Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Tampon czy podpaska ??

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
501 odpowiedzi w tym temacie

#341 CukierkowaDama

CukierkowaDama
  • Użytkownik
  • 156 postów

Napisano 29 grudnia 2009 - 11:34

Ja uzywam tampony ale tlyko dlatego, że tu siłownia, basen, rower itp. Nie lubię się "brudzić" od podpaski
Bo ta kobieta wiele przeszła jednak po tym wszystkim od Ciebie nie odeszła : *

#342 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 29 grudnia 2009 - 11:37

To zalezy,jesli jest jakies wyjscie np do znajomych w ten dzien,a mam obcisla spodnice czy spodnie to wybieram tampon.Ale najczesciej korzystam z podpasek. ;-)

#343 bikini

bikini
  • Użytkownik
  • 155 postów

Napisano 03 stycznia 2010 - 14:58

Tylko podpaska. Przy obfitych miesiaczkach tampony nie zdaja egzaminu.

#344 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 04 stycznia 2010 - 11:28

Od jakiegoś czasu używam tamponów :D
I jest o niebo lepiej :-) W ogóle luz bluz.... Bez porównania. Przede wszystkim czysto, świeżo... Już nie mam tego koszmarnego uczucia że mam @ :-)

#345 truskaweczka

truskaweczka
  • Użytkownik
  • 1 088 postów

Napisano 04 stycznia 2010 - 13:07

ja kiedys uzywalam tylko podpasek ale kiedy zaczelam studiowac wf nie mialam wyjscia i musialam zaczac uzywac rowniez tamponow i przekonalam sie do nich!!! jak moglam kiedy grac w cokolwiek bez nich?! nie wiem hehe :-P teraz w ciagu dnia nosze podpaski ale latem raczej tylko tampony :-P
szczęście ma smak truskawek :D :D

#346 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 04 stycznia 2010 - 14:53

ja uzywam tylko podpasek , nie mam nic do tamponów , ale nie czuje potrzeby ich noszenia , nie robie nic takiego gdzie mogłaby mi podpaska przeszkadzac.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#347 lenka_jagienka

lenka_jagienka
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 04 stycznia 2010 - 19:28

do pierwszej ciąży uzywałam głównie tamponów,czułam sie w nich lepiej,jakos bardziej komfortowo.

Teraz tylko podpasek,i jakos mi nieprzeszkadzają.

#348 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 27 stycznia 2010 - 12:08

zwariowałam (nie jestem pewna czy dobry temat wybrałąm), czytałam dzis artykuł o eko- podpaskach :shock: Ludzie jednak maja dziwne pomysły... Podpaski ekologiczne są szyte z flaneli, z wkładką frotte, uwaga... wielokrotnego użyku. Po prostu wyprać i jest git ;-)
Jak dla mnie to nie tylko niehigieniczne, ale i mało komfortowe, ale z tego co zdążyłam sie zorientować takie ekologiczne wynalazki maja całe rzesze fanek :shock: <bezradny></span>
Najdziwniejsze natomiast wydały mi sie 'pojemniczki' mające zbierać krew, które mzna potem tylko przepłukać :-| Albo ja jestem zściankowa albo świat chce być dziwny <bezradny></span> a wyglądają tak:

Załączone miniatury

• aus_almb.jpg
  • jadelady1.jpg
  • pict0327.jpg

"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#349 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 27 stycznia 2010 - 12:17

Ludzie mają dziwne pomysły :shock: W życiu nie założyłabym ponownie tej samej podpaski, chociażby była prana tysiąc razy :roll: Poza tym to musi być uciążliwe. Nie ma co ukrywac, ale krwi nie da się po prostu usunąć poprzez pranie, tylko trzeba się bardziej namęczyć ze specyfikami. Dla mnie to nie do pomyślenia i ta ekologia chyba w złym kierunku zmierza :roll:

#350 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 27 stycznia 2010 - 12:20

Nie ma co ukrywac, ale krwi nie da się po prostu usunąć poprzez pranie, tylko trzeba się bardziej namęczyć ze specyfikami.

własnie to jest dość absurdalne, niby ekologiczne bo z materiału a ile wody i detergentów się zużywa na czyszczenie ?! nie mieści mi sie to w łepku jak tak można w cywilzowanym świecie, kiedy mamy sobie życie ułatwiać <bezradny></span>

#351 Wróżka

Wróżka
  • Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 27 stycznia 2010 - 12:29

Najlepsze sa te pojemniczk :shock: ludzka wyobraznia nie zna granic, ja uzywam tamponow na dzien i podpasek na noc, dla mnie jest to jedyna opcja do radzenia sobie z tymi uciazliwosciami :)

#352 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 27 stycznia 2010 - 13:54

nie no okropieństwo jak dla mnie...strasznie niehigieniczne i wogóle co to za wymysły?! :shock:
no i jakoś nie kojarze jak ma się sprawiać ten pojemniczek <bezradny></span>

#353 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 27 stycznia 2010 - 14:12

no i jakoś nie kojarze jak ma się sprawiać ten pojemniczek

o to samo chciałam zapytać... na jakiej zasadzie ma działaś ten pojemniczek? gdzie go się mocuje i w ogóle co i jak..? <bezradny></span>
dziwny wymysł te podpaski wielokrotnego użytku.. ja na pewno bym takich nie stosowała..

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#354 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 27 stycznia 2010 - 14:15

Podpaska wielokrotnego użytku :roll:
Kiedyś, kiedyś tak robiły kobiety podobno...
Ale sorrrry!
Żyjemy w innych czasach i ekologia ekologią ale higiena też powinna mieć miejsce.
I własna wygoda!
Nigdy bym nie używała kolejny raz jednej podpaski, nawet wypranej :roll:
w ogóle prać ją?! :roll:

#355 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 27 stycznia 2010 - 14:32

mloda napisał/a:
no i jakoś nie kojarze jak ma się sprawiać ten pojemniczek

o to samo chciałam zapytać

Co to jest Mooncup?

Mooncup to silikonowy kubeczek, w formie dzwonka, którego używa się wewnętrznie - jak tamponu - w czasie krwawienia menstruacyjnego. Jest on ekologiczną alternatywą dla podpasek oraz tamponów.

Mooncup jest ekologicznym i ekonomicznym produktem wielokrotnego użytku. Można go używać nawet przez 10 lat!

Dlaczego Mooncup?

Mooncup nie zawiera żadnych wybielaczy, środków chemicznych, środków zapachowych ani środków absorbujących (żelów pochłaniających). Nie wpływa na naturalne środowisko PH w pochwie ani nie wywołuje Zespołu Wstrząsu Toksycznego (TSS), które może wystąpić przy regularnym używaniu tamponów.

Mooncup posiada gładką powierzchnię, co umożliwia naturalne, oczyszczające i ochronne działanie błon i śluzu. Mooncup nie przeszkadza naturalnym mechanizmom ochronnym organizmu. Nie pozostawia włókien na ściankach pochwy.

Dla Waszego bezpieczeństwa Mooncup wykonany jest ze specjalnego, medycznego silikonu, który jest hypoalergiczny. Silikon jest pozyskiwany z piaskowca, który to minerał jest jednym z najbardziej obfitujących minerałów na ziemi. Nie powoduje on podrażnień i jest wskazany dla kobiet o wrażliwej skórze, ze skłonnością do pleśniawek, egzem lub z alergiami. Szczególnie polecany jest kobietom uczulonym na kauczuk (latex) - rynek obfituje w podobne produkty, ale lateksowe.

Produkt ten znany jest w USA od lat 30tych XXgo wieku - i polecany przez ginekologów kobietom cierpiących na grzybice i podobne dolegliwości.

W przeciwieństwie do podpasek czy tamponów Mooncup jest wielokrotnego użycia. Nie ma więc przykrych wpadek w stylu „zabrakło podpasek”. Używanie Mooncup to również gest w kierunku środowiska naturalnego. Unikamy produkcji góry śmieci przy okazji każdego okresu.
żródło: internet

bez komentarza...

[ Dodano: 2010-01-27, 14:33 ]
i jeszcze kosztuje 130 zł najtańszy... :shock:

#356 solved

solved
  • Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 27 stycznia 2010 - 15:37

to jeszcze się da zrozumieć, aczkolwiek

Można go używać nawet przez 10 lat!

nie brzmi zachęcająco.. Jednak jest to lepsze wyjście niż te >>podpaski<< <zakrecona></span>
wild hearts die a million times.

#357 Camomile

Camomile
  • Użytkownik
  • 180 postów

Napisano 27 stycznia 2010 - 19:00

To jest strasznie! Pamiętam, że na początku nie chciałam używać tamponów, teraz nie wyobrażam sobie okresu bez nich! :D Podpaski oczywiście też, ale rzadziej.
A to? Ja bym tego tamponem nie nazwała :/
I jeszcze te podpaski... okropieństwo! <wow></span>

Notabene, Egipcjanki kiedyś, wkładały sobie trzcinę :D i działało też jak tampon.
Kobiety... nie można z nimi ani przegrać, ani wygrać :)

#358 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 28 stycznia 2010 - 00:40

Nie ma co ukrywac, ale krwi nie da się po prostu usunąć poprzez pranie, tylko trzeba się bardziej namęczyć ze specyfikami

:shock:
wystarczy zimna woda i mydło,a przy bardziej zaschniętej plamie natrzeć mydłem namoczyć w zimnej wodzie z proszkiem(wcześniej można proszek rozpuścić w ciepłej wodzie,a potem dopiero lać zimną),zostawić na kilka h i potem wszystko zejdzie....mówię oczywiście o czyszczeniu np.bielizny,bo podpasek wielokrotnego użytku nie stosuję ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#359 Camomile

Camomile
  • Użytkownik
  • 180 postów

Napisano 28 stycznia 2010 - 10:31

wystarczy zimna woda i mydło

Zgadam się :) krew łatwo się spiera z bielizny, tylko najlepiej zrobić to od razu jak np nam co nie co przecieknie <wstydnis></span>
Kobiety... nie można z nimi ani przegrać, ani wygrać :)

#360 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 28 stycznia 2010 - 14:07

krew łatwo się spiera z bielizny

no ok, z bielizny, jak masz jakieś tak lekkie przecieki. A niekoniecznie jak trza wyprać taką podpaskę-szmaciankę chyba <bezradny></span> Zreszta akurat mnie interesuje najbardziej, jak sie jest gdie s na zewnątrz, na przykład w pracy, jak trza takie dziadostwo wymienić, bo te ekolozki robią z tymi szmaciankami już użytymi? Do woreczka i do torebki :?: <co></span>

Chciałam tylko pokazać taki poysł, wydał mi się na tyle dziwny że wart uwagi ;-)