dieta niskowęglanowa
Napisano 12 grudnia 2010 - 21:00
Napisano 12 grudnia 2010 - 21:42
Napisano 15 grudnia 2010 - 13:20
Smutne:/
Napisano 15 grudnia 2010 - 17:48
Jak tak czytam ten wątek to sobie myślę, że połowa wyroczni w kwestii diety dr. Dunkana w ogóle jego publikacji nie czytała, a druga nie wie czym pisze.
Smutne:/
Ale mówisz o postach tutaj? Może podziel się swoją wiedzą w takim razie :>
Napisano 15 grudnia 2010 - 17:53
Też to pomyślałam, jeśli coś piszesz jolcia19_84, to jakoś to skonkretyzuj. Może czegoś się nauczymy.Ale mówisz o postach tutaj? Może podziel się swoją wiedzą w takim razie :>
PS. Moja dieta się odwleka, aż wyjjem swoje zapasy... bo później nie wiem kiedy wrócę do "normalnego" jedzenia.
Napisano 15 grudnia 2010 - 17:56
dokladnie wyprowadz nas z bleduAle mówisz o postach tutaj? Może podziel się swoją wiedzą w takim razie
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 17 grudnia 2010 - 16:45
Bo moze wiem o niej jednak zbyt mało ?
Napisano 28 grudnia 2010 - 13:20
A co z mięsem wieprzowym w diecie Dunkana? Teoria mówi, że w tej diecie potrzebujemy bardzo dużo białka, umiarkowanie tłuszczy, oraz minimum cukrów. Czy w takim wypadku możemy skusić się na ten rodzaj mięsa?
Napisano 30 grudnia 2010 - 22:27
Gdyby ktoś książkę chciał mogę podesłać
Napisano 05 stycznia 2011 - 14:53
no to akurat nie jest prawda... mówisz o kaloriach a w dukanie nie masz kalorycznych potraw bo wszystko co najgorsze odstawiasz-tłuszcze i cukry
mloda, wiem, ze to aż w grudniu była rozmowa, ale to prawda co koleżanka napisała- to w książce Dukana również widnieje czarno na białym
Mirabelka__22, i jak tam? Ponowiłaś próbę z tą dietą?
Napisano 05 stycznia 2011 - 16:22
ze otręby zapobiegają wchłanianiu kalorii?ale to prawda co koleżanka napisała- to w książce Dukana również widnieje czarno na białym
no ma, ma wiadomo ale to nie są zbyt kaloryczne potrawy bo przecież ograniczamy tłuszcze i węglowodany, z tego co pamiętam, to jak liczyłam z ciekawości to mi wychodziło ok 1000 kcal na dzień z dukanowego jedzonka..I nie prawdą jest, że w Dukanie nie ma kalorycznych potraw- wszystko przecież jakieś kalorie ma
inna bajka to już to, co kto je, i jak
Napisano 05 stycznia 2011 - 16:25
Nie, choć miałam zamiar. Obejrzałam kilka filmów na temat zywienia, dodając do tego moją wiedzę stwierdziłam, że ta dieta nie jest taka dobra. Tzn. tak naprawdę nabiał nie jest taki genialny jak wszyscy uważają. Samo mięso...też pozostawia wiele do życzenia jeśli zaopatrujemy się w "normalnych" sklepach.Mirabelka__22, i jak tam? Ponowiłaś próbę z tą dietą?
Nie powiem że stosuję teraz jakąś dietę, ale skłoniłam się bardziej w stronę warzyw i owoców. To tzw. witarianizm (choć mi do niego baaardzo daleko), ale wprowadziłam małe zmiany w swoich produktach.
Ponieważ to nie taki temat, nie będę się dalej nad tym rozwodzić.
No więc póki co nie wróciłam i nie zamierzam wrócić do tej diety, ale nigdy nic nie wiadomo
Napisano 05 stycznia 2011 - 16:29
Metoda dr Dukana, str. 43 (ogólnie dotyczy otrąb, w jaki sposób można je przyjmować, tu autor proponuje placek)
Placek z otrąb owsianych jest bardzo bogaty w włókna rozpuszczalne. Liczne przeprowadzane w ostatnich latach badania udowodniły, że włókna rozpuszczalne, nasycając się wodą, formują w przewodzie pokarmowym rodzaj żelu, w którego wakuolach zostają uwięzione składniki odżywcze i część kalorii przechodzi wraz z żelem do kału.
Napisano 07 stycznia 2011 - 12:07
Napisano 08 stycznia 2011 - 17:33
Organizm ich aż tyle nie potrzebuje.
Poza tym, im mniej cukru, tym bardziej możesz się skupić i masz więcej siły (kiedy już organizm przywyknie). Owszem, czekolada czy batonik dają "kopa", ale nie na długo...
Napisano 23 stycznia 2011 - 16:13
to faktycznie nieduzo , tyle ile na typowej diecie. moja kolezanka byla na tej diecie ale zjadala wiecej kcal , jaecznica na sniadanie to okolo 350 kcal , drugi posilek to okolo 300 dkg mieska drobiowego to tez okolo 350 kcal , jogurt duzy 250 kcal i kostka bialego serka 200 kcal no i kilka łyzek otrebów no i ona jeszcze kawe z mlekiem bz cukru pija. . przy warzywach moze bylo mniej bo one mniej kaloryczne.jak liczyłam z ciekawości to mi wychodziło ok 1000 kcal na dzień z dukanowego jedzonka
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 23 stycznia 2011 - 17:39
no do samego to raczej ciężko, zwłaszcza w zimiewitarianizm
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."
Napisano 23 stycznia 2011 - 21:46
a bym nie ufała tym pomidorom
O tej porze roku ja też nie
zwłaszcza w zimie
Czytałam, że takich diet drastycznych jednak nie powinno się stosować zimą.
Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.
Napisano 24 stycznia 2011 - 08:46
przy warzywach moze bylo mniej bo one mniej kaloryczne
magdaaaaa, raczej więcej- warzywa w diecie Dukana są dodatkiem, nie można ich spożywać zamiast
Czytałam, że takich diet drastycznych jednak nie powinno się stosować zimą
Bo każda dieta jest dla organizmu ciężką próba, a w zimie dochodzi spadek nastroju i mnóstwo szwędajacych się w powietrzu wirusów...