@Histeria:) naprawdę masz talent
Prezentuje się to naprawdę ciekawie, może ja bym wybrała inne kolorki trochę ale to już szczegół. Gratuluję chęci i talentu ![]()
Keep calm and become a doctor
// Mission completed
Napisano 10 lutego 2014 - 22:34
super, delikatne i wysmakowane ![]()
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 11 lutego 2014 - 07:47
ja uważam kotyliony za zbędną ozdobę, ale co kto lubi
na ostatnim weselu na którym byłam, mój kotylion rozpadł się po godzinie tak słabo był zrobiony, no i dochodzi jeszcze kwestia wpięcia go w ubranie, u facetów ok w marynarkę ale u kobiet to już może być problem ze względu na kreację, zresztą nie kazda kobitka chce mieć kiecke podziurawioną szpilką ![]()
Napisano 11 lutego 2014 - 09:52
Co kto lubi,jednym się podoba innym nie- ja zawsze zabieram kotyliony na pamiątkę![]()