Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

facebook

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
431 odpowiedzi w tym temacie

#221 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 22 września 2011 - 10:43

Można w nią wejśc i w opcji : Zarządzaj listą -> Dodaj/usuń znajomych. I chyba jak ich usuniesz to nie bedzie grupy.

Już próbowałam.....usunięcie znajomych nie powoduje usunięcia tej "inteligentnej" grupy :-/
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#222 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 22 września 2011 - 10:48

A ja nie mam pojęcia, o jakich grupach mówicie, bo u mnie cały czas jest bez zmian <bezradny></span> Znikł mi za to podział na "Najnowsze" i "Najpopularniejsze" zdarzenia, co mnie strasznie irytuje. Nie podobają mi się te ciągłe zmiany.

#223 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 22 września 2011 - 11:09

Znikł mi za to podział na "Najnowsze" i "Najpopularniejsze"

Mi też kiedyś to znikło, wlaśnie w momencie jak facebook przeprowadzał jakieś zmiany. Chyba tydzień tak było, a potem wróciło do normalności ;-)

A ja nie mam pojęcia, o jakich grupach mówicie

Jak wchodzisz na główną stronę to po lewej stronie nie masz czegoś takiego jak listy (np. Bliscy znajomi; Dalsi znajomi; Rodzina) ? ;>
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#224 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 22 września 2011 - 11:23

Jak wchodzisz na główną stronę to po lewej stronie nie masz czegoś takiego jak listy (np. Bliscy znajomi; Dalsi znajomi; Rodzina) ?

No właśnie nie. Wszystko jest, jak było, a znajomi są wszyscy razem - w jednym miejscu. Mam nadzieję, że tak zostanie i nie zaczną mi mieszać.

#225 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 22 września 2011 - 11:57

Ja dzisiaj weszłam na FB mojego Miśka odklikać sobie prezenty z tablicy (oczywiście za jego pozwoleniem :mrgreen: ) i on to już w ogóle ma jakieś dziwne zmiany na tablicy takie jak opisuje karate. W pierwszym momencie nie wiedziałam o co chodzi...Ma takie dziwne podziały co kiedy było opublikowane.

Już wspominałam kiedyś na BS,że jedna z koleżanek odpaliła FB i jej wyglądał zupełnie inaczej niż mój....tej trzeciej jeszcze inaczej.
Oni wprowadzają coś na jakimś odsetku kont,inni tego nie mają,tym innym wprowadzają jeszcze coś innego <bezradny></span>

Mój brat na przykład do dzisiaj ma stary chat ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#226 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 22 września 2011 - 15:40

Oni wprowadzają coś na jakimś odsetku kont,inni tego nie mają,tym innym wprowadzają jeszcze coś inneg

a dlaczego właściwie nie wprowadzają tych zmian jednocześnie u wszystkich użytkowników? <hmm></span>
Sprawdzają jak opcje będą się podobać, czy się sprawdzą w określonej grupie i dopiero później wprowadzą u wszystkich? Nie rozumiem jakimi zasadami się kierują <bezradny></span>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#227 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 22 września 2011 - 17:36

prawdzają jak opcje będą się podobać, czy się sprawdzą w określonej grupie i dopiero później wprowadzą u wszystkich? Nie rozumiem jakimi zasadami się kierują

pewnie tak, pozwala im to sprawdzic kilka rożnych opcji w tym samym czasie.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#228 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 22 września 2011 - 17:41

Tak tylko na co im te sprawdzanie skoro osoby,którym to zmieniają nie wysyłają do FB żadnych ankiet pt. jak oceniasz zmiany na FB i jak są one przydatne <bezradny></span>

Jedyną zmianą,którą odczuli wszyscy było wprowadzenie nowego profilu :-P

JkIEp1.png

#229 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 23 września 2011 - 12:35

Zalozylam konto moze 2 tyg temu i nic. Odnalazlam 3 osoby :lol: ktore chce miec w kontaktach. Reszta nie wiem, chyba na NK. nk nie jest dla mnie dlatego z FB musze zrezygnowac :-P
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#230 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 23 września 2011 - 12:49

nk nie jest dla mnie dlatego z FB musze zrezygnowac :-P

<hmm></span>
chyba coś madziu myśl zgubiłaś ;-)

JkIEp1.png

#231 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 23 września 2011 - 14:46

Moje fb a fb siostry różnią się wyglądem. ona ma tak jakby nowsze?? a korzystamy z tego samego komputera :-P
ogólnie tych zmian wprowadzili tak dużo na raz, że już na to nie zwracam uwagi :)

#232 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 24 września 2011 - 15:28

madzi cyba chodzilo , ze nk nie dla niej to zarejestrował sie na fb , ale tez z nieho zrezygnuje bo nikogo tam nie ma ze znajomych.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#233 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 24 września 2011 - 20:24

Te subskrypcje są bez sensu. Dlaczego mój znajomy ma prawo widzieć wszystkie moje znaczniki "lubię to" i komentarze pod zdjęciami innych moich znajomych (których on nawet nie zna!),a ja nie mogę tego uniemożliwić :-P

A w ogóle idzie kolejna dziwna zmiana na FB wprowadzana już za granicą i ludzie tam już się burzą,bo mają dość zmian.

