Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...
Zdjęcie

Dziecko a utrata zainteresowania seksem (przez męża!)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
63 odpowiedzi w tym temacie

#21 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 14 maja 2009 - 22:39

Nie rozumiem jak można tak nie liczyć się z potrzebami własnej żony

a ja nie rozumiem jak można być takim ignorantem :-? jak kobieta po porodzie nie ma ochoty na seks to jest normalne bo wiadomo przy maluszku jest bardzo dużo obowiązków i do tego często nieprzespane noce. ale w tym przypadku dziewczyna sama napisała że on jest całkowicie pochłonięty dzieckiem, więc rozumiem że się nim zajmuje. i nie ma prawa być zmęczony? często matki nawet w nocy wstają do dziecka żeby sprawdzić czy wszystko jest w porządku, w tym przypadku ojciec tą rolę przejął ojciec, ale to raczej dobrze o nim świadczy. ludzie trochę wyrozumiałości! zamiast cieszyć się że tak zajmuje się maluszkiem to jeszcze narzekacie :roll:
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#22 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 14 maja 2009 - 22:43

zgadzam sie z tuptunio,
zwłaszcza ze napisałaś ze kochacie się 2 razy w tygodniu :!:
przecież to dużo :!:
nawet my kochamy się zadziej :roll:

#23 Nielegalna

Nielegalna
  • Użytkownik
  • 115 postów

Napisano 14 maja 2009 - 23:07

przecież to dużo :!:

Dla Ciebie duzo, dla Autorki tematu mało.
I tu nie chodzi tylko o ilość ale i jak widać jakość

Kochana wychodzi na to, ze masz się cieszyć, ze facet przy dziecku siedzi i nie marudzić

a ja nie rozumiem jak można być takim ignorantem :-?

Straaaaszna ze mnie ignorantka, bo nie rozumiem jak można tak kompletnie nie dbać o potrzeby zony, nawet jak się wie, ze są nie zaspokojone, straszna, ze mnie ignorantka, bo uważam, że seks w związku jest bardzo ważny

#24 Zielonooka

Zielonooka
  • Użytkownik
  • 3 356 postów

Napisano 14 maja 2009 - 23:13

a ja sie nie dziwie autorce tematu, ze ma zal. No bo sorry, ale jak w trakcie przerywa to znaczy, ze cos jest nie tak. Seks to cos pieknego pomiedzy para, a takie z/w psuje wszystko, ona czuje sie niechciana i uwaza, ze za malo uwagi sie jej poswieca.
Facetom, ktorzy po porodzie swoich zon nie uprawiaja seksu wszyscy wspolczuja, a czemu na nia jest nagonka, ze ma za malo? jak bylam z moim eks to 2 razy to tez bylo za malo dla mnie, wiec nie dziwie sie, ze potrzebuje wiecej, partnerstwo polega tez na tym, zeby sie dobrze czuc, jak jednemu jest zle to szuka sie rozwiazan i ja mysle, ze trzeba mu napomknac o masturbacji delikatnie, moze wtedy zrozumie, ze problem trzeba przedyskutowac. zycze powodzenia w kazdym razie ;-)
Najważniejsze spotkania odbywają się w duszy, na długo przed tym, nim spotkają się ciała...

#25 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 14 maja 2009 - 23:14

bo uważam, że seks w związku jest bardzo ważny

śmiem stwierdzić po tonie twoich wypowiedzi- że wazniejszy niż dziecko ... tak sie składa że Tuptunio może na ten temat powiedzieć conieco, bo sama jest mama ... wiec schowaj tą ironie do kieszeni i przyjmij ze ktoś ma inne zdanie niż ty :roll: zwłaszcza jeżeli ma wiecej doświadczenia w danej dziedzinie ...

na seksie sie zycie nie kończy. to że teraz jej potrzeby nie są spełniane nie znaczy że tak bedzie zawsze. nie wiem ile dziecko ma lat/miesięcy, ale w pewnym wieku na prawde potrzebuje dużo uwagi, a jeżeli uwacie ze dziecko nie wprowadza żadnych zmian do życia - zapytajcie sie rodziców czy po porodzie mieli tak samo bujne życie erotyczne jak przed ciążą ... zapewniam że nie ... przede wszystkim dlatego że dziecko pochłania mase enegrii i czasu. dlatego ja podziwiam facetów którzy odciążają partnerki w tym obowiązku ... tutaj jest przesada, owszem, ale można ten problem rozwiązać ... w końcu po to mamy gębuchy żeby ich używać, a może sie myle? ;>

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#26 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 14 maja 2009 - 23:18

Nielegalna, z twojej wypowiedzi odnoszę wrażenie ze seks jest najważniejszy i nie ważne dziecko i inne sprawy tylko seks i seks. bo co ??? bo taką mam potrzebę bo muszę i koniec. tak jakby brak seksu codziennie prowadził do celibatu :roll:

#27 Zielonooka

Zielonooka
  • Użytkownik
  • 3 356 postów

Napisano 14 maja 2009 - 23:21

ja mysle dziewczyny, ze to nie o seks jako seks chodzi, ale utrate pownego zainteresowania zona, jakby zepchniecia na boczny tor i to sie w seksie objawia.
Najważniejsze spotkania odbywają się w duszy, na długo przed tym, nim spotkają się ciała...

#28 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 14 maja 2009 - 23:24

Zielonooka, w takim przypadku myślę ze trzeba z mężem szczerze pogadać a nie użalać się nad sobą <bezradny></span>
samo nic się nie naprawi

#29 Zielonooka

Zielonooka
  • Użytkownik
  • 3 356 postów

Napisano 14 maja 2009 - 23:29

Torii1988, ale dla mnie ona sie nie uzala, szuka rozwiazan, bo mowila, ze rozmawiala i nic to nie dalo, wiec stara sie naprawic sytuacje pytajac postronne osoby.

#30 Nielegalna

Nielegalna
  • Użytkownik
  • 115 postów

Napisano 14 maja 2009 - 23:34

śmiem stwierdzić po tonie twoich wypowiedzi- że wazniejszy niż dziecko ... tak sie składa że Tuptunio może na ten temat powiedzieć conieco, bo sama jest mama ...

Ja z własnego doświadczenia niewiele, ale moja siostra jest mężatka, ma dwuletnią córeczkę. Jesteśmy dość blisko i wiem jak było u niej.

śmiem stwierdzić po tonie twoich wypowiedzi- że wazniejszy niż dziecko

To, ze uwazam, ze ludzie powinni zaspokajać się seksualnie to od razu oznacza, ze uważam seks za ważniejszy od dziecka ??
Co jedno drugiemu przeszkadza

Nielegalna, z twojej wypowiedzi odnoszę wrażenie ze seks jest najważniejszy i nie ważne dziecko i inne sprawy tylko seks i seks.

Jasne, olać dzieciaka i nic tylko bzykać sie całymi dniami, nie karmić nie przewijać tylko seks uprawiać.

a gdzie ja pisałam,z e dziecko jest nie wazne, zacytuj jak możesz

ja mysle dziewczyny, ze to nie o seks jako seks chodzi, ale utrate pownego zainteresowania zona, jakby zepchniecia na boczny tor i to sie w seksie objawia.

O matko tylko jedna osoba rozumie, że seks to nie tylko stosunek zaspokojenie popędów.
A tu nie tylko o to chodzi.
Przecież kobieta w sytuacji w której znalazła się Autorka może czuć się odrzucona, niechciana, zaniedbana, może nawet czuć się mniej kobieca, niepociągająca.
Ale kto by myślał o takich bzdetach, przecież najważniejsze, ze dba o dziecko

