Napisano 14 sierpnia 2009 - 08:05
Napisano 14 sierpnia 2009 - 08:25
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo
Napisano 14 sierpnia 2009 - 08:50
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 14 sierpnia 2009 - 09:21
Nie tylko na wsi. W miastach jest dokładnie to samo i tez nikt nie reagujena wsi to ludzie wszytsko wiedza ale nie reguja
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo
Napisano 14 sierpnia 2009 - 14:38
w wielu miastach nik sie nie interesuje co sasiad robi iNie tylko na wsi. W miastach jest dokładnie to samo
tez nikt nie reaguje
Napisano 14 sierpnia 2009 - 14:44
Jak można chodzić po wsi i ludzi straszyć no wariat!
Napisano 28 sierpnia 2009 - 19:41
Więził ją i gwałcił przez 18 lat
Wstrząsająca historia z USA. Kobietę, uprowadzoną w 1991 roku w wieku 11 lat, odnaleziono całą i zdrową po 18 latach. Według policji przez cały czas więził ją przestępca seksualny, z którym ma dwójkę dzieci. Zboczeniec ukrywał ofiarę w namiotach, szopach i budynkach gospodarczych.
żródło: www.dziennik.pl
Napisano 28 sierpnia 2009 - 19:43
Napisano 29 sierpnia 2009 - 08:43
źródło. dzienik.plMatka małej Róży z Błot Wielkich w Wielkopolsce - dziewczynki, która po sześciu dniach od urodzenia została odebrana rodzicom - została wysterylizowana. Szpital nawet nie zapytał jej o zgodę. "Nie mogliśmy zapytać pacjentki o zgodę. Była uśpiona. Trzeba by ją wybudzić z narkozy" - twierdzi zastępca ordynatora szpitala, Elżbieta Nosek. Sprawą zajęła się już prokuratura.
o małej róży słyszeliśmy chyba wszyscy. ale co myślicie o tym?
mimo że wiele osób brdzo to potępia ja jestem zadowolona z decyzji lekarzy. ludziom tak nieodpowiedzialnym jak oni powino sie takie zabiegi robić przymusowo
Napisano 29 sierpnia 2009 - 10:58
czy ja wiem , moze i tak ale mysle ze to powinno być jakos przez sad np ustalone a nie bo tak sobie lekarz wymysliłludziom tak nieodpowiedzialnym jak oni powino sie takie zabiegi robić przymusowo
Napisano 29 sierpnia 2009 - 11:01
Mogą wykonać ten zabieg jeśli kolejna ciąża niesie ze sobą ryzyko dla matki. Robią tak po kilku cesarkach (3 albo 4)...po drugie myslłam ze u nas sterylizacja jest zakazana
Moim zdaniem nie powinni tego robić bez zgody kobiety nawet jeśli zabieg wg innych był konieczny.
Są sytuację,że matka rodzi kolejne dziecko i prosi lekarzy,żeby dokonali zabiegu podwiązania jajników,a oni nie mogą....
Dziwna jak dla mnie cała ta sytuacja
Napisano 29 sierpnia 2009 - 11:04
aha , dobrze wiedziecMogą wykonać ten zabieg jeśli kolejna ciąża niesie ze sobą ryzyko dla matki. Robią tak po kilku cesarkach (3 albo 4)...
dle mnie tezDziwna jak dla mnie cała ta sytuacja
_
kto by pomyslłam ze takie rzeczy dzieja sie w cyzlizowanym kraju jakim jest Polska w XXI wieku
Napisano 30 sierpnia 2009 - 23:07
a póki co
muszę sie z tym zgodzić, no bo to po pierwsze odbieranie prawa decydowania o sobie samym, a to sie ubezwłasnowolnienie chyba nazywa ... wydaje mi sie że ta sprawa może znaleźć swój finał w sądzie ... jeżeli jeszcze jej tam nie było ...nie powinni tego robić bez zgody kobiety nawet jeśli zabieg wg innych był konieczny.
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 31 sierpnia 2009 - 19:22
kobieta ta móiw ze w szpitalu bez jej zgody poddano jej sterylizacji.
Napisano 31 sierpnia 2009 - 20:23
teraz tym bardziej uważam że nie powinni byli tego robić ... z tego co magda mi opisała wynika, że głównym powodem było to że nie ma gwarancji odpowiedniego wychowania tego dziecka ... gdyby patrzeć na to z tej strony - znaczna częsc naszego społeczeństwa nie powinna mieć dzieci ... jeżeli na prawdę ją wysterylizowali, to było to zrobione pochopnie i bez przemyślenia sprawy ... tzn. bez zauważenia że brak w tym konsekwencji, że trzeba by w ten sam sposób postąpić z cała masą ludzi, którzy po prostu nie nadają sie na rodziców, z różnych względów ...
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 31 sierpnia 2009 - 20:45
no dokladnie , ludzie wychwouja dzieci w wiele gorszych warunkach i naprwde je zaniedbuja i im jakos nie zabioragdyby patrzeć na to z tej strony - znaczna częsc naszego społeczeństwa nie powinna mieć dzieci
Napisano 31 sierpnia 2009 - 22:43
tylko że oni mają w sumie 8 dzieci z czego 4 jest w domu dziecka, oddane przez tych właśnie rodziców do domu dziecka. poza tym tą rodziną zajmował sie kurator bo już wcześniej źle zajmowali się dziećmi.i trzecia sprawa że matka jest częściowo upośledzona i wymaga stałej opieki, a oficjalnym opiekunem jest 62 letni konkubent.udzie wychwouja dzieci w wiele gorszych warunkach i naprwde je zaniedbuja i im jakos nie zabiora
tacy ludzie są niepoważni, rozmnażają sie jak króliki a potem co? siup i dzieci do sierocińca bo nie ma kto się nimi zająć
Napisano 31 sierpnia 2009 - 22:54
ale przecież nie oni pierwsi i nie ostatni ... idąc tym tokiem rozumowania musiałabyś w ten sposób potraktować całą masę kobiet ... bo jak zwykle o kobiety będzie sie rozchodzić ... facet znów niczemu winny nie jest ... dobra, pomińmy ...tacy ludzie są niepoważni, rozmnażają sie jak króliki a potem co?
tu sie chyba wszystkie zgodzimy ... tylko że kolejną sztuką jest nauczyć tego toku rozumowania ludzi ... sama miałam przykład kilka lat temu kiedy moim sąsiadom (tzw. margines społeczny) odebrano dzieci, a niecały rok później okazało sie że jednak mają jeszcze jedno dziecko ... no i ? też by pasowała sterylizacja ... przecież takich przykładów jest masa ... może głupio sie upieram, ale upierać sie będę, że najważniejszą sprawą jest uświadamianie ludzi ... we wszystkich kwestiach, nie tylko w tej ... i jak w reklamie ...bierzesz w trakcie nie po fakcie ...tak tu ... uczysz w trakcie nie po fakcie, bo wtedy to już za późno niestetynie jest sztuką zrobić dziecko tylko je wychować
Napisano 01 września 2009 - 10:47
podpisuje sie pod tymupierać sie będę, że najważniejszą sprawą jest uświadamianie ludzi ... we wszystkich kwestiach, nie tylko w tej
[ Dodano: 2009-09-22, 19:32 ]
dzis w faktach słyszałam jak rozwiazała sie sparaw dziewczyny z gwiazdeczkami na twarzy : sąd uwierzył temu co robił ten tatuaz, ale facet zgodził się sfinasować operacje usuniecia gwiazdek.
Napisano 22 września 2009 - 19:06
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Temat jest zamknięty