aborcja
Napisano 21 września 2007 - 15:59
np?
bo nie rozumiem co masz na myśli..
Napisano 27 września 2007 - 22:54
Jak sobie jakaś 14,15-latka spieprzy życie, bo nie wie jakie konsekwencje mogą wyniknąć z uprawiania seksu to już jej problem. Jak się nie używa mózgu to tak bywa... Ja wiem, że istnieją 'chwile zapomnienia', ale lepiej to najpierw przemyśleć niż potem płakać, bo się wpadło...
Ja rozumiem - legalna aborcja w wypadku gwałtu, czy zagrożenia zdrowia lub życia...
Nie życzę żadnej dziewczynie żeby zaszła w ciążę jak ma 15, czy 16 lat, bo utrzymać dziecko bez skończenia szkoły, bez pracy i co najgorsze - bez wsparcia rodziny, albo tatusia dziecka [o ile się wie kto nim jest, bo różne istnieją przypadki] - jest naprawdę ciężko...
Czasem lepiej pomyśleć o antykoncepcji...
Napisano 27 września 2007 - 22:58
Napisano 27 września 2007 - 23:01
Ale problem porzucania dzieci w ten sposób, wynika z kompletnej niewiedzy tych dziewcząt. Jak już jedna z drugą nie dojrzała do uprawiania seksu, niech chociaż zostawi to dziecko w szpitalu. I ona będzie miała spokój [oczywiście, w zależności od tego, jakie ma sumienie] i dziecko nie będzie tak bardzo cierpieć. Bo im jest ono młodsze, tym większe zainteresowanie ze strony ludzi, gotowych na adopcję.Ja jestem za aborcją a to dlatego, że wolę aby młoda dziewczyna usunęła dziecko jak wyrzuciła na śmietnik jeszcze żywe.
Napisano 27 września 2007 - 23:29
A tak zbaczając z tematu. Zobaczcie jakie to niesprawiedliwe- tyle jest par kochających się a nie mogących mieć dzieci a taka młoda siksa wyrzuca taką kruszynkę
Napisano 28 września 2007 - 08:00
Napisano 28 września 2007 - 08:10
le potępiam kobiety, które usunęły ot tak sobie, bo nie chciały
Niech kobiety usuwają ciąże jak chcą a reszte pozostawiam ich sumieniom
Napisano 28 września 2007 - 08:13
Napisano 28 września 2007 - 08:26
A najgorsze jest to, że wśród moich koleżanek to jest jakieś powszechne zjawisko, to wręczanie fałszywych testów, a potem udawanie poronień, albo gadanie o aborcjach
Napisano 28 września 2007 - 08:28
Napisano 28 września 2007 - 10:03
chyba, że dziecko miałoby się męczyć i nie mogłoby godnie żyć po porodzie, to owszem jestem za...
Napisano 28 września 2007 - 10:22
Napisano 28 września 2007 - 15:47
le potępiam kobiety, które usunęły ot tak sobie, bo nie chciały
Niech kobiety usuwają ciąże jak chcą a reszte pozostawiam ich sumieniom
jak usuwają sobie kiedy im się podoba to raczej sumienia w nich niewiele...
Napisano 04 października 2007 - 09:05
twoj kolejny post...i kolejna reklama...
Napisano 05 października 2007 - 18:00
Napisano 07 kwietnia 2008 - 12:53
I teraz tak sobie pomyslalam, kobieta starajaca sie przez pare lat o dziecko, ktora moze leczyla sie u lekarzy, tracila wszelkie nadzieje...nagle bedac w ciazy, idac na wizyte uslyszy taki tekst??...wspolczuje.
a tu znalazlam takie info.
Pierwszy tydzień
W pierwszym tygodniu odbywa się wędrówka zapłodnionej komórki zawierającą pełną informację genetyczną w jajowodzie i jej kolejne podziały.
Drugi tydzień
W drugim tygodniu zarodek jest już zagnieżdżony w macicy, w jej błonie śluzowej. Powstaje owodnia towrząca zamknięty pęcherz z płynem owodniowym, w którym dziecko ma zapewniony komfort i prawidłowy rozwój.
Zarodek ma kształt kuli. Jest to już organizm złożony z milionów komórek, tworzących większość podstawowych narządów człowieka.
Trzeci tydzień
W trzecim tygodniu zarodek ma 2,5 mm długości. Powstaje zawiązek serca, zaczyna się tworzyć układ krwionośny i układ nerwowy. Od 21 dnia bije serce, które nadaje rytm młodziutkiemu życiu.
Czwarty tydzień
W czwartym tygodniu zarodek mierzy 6 mm i ma już nerki, wątrobę i przewód pokarmowy. Tworzy się pępowina, przez którą dziecko otrzymuje od matki tlen i składniki odżywcze i przez którą usuwane są produkty przemiany materii. Powstają zawiązki kończyn, co można zobaczyć w badaniu USG pod koniec I trymestru.
W 4 tygodniu wymiar od czubka głowy do końca wyrostka ogonowego wynosi 2-4 mm. Przez długi czas właśnie w ten sposób będzie się określało wielkośc dziecka.
zrodlo www.mdziecko.republika.pl/I_try.html
to jest tylko to co sie dzieje w pierwszym miesiącu. a wiadomo, ze zanim sie ktos dowie o ciazy to juz jest to co najmniej trzeci tydzien. a zanim zrobi zabieg to moze juz byc czwarty, piaty tydzien
Napisano 07 kwietnia 2008 - 13:11
zgadzam się w 100% w życiu bym się na aborcję nie zdecydowałajak dla mnie jest to zabicie maleczgo czlowieczka
Napisano 07 kwietnia 2008 - 13:44
Jestem za ustawa dopuszczajaca aborcje , co nie znaczy, ze skorzystalabym z niej.
Sadze, ze kobieta powinna miec wybor, czy chce usunac ciaze, czy nie. Zakazy nic nie daja, bo i tak wiadomo, ze nielegalne aborcje sa dokonywane.Byly , sa i beda.
Aby zakaz mial sens, trzeba uswiadamiac i uczyc juz w szkolach (a niestety nie nastapi to zbyt szybko)malolaty, o konsekwancjach wspolzycia bez zabezpieczen.
Wystarczy poczytac listy mlodych na temat seksu i az wlosy jeza sie na glowie, jak malo wiedza na temat seksu.
Napisano 07 kwietnia 2008 - 13:48
Jestem za ustawa dopuszczajaca aborcje , co nie znaczy, ze skorzystalabym z niej.
no to na cholerę ci to?
[ Dodano: 2008-04-07, 14:48 ]
Sadze, ze kobieta powinna miec wybor
MA! albo się zabezpiecza albo nie