Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Z archiwum X - zjawiska paranormalne

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
120 odpowiedzi w tym temacie

#41 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 06 sierpnia 2009 - 21:37

Gorzej jeśli je przeżyjesz :-P

zamierzam właśnie iść spać i przespać tą noc :D nie strasz babo nie strasz i nie kracz :D

ja jakoś nie znam takich historii bo nigdy nikt mi nie opowiadał ale hmm... może zapytam kiedyś babci hehe :P

#42 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 07 sierpnia 2009 - 20:42

ja o zmorach coś tam niby slyszalam, ale ludzie często tłumaczą dusznosci czy inne dolegliwosci nocne wlasnie w ten sposob <bezradny></span> nikogo blizszego nigdy to nie spotkalo wiec doswiadczen zadnych nie slyszalam... i w sumie dobrze :-P :-P
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#43 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 11 sierpnia 2009 - 16:39

No to ja opowiem taką historie

Wszyscy mówią że to prawda...

U mnie na cmentarzu przy wejściu jest taki stary grobowiec...
I pochowane sa tam trzy osoby miedzy innymi taka kobieta którą podobno pochowali bo właśnie myśleli że zmarła.... Ludzie ktorzy przychodzili na cmentarz niedługo po pogrzebie słyszeli jakieś krzyki i pukanie ale nie zwrocili uwagi aż tak :roll: (co mnie dziwi)
Pozniej odkopali jej trumne a ta dziewczyna miala poobryzane paznokcie i początki palcow a trumna była prawie wydrązona ... podobno rekami tak drapała <bezradny></span>
nnie wiem czy to prawda ale wszyscy mowia ze tak :roll:

Jeszcze kilka historii slyszalam ale to kiedys napisze:-)

#44 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 11 sierpnia 2009 - 16:43

ja tez słyszałam podobna historie , ze otwarto trumne bo dochodziły jakies dzwieki ale jak otworzyli trumne to osoba ta w tej chwili zmarła .
<bezradny></span>

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#45 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 11 sierpnia 2009 - 16:48

Koleżanka mojej mamy opowiedziała mi historię, w której odegrała rolę główną. To był jej drugi poród,a że wystąpiły jakieś komplikacje, lekarze zdecydowali się na cięcie cesarskie. W trakcie porodu serce A. przestało pracowac, wobec czego lekarze szybko wyciągnęłi z jej brzucha dziecko, a ja zszyli byle jak, na okrętke i zawieźli do kostnicy. Kobieta obudziła się po prawie 13 godz. w zimnej lodówce :shock: Tuż przed tym jak mieli ja zabrac na sekcję zwłok :shock:
Wiem, że nie jest to historia o duchach, ale dla mnie jest przerażająca. Dobrze, że opowiedziała mi ja dopiero po moim porodzie ;-)
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#46 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 11 sierpnia 2009 - 16:53

Dobrze, że opowiedziała mi ja dopiero po moim porodzie

masz racje :-) dobrze ze nie dokłądał ci stresu
dobrze ze jej sie jakies zakazenie nie wdało :-)

#47 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 11 sierpnia 2009 - 18:10

A ona nie ma hmm jakis teraz strachów czy cos?
Matko okropna historia :roll:

#48 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 11 sierpnia 2009 - 19:01

