Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Pogaduchy

• Zamknięty Temat jest zamknięty
18870 odpowiedzi w tym temacie

#261 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 19 czerwca 2007 - 11:19

A chcecie gdzieś sobie wyjechać?

no chcemy, chcemy ;) jak na razie jesteśmy najbliżej Hiszpanii lub Bułgarii. Ja bym mogła też do Egiptu, ale mój tata mnie nie puści, póki tam sytuacja u Arabów się całkiem nie uspokoi ;) więc Egipt odpada - nie chcę zbytnio denerwować rodziców :)

#262 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 19 czerwca 2007 - 11:46

kroplarosy, mam nadzieję, że już doła nie ma <pocieszacz></span> nie tym razem, to następnym. trzymamy kciuki za dzidzię :!:

Diablica666, czas szybko zleci, zatęsknicie za sobą, wyobrax sobie jak później będziecie się cieszyć z seksu :) a rocznicę można spędzić na tyle sposobów, niekoniecznie w łóżku ;-)

ja jeszcze "postoje"...ale znowu nie moge czekac za dlugo bo mi sie Mis zestarzeje

Madziu czy to oznacza, że myślicie powoli o dzieciątku :?: ;-)

ja dzisiaj już po pracy.
pożegnałam się dzisiaj z moją ukochaną klasą, uczyłam ich całe 3 lata i będę za Nimi tak bardzo tęsknić, takie fajne tam chłopaki są....ehhh, szkoda.... :cry:
jutro mnie czeka podobna sytuacja z kolejną szóstą klasą :-|
ale za to byłam sie przywitać z dzieciaczkami, których będę miała jako wychowawstwo w przyszłym roku :) to będzie moje pierwsze wychowawstwo. i tutaj znowu tak sympatycznie :) pierwsze co jeden chłopiec skomentował, to: ale pani ładna ;-) zobaczymy we wrześniu jakie z nich łobuziaki ;-)

i tak to. miałam gotować rosół, ale nie mogę dostać się do kanciapy, w której mamy zamrażarkę z mięsem i jarzynką. mam nadzieję, że to jakaś drobnostka i że uda się Marcinowi ją popołudniu otworzyć.
a dzisiaj zupa z proszku ;-)

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#263 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 19 czerwca 2007 - 12:56

Madziu czy to oznacza, że myślicie powoli o dzieciątku

hehe...nie jeszcze nie ;-)
Ja jestem za mloda, jeszcze nie czuje sie gotowa.
Nie chce narazie dzieci...chce popracowac troche...musimy kupic dom i wtedy bede myslala.

No a Misiowi i tak latka leca ;-) ale nie nalega.

Ach...jak bylam mala to marzylam o zawodzie nauczycielki :-D
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#264 Anija

Anija
  • Użytkownik
  • 2 822 postów

Napisano 19 czerwca 2007 - 13:02

Madzia81, jestes nauczycielka? jakiego przedmiotu uczysz :) :?:
Jestem jeszcze trochę zakochana resztkami bezsensownej miłości i jest mi tak cholernie smutno teraz, że chcę to komuś powiedzieć. To musi być ktoś zupełnie obcy, kto nie może mnie zranić..

#265 kroplarosy

kroplarosy
  • Użytkownik
  • 132 postów

Napisano 19 czerwca 2007 - 14:46

Dzięki dziewczynki za trzymanie kciuków. Na razie jeszcze nic nie wiadomo. Jutro jest 32 dzień cyklu, więc z moim przypadku ostatni, kiedy okres zazwyczaj sie pojawiał. Ale już jestem spokojnie nastawiona. Jak nie teraz to nastepnym razem się uda.

PS. Ja tez marzyłam, zeby zostać nauczycielką matamatyki, ale jak przyszłoby mi uczyć takie niesforne dzieciaki jak np. mój młodszy brat, to bym chyba wszystkich tam rozszarpała... ;-)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#266 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 19 czerwca 2007 - 14:51

Ach...jak bylam mala to marzylam o zawodzie nauczycielki :-D

a ja nigdy :) ale kiedyś poszłam z ciekawości na "zastępstwo" za mamę ( mama jest nauczycielką i dyrektorką w podstawówce). Byłam na 3 lekcjach i miałam dość - ale fakt, dzieciaki radośnie reagowały na fakt, że zastępstwo no i że z taką młodą panią :D fajne doświadczenie ;)

#267 Guest_niki_*

Guest_niki_*
  • Gość

Napisano 19 czerwca 2007 - 15:32

mnie szybko praktyki w szkole wyleczyły z bycia nauczycielką i już wiem, że nigdy nie będę pracować w zawodzie:) ufff

#268 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 20 czerwca 2007 - 09:08

Mi tez to nie grozi ;-) ale jako dziecko bardzo chcialam :-D

Wstalam przed chwilka...a ja nie lubie tak dlugo spac :-( bo dlugo nie moge dojsc do siebie :-D
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#269 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 20 czerwca 2007 - 09:37

Witam i ja :) ale mi się nie chce dzisiaj pracować- upał straszny :-(

Dzisiaj jade zobaczyć dzieciątko mojej koleżanki, mam nadzieję że mi nie odbiję i że będę też chcieć, wiecie jak to jest :-)

A jak u Was mija ranek ??

Madziu dobrze, że się nie spieszysz z dzieckiem, na dziecko przychodzi pora. Jedni szybciej drudzy wolniej. Ja też jestem teraz na etapie dorabiania się ;-)
"miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"

#270 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 20 czerwca 2007 - 09:41

No właśnie !! Ogólnie babce zawsze coś można kupić, my się ucieszymy z perfum, piżuteri kosmetyków a faceci <bezradny></span>

#271 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 20 czerwca 2007 - 10:09

Ta...jeszcze troche tu z wami pogadam to sie we mnie instynkt macierzynski odezwie Dołączona grafika
Juz dzis mi sie snilo, ze chcialam maluszka :-|

#272 Diablica666

Diablica666
  • Użytkownik
  • 1 419 postów

Napisano 20 czerwca 2007 - 12:48

Odnośnie nauczania to ja mam na odwrót :) kiedyś nie przepadałam za dziećmi teraz takie szkraby od 0 do ok 6 lat uwielbiam (oczywiście gdy nie są rozwydrzonymi,klnącymi ,wrednymi rozpieszczonymi na maaaaxa bachorami) i korci mnie żeby iśc do bezpłatnej szkoły wieczorowej w Świdnicy na przedszkolankę :oops:
Dużo osób mi mówi że nadaję się do dzieci bo jestem ciepła ,miła i kochana kiedy trzeba a kiedy trzeba inaczej to jestem stanowcza,surowa,i nie pozwolę maluszkowi wejśc na głowę (mały wyjąteczek to moja chrześnica Jessi :) ) a pozatym mam anielską cierpliwość.

A jak u Was mija ranek ??

Aktywnie 8-) byłam dzisiaj w urzędzie pracy liste płąc podpisać a że na ogrodową jest kawaleczek piechotka to poszłam tam niemal truchtem i spaliłam ciut kalorii :)
Wkońcu się zmotywowałam do diety,w lodówce sa warzywa,chuda wędlinka i chude twarożki a zamiast pepsi jest multiwitaminka z magnezem do tego tabletki aplefitt z octem jablkowym i troche ruchu zobzczymy co z tego będzie.
Wczoraj miałam nauke pierwszej pomocy ćwiczyliśmy na manekinie i powiem wam że to jest super sprawa bo wiem że teraz bedę potrafila pomóc w potrzebie:) dobrze ze to jest obowiązkowe wiele ciekawych rzeczy można się dowiedzieć :)
Dołączona grafika

#273 Diablica666

Diablica666
  • Użytkownik
  • 1 419 postów

Napisano 20 czerwca 2007 - 12:57

A ja robie tak :> porobiłam skany jego fotek jak był dzieckiem poprzez dorastanie,potem jak chodził z moją mamą potem ślub ,potem narodziny mojego brata potem moje aż do dziś i przerobie to na pokaz slajdów połączony z jego ulubionymi balladami :) mój tatulek nie lubi prezentow woli życzonka ale podejżewam że ten mu się spodoba ;)
Dołączona grafika

#274 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 20 czerwca 2007 - 16:03

Madzia81, jestes nauczycielka? jakiego przedmiotu uczysz :) :?:

ano jestem. 4 rok uczę dzieciaki w podstawówce języka angielskiego :)

Ja tez marzyłam, zeby zostać nauczycielką matamatyki,

też o tym myślałam w dzieciństwie :) w ogólniaku już mi przeszło, jak matematyka zaczęła się robić coraz trudniejsza ;-) i stanęło na angielskim. ale od zawsze chciałam i wiedziałam, że będę nauczycielką :) jak dla mnie świetny zawód :) szczególnie teraz, kiedy za dwa dni zaczynam wakacje ;-)

dzieciaki radośnie reagowały na fakt, że zastępstwo no i że z taką młodą panią :D

i z ładną w dodatku ;-)
dzieciaki b. lubią młodych nauczycieli :)
dzisiaj się dowiedziałam, że taki 30 letni nauczyciel to już stary pryk ;-) ale jak się ma 12 lat, to chyba można tak myśleć ;-)

takie szkraby od 0 do ok 6 lat uwielbiam

oj nie. z takimi maluchami nie mogę znaleźć wspólnej płaszczyzny :roll: dla mnie fajne dzieci zaczynają się robić w okolicy 4 klasy (9/10 lat)

Wczoraj miałam nauke pierwszej pomocy ćwiczyliśmy na manekinie i powiem wam że to jest super sprawa bo wiem że teraz bedę potrafila pomóc w potrzebie:)

wiesz, ja też niedawno miałam w szkole szkolenie i ćwiczenia z udzielania pierwszej pomocy. i o ile na manekinie wszystko idzie sprawnie, to nie dałabym sobie głowy uciąć, że w realnej sytuacji potrafiłabym komuś naprawdę pomóc :roll:
za to nauczyłam się w końcu na innym szkoleniu używać gaśnicy i z tego się cieszę, bo to żadna sztuka, ale zawsze to lepiej mieć już wypróbowane.

dzisiaj jestem po statniej radzie plenarnej w tym roku :) jeszcze tylko jutro i finisz :)
a teraz to sobie zmykam do mamy, Marcin jedzie zarobić trochę pieniążków, nie chce mi się siedzieć samej. i znowu chyba nie nadrobię zaległości frumkowych :-/
ale w weekend na pewno to nadrobię :)
miłego wieczorku życzę :)

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#275 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 20 czerwca 2007 - 20:44

Diablica gratuluję pomysłu, na 100% będzie zachwycony.

#276 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 20 czerwca 2007 - 21:03

A ja robie tak

bardzo fajny pomysł, jednak ja już nie mam czasu na taki prezencik :) ale zawsze lubię dawać (i dostawać też) takie osobiste prezenty, takie "od serca" :) tata na pewno będzie bardzo ucieszony :)

#277 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 20 czerwca 2007 - 21:21

A ja spędziłam miły dzień w towarzystwie ukochanego ;) byliśmy na grillu i nad zalewem takim na słoneczku posiedzieć :) za to jutro biorę się w końcu za te moje nieszczęsne notatki :/ kiedyś trzeba :P ale za to myślami wybiegam już w przyszły tydzień kiedy to już całkiem poważnie będziemy szukać ze strusiem jakichś wczasów :D

#278 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 20 czerwca 2007 - 21:23

Diablica666, super pomysł :)
Misiek dostał już ode mnie takie cuś :) rodzice też dostali takie sentymentalne prezenty ode mnie i Ani na rocznicę ślubu :)
w tym roku na Dzień Tatki razem z Anią tatę obdarowujemy tą maską :)
ale fakt jest taki, że zawsze prezent dla taty stanowił dla nas problem :-/
dla teścia pewnie jakieś kosmetyki, bo On jest mniej wymagający niż mój tata ;-)

Ja mężulowi kupiłam właśnie taką śmieszną koszulkę supertata z wrzeszczącym bobasem, bo to będzie jego pierwszy dzień ojca :)

super :) już sobie wyobrażam mojego Miśka jak dostaje pierwszy prezent na dzień ojca :)

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#279 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 20 czerwca 2007 - 21:23

No to ja sie nie mam czym pochwalic :-/ chcialam dzis kupic sobie bluzeczke jakas...ale w tych wiesniackich sklepach nie ma poprostu nic fajnego <bezradny></span> nic.
Skorzystalam wiec tylko z solarium ;-)

#280 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 21 czerwca 2007 - 16:48

hej. co tu tak cicho??
jak Wam minął burzowy dzień?
ja się umęczyłam dziś :-/ najpierw siedziałam na egzaminie w szkole policealnej, niby wpadło jakieś 80 zł do kieszeni, ale co się wynudziłam i kręgosłup mi padł, bo takie twarde krzesła nam dali, że hoho :!:
potem się wyczekałam kolejne 2 godziny u alergologa :-| ale przynajmniej mam potrzebne recepty, no i czyste sumienie, że poszłam :)
w międyczasie było pożegnanie jednej pani od nas, która odchodzi na emeryturę. sympatyczne spotkanie :)
i teraz jestem po takim nużącym dniu padnięta jak mucha, ratuję się kawą. ale perspektywa jutra dodaje mi werwy :) zakończenie roku, a potem impreza plenerowa :) na pewno zdam relację. jedziemy do wrocławia, najpierw mamy kolację w jakiejś restauracji, a potem jakiś spektakl, a'la opera na świeżym powietrzu. może być ciekawie :)

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png