Dieta 1000 kcal
Napisano 19 grudnia 2008 - 17:50
Napisano 19 grudnia 2008 - 23:09
tak mozesz ale pamietakj ze takim produktami szybko sie łamie taka diete ... bo zje sie jedno ciastko ale ma ochpote na drugie i sie myśli a co tam dwa nie zaszkodzą ...... Ale dziewczyny jeśli nie przekroczę 1000kcal, to mogę zjeść jakiegoś słodyczka, albo napić się wina ?
takie dieta jest szkodliwa dla organizmu i nie ma sensu jesli nie zmienimy swoich przyzwyczajeń kulinarnych ... bo co za sens jesc jakiś czas 1000 kaloria a jak skończymy diete zajadać sie za te dni co było sie na diecie ...albo jeść to samo co przed (ważne jest więcej warzyw)
ja kiedyś byłam na takie diecie ...jadła nawet po mniej kalorii i nie mile to wspominam efekt jest ale trzeba mieć na prawdę silna wolę ...
Napisano 20 grudnia 2008 - 01:50
P.S. Silna wola mi się przywróciła bo byłam na diecie South Beach
Napisano 30 kwietnia 2013 - 23:11
Napisano 05 maja 2013 - 17:35
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 29 maja 2013 - 11:08
Napisano 30 maja 2013 - 15:38
dlugo, ale skutki tej diety niweluje sie jeszcze dluzej...Jak długo da się przeżyć na 1000 kalorii ?
[ Dodano: 2013-08-15, 19:44 ]
sajuri kiedys czytałam , ze najlepiej 1600 kcal i troche ruchu
Napisano 15 sierpnia 2013 - 19:06
A jak jestem przed @ to juz wogole...
Poza tym ta dieta tysiac kalorii na dluzsza mete chyba musi byc pod kontrola lekarza
Napisano 16 sierpnia 2013 - 14:00
Taka dieta chyba musi być od początku pod okiem lekarza bo jest mocno ograniczająca. Czasem wystarczy wypić kawę z mlekiem, zjeść duże jabłko i masz 150 kalorii.
Każdy z nas urodził się ateistą
Napisano 16 sierpnia 2013 - 14:55
u mnie podstawowa wychodzi cos okolo 1300 kcal iec na 600-800 bym nie wytrzymala. no i trudno nie dorobic sie na takim bilansie roznych niedoborow.tego co pamiętam to powinno się dokładnie wyliczyć zapotrzebowanie swojego organizmu na kalorie i przy odchudzaniu od całości odjąć 500-700. Ale nie wiem czy dobrze pamiętam.
albo 10 dag maslanych herbatnikow i juz maszpolowe tego co wolno zjesc przez caly dzien.Czasem wystarczy wypić kawę z mlekiem, zjeść duże jabłko i masz 150 kalorii.
Napisano 16 sierpnia 2013 - 14:58
Jakoś wtedy da się skrócić do tego 1000 kalorie
Napisano 16 sierpnia 2013 - 15:12
u mnie podstawowa wychodzi cos okolo 1300 kcal iec na 600-800 bym nie wytrzymala. no i trudno nie dorobic sie na takim bilansie roznych niedoborow.
To może coś mi się popierniczyło. U mnie wychodzi 2500 więc minus 500 byłoby pewnie ok.
Kiedyś chciałam trochę zrzucić to próbowałam tej 1000 ale ciągle byłam głodna i odmawiałam sobie już nawet owoców bo nie chciałam przekroczyć tej ilości. I pomyślałam, że skoro muszę odmawiać sobie takich rzeczy to to żadna dieta.
W takim razie w tej diecie trzeba dużo niskokalorycznych produktów.
No tylko czasem te wartościowe jak np kasze, orzechy mają sporo kalorii i nie warto ich wyrzucać z jadłospisu bo te kalorie są trochę inne, lepsze. A zjedzenie garści orzechów by zablokowało całą kolację.
Chyba lepiej patrzeć na to co się je niż ile to ma kalorii. Może efekt tej diety jest ale chyba dlatego, że się głodzi. A to raczej zdrowe chudnięcie nie jest. No i ile można tak jeść, czy po tem człowiek nie przytyje bo zacznie jeść bardziej norlmalnie?
Napisano 16 sierpnia 2013 - 15:22
Dieta 1000 kalorii nadaje się dla osób z niewielkim bagażem kg do zrzucenia i do krótkiego w miarę stosowania. Nie chodzi tu o lekarza czy brak mikroeelemntów w diecie, tylko o niewielką ilość kalorii, a tak się całe życie nie da. Trzeba w miarę szybko zacząć zwiekszać ilość dostarczanych organizmowi kalorii bo efekt jojo gwarantowany.
Poza tym jest to trudna dieta, bo chodzi się głodnym, a wtedy bardzo łatwo skusić się na odstępstwa.
Napisano 16 sierpnia 2013 - 15:23
warzywa , warzywa i jeszcze raz warzywa, pieczywo, makarony z ziemniaki to tylko na obrazku . trzeba nie smayc i nawet jak Riia pisze owoce ograniczyc .W takim razie w tej diecie trzeba dużo niskokalorycznych produktów.
Jakoś wtedy da się skrócić do tego 1000 kalorie
Napisano 16 sierpnia 2013 - 17:59
no tak...efekt taki byl ze wieczorem bylam glodna jak wilk, a wtedy bardzo łatwo skusić się na odstępstwa
nie, dieta 1000 kalorii nie dla mnie.
Napisano 20 sierpnia 2013 - 16:22
to jest wlasnie wynik zle zbilansowanej dietyefekt taki byl ze wieczorem bylam glodna jak wilk
Napisano 20 sierpnia 2013 - 18:28
10 kg byloby super. Pozbyc sie troszke cialka, ujedrnic jeile chces stracic czy poprostu chcesz sie pozbyc nadmiaru cialka , masz jakis cel
Troche idzie mi to kiepsko. Co do cwiczen - mam zapal, pozniej wystarczy COS i nie cwicze przez 2 tyg
natomiast zjedzeniem - wiem ze 5 posilkow. Ma byc czesto a malo. Czyli co 3h powinnam zjesc cos...
ale kusi mnie aby miedzy posilkami cos zjesc. I wieczorem. Z tym mam problem. Bo gdyby nie to to ja na obiad czy kolacje nie jem duzo
Napisano 20 sierpnia 2013 - 20:17
no ja zazwyczj nie zaczynam jesc bo nie mam umiaruwiem ze 5 posilkow
Napisano 21 sierpnia 2013 - 07:16
ale kusi mnie aby miedzy posilkami cos zjesc. I wieczorem. Z tym mam problem. Bo gdyby nie to to ja na obiad czy kolacje nie jem duzo
Ja wtedy wodę piję, czasem pomaga. A jak chce mi się czegoś słodkiego to idę zęby umyć, kiedyś usłyszałam że to obniża chęć na cukier. Nie wiem czy to tak psychicznie już działa, ale naprawdę pomaga.
Ja jak coś oglądam i zacznę podjadać np chipsy, paluszki czy popcorn to nie wiem czy jakakolwiek ilość by była za dużą. Staram się nie kupować nic takiego, bo jak mam to zjem, a tak to jestem za leniwa aby wyjść do sklepu. Bo odkąd zamknęli mi w bloku to mam spory kawałem. I to mnie ratuje.
Napisano 21 sierpnia 2013 - 22:21
ja podobnie , teraz w lodowce glownie ketchup i musztardaStaram się nie kupować nic takiego, bo jak mam to zjem
tez o tym czytalam , kiedys na mniedzialało , teraz nie.zęby umyć