#31 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 14 maja 2009 - 23:35

rozmawiala

jest rozmowa i rozmowa ... rozmawiać można na wiele sposobów ... ja propozycję jedną rzuciłam wcześniej ... wydaje mi sie że warto spróbować ... troche użalania sie w tym jest ... ale ogólnie zgodzę sie z tobą że bardziej niż o seks chodzi tu o brak zainteresowania... może nawet gdzieś tam pojawiła sie zazdrość że facet woli zająćsie dzieckiem ... tyle że ilu facetów przeżywa to na codzień ? ich jakoś nie słuchamy kiedy mówią że może zamiast wiecznego zajmowania sie dzieckiem zajełybyśmy sie nimi ... szkoda mi i ich i Pauliny (domyślam sie że tak masz na imie ;-) ) ale w sumie tak na prawde przez jakiś tam okres czasu zadna ze stron nie da rady nic zrobić bo dziecko wymaga opieki ... wiec trzeba przecierpieć ... <bezradny></span>

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#32 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 14 maja 2009 - 23:36

ja się tam doczytałam tylko tego ze dalej nie może tak żyć... żyć bez codziennego seksu ???
teraz priorytetem powinno być dziecko a nie seks.
on opisuje to tak jakby w ogolę się nie kochali a się kochają :!: wiec ja tego nie rozumiem. ale każdy ma prawo mieć inne zdanie na ten temat

Nielegalna napisałam ze odnoszę takie wrażenie a nie ze dosłownie tak napisałaś...

#33 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 14 maja 2009 - 23:41

Kurcze.. co tu sie klocic bez samej zainteresowanej :roll:

Nie chodzi o seks zapewne, ale o wszystko.. ale co ma powiedziec? Nie przytula mnie juz? Moze go juz nie pociaga <bezradny></span> (I wez tu badz matka jak potem jestes za gruba dla niego :evil: )
Nie z kazdym facetem da sie rozmawiac..wiem po swoim.. pytam..czy zauwazyles ze ostatnio cos malo rozmawiamy? A on mi na to..ojej.. nie szukaj problemow :roll: I wez babo rozmawiaj...
Przeciez ona go do niczego nie zmusi.. nie chce i tyle. A rozmowa nie sprawi raczej ze nagle mu sie odmieni. Sam sie musi jakos odblokowac.

#34 Nielegalna

Nielegalna
  • Użytkownik
  • 115 postów

Napisano 14 maja 2009 - 23:43

Widzisz, a ja doskonale rozumiem.
Posiadanie dziecka nie musi sie wiążąc z dużymi ograniczeniami w sprawach seksu.
mojej siostrze ku uciesze jej męża dość szybko wróciła ochota na seks, fakt nie było już jak dawniej, przynajmniej raz dziennie, było tak co drugi dzień, czasami codziennie.

Chyba umknęło Wam to, ze Autorka czuje, ze on się do tego przymusza, by nie było jej przykro.
Ja bym sie koszmarnie czuła kiedy miałabym taki seks, nie chodzi mi już o częstotliwość

Równiez pisałam, by porozmawiała

#35 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 14 maja 2009 - 23:50

Nie z kazdym facetem da sie rozmawiac.

da sie z każdym, tylko czasem trzeba na faceta znaleźć sposób, choć mi sie nie podoba to określenie to napisze: "wychować go sobie";-)

Nielegalna, ile czasu spędziłaś z dzieckiem? tak w jednym ciągu? kilka godzin? a sam na sam z dzieckiem? wiesz ... ja z dzieciakami pracuję ... starszymi ... i wiem jak ONE potrafią dać po dupie, a co dopiero mały czlowieczek ... wiec nie wmawiaj nam że po prawie nieprzespanej nocy, kiedy jeszcze trzeba sie zająć domem kobieta ma niepochamowaną ochote na seks - bo nie uwierze ... jezeli tu facet przejął opieke nad dzieckiem - bedzie sie czuł podobnie jak kobieta ... bedzie ZMECZONY ...

Chyba umknęło Wam to, ze Autorka czuje, ze on się do tego przymusza, by nie było jej przykro.

nie nie umkneło mi to ... mało tego wg mnie swiadczy to o tym że jej facet jednak na swój sposób chce jej pokazać że o nią dba ... w końcu ile razy to kobiety same sie zmuszały do seksu z mężem, żeby ... (i tu jeden z wieluuu powodów) :roll:

#36 Zielonooka

Zielonooka
  • Użytkownik
  • 3 356 postów

Napisano 14 maja 2009 - 23:55

troche dla mnie dziwne sa wnioski z tego co czytam: kobieta ma sie dalej starac, to nic ze jej przykro, bo faceta ma swietnego. dziecko sie urodzilo, ale to nie znaczy, ze trzeba zyc w poczuciu takim jak autorka. zycie polega na wyposrodkowaniu wszystkiego, czlowiek moze miec dziecko i wspaniale zycie seksualne to sie przeciez nie wyklucza. <bezradny></span>

#37 Nielegalna

Nielegalna
  • Użytkownik
  • 115 postów

Napisano 14 maja 2009 - 23:55

Nielegalna, ile czasu spędziłaś z dzieckiem? tak w jednym ciągu? kilka godzin? a sam na sam z dzieckiem?

Najdłużej 8 dni

wiec nie wmawiaj nam że po prawie nieprzespanej nocy, kiedy jeszcze trzeba sie zająć domem kobieta ma niepochamowaną ochote na seks - bo nie uwierze ...

Nie rozumiem czemu zarzucasz mi kłamstwo ??

w końcu ile razy to kobiety same sie zmuszały do seksu z mężem, żeby ... (i tu jeden z wieluuu powodów) :roll:

Tylko co to, że jakies kobiety sie zmuszały ma do paulinKi ??

#38 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 15 maja 2009 - 00:06

Przez ta klotnie nie zauwazylyscie uzytkowniczki z problemem, ktora jest obecna (no kogo? :-P )
Ale powiedzmy sobie.. za malo wychowania:P

A w temacie.. ja nie zrozumialam ze to on jest ta "mama" od dziecka.. ale jesli tak, to wcale sie nie dziwie...zamienili sie rolami. <bezradny></span> Byc moze faceta bardzo absorbuje dziecko.. a seks juz mniej.. Lub ona sie zmienila.. mozna sobie gdybac.. poki go nie zapyta i nam tego nie opowie..

[ Dodano: 2009-05-15, 01:07 ]
Swoja droga.. jak kobieta po porodzie traci zainteresowanie to nikogo nie dziwi..a jak facet to juz wielkie halo :-P

#39 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 15 maja 2009 - 00:08

Nielegalna, po pierwsze twoje pytania bardzo schodzą z tematu, następnym razem jak masz podobne pytania - zmień temat, albo wysyłaj na pw, żeby nie prowokować postępującego OT ;-) po drugie gdzie niby ci zarzucam kłamstwo? czytaj ze zrozumieniem ;-) <- i tym razem na to pytanie prosze odp na pw, albo uznaj je za retoryczne

Zielonooka, z kilkoma wnioskami sie nie zgodzę ... ale tylko z kilkoma ...

to nic ze jej przykro

to pierwszy ... to znaczy że coś nie gra w związku ... a co ? wiadomo ...

to sie przeciez nie wyklucza.

nie, ale jedno drugie bardzo utrudnia.

a to jest zdanie które powinno podsumować chyba naszą dyskucję:

zycie polega na wyposrodkowaniu wszystkieg

dodałabym i na kompromisach :!: więc pani zrozumie pana że chce sie zająć dzieckiem, a pan zrozumie panią że ma potrzeby seksualne. ładnie sobie wyjaśnią co im leży na wątrobie, i będążyli dugo i szćżesliwie ... szkoda tylko że to jest tylko teoria, a życie nigdy nie jest takie łatwe <bezradny></span>

#40 Nielegalna

Nielegalna
  • Użytkownik
  • 115 postów

Napisano 15 maja 2009 - 00:09

Przez ta klotnie nie zauwazylyscie uzytkowniczki z problemem

Ja tam zauważyłam, wczułam się przecież w jej sytuacje, bronie jej potrzeb bliskości i seksu

A w temacie.. ja nie zrozumialam ze to on jest ta "mama" od dziecka..

Ja tez nie.
Ja zrozumiałam, ze sie przesadnie martwi, ze słyszy jakieś dziwne rzeczy i porzuca rozpalona kobietę