Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

facebook

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
431 odpowiedzi w tym temacie

#281 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 15 grudnia 2011 - 16:13

Y. :roll:
Coś kliknęłam i mam jakąś oś czasu na mojej stronie profilowej <co></span> Nie mogę się polapać za bardzo :lol: :lol: ma to któraś? Wie może jak to usunąć?

Przez pierwszych 7 dni po rozpoczęciu korzystania z osi czasu tylko Ty będziesz widzieć jej zawartość. Dzięki temu masz możliwość dopracowania osi tak, by wyglądała w sposób, w jaki chcesz, aby widzieli ją inni.

Taaaa, tylko, że wchodzę do D. i on normalnie widzi mój profil jakoś śmiesznie. <umieraam></span> A wyczytalam, że od 22 grudnia wszystkie profile będą tak wyglądać :lol:

Oś Czasu (Timeline) dostępna jest także dla polskich użytkowników Facebooka. Po okresie testowym, gdy królikami eksperymentalnymi byli (jak zwykle) Amerykanie, Facebook zdecydował się zrobić ten duży i bardzo ważny krok do przodu.

Prawda jest taka, że Oś Czasu zupełnie zmienia popularną społecznościówkę. Jest tak jak zapowiadał Mark Zuckerberg na konferencji F8 we wrześniu. Oś Czasu to oś naszego internetowego, społecznościowego życia. Maksymalnie przejrzysta, porządkująca wszystko według prostej chronologii. Dla użytkowników „od czasu do czasu” to zaledwie korekta w wyglądzie serwisu. Dla osób hiper-aktywnych społecznościowo (także mobilnie), Timeline jest długo oczekiwaną deską ratunku. Pozwala szybko i wygodnie dostać się do konkretnych informacji, które utonęły w historii naszej codziennej aktywności.

Co jest najbardziej istotne?

Prawdopodobnie to, że na Osi Czasu w takiej formie jak widzą ją nasi znajomi, wyszczególnione są najważniejsze wydarzenia (szczególnie te sprzed kilku miesięcy). Dzięki temu po zerknięciu na nasz profil, znajomi nie muszą przeprowadzać szczegółowej wiwisekcji profilu. Oczywiście fanom totalnej prywatności nowa funkcjonalność może się nie spodobać, ale takie osoby generalnie unikają społecznościówek. Portal dzięki nowemu interfejsowy zyskuje na multimedialności. Rzeczy naprawdę ważne, są teraz naprawdę duże...

Facebook wdrażając Timeline, daje użytkownikom okres przejściowy. Oś Czasu możecie odpalić już dziś (poprzez link XXX ), ale dostajecie 7 dni na publikację jej na swoim profilu. Głównie chodzi o wdrożenie się w jej funkcjonalność. Oczywiście jeśli zależy wam na czasie, sprawę możecie rozwiązać od ręki i swoją historię udostępnić od razu wszystkim znajomym.

Dołączona grafika
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#282 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 15 grudnia 2011 - 17:02

Olenka, na razie nie czaje :-P
póki sama tego na moim profilu nie zobaczę ;-)

#283 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 15 grudnia 2011 - 17:06

póki sama tego na moim profilu nie zobaczę ;-)

Hahahaha, zapraszam na mój w takim razie :lol: :lol: :lol: :lol:
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#284 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 15 grudnia 2011 - 18:31

Widziałam ten nowy profil u koleżanki i bardzo mi się podoba. Wreszcie naprawdę świetna zmiana :) Super, że w końcu pojawiła się jakaś archiwizacja :)
Swój profil już zmieniłam :mrgreen:

#285 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 15 grudnia 2011 - 19:00

Swój profil już zmieniłam

a to już się tak da ? <co></span>
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#286 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 15 grudnia 2011 - 19:02

Da się ;-) Weszłam na profil tej mojej koleżanki i tam u niej na górze była opcja, żeby utworzyć taką oś u siebie. Kliknęłam, zapisałam i jest ;-)

