Już próbowałam.....usunięcie znajomych nie powoduje usunięcia tej "inteligentnej" grupyMożna w nią wejśc i w opcji : Zarządzaj listą -> Dodaj/usuń znajomych. I chyba jak ich usuniesz to nie bedzie grupy.
Napisano 22 września 2011 - 10:43
Napisano 22 września 2011 - 10:48
Napisano 22 września 2011 - 11:09
Znikł mi za to podział na "Najnowsze" i "Najpopularniejsze"
Mi też kiedyś to znikło, wlaśnie w momencie jak facebook przeprowadzał jakieś zmiany. Chyba tydzień tak było, a potem wróciło do normalności
Jak wchodzisz na główną stronę to po lewej stronie nie masz czegoś takiego jak listy (np. Bliscy znajomi; Dalsi znajomi; Rodzina) ? ;>A ja nie mam pojęcia, o jakich grupach mówicie
Napisano 22 września 2011 - 11:23
No właśnie nie. Wszystko jest, jak było, a znajomi są wszyscy razem - w jednym miejscu. Mam nadzieję, że tak zostanie i nie zaczną mi mieszać.Jak wchodzisz na główną stronę to po lewej stronie nie masz czegoś takiego jak listy (np. Bliscy znajomi; Dalsi znajomi; Rodzina) ?
Napisano 22 września 2011 - 11:57
Już wspominałam kiedyś na BS,że jedna z koleżanek odpaliła FB i jej wyglądał zupełnie inaczej niż mój....tej trzeciej jeszcze inaczej.
Oni wprowadzają coś na jakimś odsetku kont,inni tego nie mają,tym innym wprowadzają jeszcze coś innego
Mój brat na przykład do dzisiaj ma stary chat
Napisano 22 września 2011 - 15:40
a dlaczego właściwie nie wprowadzają tych zmian jednocześnie u wszystkich użytkowników?Oni wprowadzają coś na jakimś odsetku kont,inni tego nie mają,tym innym wprowadzają jeszcze coś inneg
Sprawdzają jak opcje będą się podobać, czy się sprawdzą w określonej grupie i dopiero później wprowadzą u wszystkich? Nie rozumiem jakimi zasadami się kierują
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? Cause I like you!
Napisano 22 września 2011 - 17:36
pewnie tak, pozwala im to sprawdzic kilka rożnych opcji w tym samym czasie.prawdzają jak opcje będą się podobać, czy się sprawdzą w określonej grupie i dopiero później wprowadzą u wszystkich? Nie rozumiem jakimi zasadami się kierują
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 22 września 2011 - 17:41
Jedyną zmianą,którą odczuli wszyscy było wprowadzenie nowego profilu
Napisano 23 września 2011 - 12:35
Napisano 23 września 2011 - 14:46
ogólnie tych zmian wprowadzili tak dużo na raz, że już na to nie zwracam uwagi
Napisano 24 września 2011 - 15:28
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 24 września 2011 - 20:24
A w ogóle idzie kolejna dziwna zmiana na FB wprowadzana już za granicą i ludzie tam już się burzą,bo mają dość zmian.
Przyznaje,że jak wcześniej lubiłam FB tak powoli coraz bardziej zaczyna mnie on irytować
Napisano 24 września 2011 - 20:28
Mnie teżPrzyznaje,że jak wcześniej lubiłam FB tak powoli coraz bardziej zaczyna mnie on irytować
Przy włączonym gg nie mam czasu siedzieć a na nk ma jednak mniej znajomych konta niż na 'fejsbuku'.
Ciekawe co nowego wymyślili..idzie kolejna dziwna zmiana na FB wprowadzana już za granicą i ludzie tam już się burzą,bo mają dość zmian.
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? Cause I like you!
Napisano 24 września 2011 - 20:37
tzw. Facebook Timeline.....Ciekawe co nowego wymyślili..
Podczas konferencji F8, Mark Zuckerberg zapowiedział wprowadzenie do Facebooka Timeline. Czas zapomnieć o wysłużonym interfejsie, który właśnie odchodzi do lamusa. Jeśli chcecie wiedzieć, jak zmieni się największy serwis społecznościowy – zapraszamy do lektury.
Nowa strona profilowa będzie wyglądać zupełnie inaczej. Prostą szpaltę tablicy zastąpiono interfejsem przypominającym internetowe wydanie gazety. Największą innowacją jest wprowadzenie Okładki – dużego obrazka na samej górze strony. Możesz wgrać go ze swojego albumu, nie ma jednak możliwości przeskalowania go bądź przycięcia.
Od teraz twój profil zmieni się w wielką księgę biograficzną. Znajdziesz tu wszystkie informacje o twoich aktywnościach na przestrzeni ostatnich lat (nie wczytuj się za bardzo, bo może okazać się, że przez większość tygodnia „pracowałeś” na YouTube). Znajdziesz tu również zakładkę Mapy, pod którą znajdziesz wszystkie swoje geotagowane aktywności.
Kolejną innowacją jest wprowadzenie słów kluczowych, za pomocą których łatwo skategoryzujesz posty związane z rodziną, pracą etc. Wydaje ci się, że „Lubię to” to genialny przycisk? Wraz z Timeline otrzymasz ich jeszcze więcej: będziesz mógł poinformować znajomych, że „przeczytałeś” coś lub „obejrzałeś. Ach te czasowniki…
Reszta strony to po prostu dwie kolumny pełne zdjęć, postów, komentarzy i linków do ciekawych materiałów. Jeśli klikniesz gwiazdkę Ulubione przy każdym z nich, post czy zdjęcie rozciągnie się na całą stronę. Wraz z wrzucaniem kolejnych materiałów, Timeline sam nauczy się, które informacje są najbardziej istotne (tj. mają najwięcej komentarzy etc.) i będzie wyświetlał tylko kluczowe elementy z twojego życiorysu. Dzięki temu nie będziesz musiał przewijać kilometrów strony, aby przypomnieć sobie, co robiłeś kilka lat temu – w profilu pokażą się tylko twoje najistotniejsze aktywności.
Zdjęcia:

źródło: http://techtrendy.pl/title,Facebook-Timeline-pierwsze-wrazenie,wid,13820755,wiadomosc.html?ticaid=6d155
Napisano 25 września 2011 - 21:53
Napisano 27 września 2011 - 09:02
na tym nowym nie mozna chyba tworzyć list osób dla których chce się być dostępnym, prawda ?stary chat
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."
Napisano 27 września 2011 - 12:43
Jak otworzysz chat kliknij w ta śrubkę i tam masz opcje czy dla konkretnej grupy chcesz być widoczna czy jedynie dla konkretnej grupy niewidoczna. Możesz stworzyć własną listę o własnej nazwie albo wykorzystać istniejące
Napisano 27 września 2011 - 13:15
no właśnie wiem, tylko teraz nie umiem wyedytować tych grup.. bo chciałam kilka osób pododawać do innych, a w menu profilu nie mam opcji z przyjaciółmi i nie wiem gdzieMożesz stworzyć własną listę o własnej nazwie albo wykorzystać istniejące
[ Dodano: Wto Wrz 27, 2011 14:26 ]
Oki, już wykminiłam
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."
Napisano 09 października 2011 - 08:30
Ale jedno mi się niesamowicie spodobało. Normalnie leżałam ze śmiechu, jak zobaczyłam, że fb proponuje mi członków rodziny. Bomba
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.