Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Jak dbacie o oczy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
67 odpowiedzi w tym temacie

#21 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8754 postów

Napisano 01 czerwiec 2009 - 23:37

A ja kupilam szkla z powloka.. Wkoncu. 100zl drozsze..ale chyba warto skoro czesto siedze..

#22 kleopatra

kleopatra
  • Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 02 czerwiec 2009 - 09:38

Ja mam krople Starazolin i żel ze świetlikiem do smarowania powiek. Chętnie ograniczyłabym siedzenie przed kompem, ale nie mogę sobie pozwolić na taki luksus.

#23 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 02 czerwiec 2009 - 10:58

A ja kupilam szkla z powloka.. Wkoncu. 100zl drozsze..ale chyba warto skoro czesto siedze..

Dokładnie , własnie o tym zapomniałam. Ja co prawda nosze soczewki ale moze juz czas sprawic sobie okulary. Własnie cos mi mówi ze luteina jest dobra na oczy.

#24 Eleana

Eleana
  • Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 03 czerwiec 2009 - 12:52

Ja też siedzę przed komputerem wiele godzin dziennie i od niedawna zostałam zmuszona do noszenia okularów. Niestety monitory bardzo potrafią zniszczyć wzrok więc jak już mamy tą wadę to powinnyśmy zainwestować w siebie i kupić szkła specjalne do komputerów.
Z rana żeby zrelaksować oczy i przygotować na kolejny dzień pracy leżę z watkami namoczonymi w herbacie przez ok 15 min. Naprawdę polecam. Mi to pomaga.

#25 mirlandia

mirlandia
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 03 czerwiec 2009 - 20:41

Mozna to wszystko zebrac ;). Czyli tak Suplementy witaminowe, krople do oczu, poloki antyrefleksyjne i na dodatek jeszcze wstrzemiezliwosc komputerowa i odpowiednia dietka :). Bardoz fajnie. Z takim zestawem prewencyjnym, to sie nie moze wzrok popsuc :)

#26 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 04 czerwiec 2009 - 10:49

A przyjmujecie jakies witaminki na oczy ?Chyba duzo jest teraz ich w aptekach...

#27 mirlandia

mirlandia
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 05 czerwiec 2009 - 10:51

tak jak pisalam, REKLAMA. Dobrze zbilansowane witaminy, choc jakos w zeszlym roku ich nigdzie nie widzialam, dopiero w tym roku zaczelam przyjmowac.

#28 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 08 czerwiec 2009 - 10:42

Herbata na oczy jest dobra , przykładanie jej ale to juz jak wrócimy do domu , bo nie wyobrazam sobie przykładac sobie torebki na oczy w czasie pracy ;-)

#29 AndziulkaGyy

AndziulkaGyy
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 07 wrzesień 2009 - 14:43

Mam prace wymagajaca siedzienia 8h przed kompem, mam wysokiej klasy monitor (LCD) i staram się co jakiś regularny czas odrywać wzrok od kompa na kilka minut, krece tez glowa zeby poprawic ukrwienie jednak nie wiem czy to cos daje :-/
Akcja społecznościowa

#30 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10527 postów

Napisano 07 wrzesień 2009 - 20:36

wstyd sie przyznać ale ja dalej nie polazłam do okulisty ... jakoś podświadomie czuję że jakieś okularki dostanę, a nie mam na nie na razie, poza tym wolę iść do lekarza prywatnie ... na codzień też zbytnio o oczy nie dbam ... kiedyś jak jeszcze nosiłam okulary to sie oczy na bierząco kontrolowało, a teraz ... niestety nie chce mi sie przejśc do lekarza nawet ...

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#31 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4235 postów

Napisano 09 wrzesień 2009 - 15:31

jednak nie wiem czy to cos daje

to może kup sobie okulary do komputera. ja na codzień nie noszę, ale do kompa zawsze
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#32 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5652 postów

Napisano 09 wrzesień 2009 - 16:23

ja mam takie okulary ale ciągle zapominam założyć jak siadam przy komputerze czy biorę sie za książkę jakąś

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#33 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7695 postów

Napisano 09 wrzesień 2009 - 17:00

Ja póki co na oczy nie narzekam, choć przydało by się zakupić jakieś okularki do czytania i siedzenia przed kompem, bo wzrok się męczy... witamin nie łykam, ale mam problem z worami pod oczami, mam je już stale i chyba zostaje mi dobry korektor, bo jak tego nie zatapetuje to brzydko to wygląda i mnie postarza :-/
podobno zapuchnietę wciąz powieki i worki pod oczami mogą świadczyć o chorobach nerek i innych <bezradny></span>

#34 mgiełka87

mgiełka87
  • Użytkownik
  • 425 postów

Napisano 10 wrzesień 2009 - 07:05

Rowniez mam prace przy komputerze, wiec spedzam przy nim 8h w pracy i dodatkowo tyle jeszcze co w domu...
Bylam na konsultacji z okulista, bo bardzo wysychaly mi oczy, szczypaly i robily sie czerwone. Lekarz polecil mi zel do oczu GENTEAL GEL - nawilzajacy zel do oczu. Jestem z niego bardzo zadowolona :!: Kosztuje chyba cos do 30zl.

Po zakropieniu a raczej zazelowaniu oka :mrgreen: nalezy odczekac chwilke, poniewaz robi nam sie mgla przed oczami, ale po kilku minutach ustepuje.

No i trzeba byc ostroznym jak sie "zeluje" majac pomalowane rzesy... Nie dawac zelu za duzo, by nie posklejal rzes, bo bedzie to malo komfortowe!

Jeszcze raz polecam. ;-)
Dołączona grafika

#35 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 02 październik 2009 - 12:20

Ja poki co przyjmuje Super Opitic i ostatnio mama powiedziała zebym piła wiecej soku z marchwi.Byc moze cos sie zmieni.Chociaz odczuwam juz mala poprawe.

#36 Clonii

Clonii
  • Użytkownik
  • 279 postów

Napisano 02 październik 2009 - 13:38

Ja tak naprawde nic szczegolnego z nimi nie robie ani nie uzywam kropli ani nie chodze do okulisty rok temu skontrolowal mi wzrok na badaniu pracowniczym i poweidzal ze jest ok. Gdy bola ze zmeczenia poprostu je zamykam daje im odpoczac;)
....Jak księżyc w oknie śmiej się i płacz...Na linie nad przepaścią tańcz....Aż w jedną krótką chwilę, pojmiesz po co żyjesz....

Niedojrzała miłość mówi: "Kocham cię, ponieważ cię potrzebuję". Dojrzała miłość mówi: "potrzebuję cię, ponieważ cię kocham".

#37 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23947 postów

Napisano 02 październik 2009 - 16:29

ja tez nic w liceum < było to 6 lat temu > byłam u okulisty i było ok. coprawda czuje ze jest gorzej ale jeszcze nie slepne wiec zyje <umieraam></span>

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#38 xjolax

xjolax
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 05 październik 2009 - 12:40

najlepszy jest odpoczynek, polecam sen, np 1h po pracy
dziala magicznie rowniez na urode :->

#39 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 09 październik 2009 - 11:55

najlepszy jest odpoczynek, polecam sen, np 1h po pracy
dziala magicznie rowniez na urode :->

Byc moze i swietnie zrobi na dalsze samopoczucie na koniec dnia i da odpoczynek oczom,ale przy małym dziecku spanie po pracy w moim przypadku jest nie mozliwe.

#40 zogusia

zogusia
  • Użytkownik
  • 263 postów

Napisano 14 październik 2009 - 18:27

ja nie biore zadnych tabletek, oraz kropelek ... jak mam przemeczone to po prostu zamykam...

ja również tak robie :)
moim zdaniem to najlepszy odpoczynek dla oczu.
Nie żyjemy dla siebie, żyjemy dla tych którzy nas kochają żeby dać im siłę choć częściej to Oni dają siłę Nam.