Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Z archiwum X - zjawiska paranormalne

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
120 odpowiedzi w tym temacie

#1 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 27 lipca 2009 - 12:16

Macie może takie ciekawe historie,może coś a'la paranienormalne zagadki? :mrgreen: duchy i te sprawy? :->
przytrafiło wam się kiedyś coś co ciężko wam ogarnąć? a może słyszałyście coś kiedyś od innych osób?

no to opowiadać,niech nam się krew w żyłach mrozi <stres></span> <stres></span> <stres></span>
Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!

If you don't know my name, you can call me baby Dołączona grafika" title="" />

#2 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 27 lipca 2009 - 18:26

Jedyne co sie ostatnio osluchalam, to opowisci o UFO (jesli to mozna zaliczyc do tematu)
No i w sumie, nie mam podstaw, by myslec, ze to brednie ;-)
Ktos widzial to cos za ulica, 100 m. od mojego mieszkania (w pl)

No i siostra widziala ducha naszego ojca, 2 lata temu. 2 razy. byla wtedy sama w domu, wiec jak dla dziecka 13sto letniego to niezle doswiadczenie... :-?
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#3 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 27 lipca 2009 - 18:38

jak dla dziecka 13sto letniego to niezle doswiadczenie...

no faktycznie,jak dla takiej dziewczynki to sporo :-|

mi ostatnio koleżanka opowiadała,że jej 13-letnia córka poszła z kilkoma koleżankami na cmentarz,normalnie w biały dzień,na cmentarzu zwyczajnie kręcili się ludzie,jak zwykle. A to było kilka dni temu w czasie tych dych dużych upałów.
No i chodząc po alejkach jej córka nagle poczuła takie lodowate uderzenie zimna,tak jakby lodowaty podmuch przeszedł przez nią.
Więc mówi do koleżanek,że coś się ochłodziło a one,że chyba jest walnięta bo upał popnad 30 stopni...

dziwne? ;-) dla mnie tak :->
Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!

If you don't know my name, you can call me baby Dołączona grafika" title="" />

#4 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 28 lipca 2009 - 06:41

Moja mama miała okazję doswiadczyc obecnosci duchów... Pierwszy raz, to kiedy jeszcze za młodu pracowała jako kucharka na stołówce górniczej. Miała wtedy nockę, była to zima. Siedziały na kuchni z koleżanką i nagle na sali, ktora była za drzwiami coś zaczęło trzaskac jakby jakas banda wzięła krzesła i uderzała nimi o stoły :-? Przerazone otwarły drzwi a tam wszystko na miejscu... Wróciły i znowu to trzaskanie... ponoc było naprawdę głośne :-/ To wystraszone wyszły z tej stołówki poleciały po straz, ktora oczywiscie niczego nie widziała i całą noc w mrozie stały przed budynkiem tej stołówki... Moja mama dzieki tej nocy nabawiła się zapalenia jajników :-/
Inna historia to kiedy mama była sama w domu nocą.. niby spała a obudził ja hałas, ktory przypominał bieganie wokół stołu... Nic nie widziała, ale dokładie to słyszała.. najgorsze jest to, ze mowila, ze nie mogla sie obudzic :-/
Ale to, co powoduje u mnie najwieksze ciary może nie jest aż tak straszne... Bowiem Ł. mi mówił, że jego tata zawsze przez sen krzyczy na czyjąś śmierc.. ponoc kilka razy zdarzyło się, że nocą krzyczał, a kilka dni pozniej ktos z rodziny faktycznie umierał... Nie wierzyłam w to zbytnio, ale jakis czas temu, moze w czerwcu zostałam na noc u Ł., kiedy wychodziłam wieczorem z łazienki usłyszałam przerazliwy jakby jęk... to było naprawde straszne :!: Wystraszyłam się, ale Ł. mnie uspokoił ze to tylko tata... No, a 4 lipca zmarła siostra taty Ł. :shock: Teraz już naprawdę w to wierzę....
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#5 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 28 lipca 2009 - 10:09

kashira, jacie ta historia z tata Ł . też przyprawiła mnie o ciarki :shock:

#6 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 28 lipca 2009 - 15:46

kashira, co to znaczy,że krzyczy "na śmierć"??
mam nadzieje że nigdy nie spotkam ojca Twojego Ł :P

mi tylko koleżanka kiedyś opowiadała, że spała w takim dużym domu u babci, gdzie na noc każdy pokój był zamykany na klucz. Rano się budzą a tu wszystkie drzwi otwarte. Okazało się, że babcia zmarła tej nocy...

no i jeszcze inna koleżanka mi opowiadała, że bawiły się w wywoływanie duchów, no i wywołały ducha kobiety która kiedyś mieszkała w ich mieszkaniu.Najgorsze było to, że tak kobieta nie chciała potem odejść i ponoć je straszyła w nocy w sensie same przedmioty się przesuwały, nagle wszystkie talerze z komody wypadały itp...
nie wiem czy se w końcu polazła czy nie :P
no spytały jej się w sumie, czy istnieje Bóg a ona odpowiedziała że istnieje jakieś bóstwo które ma nad nami kontrole ale to nie jest taki Bóg jakiego my sobie wyobrażamy... czy coś w te bańkę :P

takie tylko historyjki słyszałam jak sobie coś przypomnę to napiszę ;-)
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#7 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 28 lipca 2009 - 15:51

kashira, co to znaczy,że krzyczy "na śmierć"??

pewnie kiedy krzyczy, to wtedy ktos umrze

Co do smierci jeszcze, to kiedy tata zyl, siedzieli nad ranem z mama w kuchni, i nagle drzwi od lazienki sie otworzyly, i bylo slychac jakby ktos w nie delikatnie pukal. Wtedy umarla babcia.
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#8 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 28 lipca 2009 - 15:58

Ja słyszałam historie dziewczyny , która bawiła sie w wywoływanie duchów i duch ja opetał. Zaczeła sie dziwnie zachowywac , robiła rzeczy wbrew sobie trwało to kilka miesiecy i był potrezbny egzorcysta :shock:

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#9 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 28 lipca 2009 - 16:42

bawiły się w wywoływanie duchów,

Miałam napisac identyczną historyjkę, tyle, że duch był płci męskiej i odszedł przed nastaniem świtu :-P poza tym wszystko się zgadza :mrgreen:
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#10 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 29 lipca 2009 - 09:22

pewnie kiedy krzyczy, to wtedy ktos umrze

dokladnie o to chodzi ;-) kiedy przez sen krzyczy to znaczy ze w niedalekim czasie ktoś umrze... kilka razy sie sprawdziło <bezradny></span>
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#11 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 29 lipca 2009 - 18:20

jezu dziewczyny to straszne :shock: jakbym teraz sama w domu była to bym sie bała normalnie..ja nie znam takich historii, lubie za to tego słuchac. Na discovery kiedys leciał fajny serial dokumentalny o nawiedzonych domach, zawsze sie wtedy bałam spać.

#12 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 29 lipca 2009 - 21:26

serial dokumentalny o nawiedzonych domach

ja juz dziekuje. zrobilam sobie wlasnie przedwczoraj seans, i obejrzalam jeden filmik. W nocy sikac sie zachcialo ale nie ruszylam sie z lozka. Jeszcze koldre na glowe naciagnelam, zeby ciemnego wyjcia z pokoju nie bylo widac
;-)

Moze podrzucic wam linka :lol:

EDIT: daje http://www.miloop.se...aspx?movie=8934

#13 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 29 lipca 2009 - 21:31

W nocy sikac sie zachcialo ale nie ruszylam sie z lozka. Jeszcze koldre na glowe naciagnelam, zeby ciemnego wyjcia z pokoju nie bylo widac

hehehehe :P ja tak kiedyś miałam jak sie tutaj na forum naczytałam postów jednej bajkopisarki ;D która okłamywała ludzi na wielu forach , może pamiętasz :P

Moze podrzucic wam linka :lol:

podrzuć ja chętnie obejrzę :P

#14 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 29 lipca 2009 - 21:49

Powiem Wam, że czytając w nocy wczoraj wasze przeżycia, lekko mnie tam nawiedzały myśli chore :P Czasami się nie chce wierzyć, że takie rzeczy mogą się zdarzyć, a niestety mogą...

#15 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 31 lipca 2009 - 09:18

Na discovery kiedys leciał fajny serial dokumentalny o nawiedzonych domach

ja to raz oglądałam... nic fajnego :-P ogólnie ja też zawsze nasłucham się głupich opowiesci a potem boję się w pokoju sama spac <bezradny></span> a o wyjsciu do łazienki to w ogóle nie myślę nawet :-P
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#16 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 01 sierpnia 2009 - 15:11

Macie może takie ciekawe historie,może coś a'la paranienormalne zagadki? :mrgreen:

wytłumacz mi dlaczego przy mojej mamie gasną światła... ?

Jak była mała szła wieczorem przez swoją ulicę i po latach skumała że ta latarnia co tak miga to ona wyłącza się tylko kiedy moja mama przechodzi a nie że po prostu jest zepsuta...
Kiedyś udowodniła to (przerażona) swojej babci...

U mnie w domu zawsze przepalały się żarówki w soboty albo niedziele. Zawsze się wszyscy śmiali, że to na złość, bo sklepy zamknięte i nigdzie nie kupimy żarówki.
Ale w końcu do nas dotarło, że mama przeciez w te dni nie pracuje i siedzi w domu...

Nie raz było tak, że szłam z mamą ulicą i akurat kiedy przechodziłyśmy koło latarni to ona akurat gasła. 100m dalej kiedy się odwróciłyśmy, świeciła już normalnie bez przerwy.

Kiedyś poszłyśmy na światełko do nieba z wośpu i zgasły fajerwerki <umieraam></span> nie no żartuję :P
I stałyśmy z grupą ludzi pod muzeum i za jakieś 5-10min wielka lampa z muzeum zaczęła migać... a potem z hukiem trzasnęła...

nie wiem o co tu chodzi... ale moja mama ma tak od zawsze
nie ma mnie tu i nie będzie.

#17 saja

saja
  • Użytkownik
  • 4 645 postów

Napisano 01 sierpnia 2009 - 19:27

wytłumacz mi dlaczego przy mojej mamie gasną światła... ?

nie wiem ale przy mnie tez gasna :P

Jak była mała szła wieczorem przez swoją ulicę i po latach skumała że ta latarnia co tak miga to ona wyłącza się tylko kiedy moja mama przechodzi a nie że po prostu jest zepsuta...

Nie raz było tak, że szłam z mamą ulicą i akurat kiedy przechodziłyśmy koło latarni to ona akurat gasła. 100m dalej kiedy się odwróciłyśmy, świeciła już normalnie bez przerwy.

mam to samo :)
czesto jak wieczoremidziemy z P. na spacer to latarnie gasna a jak tylko przejde zapalaj sie znowu normalnie
Dołączona grafika
„Pragniemy żyć razem i razem się cieszyć
Razem dzielić niebo i razem w nim grzeszyć…”

#18 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 01 sierpnia 2009 - 19:33

saja, nasza naczelna czarownico - dobrałaś się z cerraty mamą w korcu maku chyba ;-)
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#19 saja

saja
  • Użytkownik
  • 4 645 postów

Napisano 01 sierpnia 2009 - 19:39

Kahela, bardzo mozliwe :) :P
moze cos tam we mnie jest.. mam nadzieje ze to same pozytywne wibracje :)
Dołączona grafika
„Pragniemy żyć razem i razem się cieszyć
Razem dzielić niebo i razem w nim grzeszyć…”

#20 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 01 sierpnia 2009 - 21:25

kurde mamy czarwonice na forum ,

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko