Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

dieta niskowęglanowa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
310 odpowiedzi w tym temacie

#261 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 11 lipca 2011 - 09:11

nie(d)oceniona, powodzenia

Ja nie potrafię żyć bez ziemniaków

Ja ziemniaków od roku może nie tknęłam , nie ciągnie mnie w ogóle do tego jest makaron, ryż , kasza, zdrowsze i smaczniejsze

i warzyw,

to podstawa i w dodatku jakie pyszne

a o pieczywie już nie wspomnę.

bułeczki i tylko czarne/grahamki z petkami
Dołączona grafika

#262 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 03 sierpnia 2011 - 18:07

cenionka jak idzie , zyjesz jakos bez tego smazonego ??? dziewczyny cie poznaja na nastepnym zlocie ???

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#263 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 03 sierpnia 2011 - 19:00

jeszcze nie znikłam, znikać nie zamierzam :P Ale na jogurty i serki już patrzeć nie mogę :lol: Wagi nie kontroluję, bo nie o to mi chodzi, ale efekty widzę po ubraniach. Tak szybko mi się nie są w stanie rozciągnąć :lol: A teflon opanowałam! już prawie nic na nim nie przypalam <umieraam></span>

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#264 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 03 sierpnia 2011 - 20:16

Tak szybko mi się nie są w stanie rozciągnąć

w za cieplej wodzie wyprałas <biglol></span>

A teflon opanowałam! już prawie nic na nim nie przypalam

no to fajnie , bo bez smazeniny bylo ci trudno wytrzymac ;-)

#265 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 04 sierpnia 2011 - 06:36

ano, uwielbiam smażone :P Ale tak czy inaczej, bez tłuszczu też nie smakuje tak samo.

w za cieplej wodzie wyprałas

wygotowałam! <umieraam></span>

Tylko ostatni tydzień to tak średnio się jadłospisu trzymam :P i brzoskwinię zeżarłam, i na orzeszki się pokusiłam... :oops: ale od niedzieli wracamy do faszerowania się jogurtami i serkami i przykładnego omijania cukru i tłuszczu :P

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#266 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 04 sierpnia 2011 - 06:58

nie(d)oceniona, a co ty tam jeszcze zajadasz na diecie? :-)

#267 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 04 sierpnia 2011 - 16:32

masę ryb, trochę kurczaka, przegryzanego ogórkami... ciężko tak wymieniać, ale staram się jako-tako trzymać wytycznych., tabelek i bóg wie czego tam jeszcze nie wymyślili :lol:

#268 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 05 sierpnia 2011 - 20:12

brzoskwinię zeżarłam

a ile jeszcze do fazy gdzie wolno owoce ???

orzeszki się pokusiłam

bardzo zdrowy tłuszcz, dobre na mozg obnizaja cholesterol :) tak sobie tłumacz.

#269 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 05 sierpnia 2011 - 20:29

a ile jeszcze do fazy gdzie wolno owoce ???

nie chcesz wiedzieć :P Albo raczej... ja nie chcę wiedzieć <lol></span> Za daleko w każdym bądź razie :lol: Zobaczę jak mi pójdzie nawracanie się na dobrą drogę od niedzieli :lol: Jak będzie dobrze, to może do końca sierpnia pociągnę jeszcze na tych nieszczęsnych jogurtach i serkach w racy, jak gorzej, to i owoce szybciej się pojawią :mrgreen:

#270 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 06 sierpnia 2011 - 18:39

to i owoce szybciej się pojawią

szkoda by bylo czekac na yszne sezonowe owoce do przyszłego roku , chyba , ze nie jestes zwoleniczką owoców. ;-) a te dziwne chlebki z otrab pieczesz , czy zyjesz bez pieczywa ???