Przyznaje,że jak wcześniej lubiłam FB tak powoli coraz bardziej zaczyna mnie on irytować :roll: :-P

JkIEp1.png

#234 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 24 września 2011 - 20:28

Przyznaje,że jak wcześniej lubiłam FB tak powoli coraz bardziej zaczyna mnie on irytować

Mnie też <zleee></span> i gdyby nie fakt, że mam przez niego kontakt z ludźmi mieszkającymi w innych miastach czy poza granicami Polski to już dawno skasowałabym konto.
Przy włączonym gg nie mam czasu siedzieć a na nk ma jednak mniej znajomych konta niż na 'fejsbuku'.

idzie kolejna dziwna zmiana na FB wprowadzana już za granicą i ludzie tam już się burzą,bo mają dość zmian.

Ciekawe co nowego wymyślili.. :roll:

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#235 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 24 września 2011 - 20:37

Ciekawe co nowego wymyślili.. :roll:

tzw. Facebook Timeline.....

Podczas konferencji F8, Mark Zuckerberg zapowiedział wprowadzenie do Facebooka Timeline. Czas zapomnieć o wysłużonym interfejsie, który właśnie odchodzi do lamusa. Jeśli chcecie wiedzieć, jak zmieni się największy serwis społecznościowy – zapraszamy do lektury.

Nowa strona profilowa będzie wyglądać zupełnie inaczej. Prostą szpaltę tablicy zastąpiono interfejsem przypominającym internetowe wydanie gazety. Największą innowacją jest wprowadzenie Okładki – dużego obrazka na samej górze strony. Możesz wgrać go ze swojego albumu, nie ma jednak możliwości przeskalowania go bądź przycięcia.

Od teraz twój profil zmieni się w wielką księgę biograficzną. Znajdziesz tu wszystkie informacje o twoich aktywnościach na przestrzeni ostatnich lat (nie wczytuj się za bardzo, bo może okazać się, że przez większość tygodnia „pracowałeś” na YouTube). Znajdziesz tu również zakładkę Mapy, pod którą znajdziesz wszystkie swoje geotagowane aktywności.

Kolejną innowacją jest wprowadzenie słów kluczowych, za pomocą których łatwo skategoryzujesz posty związane z rodziną, pracą etc. Wydaje ci się, że „Lubię to” to genialny przycisk? Wraz z Timeline otrzymasz ich jeszcze więcej: będziesz mógł poinformować znajomych, że „przeczytałeś” coś lub „obejrzałeś. Ach te czasowniki…

Reszta strony to po prostu dwie kolumny pełne zdjęć, postów, komentarzy i linków do ciekawych materiałów. Jeśli klikniesz gwiazdkę Ulubione przy każdym z nich, post czy zdjęcie rozciągnie się na całą stronę. Wraz z wrzucaniem kolejnych materiałów, Timeline sam nauczy się, które informacje są najbardziej istotne (tj. mają najwięcej komentarzy etc.) i będzie wyświetlał tylko kluczowe elementy z twojego życiorysu. Dzięki temu nie będziesz musiał przewijać kilometrów strony, aby przypomnieć sobie, co robiłeś kilka lat temu – w profilu pokażą się tylko twoje najistotniejsze aktywności.

Zdjęcia:
Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

źródło: http://techtrendy.pl/title,Facebook-Timeline-pierwsze-wrazenie,wid,13820755,wiadomosc.html?ticaid=6d155

JkIEp1.png

#236 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 25 września 2011 - 21:53

Co do mojej mysli, to jest tak jak magdaaaa napisala ;-)
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#237 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 27 września 2011 - 09:02

stary chat

na tym nowym nie mozna chyba tworzyć list osób dla których chce się być dostępnym, prawda ? <hmm></span> Czy się da a ja nie mogę tego znaleźć ?
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#238 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 27 września 2011 - 12:43

Można :-)

Jak otworzysz chat kliknij w ta śrubkę i tam masz opcje czy dla konkretnej grupy chcesz być widoczna czy jedynie dla konkretnej grupy niewidoczna. Możesz stworzyć własną listę o własnej nazwie albo wykorzystać istniejące ;-)

JkIEp1.png

#239 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 27 września 2011 - 13:15

Możesz stworzyć własną listę o własnej nazwie albo wykorzystać istniejące

no właśnie wiem, tylko teraz nie umiem wyedytować tych grup.. bo chciałam kilka osób pododawać do innych, a w menu profilu nie mam opcji z przyjaciółmi i nie wiem gdzie :-P

[ Dodano: Wto Wrz 27, 2011 14:26 ]
Oki, już wykminiłam :lol:
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#240 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 09 października 2011 - 08:30

Ja ma cały czas stare fb. I "nie mogę się doczekać" aż mi je zmienią. Zmiany są fajne :P Jestem zdania, że o rzeczach, których nie chcemy komuś udostępniać po prostu się nie pisze. Więc nie widzę problemu w tym, że ktoś będzie widział moje znaczniki, czy inne podobne historie. Nie potrzebuję nic ukrywać, bo takich rzeczy na fb nie wrzucam.

Ale jedno mi się niesamowicie spodobało. Normalnie leżałam ze śmiechu, jak zobaczyłam, że fb proponuje mi członków rodziny. Bomba <ookk></span>

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.