Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Książka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
751 odpowiedzi w tym temacie

#421 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 14 października 2008 - 20:38

w domah z betonu nie ma wolnej miłosci ale w jaskiniach tak . kobiety epoki kamienia chodziły w krzaki z coraz to nowym partnerem.
jest tam tez wzmianka o tym że ananas wpływa na smak spermy ,ale tylko swiezy , nie przetworzony

hyhyhy :-D :-D :-D mocne :mrgreen: ja to chyba musieć przeczytać :mrgreen: :mrgreen:
Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!

If you don't know my name, you can call me baby Dołączona grafika" title="" />

#422 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 14 października 2008 - 20:41

ksiązka jest swietna bardzo mnie rozbawiła , mozna sie dowiedziec np ze penis to wybryk natury u męzczyzny , ze jest nieproporcjonalnie duzy , że od wejscia do wytrysku mija statystycznie 2,5 minuty a kobiety odbieraja to jako ponad 5 i inne ciekawe fakty

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#423 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 14 października 2008 - 22:20

Mnie też zaciekawił ten opis :-D trzeba będzie poszukać :-P
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#424 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 16 października 2008 - 16:47

że ananas wpływa na smak spermy ,ale tylko swiezy , nie przetworzony.

Wiśniewski widze ciągle o jendym i tym samym :P
w "Samotności w sieci" tez o tym pisał :P
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#425 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 16 października 2008 - 17:32

w "Samotności w sieci" tez o tym pisał

Samotność czytałam już kilka razy i lubię do niej wracać, szczególnie jak mam zły czas, jak nie mogę się dogadać z mężem , jak mam ochotę popłakać....
Zresztą jego opowiadania też są fajne...lubię jego styl pisania...
Mam wrażenie, że facet rozumie kobiety - a to już dużo... :-)
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#426 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 16 października 2008 - 18:09

Mam wrażenie, że facet rozumie kobiety - a to już dużo...

czytając Czy męzczyzni... tez własnie zaskoczył mnie to podejscie do kobiet , miałam wrazenie ze trzyma nasza strone ;-)

#427 dora_to

dora_to
  • Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 17 października 2008 - 10:21

Wiśniewskiego polubiłam za Samotność w sieci, innych jego ksiązek nie znam, ale chetnie jeszcze sięgnę.
Teraz natomiast zaczełam czytać książkę, którą kupiłam dla koleżanki- świeżo upieczonej mamuśki ( 6 miesiąc...): "Wzloty i upadki super mamy " autorstwa Polly Williams. Zaczyna się nieźle: szybka akcja, niezły styl i poczucie humoru. To jest to, co lubię. Generalnie książka ma być obrazem tego, jak wygląda macierzyństwo w dzisiejszych czasach. Jak skończę, podzielę się na dobre wrażeniami. A może juz czytacie?

#428 Iloock

Iloock
  • Użytkownik
  • 61 postów

Napisano 02 listopada 2008 - 14:34

a ja polecam Bidua-Marusza Maślanki... warta przeczytania,
wstrząsa- baaardzo....

#429 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 02 listopada 2008 - 17:02

Iloock, napisz po krótce o czym jest ta książka? jaki to gatunek?

<ookk>

#430 Iloock

Iloock
  • Użytkownik
  • 61 postów

Napisano 02 listopada 2008 - 17:22

głównym bohaterem(jak i narratorem) jest Borys-10letni chłopiec który "dzieki" ojcu-pijakowi trafia do domu dziecka z biednego i ciemnego PGR-u..
no i od tego momentu zaczyna sie prawdziwy dramat chłopca...
bo jak się okazuje Bidul(dom dziecka) nie jest wybawieniem, przepustką do innego może i lepszego świata..
Autor naprawdę nie przebiera w słowach, opisuje w sposób normalny wykorzystywanie seksualne dzieci przez opiekunów czy starszych dzieciaków, znęcanie sie nad młodszymi...
powiem że to co opisał jest (z mojego doświadczenia) oraz w moim przekonaniu w większej mierze prawda..

[ Dodano: 2008-11-02, 17:23 ]
a jest to powieść oparta na autobiograficznych przezyciach autora

#431 Asiulek

Asiulek
  • Użytkownik
  • 408 postów

Napisano 03 listopada 2008 - 14:58

ja obecnie czytam "Czarownica" P.Coelho. Taka sobie.
Iloock - Lubie takie ksiązki , chetnie po nią sięgne.

#432 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 03 listopada 2008 - 15:40

P.Coelho

Podobno sobie ludzie go chwalą, a w szczególności już moja koleżanka ;)

Ja przymierzam się do wypożyczenia czegoś w końcu, literatura grozy może? Ostatnio po obejrzeniu "Thrillera" Jacksona mam ochotę na coś w ten deseń :P

#433 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 03 listopada 2008 - 16:28

P.Coelho

ja czytałam 11 minut .
myśle aby moze cos jeszcze przeczytać ale czasu brak ;-)

#434 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 10 listopada 2008 - 10:36

a ja ostatnio czytam głównie sagi,są lekkie i bardzo przyjemne w czytaniu . Polecam.
Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!

If you don't know my name, you can call me baby Dołączona grafika" title="" />

#435 Zielonooka

Zielonooka
  • Użytkownik
  • 3 356 postów

Napisano 10 listopada 2008 - 12:32

Wczoraj skończyłam czytać "Roztrzaskane życie" i polecam, wesoła, ale mądra i zakręcona książka.
Najważniejsze spotkania odbywają się w duszy, na długo przed tym, nim spotkają się ciała...

#436 Sonialk

Sonialk
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 11 listopada 2008 - 15:16

Kod Leonarda Da Vinci...jest super. Film już nie jest taki fajny.

#437 Klinik

Klinik
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 12 listopada 2008 - 17:04

Ja uwielbiam Irvinga - tak ładnie pisze, że nawet wolę w oryginale go czytać. Ostatnia jego książka jest super "Zanim Cię znajdę" - polecam

#438 dora_to

dora_to
  • Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 13 listopada 2008 - 11:12

Kod Leonarda Da Vinci...jest super. Film już nie jest taki fajny.

Zdecydowanie lepsza jest pierwsza część Anioły i demony. Od niej powinnaś zacząć:)
Ja w końcu uporałam się z lekturką, o której pisałam wcześniej Wzloty i upadki super mamy. Nie było łatwo, bo wciąż brakowalo czasu, a nie lubię czytać na raty. Jak zacząć, to skończyć nad ranem:):)ale przeczytać. Jeśli lubicie ksiażki o kobietach wkraczających w samodzielne życie lub zaczynajacych w nim nowy etap, to jest to znakomita propozycja. W tym wypadku nowe oznacza macierzyństwo, nie do końca chciane czy spodziewane. Bohaterka choć zaczyna się oswajać z faktem, ze stała się matką, nie akceptuje tego, jak macierzyństwo ją zmieniło. Próbuje walczyć i stać sie dawną atrakcyjną przebojową laską. Tyle, że kiedy już odzyskuje dawną pewność siebie i atrakcyjność, zadaje sobie pytanie: po co jej to było, skoro tyle po drodze straciła... Co straciła, to sobie doczytajcie same. Mnie strasznie wciągnęła ta książka.

#439 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 14 listopada 2008 - 11:59

Ja teraz mam zamiar wypożyczyć sobie "Lśnienie" S. Kinga- to jeden z moich ulubionych autorów. Film już dwa razy oglądałąm i przerażona byłam, może któraś z Was to przeczytała?

<ookk>

#440 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 14 listopada 2008 - 15:13

Zdecydowanie lepsza jest pierwsza część Anioły i demony. Od niej powinnaś zacząć:)

Mi podobały się obie książki,a teraz czytam Cyfrową Twierdzę :-)

ps.Anioły i Demony będą w kinach w maju ;-) Kod był wg mnie dobrze zrobiony,super film :-D

A niedawno przeczytałam "Wyznania gejszy". Polecam!
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png