#271 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 08 sierpnia 2011 - 17:04

, chyba , ze nie jestes zwoleniczką owoców.

uwielbiam owoce :)

a te dziwne chlebki z otrab pieczesz

chlebek otrąb raz zrobiłam i gdyby nie to, że drugiego dnia tak walił drożdżami, że całą resztę zpachu zabijał, pewnie dalej bym go piekła :P może jeszcze do niego wrócę. Ale za to wynalazłam bułki z mikrofalówki <hepi1></span> i prawie piernik z mikrofali :P i póki co nimi zastępuję pieczywo. A raczej traktuję je ja deser :mrgreen:

#272 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 08 sierpnia 2011 - 20:16

prawie piernik z mikrofali

ciekawe :-) wrzuc przepis , bom ciekawa . ma to jakis ludzki smak i oczywiscie napisz jaka temperatura , zeby nie zjarac ;-)

#273 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 08 sierpnia 2011 - 20:24

Bardzo prosty ;-) mieszasz 3 lyśki otrąb (najlepiej zmielić, lepszy w smaku i nie wychodzi tak suchy), kakao (nie więcej niż pół łyżki, bo wychodzi gorzki), przyprawa do piernika (do woli :mrgreen: ja daję około 3/4 łyżki), pół łyżki słodziku w proszku (ten na aspartamie też daje radę), jajko, mleko (konsystencja ma być półpłynna). Temperatura - na maxa, u mnie 220stopni, 4:30 minuty, ale trzeba wyczuć. Jak est zbyt wodnisty daję 5:00 i też wychodzi świetne. Strasznie zapychające :mrgreen: Bez przepity można się nim udławić :lol: Ja dodaję bielucha i jest bomba <ookk></span> do pracy jak znalazł ;-)

#274 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 26 sierpnia 2011 - 13:40

Zainspirowana waszymi sukcesami, chciałam się podzielić z wami wiadomością, że ja też zmieniłam sposób odżywiania się :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Od tygodnia wykluczyłam z mojego żywienia: pieczywo, ziemniaki, kasze, makarony ryż, napoje, słodycze i wszystko co tuczące. Nie nazwę tego dietą bo nie odżywiam się wg określonego schematu- po prostu staram się jeść zdrowiej. Bazuje głownie na chudym nabiale - jogurtach, maślankach, serkach, nie jedząc owocowych, wybieram naturalne. Do tego warzywa- w postaci surówek, oraz chude mięso, piję dużo wody. Czasem zjem 2 kromki pełnoziarnistego chleba- nie zamierzam odmawiać sobie wszystkiego bo wiem że w moim przypadku szybko się poddam i zacznę jeść jak dawniej...
Póki co, taka "dieta" wcale nie jest dla mnie męcząca, nie chodzę głodna, a po tygodniu już widzę że ciuchy nieco luźniejsze są. Zaczęłam to przed @ więc efekt też zawdzięczam pewnie spadkowi wody zatrzymanej w organizmie. Do celowo zamierzam posiedzieć a tym miesiąc a potem się zobaczy- zdrowe nawyki będę się starała zachować na dobre.

trzymajcie kciuki :-D

#275 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 26 sierpnia 2011 - 17:02

trzymajcie kciuki

zaciśnięte <ookk></span>

Z początku zdanie

Od tygodnia wykluczyłam z mojego żywienia: pieczywo, ziemniaki, kasze, makarony ryż

mnie przeraziło, bo nie można tak zupełnie rezygnować z węglowodanów złożonych aleee pięknie Kochanie poprawiłaś się stwierdzeniem

Czasem zjem 2 kromki pełnoziarnistego chleba- nie zamierzam odmawiać sobie wszystkiego

Jestem z Ciebie bardzo dumna <ookk></span>
Ogólnie bardzo rozsądne podejście do odżywiania :D
Pełnoziarniste pieczywa są bardzo zdrowe. Makarony (również te pełnoziarniste) ugotowane aldente bez dodatku zawiesistych, tłustych sosów nie są wcale takie tuczące. Makaron staje się prawdziwą bombą kaloryczną dopiero w połączeniu z tłuszczem, a więc słynne spagetti z mielonym mięskiem i sosem 'przyprawionym' olejem nie jest wskazane - natomiast na jego odpowiednik z makaronu razowego z sosem pomidorowym z oliwą z oliwek jak najbardziej można sobie czasem pozwolić ;-)

nie jedząc owocowych

Bardzo mądry wybór <ookk></span> owocowe jogurty czy maślanki to nic innego jak cukier i barwniki <zleee></span>
Zdrowiej kupić naturalny i zmiksować w domu z ulubionymi owocami. Nawet jeśli dosypiemy do tego łyżeczkę cukru to i tak ogólnie będzie to sukces ponieważ wiemy ile tego cukru dodajemy - jesteśmy tego świadomi. A zdaję sobie sprawę, że nie wszyscy od razu potrafią odstawić biały cukier w kąt, trzeba się do jego 'nieużywania' stopniowo przyzwyczajać.

