Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Czerwona i zielona herbata

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
122 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Którą herbatę pijam częściej? (50 użytkowników oddało głos)

Którą herbatę pijam częściej?

1. czerwona (19 głosów [38.00%])

Procent z głosów: 38.00%

2. zielona (31 głosów [62.00%])

Procent z głosów: 62.00%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#21 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 05 sierpnia 2009 - 22:15

Nie wiem jak wy..
Ale slyszalam ze bez zadnej diety mozna schudnac jesli sie pije min 3 czerwone herbaty, nieslodzone czerwonej dziennie.
Ja jakos strasznie nie zmienilam nawykow... No moze dodalam troche blonnika i ograniczam niezdrowe jedzenie i nie jem slodyczy...
Ale juz czuje sie lzejsza :mrgreen: No i do lazienki chodze znacznie czesciej... :-P

#22 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 05 sierpnia 2009 - 22:18

Ale slyszalam ze bez zadnej diety mozna schudnac jesli sie pije min 3 czerwone herbaty, nieslodzone czerwonej dziennie.

bujda na resorach ... to tak jak wszelkie diety cud ... póki nie zmienisz nawyków żywieniowych i stylu życia, to herbata guzik ci da ...

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#23 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 05 sierpnia 2009 - 23:00

póki nie zmienisz nawyków żywieniowych i stylu życia, to herbata guzik ci da ...

Racja :-) Gdyby to było takie proste nie byłoby tylu ludzi walczących bezskutecznie z nadwagą. Wszyscy byliby szczupli bez wysiłku i wyrzeczeń ;-)

Jeśli chodzi o mnie to herbatki pijam dla smaku, a nie ze względu na ich właściwości "wyszczuplające" ;-)
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#24 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 06 sierpnia 2009 - 09:58

a kiedys wypijałam póltoralitra dzinnie przez parwie tydzien bo byłam ciekawa czy polepszyto moja przemiane materii i co i guzik :-? dieta , dieta i jeszcze raz dieta.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#25 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 06 sierpnia 2009 - 10:01

dieta , dieta i jeszcze raz dieta.

sama dieta też ci niewiele da bo trzeba sobie jakoś jeszcze wyrzeźbić ciałko ;-)

wypijałam póltoralitra dzinnie przez parwie tydzien

a swoją drogą podejrzewam że gdybyś piła regularnie taką ilość to może by to coś pomogło

wydaje mi się ze te herbatki po prostu pomagają przy diecie, natomiast jej samej na pewno nie zastąpią

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#26 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 06 sierpnia 2009 - 10:04

wydaje mi się ze te herbatki po prostu pomagają przy diecie, natomiast jej samej na pewno nie zastąpią

też tak myślę... kiedy stosuje się dietę to herbatki na pewno jakoś wspomagają ;-) ale nie dzięki herbatkom gubi się kilogramy ;-)
no i oczywiscie cwiczenia fizyczne są potrzebne tak samo jak i dieta by zrzucic zbędne kilogramy ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#27 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 06 sierpnia 2009 - 10:17

swoją drogą podejrzewam że gdybyś piła regularnie taką ilość to może by to coś pomogło

mój brat pijał dwie dziennie no i trzymał diete i tracił kilogramy , no i w toalecie był czestym bywalcem :-) no ale tak jak mówie dieta :-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#28 MEL

MEL
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 06 sierpnia 2009 - 19:53

uwielbiam zieloną-clear Liptona-oczyszcza organizm z toksyn ,no i jest wspomagaczem diety -NIE ZAMIAST
nie jestem idealna ,ale idealnie sobie z tym radze

#29 oliandas

oliandas
  • Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 09 sierpnia 2009 - 10:22

Ja nawet lubię czerwoną... zieloną też. Jesli chodzi o przeczyszczanie to mnie bardziej kawa przeczyszcza niż herbatki ;-)

Też lubię te herbatki ale zgadzam się z Tobą że najlepiej to przeczyszcza kawa z rana i nic więcej nie trzeba;-)tylko że słyszałam że jak kawa działa oczyszczająco to można nabawić się anemii :-(

#30 karolina_1986

karolina_1986
  • Użytkownik
  • 1 437 postów

Napisano 09 sierpnia 2009 - 10:32

Zdecydowanie wolę zieloną hebrbatę niż czerwoną ;-)

najlepiej to przeczyszcza kawa z rana i nic więcej nie trzeba

Zgadzam się, kiedyś na mnie kawa tak nie działała jak teraz :-P dlatego nigdy jej nie piję na śniadanie, jak wychodzę z domu zaraz po śniadaniu :-P :-P
A co do hebrat - w zielonej zawartośc kofeiny jest dwukrotnie większa niż w suchych ziarnach kawy.

#31 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 10 sierpnia 2009 - 11:57

ja bardzo lubię czerwona pu-erh o smaku greifrutowym-pycha ;-)
no ale jeśli chodzi o "pożeranie" tłuszczu to lipa przynajmniej na mnie nie działa- ani nie oczyszcza ani nie przeczyszcza hehe :-P
a szkoda bo dało by się połączyć przyjemne z pożytecznym... :-D

#32 Lolka000

Lolka000
  • Użytkownik
  • 2 990 postów

Napisano 11 sierpnia 2009 - 08:38

uwielbiam czerwoną herbatę... za zieloną nie bardzo przepadam <bezradny></span>
na mnie czerwona nie działa przeczyszczająco ani nic z tych rzeczy :-P
Dołączona grafika

#33 ihmo

ihmo
  • Użytkownik
  • 104 postów

Napisano 12 sierpnia 2009 - 23:27

Ja nie lubiłam zielonej, dopóki nie trafiłam na te które można kupić na wagę. herbaty swiata, czy jakoś tak :)

#34 mgiełka87

mgiełka87
  • Użytkownik
  • 425 postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 09:47

Ja zielona uwielbiam choc nie przebieram tak w smakach jak babeczki powyzej, bo jakos nie trafilam na smakowe zielone ;-) Za to czerwonej nienawidze! Ten smak je feeee :-?
Dołączona grafika

#35 Lenka_88

Lenka_88
  • Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 04 września 2009 - 02:24

ja czerwoną mogę pic na okrągło, raz że mi smakuje a dwa że gasi pragnienie jak nic :) dziennie wypijam co najmniej 3 kubki, chociaż jak już mi się skończy to zieloną też nie pogardzę ;P

#36 kasiatoja

kasiatoja
  • Użytkownik
  • 1 244 postów

Napisano 04 września 2009 - 08:35

zielona malinowa, brzoskwiniowa i kwiat opuncji są przepyszne ;-)
Dołączona grafika

"....a ja się śmieje kiedy ludzie mówią mi o tych królach zza dalekich mórz...a ja sie śmieje wtedy odpowiadam im: nie mam nic oprócz paru pięknych snów...."

#37 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 06 września 2009 - 13:35

każda herbata bez posłodzenia jest beznadziejna

a pijam zieloną codziennie dla zdrowia ;)
Dołączona grafika

#38 Clonii

Clonii
  • Użytkownik
  • 279 postów

Napisano 29 września 2009 - 14:38

Ostatnio czytalam w madrej gazecie ze zielona herbata nie tylko oczyszcza organizm z toksyn i poprawia przemiane materii ale i obniza cholesterol no i zielon aherbate mozna pic bez ograniczen w przeciwienstwie do czarnej...ale jesli o mnie chodzi to czarna biala zeilona i czerwona pycha!!No a co do odchudzajacych zalet czerwonej herbaty zgodze sie z wczesniejszymi opiniami to j ak jak hamburger i dietetyczna cola.....
....Jak księżyc w oknie śmiej się i płacz...Na linie nad przepaścią tańcz....Aż w jedną krótką chwilę, pojmiesz po co żyjesz....

Niedojrzała miłość mówi: "Kocham cię, ponieważ cię potrzebuję". Dojrzała miłość mówi: "potrzebuję cię, ponieważ cię kocham".

#39 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 01 października 2009 - 14:28

Chcialam kupic jakas smakowa czerwona i wszedzie tylko ta cytrynowa lub bez dodatkow <bezradny></span>
To kupilam jakas ekspresowke bo ta zwykla juz mi sie przepila dawno :-/

#40 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 01 października 2009 - 15:22

Chcialam kupic jakas smakowa czerwona i wszedzie tylko ta cytrynowa

cytrynowa to przeciez smakowa ;-)

a nie pytałaś z zielarkim lub aptece? tam powinni mieć wybór :-)
polecam greifrutową :-)