Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Komputery

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
423 odpowiedzi w tym temacie

#381 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 14 grudnia 2011 - 18:17

nie nie mam ;)
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#382 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 14 grudnia 2011 - 22:31

Sajuri, musisz mieć odpowiedni program do telefonu np. ja kiedyś miałam Samsung Suite cośtam :P inaczej Ci nie pójdzie. Jedynie podłączając kartę pamięci z telefonu do komputera, to możesz coś poprzenosić.

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#383 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 15 grudnia 2011 - 16:12

Sajuri, płyta do tego programu powinna się znajdować w kartoniku do telefonu a jak nie to internet na pewno ci pomoże

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#384 Vixen

Vixen
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 16 grudnia 2011 - 15:08

Witam,

mój problem polega na tym, że oddałam komputer do serwisu komputerowego z prośbą o naprawę problemu niedziałającego dysku. W serwisie po prostu nagrali świeży system operacyjny za zepsuta partycję (która była przedmiotem awarii). Przyznaję, że wina leży po mojej stronie, jednak chciałabym odzyskać tamte dane. Czy jestem w stanie odzyskać to na własną rękę? Jeżeli tak, to w jaki sposób? Jeżeli nie, to gdzie mogę oddać dysk w celu odzyskania danych?

#385 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 16 grudnia 2011 - 19:02

Vixen, obawiam się, że po sformatowaniu systemu, nie da się odzyskać utraconych danych, a na pewno nie na własną rękę. Gdybyś powiedziała to w serwisie, to wcześniej by ci je zgrali, a tak po prostu całą zawartość 'wyczyścili'

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#386 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 16 grudnia 2011 - 23:58

Gdybyś powiedziała to w serwisie, to wcześniej by ci je zgrali, a tak po prostu całą zawartość 'wyczyścili'

Dokładnie tak, trzeba było wcześniej im o tym powiedzieć i nie byłoby problemu.

Jeżeli nie, to gdzie mogę oddać dysk w celu odzyskania danych?

Do każdego serwisu komputerowego. Tylko najpierw spytaj się czy jest to w ogóle u nich możliwe.

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#387 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 17 grudnia 2011 - 01:22

Po pierwsze serwis kiedy nie był w stanie naprawić problemu bez naruszania danych zawartych na dysku powinien poinformować Vixen np. telefonicznie,że chcieliby sformatować system i czy na pewno dane na nim zawarte są zgrane. Albo o możliwej utracie danych powinni poinformować przed przyjęciem sprzętu do serwisu.

Po drugie wiadomo,że lepiej dane zgrać samemu,bo to różnie bywa.

Ale wracając do tematu skoro jest już po ptokach...dane jak najbardziej są możliwe do odzyskania tylko,że to zależy od kilku czynników. Możliwe,że całości nie uda się odzyskać lub nie uda się wcale. Samemu oczywiście też można spróbować zadziałaś programami,ale jeśli nie czujesz się pewnie lub po prostu komputer to nie jest Twoja mocna strona to lepiej zwrócić się z tym do jakiegoś serwisu,ale najpierw dowiedzieć się czy dany serwis jest dobry.
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#388 Vixen

Vixen
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 21 grudnia 2011 - 14:52

O! przepraszam, ktoś go tutaj przeniósł po prostu, a ja myślałam, ze został usunięty (stworzyłam osobny temat). Wszystko skończyło się dobrze, całość kosztowała mnie 80zł, na googlch znalazłam serwis reklama usunięta przez moderatora skąd zamówiłam konsultanta i jakoś dane (prawie wszystkie) udało się mu odzyskać... kamień z serca..

Tilia: żadnej informacji nie dostałam, nie będę się tez z nimi wykłócać o to, szczególnie, że sprawa już jest załatwiona.

#389 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • LokalizacjaZ daleka :P
  • Wzrost:178cm
  • Stan:mężatka
  • Partner:Przystojny ;)
  • Nastrój:Zmęczona
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 21 grudnia 2011 - 22:33

Mam problem z drukarka, a raczej jedną z jej funkcji na kompie. Chodzi o Centrum Obsługi HP (Tak, tak mam drukarkę HP DeskJet F2180 :lol: ), mianowicie nie mogę tej funkcji uruchomić. Wciskam jak każdą ikonę na pulpicie czy w folderze gdzie jest zainstalowana i nic. Dziś zainstalowałam drukarkę od nowa i znowu to samo.
Bardzo mi ta funkcja potrzebna bo za jej pomocą mogę coś zeskanować na kompa albo sprawdzić poziom tuszów, a bez niej nie dam rady :-?
Co to może być? już nigdy tej funkcji nie uruchomię czy jak????? <bezradny></span>

#390 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 21 grudnia 2011 - 23:39

Dziś zainstalowałam drukarkę od nowa i znowu to samo

Ale co to dokładnie znaczy?odinstalowałaś co?całe oprogramowanie czy tylko same sterowniki?

Poza tym jaki masz system?jeżeli windows 7 to odsyłam Cię to pomocy technicznej HP :P ponieważ między innymi wtedy nie działa Centrum Obsługi HP,ale można to lekko obejść ;-)
KLIK
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#391 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 22 grudnia 2011 - 11:37

Mam Windows Vista i innego nie chcę :-P. Od początku w tym kompie taki mam, już od 4 lat. Wszystko było w porządku, z żadną drukarką nie miałam problemu, z tą też, a od paru dni takie coś.
A odinstalowałam całą drukarkę wraz ze sterownikami.

Dzięki za pomoc, zajrzę do pomocy technicznej ;-)

#392 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 22 grudnia 2011 - 12:06

Anonimka, a oprogramowanie też?to może warto przeczyścić rejestr jakimś programem?ja polecam CCleaner. Może są po prostu jakieś śmieci po innych instalacjach tej HP i dlatego ona głupieje?
Czyli odinstalowanie wszystkiego(sterowniki i oprogramowanie),przeszukanie czy gdzieś nie ma jeszcze pozostałości po HP (jeśli tylko drukarka jest HP),wyczyścić rejestr i kompa,zainstalować od nowa.

Też miałam swego czasu przygody z HP i Vistą,ale to było już sporo czasu temu...

JkIEp1.png

#393 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 22 grudnia 2011 - 12:21

Dobra, dzięki. Zobaczę. Jak znajdę chwilę to odinstaluję jeszcze raz i zainstaluje ponownie. Przedostatnio była instalowana w 2007 roku. ostatnio wczoraj. I co? Naciskam "Właściwości" Centrum Obsługi HP na pulpicie, sprawdzam i jest tam napisane, że utworzony wczoraj, a wybieram opcję "Otwórz lokalizację pliku" i tam jest, ze utworzony 11 marca 2007r. czyli widocznie nie usunęło się wszystko i dlatego takie ekscesy z tym teraz mam :-? . No nic, spróbuję reinstalować jeszcze raz. Zobaczymy co mi z tego wyjdzie...

#394 Ratownik

Ratownik
  • Użytkownik
  • 58 postów

Napisano 23 grudnia 2011 - 16:53

Anonimka, Vista to programowa wtopa MS, jak i wcześniejszy Millenium. Doradzam przesiadkę na Win7, w Viście jest na tyle wredny algorytm że raz znajdzie błąd, to usilnie będzie się starać dane urządzenie "eliminować". Niestety też starsze drukarki nie mają wsparcia nowszych systemów..

#395 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 26 grudnia 2011 - 22:11

Ostatnio gdy odpalam Simsy, to mój lapek strasznie sie grzeje pod spodem. Czasami wyłącza mi się w środku gry. Słyszałam od kolegi że może to być skutek przeciążenia komputera i jego przegrzania. Może mieć rację? ;-)

aaa.. no i zastanawialam sie nad kupnem podkladki chłodzacej pod laptopa, macie takie cudo? zdaje egzamin?

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#396 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 27 grudnia 2011 - 11:46

zastanawialam sie nad kupnem podkladki chłodzacej pod laptopa, macie takie cudo? zdaje egzamin?

chodzi o to, żeby między dupką lapka a podłożem było powietrze. Możesz na początek użyć segregatora, też daje radę, a fajne i tanie podkładki są w Ikei za około 2 dyszki ;-)
A na to, że się przegrzewa nic nie poradzisz chyba, to po prostu wina kopma. A Simsy wymagają dużo <bezradny></span>
Ale informatyk nie jestem.

A tu masz taką podstawkę, ja ją mam w Polsce i jestem zadowolona ;-)
Dołączona grafika
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#397 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 27 grudnia 2011 - 13:28

Ostatnio gdy odpalam Simsy, to mój lapek strasznie sie grzeje pod spodem. Czasami wyłącza mi się w środku gry. Słyszałam od kolegi że może to być skutek przeciążenia komputera i jego przegrzania. Może mieć rację? ;-)

tak, mnie simsy 3 spaliły nawet bardzo dobrą kartę graficzną.

#398 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 27 grudnia 2011 - 14:43

inqa musisz lapka stawiać na czymś, co da mu od spodu przepływ powietrza, tak jak Lady pisze- albo segregator, albo jakaś książka, cokolwiek. A te podkładki to dobra sprawa, działa działa, chłodzi, także warto zainwestować :)
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#399 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 09 stycznia 2012 - 08:26

Mam nowego notebooka, i pytanie czy formatować w nim baterię? Bo czytałam różne opinie..Jeśli tak, to 3x na wyłączonym lapku po ok 12h?

#400 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 07 lipca 2012 - 16:05

Hej
chciałabym wstawic avka ale wyswietla mi sie :
Pole: Antybot jest wymagane. o co chodzi? pierwszy raz tak mam.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim