Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

• Zamknięty Temat jest zamknięty
144 odpowiedzi w tym temacie

#81 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 14 sierpnia 2009 - 08:05

No żesz...posmarować facetowi dupę kaszanką i wpuścić do kojca z kilkunastoma wygłodniałymi psami, tylko uważać, żeby mu tętnicy nie przegryzły... <pieso1></span> <pieso1></span> <pieso1></span>
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#82 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 14 sierpnia 2009 - 08:25

Zastanawia mnie tylko czemu ludzie nie reagują na takie zdarzenia tylko przymykaja oczy. Bo nie wierzę, że to był pierwszy raz kiedy facet poszczuł kogoś psami :roll: Dopiero jak dochodzi do jakiejś tragedii to wtedy wszyscy maja cos do powiedzenia :roll: Tak to nikt nic nie wie, nikt nic nie widzi. Tym razem na szczęście do tragedii nie doszło, ale gdyby wcześniej ktoś zgłosił poczynania tego człowieka to pewnie juz dawno psy zabrano by do schroniska, a taka sytuacja nie miałaby miejsca <bezradny></span>
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#83 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 14 sierpnia 2009 - 08:50

bo na wsi to ludzie wszytsko wiedza ale nie reguja albosami cos z tym robia.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#84 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 14 sierpnia 2009 - 09:21

na wsi to ludzie wszytsko wiedza ale nie reguja

Nie tylko na wsi. W miastach jest dokładnie to samo i tez nikt nie reaguje :roll:
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#85 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 14 sierpnia 2009 - 14:38

Nie tylko na wsi. W miastach jest dokładnie to samo

w wielu miastach nik sie nie interesuje co sasiad robi i

tez nikt nie reaguje

<bezradny></span> . A na wsiach ludzie wiedza o sasiadach czasem wiecej niz oni sami ale nie potrafia tej wiedzy w dobrym celu wykorzystac.

#86 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 14 sierpnia 2009 - 14:44

Moim zdaniem powinni wsadzić tego faceta do pierdla albo do psychiatryka...
Jak można chodzić po wsi i ludzi straszyć no wariat!

#87 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 28 sierpnia 2009 - 19:41

Wstrząsjąca historia z USA
Więził ją i gwałcił przez 18 lat
Wstrząsająca historia z USA. Kobietę, uprowadzoną w 1991 roku w wieku 11 lat, odnaleziono całą i zdrową po 18 latach. Według policji przez cały czas więził ją przestępca seksualny, z którym ma dwójkę dzieci. Zboczeniec ukrywał ofiarę w namiotach, szopach i budynkach gospodarczych.
żródło: www.dziennik.pl

#88 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 28 sierpnia 2009 - 19:43

magdaaaaa, czytałam to :/ ja nie wiem .... żeby na dodatek jeszcze kobieta zbrodnialca była w to zamieszana... czego to ludzie na tym świecie jeszcze nie wymyślą... to jest straszne i obleśne... na dodatek koszmarne przeżycie dla osoby krzywdzonej ehhh....

#89 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 29 sierpnia 2009 - 08:43

Matka małej Róży z Błot Wielkich w Wielkopolsce - dziewczynki, która po sześciu dniach od urodzenia została odebrana rodzicom - została wysterylizowana. Szpital nawet nie zapytał jej o zgodę. "Nie mogliśmy zapytać pacjentki o zgodę. Była uśpiona. Trzeba by ją wybudzić z narkozy" - twierdzi zastępca ordynatora szpitala, Elżbieta Nosek. Sprawą zajęła się już prokuratura.

źródło. dzienik.pl

o małej róży słyszeliśmy chyba wszyscy. ale co myślicie o tym?

mimo że wiele osób brdzo to potępia ja jestem zadowolona z decyzji lekarzy. ludziom tak nieodpowiedzialnym jak oni powino sie takie zabiegi robić przymusowo
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#90 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 29 sierpnia 2009 - 10:58

ludziom tak nieodpowiedzialnym jak oni powino sie takie zabiegi robić przymusowo

czy ja wiem , moze i tak ale mysle ze to powinno być jakos przez sad np ustalone a nie bo tak sobie lekarz wymyslił <bezradny></span> nie miał prawajej oceniac i ego robic. po drugie myslłam ze u nas sterylizacja jest zakazana :-/

#91 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 29 sierpnia 2009 - 11:01

po drugie myslłam ze u nas sterylizacja jest zakazana :-/

Mogą wykonać ten zabieg jeśli kolejna ciąża niesie ze sobą ryzyko dla matki. Robią tak po kilku cesarkach (3 albo 4)...

Moim zdaniem nie powinni tego robić bez zgody kobiety nawet jeśli zabieg wg innych był konieczny.
Są sytuację,że matka rodzi kolejne dziecko i prosi lekarzy,żeby dokonali zabiegu podwiązania jajników,a oni nie mogą....

Dziwna jak dla mnie cała ta sytuacja <bezradny></span>
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#92 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 29 sierpnia 2009 - 11:04

Mogą wykonać ten zabieg jeśli kolejna ciąża niesie ze sobą ryzyko dla matki. Robią tak po kilku cesarkach (3 albo 4)...

aha , dobrze wiedziec :-)

Dziwna jak dla mnie cała ta sytuacja
_

dle mnie tez <bezradny></span> kiedys ogldałam program ze w jakims krajyu robi sie takie zabiegi kobietom bez ich zgody i wiele poszło z tym do sądu :-)
kto by pomyslłam ze takie rzeczy dzieja sie w cyzlizowanym kraju jakim jest Polska w XXI wieku <bezradny></span>

#93 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 30 sierpnia 2009 - 23:07

a ja nie słyszałam historii małej róży ... nie wiem o czym sprawa ...gdyby któraś z was w bardzo telegraficznym skrócie zarysowała mi to ... byłabym dźwięczna ;-)

a póki co

nie powinni tego robić bez zgody kobiety nawet jeśli zabieg wg innych był konieczny.

muszę sie z tym zgodzić, no bo to po pierwsze odbieranie prawa decydowania o sobie samym, a to sie ubezwłasnowolnienie chyba nazywa ... wydaje mi sie że ta sprawa może znaleźć swój finał w sądzie ... jeżeli jeszcze jej tam nie było ... :oops: wybaczcie brak doinformowania ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#94 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 31 sierpnia 2009 - 19:22

w lipcu sąd w Szamotułach zaraz po porodzie zabrał rodzicom dziecko i nakazał umieszczenie go w rodzinie zastępczej. Zdaniem sądu matka i jej konkubent nie gwarantują prawidłowego zajmowania się dziewczynką. W opinii sędziów kobieta jest niezaradna życiowo, a wiek jej konkubenta, 62 lata, nie daje gwarancji właściwej opieki nad dzieckiem.zabrano ja bo podbno warunki domowe nie byłły dobre i jeszcze do czegos tam sie przypieła opieka społeczna.
kobieta ta móiw ze w szpitalu bez jej zgody poddano jej sterylizacji.

#95 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 31 sierpnia 2009 - 20:23

magdaaaaa, dzięki ;* nie miałam za bardzo czasu ani weny na szukanie tego po necie ;-)

teraz tym bardziej uważam że nie powinni byli tego robić ... z tego co magda mi opisała wynika, że głównym powodem było to że nie ma gwarancji odpowiedniego wychowania tego dziecka ... gdyby patrzeć na to z tej strony - znaczna częsc naszego społeczeństwa nie powinna mieć dzieci ... jeżeli na prawdę ją wysterylizowali, to było to zrobione pochopnie i bez przemyślenia sprawy ... tzn. bez zauważenia że brak w tym konsekwencji, że trzeba by w ten sam sposób postąpić z cała masą ludzi, którzy po prostu nie nadają sie na rodziców, z różnych względów ...

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#96 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 31 sierpnia 2009 - 20:45

gdyby patrzeć na to z tej strony - znaczna częsc naszego społeczeństwa nie powinna mieć dzieci

no dokladnie , ludzie wychwouja dzieci w wiele gorszych warunkach i naprwde je zaniedbuja i im jakos nie zabiora <bezradny></span>

#97 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 31 sierpnia 2009 - 22:43

udzie wychwouja dzieci w wiele gorszych warunkach i naprwde je zaniedbuja i im jakos nie zabiora

tylko że oni mają w sumie 8 dzieci z czego 4 jest w domu dziecka, oddane przez tych właśnie rodziców do domu dziecka. poza tym tą rodziną zajmował sie kurator bo już wcześniej źle zajmowali się dziećmi.i trzecia sprawa że matka jest częściowo upośledzona i wymaga stałej opieki, a oficjalnym opiekunem jest 62 letni konkubent. :roll:

tacy ludzie są niepoważni, rozmnażają sie jak króliki a potem co? siup i dzieci do sierocińca bo nie ma kto się nimi zająć :evil: a ten facet to przecież już starszy człowiek jest, nie myśli że jego za kilka lat może zabraknąć?! i co ona zostanie na garnuszku państwa czy znowu oda dzieci do domu dziecka? nie jest sztuką zrobić dziecko tylko je wychować
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#98 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 31 sierpnia 2009 - 22:54

tacy ludzie są niepoważni, rozmnażają sie jak króliki a potem co?

ale przecież nie oni pierwsi i nie ostatni ... idąc tym tokiem rozumowania musiałabyś w ten sposób potraktować całą masę kobiet ... bo jak zwykle o kobiety będzie sie rozchodzić ... facet znów niczemu winny nie jest ... dobra, pomińmy ...

nie jest sztuką zrobić dziecko tylko je wychować

tu sie chyba wszystkie zgodzimy ... tylko że kolejną sztuką jest nauczyć tego toku rozumowania ludzi ... sama miałam przykład kilka lat temu kiedy moim sąsiadom (tzw. margines społeczny) odebrano dzieci, a niecały rok później okazało sie że jednak mają jeszcze jedno dziecko ... no i ? też by pasowała sterylizacja ... przecież takich przykładów jest masa ... może głupio sie upieram, ale upierać sie będę, że najważniejszą sprawą jest uświadamianie ludzi ... we wszystkich kwestiach, nie tylko w tej ... i jak w reklamie ...bierzesz w trakcie nie po fakcie ...tak tu ... uczysz w trakcie nie po fakcie, bo wtedy to już za późno niestety

#99 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 01 września 2009 - 10:47

upierać sie będę, że najważniejszą sprawą jest uświadamianie ludzi ... we wszystkich kwestiach, nie tylko w tej

podpisuje sie pod tym :D wiedze wiedza i jeszcze raz wiedza . antykoncepcja dzis to rzecz normalna ale treba ludzi uswiadomic.

[ Dodano: 2009-09-22, 19:32 ]
dzis w faktach słyszałam jak rozwiazała sie sparaw dziewczyny z gwiazdeczkami na twarzy : sąd uwierzył temu co robił ten tatuaz, ale facet zgodził się sfinasować operacje usuniecia gwiazdek.

#100 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 22 września 2009 - 19:06

Nie rozumiem, po co finansował tej babie operację, skoro wygrał, ona bezczelnie kłamała na początku i zrzucała winę na niego, a po ostatniemu WIEDZIAŁA, CO ROBI :roll:

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych