Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Komputery

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
423 odpowiedzi w tym temacie

#361 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 29 września 2011 - 23:56

Może się przegrzewa zbytnio?może warto go wyczyścić?
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#362 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 30 września 2011 - 10:21

A pojawia Ci się niebieski ekran? Bo ja też mam czasem tak, że się sam wyłącza. Nazywa się to blue screen.

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#363 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 30 września 2011 - 10:28

Katarzynka89, ale na każdym blue screenie jest informacja czego dotyczy problem :-) (oczywiście w postaci kodu) a jeśli znika on zbyt szybko można przestawić,żeby został na dłużej i odczytać co jest tam napisane :-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#364 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 30 września 2011 - 10:42

Wiem o tym, ale nie znam się na tym aż tak dobrze by wiedzieć o co chodzi. Jak można zrobić by zostało to dłużej na ekranie by choć przeczytać co tam jest napisane?

Dołączona grafika

#365 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 30 września 2011 - 10:52

Nie wiem jaki masz system,ale wszędzie powinno być podobnie. Klikasz prawym na mój komputer->właściwości->zaawansowane ustawienia systemu->zaawansowane->uruchamianie i odzyskiwanie->ustawienia->i tam trzeba odhaczyć automatyczne ponowne uruchamianie.

Przy kolejnym blue screenie po prostu działanie komputera powinno się na nim zatrzymać.

JkIEp1.png

#366 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 30 września 2011 - 10:54

ok ok :-) Zaraz to zrobię i jak kolejny raz mi to dziadostwo wyskoczy spisze sobie wszystko i będę szukać przyczyny tego. A system to Vista.

Dołączona grafika

#367 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 30 września 2011 - 10:59

spisze sobie wszystko

wystarczy,że spiszesz informacje po wyrazie STOP :-)

JkIEp1.png

#368 Ratownik

Ratownik
  • Użytkownik
  • 58 postów

Napisano 30 września 2011 - 13:37

A jeżeli dalej będą problemy, spróbuj przy uruchamianiu komputera (zaraz jak włączysz), wciskaj do skutku klawisz F8, i na menu wybierz " Ostatnio znana dobra konfiguracja" tak jakoś, powinno pomóc ;)

#369 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 30 września 2011 - 13:45

basienka tak nie mam ale czasem wyłacza sie ekran i pojawia napis no sygnal jakos tak. I znowu pojawia sie. Czesto tak sie robi.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#370 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 03 października 2011 - 09:29

kupiłam okazjonalnie słuchawki bezprzewodowe zwykłe z transmiterem i nie działają mi z laptopem - radio chodzi a muzyki z laptopa nie słychać może coś źle podłączam- czy ktoś ma takowe słuchawki i może mi coś podpowiedzieć?

#371 basienka86

basienka86
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 03 października 2011 - 19:06

problem z wyłączaniem się komputera rozwiązany - tam po procesorem było mnóstwo kurzu, jak wyczyściłam patyczkiem higienicznym to zniknęły problemy. :)

#372 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 11 listopada 2011 - 19:03

Jaką markę laptopa polecacie? Cenowo do 2000zł, w celach tzw "domowych" :-)

#373 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 12 listopada 2011 - 12:46

Jaką markę laptopa polecacie? Cenowo do 2000zł, w celach tzw "domowych" :-)

Ja miałam Asusa i po dwóch i pół latach poszła mi plyta główna (czyli nie opłaca się go naprawiać :P ) Ale nie wiem ile to ma wspólnego z firmą.
D. ma swojego Acera dobre 5 lat i oddawał go tylko 3 razy na serwis ;-) - tylko minusem jest to, że najbliższy serwer jest w Czechach (o ile się nie mylę).

Dwie dziewczyny u mnie na roku mają Toshiby i też sobie bardzo chwalą, więc myślę, że to zależy na co trafisz i jak będziesz go użytkować ;-)

A ja mam problemos:
Zalożyłam sobie gg u D. na lapku, zrobiłam sobie hasło do profilu i na drugi dzień nie mogłam wejść, bo pisze mi, że złe hasło. Wpisywałam różne możliwe i dupeczka. D. zrobił mi coś, jakimś programem i odzyskał hasło. No i zonk ! :-/ bo jak wpisuje to hasła i tak mi nie akceptuje :/
I teraz jestem w czarnej dupce, bo ani nie mogę usunąć tego konta, ani założyć raz jeszcze, bo pisze, że konto o takim numerze istnieje :evil:

Jakieś pomysły? ;-)
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#374 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 12 listopada 2011 - 13:45

mloda, ja polecam SONY Vaio, bo mam juz drugi taki, ale on drozszy niz 2000zl niestety :roll: Ten pierwszy wytrzymal mi 11lat :lol:

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć... 

#375 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 12 listopada 2011 - 15:38

mloda, ja mogę powiedzieć tylko tyle, żebyś się na HP nie porywała, bo są o kant dupy :-P I tak jak Olenka mam Asusa, ale on nie ma nawet roku <bezradny></span> jeszcze nic mu się nie stało, ale mi tam wszystko jedno, bo mam ubezpieczenie na 3 czy 4 lata :-P więc się nie martwię ;-)

Jakieś pomysły?

Ja nie rozumiem - on odzyskał hasło a ty je wpisujesz i nie wchodzi? :shock:
Jedyne co mi przychodzi do głowy - nie no nic mi nie przychodzi :roll:
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#376 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 12 listopada 2011 - 17:41

on odzyskał hasło a ty je wpisujesz i nie wchodzi? :shock:

Dokładnie :)

I sama już zwariowałam.
Ostatecznością bedzie chyba odinstalowanie i zainstalowanie raz jeszcze gg.
D. się za bardzo to nie widzi, bo straci archiwum, a ma tam jakieś ważne rzeczy :/
No, ale takie będzie chyba wyjście z sytuacji, bo jak na razie muszę obsługiwać jego laptopa... <bezradny></span> Póki nie zakupie swojego.
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#377 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 12 listopada 2011 - 19:15

Przecież archiwum może sobie skopiować. Wystarczy znaleźć odpowiednie pliki w katalogach.
Innym rozwiązaniem jest eksportować do pliku,a po przeinstalowaniu gg wczytać ten plik.

JkIEp1.png

#378 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 13 listopada 2011 - 12:05

Przecież archiwum może sobie skopiować

O. To nawet nie wiedziałam ;-)
Mozliwe, że nie grozi mi utrata GG w takim razie :lol: Dziś postaram się to naprawić z D. :P

#379 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 14 grudnia 2011 - 13:03

Nie wiem czy to dobre miejsce ale pytam
Kupilam kabel ( odp. do mojego telefonu ) łaczacy mnie z kompem. Myslalam ze to raz dwa podlacze i włala tak ja z kabelkiem do aparatu foto
a tu nic z tego
Podlaczam i pisze : Nie odlaczaj przewodu uSB przed wyjsciem z aplikacji na komp. na komp.
I tyle.
ps. kabel dobrze podlaczony :)
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#380 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 14 grudnia 2011 - 16:03

Sajuri, a masz zainstalowany jakiś program do tego telefonu?

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png