Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Jak dbacie o oczy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
67 odpowiedzi w tym temacie

#1 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 16 kwiecień 2009 - 14:18

Pytanie -jak dbacie o swoje oczy ?
Ja zwykle 8 godzin dziennie mecze je przed komputerem,a potem mam takie czerowne jak rak. Bierzecie jakies tabletki,kropelki ? czy potrzebna jest wizyta u okulisty ?

#2 Madziuś

Madziuś
  • Użytkownik
  • 3332 postów

Napisano 16 kwiecień 2009 - 14:23

Ja używam świetlik,jak mam oczy zmęczone to sobie smaruję.
Kiedyś brałam tabletki maxivision,ale teraz już nie biorę,bo raz brałam,raz nie było to takie nieregularne.

#3 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3228 postów

Napisano 16 kwiecień 2009 - 18:01

ja nie biore zadnych tabletek, oraz kropelek ... jak mam przemeczone to po prostu zamykam...

iv09i09kftvt0mdm.png

#4 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10527 postów

Napisano 16 kwiecień 2009 - 18:02

stokrotka, jezeli spędzasz tyle czasu przed kompem - wizyta u okulisty jest niezbędna ... nic nie kosztuje wybrac sie raz na rok na konrtole i miec spokoj :) a komputer na prawde niszczy wzrok - wiem po mojej mamie ... wiec jezeli siedzisz duzo przy kompie - nie zwlekaj tylko sprawdź wzrok

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#5 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3496 postów

Napisano 17 kwiecień 2009 - 09:46

ja też siedzę dużo przy kompie 8 godzin a nawet więcej..i do tego ja mam taki stary monitor kineskopowy!! :roll: ale nie bolą mnie w ogóle oczy i nie szczypią. Muszę szefowi powiedzieć żeby kupił nowy monitor LCD bo wzrok mi się pogorszy...

<ookk>

#6 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4508 postów

Napisano 17 kwiecień 2009 - 14:11

używam nawilżających kropli bezpośrednio do oka lub na soczewkę

Załączone miniatury

• krople.jpg

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#7 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 24 kwiecień 2009 - 14:36

Ja używam świetlik,jak mam oczy zmęczone to sobie smaruję.
Kiedyś brałam tabletki maxivision,ale teraz już nie biorę,bo raz brałam,raz nie było to takie nieregularne.

Swietlik to krem czy krople? Bo wiem tez ze jest taka herbatka. Czytałam troszke o oczach i musze chyba jednak kupic cos co w swoim składzie posiada luteine- najwiecej ma jej Suepr Optic. No i wizyta u okulisty potrzebna

#8 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8754 postów

Napisano 08 maj 2009 - 12:32

stokrotka, swietlik to rodzaj kremu a raczej zelu.

Ja sie ostatnio zaniedbalam bardzo.. ale planuje znow isc do okulisty i to jak najszybciej. Pojde prywatnie to nie bedzie tyle czekania. Mam duza wade.. Podobno wrodzona :-(

#9 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13852 postów

Napisano 08 maj 2009 - 12:34

e-e

możesz mieć go w formie żelu, kremu (ze świetlikiem), możesz go kupić w aptece i zaparzyć jak herbatę , oczywiście nie pij tego tylko zamocz waciki w połóż na oczach
:)

ale planuje znow isc do okulisty

a ja powinnam nosić okulary ale chyba mnie nie stać aktualnie.... :/

Mam duza wade.. Podobno wrodzona :-(

w fielmannie na miejscu robią ci bezpłatne badanie wzroku (komputerowe; niezależne od tego czy coś kupujesz czy nie); a kupić warto, bo na prawdę mają tanio; nie to co w vision expres
nie ma mnie tu i nie będzie.

#10 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8754 postów

Napisano 08 maj 2009 - 12:49

fielmannie

Tylko ze ja nic takiego nie widzialam.. Ja bym chciala od razu okulary zmienic.. Swoja droga..to jesli bylaby mozliwa to mysle o operacji.. :roll: Okulary mi tego nie wylecza i tylko mi sie pogarsza.. moge pozniej np nie moc pracowac z kompem :-/

#11 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13852 postów

Napisano 08 maj 2009 - 12:50

Tylko ze ja nic takiego nie widzialam..

nie masz fielmanna u siebie??

#12 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8754 postów

Napisano 08 maj 2009 - 12:56

cerrata, nie.. nawet nie spotkalam sie z taka firma, chyba ze nie zworcilam uwagi.

#13 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13852 postów

Napisano 08 maj 2009 - 12:58

teraz sprawdziłam, placówek jest tylko 13 w całej Polsce.
Chorzów, Gdańsk, Gliwice, Koszalin, Kraków, Łódź, Poznań, Płock, Rumia, Wrocław, Szczecin

;-)

#14 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8754 postów

Napisano 08 maj 2009 - 13:03

cerrata, w zadnym z tych miast nie bywam..

Idz tez jak najszybciej do okulisty jesli masz jakis problem..bo pozniej jest tylko gorzej :-/

#15 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 14 maj 2009 - 12:39

e-e

możesz mieć go w formie żelu, kremu (ze świetlikiem), możesz go kupić w aptece i zaparzyć jak herbatę , oczywiście nie pij tego tylko zamocz waciki w połóż na oczach
:)

Kupiłam świetlik - herbate i tabletki z luteina Suepr Optic.
Łykam dopiero tydzień ,mam nadzieje ze efekty beda.
A czy moze miałyscie kiedys doczynienia z osoba która miała efekt podwójnego widzenia ?

#16 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8754 postów

Napisano 19 maj 2009 - 21:33

Bylam u okulisty.. Coz.. choroba postepuje, bo jak przeczytalam okulary poprawiaja tylko widzenie, ale nie naprawiaja wad.. :-/
Wymienilam szkla na takie z antyrefleksem, wiec jestem cala happy :-D :-D :-D Choc zabulilam nieziemsko.. i czekam na odbior okularkow.

#17 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10527 postów

Napisano 19 maj 2009 - 22:02

ale nie naprawiaja wad.. :-/

i tu sie myslisz ... nosilam okulary przez dobre 10 lat, ale wady wzroku sie pozbylam :mrgreen:

Choc zabulilam nieziemsko.

powiem ci ze moja okulistka (za czasow kiedy okularki nosilam) sama mnie namawiala na te szkla ... zreszta ostatnio jak bylam u optyka tez rozmawialam z nim na temat szkiel ... i oboje twierdzili ze lepiej troche zabulic ... sa lepsze dla oczu niz takie "zwykle" no i podobno trwalsze (choc tu akutat nie mialam mozliwosci porownac)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#18 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8754 postów

Napisano 19 maj 2009 - 22:38

nie(d)oceniona, no.. uwazam ze sa niezbedne skoro duzo siedze przed kompem. Ostatnio mialam bez antyrefleksu.. Ale teraz zaplacilam ta stowe wiecej w sumie oczy sa bardzo wazne. Czekam teraz na odbior :-D
I jakos bardzo cieszy mnie to ze wkoncu zadbalam o swoje oczka.. Mam astygmatyzm.. i taka glupia wade. Ale to juz inna historia:)

#19 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 27 maj 2009 - 12:48

Ja juz wiem ze z oczami to nie ma żartów. Łykam tabletki i staram sie jak najmniej siedziec pzed kompem chodz ze wzgl. zawodowych to troszke utrudnione. Ale przeciez chyba te wszstkie najnowsze laptopy maja juz ekrany z powłoka ?

#20 mirlandia

mirlandia
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 01 czerwiec 2009 - 22:24

Pytanie -jak dbacie o swoje oczy ?
Ja zwykle 8 godzin dziennie mecze je przed komputerem,a potem mam takie czerowne jak rak. Bierzecie jakies tabletki,kropelki ? czy potrzebna jest wizyta u okulisty ?

ja sobie biore suplemencik REKLAMA, z luteinka, kwasami omega 3, witaminami A.B.C, jakimis jeszcze pierwiastkami :). poza tym sie przyzwoicie staram odzywiac, wiec nie mam zadnych problemow, choc kiedys bywalo gorzej. musialam ograniczac do minimum komputera