Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Co studiujecie ??

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
385 odpowiedzi w tym temacie

#261 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 22 września 2008 - 18:40

magdaaaaa, jeśli masz całą wiedzę ze studiów w głowie...to ja Ci gratuluję, chyba nie poznałam dotąd takiej osoby... :-P
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#262 Mała

Mała
  • Użytkownik
  • 759 postów

Napisano 22 września 2008 - 18:54

A ja studiuję Inżynierię Środowiska na Politechnice teraz zaczne 2 rok ;-) ,czy któraś z was też to studiowała lub studiuje? :roll: :?:

#263 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 22 września 2008 - 19:08

"Czeci" rok filologii angielskiej;)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#264 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 22 września 2008 - 19:09

Mała, tak ciezko? Ja tez Inzynieria :-D ale inna..

#265 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 22 września 2008 - 19:58

czasami rozmawiam z ludzmi z roku i oni nie maja pojecia o elementarnych faktach a wcale nie sa to studenci "z końca" :cry:

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#266 Ismail

Ismail
  • Użytkownik
  • 1 566 postów

Napisano 22 września 2008 - 21:12

uważam iż jeśli ktoś sie decyduje na studia to znaczy że wie iż musi się uczyć.
jeśli całe studia przechodzi na ściągach to dla mnie taki dyplom nic nie znaczy.
bardzo często tak jest iż osoby, które znajdują się w czołówce na roku nie mają bladego pojęcia o co chodzi.
są dwa możliwe powody:
zasada ZZZ, szybko zapomnieć i uczyć się do innego egzaminu, chociaż wtedy chyba jakieś podstawy powinny pozostać w głowie.
albo dobre oceny mają dlatego że cały czas korzystają ze ściąg.
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#267 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 22 września 2008 - 21:19

uważam iż jeśli ktoś sie decyduje na studia to znaczy że wie iż musi się uczyć.
jeśli całe studia przechodzi na ściągach to dla mnie taki dyplom nic nie znaczy.
bardzo często tak jest iż osoby, które znajdują się w czołówce na roku nie mają bladego pojęcia o co chodzi.

ale jasne, że tak...
Tym bardziej, że wiele egzaminów jest ustnych, więc ściągi i tak nic by nie dały...
Ja tylko mówię, że często miałam ściągi, nie zawsze z nich korzystałam, bo nie było często takiej potrzeby, ale czułam się pewniej mając je.... ;-)

albo dobre oceny mają dlatego że cały czas korzystają ze ściąg

to się zweryfikuje na obronie...
przed komisją nie masz możliwości ściągania... :-P

Ale wracając do tematu...
Ja żałuję, że nie poszłam na wymarzoną architekturę...
Skończyłam resocjalizację i drugą specjalność - pracę socjalną...
Zawód ani łatwy, ani dobrze płatny i jeszcze ta odpowiedzialność za drugiego człowieka...

#268 Ismail

Ismail
  • Użytkownik
  • 1 566 postów

Napisano 22 września 2008 - 21:56

architektura to fajny kierunek.
sama praca też zapewne interesująca.
Kahela, może jeszcze pójdziesz na architekturę? marzenia trzeba spełniać :-)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#269 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 22 września 2008 - 22:00

może jeszcze pójdziesz na architekturę?

nie wiem, czy mi się chce tak naprawdę....ale kto wie..? ;-)

#270 Mała

Mała
  • Użytkownik
  • 759 postów

Napisano 23 września 2008 - 11:01

Mirabelka__22, widze że jednak dużo osób wybiera studia techniczne a w telewizji mówia że takie kierunki nie ciesza się zbytnią uwagą...jak zwykle telewizja kłamie :mrgreen:

#271 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 23 września 2008 - 12:34

Mała, bo takie kierunki sa ciezkie. Zaczynasz pedagogike i masz wieksza pewnosc ze skonczysz, a na takich nic nie wiadomo. Wiec nikt nie ryzykuje. <bezradny></span> No i trzeba miec glowe do tego..

#272 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 24 września 2008 - 14:18

Tylko jeden egzamin mi został żeby być prawnikiem ;-)

<ookk>

#273 666ilonka777

666ilonka777
  • Użytkownik
  • 4 470 postów

Napisano 24 września 2008 - 14:21

Roxi, naprawde? ale masz fajnie, ja tez studiuje prawo, ale ile jescze przede mna to masaaaaaaaaaakra, bo to dopiero II rok teraz.

#274 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 24 września 2008 - 14:23

Roxi, naprawde? ale masz fajnie, ja tez studiuje prawo, ale ile jescze przede mna to masaaaaaaaaaakra, bo to dopiero II rok teraz.

o jak fajnie :-D jeśli będziesz potrzrbowałą jakiejś pomocy to pisz śmiało na gg może się na coś przydam, a gdzie studiujesz?

<ookk>

#275 666ilonka777

666ilonka777
  • Użytkownik
  • 4 470 postów

Napisano 24 września 2008 - 14:28

Roxi, na poczatku studiowalam w Warszawie na Uniwersytecie kard.St.Wyszynskiego, ale to bylo dokladnie prawo cywilno-kanoniczne, ale zrezygnowalam, bo tak do konca kierunek mi nie przypasowal, poza tym Wawa tez nie dla mnie i tak sie to wszystko zlozylo, ze teraz studiuje w Wyzszej Szkole Umiejetnosci Spolecznych. Ta szkola jest z Poznania i osrodek zamiejscowy jest w Kutnie i to jest juz jednolite prawo.

#276 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 24 września 2008 - 14:35

666ilonka777 ja natomiast studiuję we Wrocławiu na Uniwerku i też jednolite prawo, u nas najgorszy przedmiot do przejścia to prawo administracyjne i sądowoadministracyjne (najprawdopodobniej sięgnie Cię na III roku) nadal tego nie przeszłąm, już można powiedziec 3 lata sie za mną ciągnie to pieroństwo!!! wrrrrrrrrr

<ookk>

#277 666ilonka777

666ilonka777
  • Użytkownik
  • 4 470 postów

Napisano 24 września 2008 - 14:40

Roxi, nie wiem czy tego prawa administracyjnego nie bede miala teraz przypadkiem, bo jak dziekan czytal jakie teraz beda przedmioty to chyba mi se to o ucho odbilo. Az takie straszne? Bo ogolnie nie jestem raczej osoba, ktora potrafi sie zmobilizowac bardzo bardzo do nauki. Co prawda wiekszych problemow ogolnie narazie nie mam, ale zawsze moga sie pojawic...

#278 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 24 września 2008 - 14:46

Oj przepraszam pomyliłąm się!! chodziło mi o przedmiot postępowanie administracyjne i sądowo administracyjne, u nas na uczelinii jest ten przedmiot właśnie na III roku, a Tobie chodzi o prawo administracyjne, to fakt będziesz miałą właśnie na II roku, powiem tak: w ogóle wszystko co z administracją związane jest ciężkie strasznie, pamięciówy mnóstwo!! Książka gruba jak kloc, tutaj powiem Ci szczerze- troszkę trzeba będzie się zmobilizować bo nauki z każdym rokiem prawa jest coraz więcej :-( a najgorszy jest III rok...

<ookk>

#279 666ilonka777

666ilonka777
  • Użytkownik
  • 4 470 postów

Napisano 24 września 2008 - 14:59

Roxi, ja za kazdym razem sobie mowie: "od jutra biore sie do nauki", ale zawsze jest tak, ze zostawiam to wszystko na ostatnia chwile, mam nadzieje, ze jakos wszystko dobrze pojdzie i skoncze te studia. Plany mam ambitne, ale co bedzie to zobaczymy :-D pamieciowy nienawidze po prostu, wole po swojemu, ale wiem, ze niestety ten kierunek wymaga wkuwania na pamiec niektorych rzeczy

#280 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 24 września 2008 - 15:05

666ilonka777, oj Kochana ja również nie raz, ale jakoś dałam radę (znaczy oprócz tamtego egzaminu) będzie dobrze!!!!! Musi być!!!!!!

<ookk>

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych