Z archiwum X - zjawiska paranormalne
Napisano 01 sierpnia 2009 - 21:51
Napisano 02 sierpnia 2009 - 11:52
bo ogolnie czytałam kiedyś o takich jakiś ludziach co mieli jakies właśnie takie dziwne czary mary pole magnetyczne itd
ja się na tym nie znam
może któraś coś wie albo wie gdzie poszukać?
Napisano 02 sierpnia 2009 - 19:58
Najbardziej przeraziła mnie ta postac w pokoju, a ta ostatnią część o demonie małego dziecka w lustrze postanowiłam sobie odpuścić, muszę iść do sklepu i...trochę się cykam.
Napisano 02 sierpnia 2009 - 22:43
Napisano 04 sierpnia 2009 - 13:20
Napisano 05 sierpnia 2009 - 11:25
(drugiej nie chcą mi opowiedzieć
Najpierw wyjaśnię:moi rodzice mieszkali na górze domu,dziadkowie na dole.
Moja babcia(mama taty) była ciężko chora,już umierająca....i od jakiegoś czasu leżała prawie w agonii,ale lekarze nie umieli powiedzieć jak długo jeszcze to potrwa. I kiedyś pewnego dnia mama bawiła mnie w wózku (miałam ok.pół roku) i nagle "coś" podniosło mnie do góry i po chwili opuściło z powrotem. Mama przerażona pobiegła po tatę,który był na dole ale spotkali się na schodach. Tata biegł powiedzieć mamie,że babcia zmarła....
Ja też bardzo długo nie wiedziałam dlaczego jeden z pokoi na dole wywołują we mnie strach i nie lubię tam przebywać,a mam tak po dziś dzień.....mama później powiedziała,że właśnie babcia tam zmarła...
A jak teściowa przyśni się mojej mamie to wiadomo,że coś się stanie strasznego...śniła się chyba 4 razy od czasu jej śmierci i zawsze zapowiedziała nieprzyjemne sytuacje...
Napisano 05 sierpnia 2009 - 12:25
Napisano 05 sierpnia 2009 - 14:50
Jak urodziala sie siostra, w tym czasie ciotka chorowala na raka, nie zdarzyla zobaczyc mojej siostry, i w momencie kiedy umierala, mojej mamie snilo sie, ze mala unosi sie nad lozeczkiem. Szybko sie obudzila, i wtedy wlasnie ciotka zmarla.
Napisano 05 sierpnia 2009 - 14:57
Czasem są takie dziwne historie...a nigdy nie było okazji,żeby wyciągnąć od Cioci tą drugą. Kiedyś jak jej się właśnie coś wymsknęło i ja zaczęłam dociekać to powiedziała,żebym lepiej się o tym nie dowiedziała
Napisano 05 sierpnia 2009 - 14:58
może kiedyś ci powie...a nigdy nie było okazji,żeby wyciągnąć od Cioci tą drugą.
ciekawa jestem co to za historia...
Napisano 05 sierpnia 2009 - 15:10
Nie wiem czy są to przypadki ale mam tak często
Cerrata raczej tego z Cioci nie wyciągnę
Napisano 05 sierpnia 2009 - 15:25
no nie wiem, także tak sobie 'gdybym'Cerrata raczej tego z Cioci nie wyciągnę
a nikt inny nie zna tej historii?
Może ktoś inny ci powie..
swoją drogą ciekawa jaka to straszna historia, że nikt nie chce ci jej powiedzieć...
Napisano 05 sierpnia 2009 - 16:22
a ciekawe co to za druga historia hmm
Napisano 06 sierpnia 2009 - 10:50
A Wy miałyscie kiedys stycznosc ze zmorą? Że kobieta siada i dusi. Albo kladzie się i przyciska do łóżka.
Mojego wujka w wojsku tak ciagle dusiła. I jak zamienił się z kolegą na łóżka, to tak sie wkurzyła, że całe łóżko rozwaliła. Masakra!
Znam mase innych historii ale co tu opisywac, nie ma to jak siasc przy ognisku i opowiedzieć a wszystkie są opowiedziane przez moją babcie.
Babcia mi opowiadała jak raz w nocy czytala ksiązke przy swiecach zobaczyla jak czarna postac wychodzi zza pieca. Chciała zobaczyc ktora godzina a ta zmora złapała ją za reke i skruszyła zegarek a potem zaczeła dusić i przyciskac do łóżka puki babcia nie zasneła. To samo miała moja ciotka, mowiła że 3 dni przed studniówką przychodziła co noc. Kobieta w sukni z gołymi piersiami wysoka az do sufitu siadała na nią i dusiła. Kiedy ciotka na noc przed studniówką przyjechała do nas[bylam jeszcze mala] mówila że w końcu się wyśpi bo juz ma dosyć. A na jej lóżku spała druga ciotka siostra pierwszej ciotki. To mówiła że widziała w nocy jak idzie do niej zmora a potem znika bo zobaczyła że to nie ona.
Napisano 06 sierpnia 2009 - 20:22
Napisano 06 sierpnia 2009 - 20:34
dosyć to nieprawdopodobne ale takie w koncu jest założenie tematu,o sprawach nie do ogarnięcia.coś mi się wierzyć w te historie nie chce....
Kurcze coś chyba jest w tych historiach o duszeniu na łóżku bo też kilka takich w życiu słyszałam,m.in od mojej siostry tylez e ona nie widziała niczego tylko czuła ciężar na sobie,tak jakby cos przyciskało ją do łózka. to było już ładnych pare lat temu...
If you don't know my name, you can call me baby
Napisano 06 sierpnia 2009 - 20:37
mnóstwo podobnych historii słyszałam moze nie wszytkie były prawdziwe bo przekazywane z ust do ust ale czesc miała w sobie prawde.coś mi się wierzyć w te historie nie chce....
dosyć to nieprawdopodobne ale takie w koncu jest założenie tematu,o sprawach nie do ogarnięcia.
U mnie miescie jest taki budynek w ktorym podbno mozna spotkac kobiet w bialej szacie , wiele osób mi o tym mówiło.
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 06 sierpnia 2009 - 20:38
Gorzej jeśli je przeżyjeszcoś mi się wierzyć w te historie nie chce....