Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Z archiwum X - zjawiska paranormalne

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
120 odpowiedzi w tym temacie

#21 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 01 sierpnia 2009 - 21:51

saja strach z Toba chodzic :-P

#22 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 02 sierpnia 2009 - 11:52

ja poważnie pytam

bo ogolnie czytałam kiedyś o takich jakiś ludziach co mieli jakies właśnie takie dziwne czary mary pole magnetyczne itd
ja się na tym nie znam

może któraś coś wie albo wie gdzie poszukać?
nie ma mnie tu i nie będzie.

#23 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 02 sierpnia 2009 - 19:58

Jeju obejrzałam ten filmik madzi..i juz żałuję :-P

Najbardziej przeraziła mnie ta postac w pokoju, a ta ostatnią część o demonie małego dziecka w lustrze postanowiłam sobie odpuścić, muszę iść do sklepu i...trochę się cykam. :-?

#24 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 02 sierpnia 2009 - 22:43

Roxi, to ja już wolę tego filmiku nie oglądać :P

#25 saja

saja
  • Użytkownik
  • 4 645 postów

Napisano 04 sierpnia 2009 - 12:48

ja poważnie pytam

przeciez ja tez :P

poprstu twoja mam to niezwykla osoba tak sobie to tlumacz..
ja tam sobie to tak tlumacze i calkiem fajnie mi sie z tym zyje :)
Dołączona grafika
„Pragniemy żyć razem i razem się cieszyć
Razem dzielić niebo i razem w nim grzeszyć…”

#26 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 04 sierpnia 2009 - 13:20

nie no spoko, tylko jestem ciekawa czy jest na to jakieś.. "naukowe" wytłumaczenie ;-)

#27 saja

saja
  • Użytkownik
  • 4 645 postów

Napisano 04 sierpnia 2009 - 13:23

"naukowe" wytłumaczenie ;-)

mozliwe ze jest :) w kazdym razie ja nie znam :) :P
Dołączona grafika
„Pragniemy żyć razem i razem się cieszyć
Razem dzielić niebo i razem w nim grzeszyć…”

#28 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 05 sierpnia 2009 - 11:25

Ja znam jedną z historii,która przydarzyła się jak byłam mała
(drugiej nie chcą mi opowiedzieć :-P )
Najpierw wyjaśnię:moi rodzice mieszkali na górze domu,dziadkowie na dole.
Moja babcia(mama taty) była ciężko chora,już umierająca....i od jakiegoś czasu leżała prawie w agonii,ale lekarze nie umieli powiedzieć jak długo jeszcze to potrwa. I kiedyś pewnego dnia mama bawiła mnie w wózku (miałam ok.pół roku) i nagle "coś" podniosło mnie do góry i po chwili opuściło z powrotem. Mama przerażona pobiegła po tatę,który był na dole ale spotkali się na schodach. Tata biegł powiedzieć mamie,że babcia zmarła....

Ja też bardzo długo nie wiedziałam dlaczego jeden z pokoi na dole wywołują we mnie strach i nie lubię tam przebywać,a mam tak po dziś dzień.....mama później powiedziała,że właśnie babcia tam zmarła...

A jak teściowa przyśni się mojej mamie to wiadomo,że coś się stanie strasznego...śniła się chyba 4 razy od czasu jej śmierci i zawsze zapowiedziała nieprzyjemne sytuacje...
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#29 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 05 sierpnia 2009 - 12:25

Tilia, słyszałam o takich historiach... może to dziwne, ale ja w to wierzę

#30 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 05 sierpnia 2009 - 14:50

Tilia, podobnie bylo z moja mama. tylko jej sie snilo, a nie w rzeczywistosci.
Jak urodziala sie siostra, w tym czasie ciotka chorowala na raka, nie zdarzyla zobaczyc mojej siostry, i w momencie kiedy umierala, mojej mamie snilo sie, ze mala unosi sie nad lozeczkiem. Szybko sie obudzila, i wtedy wlasnie ciotka zmarla.
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#31 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 05 sierpnia 2009 - 14:57

Ja pytałam wielokrotnie Mamy czy przypadkiem jej się to nie przyśniło,ale mówiła,że jest pewna,że nie....

Czasem są takie dziwne historie...a nigdy nie było okazji,żeby wyciągnąć od Cioci tą drugą. Kiedyś jak jej się właśnie coś wymsknęło i ja zaczęłam dociekać to powiedziała,żebym lepiej się o tym nie dowiedziała <bezradny></span>
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#32 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 05 sierpnia 2009 - 14:58

a nigdy nie było okazji,żeby wyciągnąć od Cioci tą drugą.

może kiedyś ci powie...
ciekawa jestem co to za historia...
:shock:

#33 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 05 sierpnia 2009 - 15:10

Mam np też coś takiego,że proszę w myślach,żeby kiedyś to i to się wydarzyło,albo żebym znalazła taką i taką rzecz,którą pamiętam z dzieciństwa,albo nie mogę sobie przypomnieć jak coś tam się nazywało i po kilku dniach to się dzieje,znajduję tą rzecz (u kogoś albo gdzieś na necie nie mając w zamiarach poszukiwań) itd.

Nie wiem czy są to przypadki ale mam tak często <bezradny></span>

Cerrata raczej tego z Cioci nie wyciągnę ;-)

JkIEp1.png

#34 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 05 sierpnia 2009 - 15:25

Cerrata raczej tego z Cioci nie wyciągnę ;-)

no nie wiem, także tak sobie 'gdybym' ;-)
a nikt inny nie zna tej historii?
Może ktoś inny ci powie..

swoją drogą ciekawa jaka to straszna historia, że nikt nie chce ci jej powiedzieć... :shock:

#35 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 05 sierpnia 2009 - 16:22

Tilia, jak przeczytałam to co napisałaś to aż ciarki mnie przeszły...
a ciekawe co to za druga historia hmm

#36 z1utka

z1utka
  • Użytkownik
  • 306 postów

Napisano 06 sierpnia 2009 - 10:50

Ja znam masę takich historii. Na wsi u mojej babci na rozdrożu dróg umarły 4 osoby. Jedna sie powiesiła, inna zamarzla, trzecia się utopiła w studni a czwarta zginela w wypadku samochodowym. Po tych drogach ciagle chodzi dziwny mezczyzna w kapeluszu, przejdzie obok powie dobry wieczor, odwrócisz sie a juz go nie ma. Dzieciaki jak szły to rowerem w niego rzuciły bo ciagle łaził wieczorami za nimi.

A Wy miałyscie kiedys stycznosc ze zmorą? Że kobieta siada i dusi. Albo kladzie się i przyciska do łóżka.

Mojego wujka w wojsku tak ciagle dusiła. I jak zamienił się z kolegą na łóżka, to tak sie wkurzyła, że całe łóżko rozwaliła. Masakra!
Znam mase innych historii ale co tu opisywac, nie ma to jak siasc przy ognisku i opowiedzieć a wszystkie są opowiedziane przez moją babcie.

Babcia mi opowiadała jak raz w nocy czytala ksiązke przy swiecach zobaczyla jak czarna postac wychodzi zza pieca. Chciała zobaczyc ktora godzina a ta zmora złapała ją za reke i skruszyła zegarek a potem zaczeła dusić i przyciskac do łóżka puki babcia nie zasneła. To samo miała moja ciotka, mowiła że 3 dni przed studniówką przychodziła co noc. Kobieta w sukni z gołymi piersiami wysoka az do sufitu siadała na nią i dusiła. Kiedy ciotka na noc przed studniówką przyjechała do nas[bylam jeszcze mala] mówila że w końcu się wyśpi bo juz ma dosyć. A na jej lóżku spała druga ciotka siostra pierwszej ciotki. To mówiła że widziała w nocy jak idzie do niej zmora a potem znika bo zobaczyła że to nie ona.

#37 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 06 sierpnia 2009 - 20:22

z1utka, coś mi się wierzyć w te historie nie chce.... ;)

#38 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 06 sierpnia 2009 - 20:34

coś mi się wierzyć w te historie nie chce....

dosyć to nieprawdopodobne ale takie w koncu jest założenie tematu,o sprawach nie do ogarnięcia.

Kurcze coś chyba jest w tych historiach o duszeniu na łóżku bo też kilka takich w życiu słyszałam,m.in od mojej siostry tylez e ona nie widziała niczego tylko czuła ciężar na sobie,tak jakby cos przyciskało ją do łózka. to było już ładnych pare lat temu...
Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!

If you don't know my name, you can call me baby Dołączona grafika" title="" />

#39 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 06 sierpnia 2009 - 20:37

coś mi się wierzyć w te historie nie chce....
dosyć to nieprawdopodobne ale takie w koncu jest założenie tematu,o sprawach nie do ogarnięcia.

mnóstwo podobnych historii słyszałam moze nie wszytkie były prawdziwe bo przekazywane z ust do ust ale czesc miała w sobie prawde.
U mnie miescie jest taki budynek w ktorym podbno mozna spotkac kobiet w bialej szacie , wiele osób mi o tym mówiło.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#40 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 06 sierpnia 2009 - 20:38

Siostra mojej mamy opowiadała kiedyś o czarnych kotach i też coś o duszeniu dlatego tak bardzo boi się teraz kotów. Ale nie mam pojęcia czy to prawda była <bezradny></span>

coś mi się wierzyć w te historie nie chce.... ;)

Gorzej jeśli je przeżyjesz :-P

JkIEp1.png