W ogóle do zmiany odżywiania dobrze jest podchodzić metodą małych kroczków i nic na siłę ;-)

Za tak zdrowe podejście do racjonalnego odżywiania mloda masz u mnie - przyszłej pani dietetyk - piątkę z plusem i mocno Ci kibicuję w dalszych sukcesach :*

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#276 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 26 sierpnia 2011 - 18:54

mloda, trzymam kciuki :) myślę, że uda Ci się wytrwać w postanowieniu, bo taka dieta tak naprawdę jakichś strasznych poświęceń nie wymaga (poza odstawieniem słodyczy oczywiście, bo tego sobie nie wyobrażam). Planuję rozpocząć identyczną za miesiąc, bo póki jestem jeszcze w domu przy moich rodzicach i ich pysznych obiadkach to niewykonalne. Ostatnio zaczęłam od początku oglądać na VOD "Rewolucje na talerzu" i między innymi stamtąd zbieram już przepisy ;-)

#277 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 26 sierpnia 2011 - 20:25

mloda, makarony, kasze, pieczywo, itp wcale nie są tuczące, jeśli spożywane w odpowiednich ilościach ;) Wystarczy znać umiar i z pewnymi rzeczami ich nie łączyć, jak już wspomniano wyżej- tłuste sosy i mięso. Ale makaron ryżowy z warzywami i gotowanym kurczakiem- nic tuczącego tu nie widzę ;) Ale powodzenia życzę tak czy inaczej ;)

#278 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 26 sierpnia 2011 - 20:33

d tygodnia wykluczyłam z mojego żywienia: pieczywo, ziemniaki, kasze, makarony ryż

bez kaszy bym nie wytrzymała, bez reszty da sie zyc. :-)
młoda trzymam kciuki za wytrwałosc ;-) i efekty.

A zdaję sobie sprawę, że nie wszyscy od razu potrafią odstawić biały cukier w kąt, trzeba się do jego 'nieużywania' stopniowo przyzwyczajać.

zgadza sie, sama kiedsy uwielbiałam jogobelle jagodowa < a raczej o samu jagód :D > a teraz nawet waniliowy seek jest dla mnie za slodki.

#279 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 30 sierpnia 2011 - 09:33

Makarony (również te pełnoziarniste)

a które to te pełnoziarniste? :oops: :-o ;-)

Ale makaron ryżowy z warzywami i gotowanym kurczakiem- nic tuczącego tu nie widzę ;)

oo widzisz, zapodałaś mi już jakiś pomysł, co by nie popaść w kompletną rozpacz, ja 1-2 w tyg zjem makaron (ugotowany al dente) lub dodam troszkę ryżu, ale raczej wolę się tego wystrzegać ;-)

poza odstawieniem słodyczy oczywiście, bo tego sobie nie wyobrażam

uff jak dobrze że ja nie lubię zbytnio bo bym nie dała rady chyba :-D

Za tak zdrowe podejście do racjonalnego odżywiania mloda masz u mnie - przyszłej pani dietetyk - piątkę z plusem

dziękuje <wstydnis></span>

#280 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 30 sierpnia 2011 - 09:41

a które to te pełnoziarniste?

Kochanie np. Lubella ma swojej ofercie pełnoziarniste :D
Przykładowe zdjecie:
Dołączona grafika

Po prostu jest na nich napisane, że są z pełnego ziarna ;-)
A tak wizualnie od 'zwykłego' makaronu różnią się kolorem, bo są ciemniejsze <ookk></span>
Musisz czytać skład - im mniej pozycji w nim jest tym lepiej, bo tym mniej świństw jest w nich

Polecam makarony z mąki z pszenicy durum - jest to taka twardsza jej odmiana ale o wiele zdrowsza ;-)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>