Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Książka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
751 odpowiedzi w tym temacie

#401 MerenRe

MerenRe
  • Użytkownik
  • 374 postów

Napisano 14 września 2008 - 15:20

a ja maglasuje juz chyba po raz 6 "PTAŚKA" sie uzaleznilam;p

POLECAM:D
Oh...I’ve had it up to here! The moment that I step outside So many reasons For me to run and hide I can’t do the little things I hold so dear ’Cause it’s all those little things That I fear FUCK

#402 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 24 września 2008 - 11:10

Ja ostatnio w wakacje czytałam "Pamiętnik Panny służącej" książkę dorwałam kiedyś z domowej półki bo strasznie mi się nudziło, myślałam że mnie nie wciągnie, ale okazała się super, opowidad o (jak sam tytuł wskazuje)losach służącej, o jej marnym życiu a to raz w biedzie a to raz trochę lepiej, o jej romansach i o tym czego naoglądała się w każdym z domów, w których była na służbie. Akcja toczy się we Francji na przełomnie XIX i XX wieku. Lubię takie klimaty, książka niebanalna z niespodziewanym zaskoczeniem, warto dodać że jest ona rzeczywiście napisana przez służącą

<ookk>

#403 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 25 września 2008 - 15:23

Roxi, brzmi z opisu trochę jak "Niewolnica Isaura" w wersji literackiej :P
ale nie czytałam dlatego się nie wypowiadam :P
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#404 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 25 września 2008 - 16:49

Roxi kto jest autorem?

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#405 Guest_niki_*

Guest_niki_*
  • Gość

Napisano 25 września 2008 - 18:39

po reklamie dziewczyn zaczęłam czytać sagę o ludziach lodu ( narazie tylko 2 części za mną), wciąga, tylko czasu brak

#406 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 25 września 2008 - 19:09

niki, super!
A zobaczysz jak Cię wciągnie potem... ;-)
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#407 Guest_niki_*

Guest_niki_*
  • Gość

Napisano 25 września 2008 - 20:22

wciaga mnie, ale głównie czytam w drodze do pracy, wiadomo jak to z doskoku i jestem ciekawa co mozna w tylu tomach zmieścić. mam ochotę zajrzeć do innych części, ale się hamuję

#408 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 25 września 2008 - 21:13

a czytala ktoras z was moze "czarodziejki.com" ?

#409 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 25 września 2008 - 21:42

Ja wczoraj dosłownie pochłonęłam 2 kolejne części Białej Masajki
"Żegnaj Afryko" i "Moja afrykańska miłość"
dawno już nic nie czytałam z powodu braku wolnego czasu a teraz w trakcie choroby nadrabiam :mrgreen:
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#410 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 26 września 2008 - 08:37

Roxi kto jest autorem?

Autorem jest Francuz Octave'a Mirbeau, o w ogóle w tamtych czasach słynął z pisania takiego rodzaju utworów, czyli trochę komedii trochę czystego naturalizmu

[ Dodano: 2008-09-26, 09:39 ]

Roxi, brzmi z opisu trochę jak "Niewolnica Isaura" w wersji literackiej :P
ale nie czytałam dlatego się nie wypowiadam :P

Hi hi z tego co wiem to "niewolnica Isaura" to chyba jakiś brazylijski serial był, ja tego nie oglądałam nigdy, ale wydaje mi sie że "pamiętnik panny służącej" to chyba nie ten sam klimat. ;-)

[ Dodano: 2008-09-26, 09:40 ]

po reklamie dziewczyn zaczęłam czytać sagę o ludziach lodu ( narazie tylko 2 części za mną), wciąga, tylko czasu brak

Ja już "Sagę o Ludziach lodu" mam za soba, przeczytałam całą kilka lat temu, i na prawdę polecam!!

[ Dodano: 2008-09-26, 09:44 ]
I jeszcze jedno, jeśli któaś z Was byłaby zainteresowana "Pamiętnikem panny służącej" to czasem jest ten utwór przetłumaczony jako
"Dziennik panny służącej".

<ookk>

#411 vladona

vladona
  • Użytkownik
  • 42 postów

Napisano 26 września 2008 - 11:06

kocham książki gdybym mogła to ostatnie pieniądze wydałabym na książki :lol:

ostatnio zachwyciła mnie książka Erich Segala "Akty wiary" po prostu czyta się jednym tchem
z czystym sumieniem mogę polecić też Barbarę Wood w zasadzie wszystkie jej książki które czytałam godne są przeczytania ja swoją przygodę z tą panią rozpoczęłam od "ulicy rajskich dziewic" tytuł sugerujący romans ale nic z tych rzeczy :mrgreen:

no i pochłaniam sensacje i kryminały ostatnio Harlan Coben i Jonathan Kellerman
Dołączona grafika

#412 malutka-iwona

malutka-iwona
  • Użytkownik
  • 4 549 postów

Napisano 26 września 2008 - 12:18

Ja właśnie zaczęłam czytać "Carnevale" M.R.Lovric. Jest to opowieść o malarce Cecilii Cornaro, która miała romans z Casanovą a potem z Byronem...

Ale kultowa dla mnie książka to oczywiście Mały Książe! Mam ją zawsze przy sobie ;-)
Jestem w Peru...

#413 kayen

kayen
  • Użytkownik
  • 870 postów

Napisano 01 października 2008 - 14:08

Ja niedawno skończyłam czytać "Dumę i uprzedzenie" Jane Austin i muszę przyznać że świetna :-D Napisana świetnie, śmieszne zwroty sytuacji. Jeśli jeszcze nie czytałyście to polecam :->
Jeśli jest ci dobrze, dwa razy lepiej jest mi!

#414 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 01 października 2008 - 15:32

Ja niedawno skończyłam czytać "Dumę i uprzedzenie

Mnie też bardzo sie ta książka podobała. Czytałam też jej inne książki.

#415 zaneta1

zaneta1
  • Użytkownik
  • 600 postów

Napisano 01 października 2008 - 18:24

Ja ostatnio czytalam:
:arrow: Diabica w klubie kobiet -ksiazka jest super
:arrow: Grzesznica -tez dobra ksiazka :-)

#416 tylko_ja

tylko_ja
  • Użytkownik
  • 25 postów

Napisano 09 października 2008 - 19:29

ja ostatnio czytałam "Global Nation- obrazki z czasów popkultury" i polecam :-)

#417 Asiulek

Asiulek
  • Użytkownik
  • 408 postów

Napisano 11 października 2008 - 11:36

Przeczytalam wszystkie ksiazki P.Coelho . Zakochalam się w "Weronika postanawia umrzec" , "11 minut" i "Alchemik" . Polecam zwlaszcza ta 1szą.

Podobala mi sie tez "Zielona mila"Stephen King i "Czas zabijania" John Grisham. Na pewno oglądałyscie ekranizację :>

A ostatnio dostalam ksiazke "Nie zalezy mu na Tobie" Grega Behrendt . Choc z reguły poradników nie czytam, to ten mnie wciagnął. Równiez polecam, fajna ksiazeczka.

#418 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 11 października 2008 - 11:56

ksiazki P.Coelho

"na brzegu rzeki piedry usiadłam i płakałam" <zakochany></span> <zakochany></span> <zakochany></span> <zakochany></span> <zakochany></span>

ostatnio czytałam "zakupy moja miłośc", nie pamietam autora... angielska chyba książka ... sięuśmiałam nieźle

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#419 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 11 października 2008 - 13:57

a ja uwielbiam Sagi :-) Saga o Ludziach Lodu autorstwa Margit Sandemo jest świetna,łączy w sobie wszystkie gatunki co tworzy niesamowitą całość i klimat ;) 47 tomów :))) ale czytanko lekkie i wciągające!!!
Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!

If you don't know my name, you can call me baby Dołączona grafika" title="" />

#420 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 14 października 2008 - 12:41

ja własnie skończyła Wisniewskiego czy męzczyzni sa swiatu potrzebni? suuper. Facet rzeczowo opisuje faceta i jego zachowania , na co wpływa testosteron i skład plemnika i inne ciekawe rzeczy
cytat:kobiet , aby pójsc do łozka z mężczyzna potrzebuje bliskosci , zaufania , pocucia wiezi . mezczyzna - tylko łozka

w domah z betonu nie ma wolnej miłosci ale w jaskiniach tak . kobiety epoki kamienia chodziły w krzaki z coraz to nowym partnerem.
jest tam tez wzmianka o tym że ananas wpływa na smak spermy ,ale tylko swiezy , nie przetworzony.
:mrgreen: :lol: ;-) :->