#287 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 15 grudnia 2011 - 19:10

karatetyka, u mnie nie ma :lol: Może jak wejdę na Twój :lol:

[ Dodano: 2011-12-15, 19:11 ]
Mam 8-) 8-) 8-) 8-)

[ Dodano: 2011-12-15, 19:17 ]
O nie, ten jest skomplikowańszy <olaboga></span>

#288 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 15 grudnia 2011 - 19:23

O nie, ten jest skomplikowańszy <olaboga></span>

jest świetny :mrgreen: właśnie go odpaliłam i jestem zachwycona wręcz :mrgreen: Wszystko fajnie porozkładane na stronie, można skakać po latach bez uciążliwego złażenia co chwilę na dół i rozwijania tej nieszczęsnej listy, co chcę, co mi zagracało miejsce- pousuwałam. Dla mnie bomba

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#289 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 15 grudnia 2011 - 19:25

Wszystko fajnie porozkładane na stronie, można skakać po latach bez uciążliwego złażenia co chwilę na dół i rozwijania tej nieszczęsnej listy,

czekaj, obczajam to dopiero. Ale wizualnie mi się podoba - jest przejrzyściej ;-)

#290 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 15 grudnia 2011 - 19:27

Pisałam o tym dawno <jezorowaty></span> ale jak zwykle w Pl wszystkie zmiany są późno na FB <bezradny></span> i akurat bardziej mi się podoba zagraniczne określenie "Timeline" :-P
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#291 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 15 grudnia 2011 - 20:09

Ale to fajowe :D
Teraz mam zimowo na profilu tylko - nie potrzebny mi śnieg za oknem <jupi></span>
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#292 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 15 grudnia 2011 - 21:08

olaboga! olenka dzięki za rade ;P
masakra nic nie czaje ale powoli myślę ogarnę ;P

[ Dodano: 2011-12-15, 21:17 ]
Madź, jakim cudem masz zimowo??? :mrgreen:

#293 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 15 grudnia 2011 - 21:17

A mi się to nie podoba <bezradny></span>
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#294 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 15 grudnia 2011 - 21:31

da się to cofnąć czy każdy będzie to miał?
mi się też na razie nie widzi. dop. co przyzwyczaiłam się do nowego profilu i znów nowy :-P

#295 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 15 grudnia 2011 - 21:34

każdy ma mieć ;-) wprowadzają stopniowo lub każdy może sobie wcześniej włączyć

JkIEp1.png

#296 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 15 grudnia 2011 - 21:34

każdy ma mieć ;-)

pół biedy :-P

jakoś to znów przeboleję :-P

#297 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 15 grudnia 2011 - 21:39

Ja chyba muszę Mamę ostrzec,bo jeszcze biedna pomyśli,że coś popsuła ;-)

dobrze,że aktualności zostawiają w spokoju....chociaż posty z gry mogliby pomóc poukrywać :-P

JkIEp1.png

#298 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 21 grudnia 2011 - 09:16

Twoi znajomi z Facebooka zaproponowali ci instalację aplikacji Mój Kalendarz? Uważaj! Ten niepozorny program ma znikomą użyteczność, a w rzeczywistości służy do zbierania ogromnej ilości danych o użytkownikach sieci – od ich adresów mailowych po strony internetowe, które odwiedzili. To nie pierwszy i nie ostatni przypadek aplikacji, która dopiero w długim i często trudnym do zrozumienia dokumencie dotyczącym polityki prywatności ujawnia, na co użytkownik wyraża zgodę, instalując program w swoim profilu w serwisie społecznościowym.

źródło : onet

Załączone miniatury

• kalendarz.JPG

#299 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 21 grudnia 2011 - 10:48

Jeden wielki SPAM, który ja już zablokowałam :-P

#300 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 23 grudnia 2011 - 11:24

Jeden wielki SPAM, który ja już zablokowałam :-P

Również to zablokowałam. Jednego dnia miałam może z 20 tych zaproszeń. Normalnie ludzie powariowali z tym. Dobrze, że można to zablokowac

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika