problem z włosami :(
Napisano 19 listopada 2008 - 20:25
Na przetluszczajace wlosy
Dobre sa tez pokrzywowe i z chmielu.
Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.
Napisano 19 listopada 2008 - 20:31
a z chmielu to pierwsze slysze...
Piwny inaczej :-> Sa bardzo dobre.
Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.
Napisano 19 listopada 2008 - 20:35
A gdzie takie cacko mozna zakupic?
Ja kupuje w malym, zwyklym sklepie z chemia :-> U mnie nawet w spozywczym sa takie.
Napisano 19 listopada 2008 - 20:42
Aha... to u mnie najwyzej familijne z pokrzywy, po ktorych mam lupiez jak z gdanska do zakopanego
Tego jest cale mnostwo, roznych firm.
Napisano 24 listopada 2008 - 11:15
Napisano 24 listopada 2008 - 11:36
tutaj mamy temat o farbowaniu włosów
farbowanie-wlosow-vt2840.htm
Napisano 03 stycznia 2009 - 14:22
Mam nadzieje ze modki sie ze mna zgodza.
A wiec tak.. Niezaleznie od tego jakim szamponem myje wlosy, zaraz po kapieli sa bardzo suche.. Wiec nie wiem czy uzywac jeszcze odzywek czy co.. Kiedys mialam grube i geste, ale od dobrych kilku lat farbuje, wiec nic z tamtych mocnych nie zostalo.. Mimo tego ze po kapaniu moje wlosy sa przesuszone to po 2-3 dniach juz sie przetluszczaja.. Wiec nie wiem jaki szampon kupic zeby to sie jakos unormowalo.. Te do wlosow przetluszczajacych jeszcze silniej na nie dzialaja.. i to w rezultacie bledne kolo..
Napisano 22 listopada 2013 - 12:07
Znacie sposób na szybszy wzrost włosów,czy to juz jest zaprogramowane w genach i nie da rady nic z tym zrobić?
U mnie rosną 1cm na 2 miesiące.
Napisano 23 maja 2014 - 08:18
Witam! myśle, że sama nie powinnaś ekserymentowac... Pójdz do fryzjera i poproś o bardziej naturalne sposoby farbowania włosów. Moja koleżanka farbowała u fryzjera jakimś "ziołami"
Ale efekt był jak po farbie
Napisano 30 stycznia 2015 - 11:19
pewnie, że wizyta u fryzjera pomoże, tylko jakiegoś dobrego który nie spartaczy roboty słabymi umiejętnościami i słabymi produktami. ja szukałam swojego bardzo długo, nareszcie jestem zadowolona - a co do farby to mi nakłada loreala i nie mam zniszczonych włosów.
Napisano 18 lutego 2015 - 19:37
Moja fryzjerka doradziła mi, aby jak najczęściej podcinać końcówki, niestety mam takie włosy, że żadne maseczki, olejkowanie czy inne eksperymenty nie pomagały
Napisano 22 lutego 2015 - 19:07
Dziewczyny mające długie włosy - pytanie do Was.
Włosy mam już prawie do pasa - zawsze chciałam takie mieć, ale... pojawiły sie dwa problemy, które mi bardzo przeszkadzają.
Po pierwsze elektryzowanie się włosów - znacznie bardziej niż kiedyś - ja wiem, że zima, że szalik, czapka itd. Jak sobie z tym radzicie?
Po drugie plątanie się włosów - doprowadza mnie to do szału! Jak mam rozpuszczone włosy, to plączą się szybko i bardzo! I nijak sobie z tym nie mogę poradzić. Ostatnio na wyjście wyprostowałam włosy i popryskałam lakierem, żeby się nie splątały i trzymały jak ułozyłam, mimo że nie używam raczej lakieru do włosów i nie lubię go. No i niestety włosy mimo wszystko okropnie się splątały, zrobił się jak zwykle kołtun z tego.
W necie wyczytałam jedynie o olejkach - zaczęłam stosować arganowy - dobrze wybrałam? Jakieś inne rady?
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 22 lutego 2015 - 19:42
@elizabeth ja miałam te same problemy i ścięłam włosy ![]()
Hmm jeśli Twoje włosy polubią ten olejek to na bank Ci podpasują inne produkty z nim i skoro się elektryzują to musisz je dociążać.
Co do plątania to chyba tego nie unikniesz, bo to raczej mechaniczne jest. jeśli będą nawilżone to nie powinny się tak bardzo łatwo plątać.
Napisano 22 lutego 2015 - 21:59
@elizabeth ja mam już też do pasa włosy i niestety z elektryzowaniem mam taki sam problem
Stosuję jakąś tam maskę z Wella ale ona średnio pomaga, po każdym myciu psikam też włosy taką odżywką bez spłukiwania, ale czy pomaga? Kiepsko. Mi się włosy nie elektryzują tylko jak umyję je rano tego samego dnia. Na drugi dzień już elektryzują się jak szalone, sama nie wiem co mam już z nimi robić ![]()
Co do plątania - również zdarza mi się bardzo często. Nie mam na to jakichś sposobów, noszę ze sobą zawsze szczotkę i jak zauważę kołtun to od razu rozczesuję bo potem będzie jeszcze gorzej jak nie rozczeszę od razu...
Keep calm and become a doctor
// Mission completed
Napisano 23 lutego 2015 - 09:29
Tez mam taki olejek, ale stosuje go rzadko. Mam dlugie i geste wlosy i wg mnie odpowiedni szamopn + odzywka (ja uzywam maski, ktora nakladam po umyciu wlosow tak na godzinke i pozniej splukuje) i bedzie ok. Oczywiscie wlosy trzeba tez dobrze rozczesywac, ale nie od razu po umyciu. Wlosy mokre sa oslabione.
W necie wyczytałam jedynie o olejkach - zaczęłam stosować arganowy - dobrze wybrałam? Jakieś inne rady?
Odnosnie szamponow, odzywek i masek jakich uzywam pisalam w odpowiednich dzialach ![]()