Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

dieta niskowęglanowa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
310 odpowiedzi w tym temacie

#201 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 12 grudnia 2010 - 21:00

Chyba znów spróbuję, sądzę że od wtorku, bo muszę zrobić zapasy :-P Skrócę tą I fazę i zobaczę co będzie.

#202 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 12 grudnia 2010 - 21:42

Mira życzę powodzenia i wytrwałości :*

#203 jolcia19_84

jolcia19_84
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 15 grudnia 2010 - 13:20

Jak tak czytam ten wątek to sobie myślę, że połowa wyroczni w kwestii diety dr. Dunkana w ogóle jego publikacji nie czytała, a druga nie wie czym pisze.
Smutne:/

#204 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 15 grudnia 2010 - 17:48

Jak tak czytam ten wątek to sobie myślę, że połowa wyroczni w kwestii diety dr. Dunkana w ogóle jego publikacji nie czytała, a druga nie wie czym pisze.
Smutne:/

Ale mówisz o postach tutaj? Może podziel się swoją wiedzą w takim razie :>

#205 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 15 grudnia 2010 - 17:53

Ale mówisz o postach tutaj? Może podziel się swoją wiedzą w takim razie :>

Też to pomyślałam, jeśli coś piszesz jolcia19_84, to jakoś to skonkretyzuj. Może czegoś się nauczymy.

PS. Moja dieta się odwleka, aż wyjjem swoje zapasy... bo później nie wiem kiedy wrócę do "normalnego" jedzenia.

#206 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 15 grudnia 2010 - 17:56

Ale mówisz o postach tutaj? Może podziel się swoją wiedzą w takim razie

dokladnie wyprowadz nas z bledu :D, ja nigdy jej nie stosowałam , ale jestem jej ciekawa :D

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#207 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 17 grudnia 2010 - 16:45

W sumei chetnie tez zapoznam sie z tym co wiem na temat diety dukana.
Bo moze wiem o niej jednak zbyt mało ?

#208 Hadeska86

Hadeska86
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 28 grudnia 2010 - 13:20

Drogie Panie,

A co z mięsem wieprzowym w diecie Dunkana? Teoria mówi, że w tej diecie potrzebujemy bardzo dużo białka, umiarkowanie tłuszczy, oraz minimum cukrów. Czy w takim wypadku możemy skusić się na ten rodzaj mięsa?

#209 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 28 grudnia 2010 - 16:03

w książce dukana jest napisane, ze wieprzowiny nie wolno
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#210 Milus

Milus
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 30 grudnia 2010 - 22:27

Mam tą książkę wraz z przepisami , ale jakoś nigdy nie zabierałam się za jej czytanie , a też mam zamiar trochę przychudnąć . Czytając dziewczyny wasze posty stwierdziłam , że może warto by spróbować , zobaczymy :| Tylko z motywacją u mnie tragicznie :shock:

Gdyby ktoś książkę chciał mogę podesłać :) ( To tak na marginesie )

#211 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 05 stycznia 2011 - 14:53

no to akurat nie jest prawda... mówisz o kaloriach a w dukanie nie masz kalorycznych potraw bo wszystko co najgorsze odstawiasz-tłuszcze i cukry

mloda, wiem, ze to aż w grudniu była rozmowa, ale to prawda co koleżanka napisała- to w książce Dukana również widnieje czarno na białym ;-) I nie prawdą jest, że w Dukanie nie ma kalorycznych potraw- wszystko przecież jakieś kalorie ma <bezradny></span>

Mirabelka__22, i jak tam? Ponowiłaś próbę z tą dietą?

#212 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 05 stycznia 2011 - 16:22

ale to prawda co koleżanka napisała- to w książce Dukana również widnieje czarno na białym ;-)

ze otręby zapobiegają wchłanianiu kalorii? <co></span> no bo gdyby tak było to jedno przeczy drugiemu... dieta dukana polega na tym aby dostarczać jak najwięcej białka-którego trawienie przyśpiesza spalanie tłuszczu (tak w wielkim skrócie) no a jeśli otręby zapobiegają wchłanianiu kalorii to... tłuszcz się nie spala bo nie ma czym? <hmm></span> <umieraam></span> albo ja coś zamotałam w tym momencie :lol:

I nie prawdą jest, że w Dukanie nie ma kalorycznych potraw- wszystko przecież jakieś kalorie ma <bezradny></span>

no ma, ma wiadomo ale to nie są zbyt kaloryczne potrawy bo przecież ograniczamy tłuszcze i węglowodany, z tego co pamiętam, to jak liczyłam z ciekawości to mi wychodziło ok 1000 kcal na dzień z dukanowego jedzonka..
inna bajka to już to, co kto je, i jak

#213 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 05 stycznia 2011 - 16:25

Mirabelka__22, i jak tam? Ponowiłaś próbę z tą dietą?

Nie, choć miałam zamiar. Obejrzałam kilka filmów na temat zywienia, dodając do tego moją wiedzę stwierdziłam, że ta dieta nie jest taka dobra. Tzn. tak naprawdę nabiał nie jest taki genialny jak wszyscy uważają. Samo mięso...też pozostawia wiele do życzenia jeśli zaopatrujemy się w "normalnych" sklepach.
Nie powiem że stosuję teraz jakąś dietę, ale skłoniłam się bardziej w stronę warzyw i owoców. To tzw. witarianizm (choć mi do niego baaardzo daleko), ale wprowadziłam małe zmiany w swoich produktach.
Ponieważ to nie taki temat, nie będę się dalej nad tym rozwodzić.

No więc póki co nie wróciłam i nie zamierzam wrócić do tej diety, ale nigdy nic nie wiadomo :-P

#214 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 05 stycznia 2011 - 16:29

Dr Pierre Dukan

Metoda dr Dukana, str. 43 (ogólnie dotyczy otrąb, w jaki sposób można je przyjmować, tu autor proponuje placek)

Placek z otrąb owsianych jest bardzo bogaty w włókna rozpuszczalne. Liczne przeprowadzane w ostatnich latach badania udowodniły, że włókna rozpuszczalne, nasycając się wodą, formują w przewodzie pokarmowym rodzaj żelu, w którego wakuolach zostają uwięzione składniki odżywcze i część kalorii przechodzi wraz z żelem do kału.

#215 ilonq

ilonq
  • Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 07 stycznia 2011 - 12:07

raczej rezygnacja z tluszczy bd lepsza... dieta bialkowa stosowałam ale tez trzeba bez przesady bo ponoć białko wypłukuje wapń z organizmu = dla młodych osób to b.złe tak samo jak dla innych;)

#216 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 08 stycznia 2011 - 17:33

ilonq, a ja jestem za dietą bez cukru. To cukrów spożywamy teraz dużo za dużo, bo są praktycznie wszędzie. Głupi jogurt owocowy to min. 15% cukru...
Organizm ich aż tyle nie potrzebuje.

Poza tym, im mniej cukru, tym bardziej możesz się skupić i masz więcej siły (kiedy już organizm przywyknie). Owszem, czekolada czy batonik dają "kopa", ale nie na długo...

#217 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 23 stycznia 2011 - 16:13

jak liczyłam z ciekawości to mi wychodziło ok 1000 kcal na dzień z dukanowego jedzonka

to faktycznie nieduzo , tyle ile na typowej diecie. moja kolezanka byla na tej diecie ale zjadala wiecej kcal , jaecznica na sniadanie to okolo 350 kcal , drugi posilek to okolo 300 dkg mieska drobiowego to tez okolo 350 kcal , jogurt duzy 250 kcal i kostka bialego serka 200 kcal no i kilka łyzek otrebów no i ona jeszcze kawe z mlekiem bz cukru pija. . przy warzywach moze bylo mniej bo one mniej kaloryczne.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#218 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 23 stycznia 2011 - 17:39

witarianizm

no do samego to raczej ciężko, zwłaszcza w zimie <bezradny></span> raz że bardzo wychładza organizm, a dwa... no ja bym nie ufała tym pomidorom czy innym warzywom o tej porze roku <bezradny></span>
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#219 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 23 stycznia 2011 - 21:46

a bym nie ufała tym pomidorom

O tej porze roku ja też nie :-?

zwłaszcza w zimie

Czytałam, że takich diet drastycznych jednak nie powinno się stosować zimą.

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#220 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 24 stycznia 2011 - 08:46

przy warzywach moze bylo mniej bo one mniej kaloryczne

magdaaaaa, raczej więcej- warzywa w diecie Dukana są dodatkiem, nie można ich spożywać zamiast ;-)

Czytałam, że takich diet drastycznych jednak nie powinno się stosować zimą

Bo każda dieta jest dla organizmu ciężką próba, a w zimie dochodzi spadek nastroju i mnóstwo szwędajacych się w powietrzu wirusów...