No to ja w danej chwili pamietam kilka historii:
1) Moj dziadek opowiadal kiedys, ze ponoc byl taki dom, w ktorym zawsze wszyscy z wioski wieczorem poznym sie schodzili, pili, grali w karty... nigdy nie wpuszczali obcych. Ktoregos dnia zapukal jakis mezczyzna - nie wiedziec dlaczego zostal wpuszczony - kazdemu wydawalo sie, ze skads go zna. Ponoc byl nieziemsko przystojny. W oku blysk - przerazajacy, intrygujacy. Gral z nimi, pil, bawil sie i tutaj nie pamietam co sie stalo, ale ktos go o cos chyba zapytal, zdemaskowal, ze to niby lucyfer... ze mial kopyta zamiast stop i w momencie gdy ktos go o to zapytal, jego oczy zrobily sie ogniste, niewiadomo jak to wytlumaczyc... ze zamienil sie jakos tak, ze wskoczyl do pieca kaflowego w postaci czarnego dymu, w tym momencie peknal caly komin... i od tej pory juz nikt tam nie przychodzil i podobno probowali zatynkowac ta szpare, ale zawsze pekala...
2) Dziadkowie mojego brata ciotecznego opowiadali, ze naprzeciw ich domu znajduje sie pochowana kobieta z dzieckiem, ktorych zestrzelili niemcy podczas II wojny. Jest tam postawiony i ogrodzony krzyz. Cos sie tam stalo i krzyz sie przekzywil. Od tej pory zaczely sie dziac dziwne rzeczy - trzaskanie naczyniami, same przedmioty spadywaly z polek, dziwne odglosy, otwierajace sie drzwi. Oni nawet nie podejzewaloi, ze to przez to, ale ktoregos dnia poszli i poprawili ten krzyz - wszystko ustalo.
3) Co do historii zwiazanych ze smiercia i dawanym sygnalem:
- Moja ciocia mowila, ze 2 dni przed smiercia jej syna (chorowal na raka) spadl kalendarz w kuchni
- Siostra mowila, ze w dniu/momencie smierci takiej kobiety u niej na wiosce, z ktora sie jej tesciowa bardzo przyjaznila, spadl obraz taki wielki u niej w pokoju, ktory wisial tam ponoc bardzo dlugo i byl solidnie przymocowany. Mowila, ze szczescie w nieszczesciu, bo doslownie chwile przed tym Natalka tam stala :/
- Moj szwagier jak byl mlody mowil, ze zmarla jakas sasiadka, wszyscy procz niego poszli na pogrzeb - ktos musial pilnowac gospodarstwa. Mowil, ze bylo juz ciemno, byla straszna burza. Nagle zgasl telewizor i za cholere nie mogl go wlaczyc. Mowi - trudno. Za chwile szczelily zarowki... wiec chcial wlaczyc radio - tylko szum... wiec wylaczyl i siedzi. Nagle uslyszal pukanie do okna... nic w tym by nie bylo dziwnego, gdyby nie fakt, ze okna maja tak na wysokosci ok 3-4m... wiec zesrany niezle zaczal odmawiac jakies zdrowaski, uspokoilo sie... przyjechali z pogrzebu patrza, a ten sestrachany przy swieczce siedzi i mowi co bylo, oni zaczeli sie z niego smiac i w pewnym momencie (oni maja suszarke do naczyn ustawiona na kuchence kaflowej w kuchni) suszarka z naczyniami sie podniosla i jeb**la z calej sily na blache... wszyscy zamarli, o dziwo naczynia sie nie potrzaskaly ani nie spadly...

Jak cos mi sie przypomni, to napisze... powiem, ze jak pisalam to to az mi sie wlos na glowie zjezyl :)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#49 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 11 sierpnia 2009 - 19:05

dobrze ze nie ejst ciemno jak czytam te historie :-)

#50 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 11 sierpnia 2009 - 19:35

wszyscy procz niego poszli na pogrzeb

nawet mi nie mow... ja tak ostatnio na wsi mialam... wszyscy poszli na pogrzeb a ja sama w chatce z Agatką zostałam... masakra co moja wyobraznia tworzyla... ale bylam twarda :-P tym bardziej sie balam, ze w tym domku wychowala sie ciocia, ktora zmarla... no i w tym samym miejscu umarła babcia Ł... nic ciekawego...
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#51 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 11 sierpnia 2009 - 19:50

A ona nie ma hmm jakis teraz strachów czy cos

Chyba nie, przynajmniej nic nie wspominała na ten temat. A i trzeciego dziecka sie po tym wszystkim dorobiła. Tylko bliznę na brzuchu ma paskudną, bo skoro "umarła" to zszyli ją na odczepnego :-/

maartekkk, uwielbiam czytac takie historie :-P

#52 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 11 sierpnia 2009 - 20:01

maartekkk, Twoja pierwsza historia przypomniała mi taką o której opowiadała babcia koleżanki.
Wybrała się ona z koleżanką do lasu na grzyby. I po kilku godzinach gdy miały wracać do domu na drodze siedziało dziecko i kiwało się w przód i w tył. Zaczęły mówić do tego dziecka,ale ono nadal się kiwało. Nie pamiętam jak to było,ale czegoś się wystraszyły i zaczęły zawracać,żeby wrócić inną stroną. A to dziecko cały czas ukazywało im się na drodze,którą chciały wyjść z lasu. W końcu któraś z nich przypomniała sobie jakąś ukraińską(?) modlitwę na odpędzenie diabła i to dziecko znikło.Ale w momencie gdy zaczęły się modlić chciało się na nie rzucić i tylko gorliwość w tej modlitwie je ochroniła.
Nie wiem na ile to prawdziwa historia,ale wtedy wywarła na mnie takie wrażenie,że byłam gotowa nauczyć się tej modlitwy :-P
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#53 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 11 sierpnia 2009 - 20:07

Nie wiem na ile to prawdziwa historia,ale wtedy wywarła na mnie takie wrażenie,że byłam gotowa nauczyć się tej modlitwy

ale tego nie zrobiłas ??? :-)

#54 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 11 sierpnia 2009 - 20:12

ale tego nie zrobiłas ??? :-)

Strach minął i chęci minęły :-P
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#55 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 11 sierpnia 2009 - 21:51

hmm w większość tych opowiastek nie chce mi się wierzyć ale jak to czytam to mam gęsią skórkę... a jest ciemno na dworzu :roll:

#56 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 11 sierpnia 2009 - 22:00

Weronika, słyszałam o wielu pomyłkach bądź podobnych sytuacjach kiedy grzebano żywe osoby.... to straszne..... :/

Kobieta obudziła się po prawie 13 godz. w zimnej lodówce :shock:

boże święty :shock:
co to za lekarze, kiedy po stwierdzeniu braku bicia serca nie reanimują tylko zszywają i do lodówy?! :shock:

ze to niby lucyfer

jakoś cieżko mi w to uwierzyć :P

poprawili ten krzyz - wszystko ustalo.

tak jakby ta kobieta dawała znak, że krzyż trzeba poprawić...
łykam!

spadl kalendarz w kuchni

tak to częste
albo ramka ze zdjęciem albo coś podobnego
nie ma mnie tu i nie będzie.

#57 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 11 sierpnia 2009 - 22:00

krowka17, to skoro się boisz to po co czytasz ten temat wieczorem? ;-) po co w ogóle czytasz jeśli ma to na Ciebie taki wpływ :-P

JkIEp1.png

#58 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 11 sierpnia 2009 - 22:08

po co w ogóle czytasz jeśli ma to na Ciebie taki wpływ :-P

niektórzy tak na prawdę lubią się bać

ja nie lubię, ale bardzo mnie interesują takie sytuacje :)
Też nie zasnę dziś szybko.... ;-)
nie ma mnie tu i nie będzie.

#59 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 11 sierpnia 2009 - 22:18

Tilia, czytam z ciekawości nie myśląc o tym że np jest ciemno i niektóre przerażają :P

#60 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 11 sierpnia 2009 - 22:19

co to za lekarze, kiedy po stwierdzeniu braku bicia serca nie reanimują tylko zszywają

Ponoc ja reanimowali, ale ten fragment jakos mi umknął ;)
Zapomniałam dodac, że to było jakieś 20 lat temu :roll: