Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Kawusia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
366 odpowiedzi w tym temacie

#201 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 27 lutego 2010 - 20:22

Zaczęłam pić kawę odkąd zaczełam pracować

piłam 2 dziennie, ale teraz mi to przeszło, jak ktoś przyjdzie to wypiję,
Dołączona grafika
półtora łyżeczki, bez cukru i odrobina mleczka

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..

Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas

#202 ESMERALDA

ESMERALDA
  • Użytkownik
  • 549 postów

Napisano 21 marca 2010 - 23:23

kawa rozpuszczalna z 1,5 łyżeczki z mlekiem i dwoma łyżeczkami cukru . Piję od 1-2 dziennie .

#203 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 21 marca 2010 - 23:42

Ja pijam kawe tylko wtedy kiedy jestem spiaca tak na rozbudzenie.
najbardziej to lubie kawe mrozona i capuccino ;-)
Mam w domu robota kuchennego to robie kawe mrozona. Bardzo prosto
sie ja robi :-D

2 szklanki mleka
5 saszetek kawy nescafe gold
4 kostki lodu
6 łyzeczek cukru( mozna mniej jak ktos nie lubi takiej slodkiej ;-) )
wszystko razem w robocie miksujemy na szybkich obrotach i po minucie mamy
bardzo dobra kawe mrozona. pychota <jesc></span>

201407101662.png

#204 Iskierka

Iskierka
  • Użytkownik
  • 60 postów

Napisano 30 marca 2010 - 08:46

U mnie to podstawa rano musi być kawa .A piję rozpuszczalną z mlekiem pół na pół.W ciągu dnia wypijam 2 kawusie .

#205 wsooo

wsooo
  • Użytkownik
  • 245 postów

Napisano 30 marca 2010 - 11:12

ja też piję 2 kawy dziennie, zawsze jedną do łóżka i w ciągu dnia następną. Pije kawę z ekspresu zawsze mi się marzył i rok temu sprawiłam sobie taki profesionalny i strasznie kawka mi z niego smakuje pychotka

#206 xara

xara
  • Użytkownik
  • 905 postów

Napisano 30 marca 2010 - 12:07

Dla mnie nie ma znaczenia,jaka kawa,oby tylko byla.Moze byc z expresu,moze byc z fusami czy rozpuszczalana,ale obowiazkowo z mlekiem.Kiedys kuzynka przywiozla mi kawe z Dubaju.Byla mocno palona i dolaczono do niej kardamon.To byla chyba najsmaczniejsza kawa jaka pilam.
Zyc szczesliwie ,kochac mocno i...umierac mlodo
Dołączona grafika

#207 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 19 kwietnia 2010 - 15:26

Odnośnie kawy, to nie piję - może czasami, ale sporadycznie - raz na kilka miesięcy. Po prostu nie lubię jej smaku, jeśli w ogóle piję to musi być albo 3 w 1, albo z dużą ilością mleczka :)
za to bardzo lubię cappuccino :D

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#208 xara

xara
  • Użytkownik
  • 905 postów

Napisano 20 kwietnia 2010 - 08:15

za to bardzo lubię cappuccino

tez uwielbiam .Ostatnio dostalam cappucino z milki.Jest przepyszne!
Dołączona grafika

#209 dajmira

dajmira
  • Użytkownik
  • 621 postów

Napisano 20 kwietnia 2010 - 08:49

ja lubie tylko rozpuszczalną, a kawa to podstawa dnia, niestety potrafie wypić dziennie ok 5 kaw.... Wiem,że to niezdrowe ale nie mogę bez niej żyć...
Dołączona grafika

#210 xara

xara
  • Użytkownik
  • 905 postów

Napisano 20 kwietnia 2010 - 09:15

potrafie wypić dziennie ok 5 kaw.... Wiem,że to niezdrowe ale nie mogę bez niej żyć...

Moze nie jest tak zle.Jezeli pijesz slaba kawe,to nic Ci nie bedzie.Mój sasiad na sniadanie wypija litrowa kanke mocnej kawy i jeszcze zyje.Pije tak od wielu lat .
Dołączona grafika

#211 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 20 kwietnia 2010 - 13:24

za to bardzo lubię cappuccino

tez uwielbiam

o tak podpisuje sie pod tym .
lubie tez cukierki o smaku kawy , ale samej kawy nie trawie , jeszcze jaks słaba z mlekiem to jakby mnie ktos zmusił to bym wypiła ale taka czarna i jeszcze mocna to nigdy w życiu.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#212 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 21 kwietnia 2010 - 08:46

Jesli pijecie bardzo duzo kawy warto uzupelniac płyny woda niegazowana bo moj brat załatwil sobie nerki pijąc kilka kaw i nic poza tym
teraz obowiązkowo na przeplukanie woda woda i jeszcze raz woda a kawe tylko jedna pije
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#213 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 21 kwietnia 2010 - 08:55

pijąc kilka kaw i nic poza tym

To tak jak ja.Uwielbiam kawę,ale nastraszyłaś mnie z tymi nerkami swojego brata.Na to wychodzi ,że i ja muszę nieco sfolgować z kawą. :-/

#214 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 21 kwietnia 2010 - 10:57

muszę nieco sfolgować z kawą.

albo dodatkowo nawadniac się wodą która pomaga przeplukiwac nerki aby dobrze pracowały
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#215 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 21 kwietnia 2010 - 11:25

a ja ostatnio nie pijam kawusi nawet tej mojej ukochanej 3in1 bo mi jakoś nie smakuje, a zapach aż mnie drażni <bezradny></span>
Ale dziś sobie taką bardzo "cienką" mrożoną zrobiłam ;)

#216 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 21 kwietnia 2010 - 13:46

zapach aż mnie drażni

Mnie zapach kawy drażnił jak byłam w ciąży z córką.Teraz uwielbiam ten zapach,szczególnie świeżo parzona tuż po przebudzeniu. :-P

#217 dajmira

dajmira
  • Użytkownik
  • 621 postów

Napisano 21 kwietnia 2010 - 15:20

o matko! to teraz wystraszyłam się na dobre jesli chodzi o zdrowie. Jestem uzależniona od kawy, musze coś z tym koniecznie zrobić, ostatnio mam skurcze mięśni, ponoć to od piia jej w nadmiernych ilościach...Ponoć magnez neutralizuje w pewien sposób kawę w organiźmie ale nie wiem czy to prawda...Dzisiaj juz 3 kawy zaliczyłam <olaboga></span> <stres></span>
Dołączona grafika

#218 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 21 kwietnia 2010 - 18:35

Ja ostatnio powróciłam do mojego kawowego nałogu :roll: Nie piję kilku kaw dziennie, w zasadzie jedną, ale obiecałam sobie, że z tym skończę, a teraz znowu mnie wzięło i codziennie rano jest na stole kubek kawy z mlekiem :roll:
Za to latem mrożonej na pewno sobie nie odmówię (dzięki Wam ją odkryłam :mrgreen: ) :-P
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#219 xara

xara
  • Użytkownik
  • 905 postów

Napisano 22 kwietnia 2010 - 07:25

Kobiety,jezeli bedziecie pic kawe z umiarem to na pewno nic sie nie stanie z waszym zdrowiem.Dwie kawy dziennie to nic zlego.
Nie taki diabel straszny.....
Kiedy czyta się kolejne doniesienia na temat wpływu kawy na zdrowie człowieka, można zgłupieć. Czy wierzyć w dobroczynne, czy szkodliwe właściwości napoju?

Do ogólnie przyjętych faktów należy to, że zawarta w kawie kofeina stymuluje serce i ośrodkowy układ nerwowy, a także - okresowo - podwyższa ciśnienie krwi. Dlatego osobom z nadciśnieniem zaleca się spożywanie minimalnych ilości napoju.

Często można usłyszeć, że kawa zwiększa ryzyko wystąpienia choroby wieńcowej, ale bezpośredniego związku nie stwierdzono - wyciąga się taki wniosek ze stwierdzenia, że popularny napój zwiększa ciśnienie krwi i poziom cholesterolu. Mówi się też, że nadmierne spożycie kawy powoduje nerwowość, przyspieszone bicie serca i drżenie rąk. Na wszelki wypadek odradza się jej picie kobietom w ciąży i osobom z wrzodami żołądka.

Ale istnieją również doniesienia o tym, że kawa bardzo dobrze wpływa na wątrobę, zapobiega np. powstawaniu kamieni żółciowych. Że może eliminować ból głowy i zmniejszać ból mięśni po wysiłku. Że w kawie jest wysoki poziom antyoksydantów, które odgrywają w organizmie bardzo korzystną rolę, m.in. chronią przed rakiem. Wreszcie, że zawiera dużo rozpuszczonego włókna pokarmowego, dzięki czemu przyspiesza metabolizm i pomaga zapobiegać cukrzycy.

Chyba najbardziej znaną korzyścią płynącą ze spożywania kawy jest oczywiście poprawa koncentracji i stymulacja organizmu. Drugą stroną medalu może być bezsenność i nadmierne pobudzenie - kofeina jest na tyle silnym stymulantem, że istnieją limity Międzynarodowego Komitetu Olimpijskiego dotyczące dopuszczalnych ilości u sportowców!

Jeśli chodzi o dawkę kofeiny, która według specjalistów byłaby bezpieczna dla każdego, to waha się ona od zera do sześciu filiżanek dziennie. Ciężko zresztą o jednolitą definicję filiżanki - może zawierać od kilkudziesięciu do ponad 250 miligramów kofeiny, jednak zazwyczaj podawana bezpieczna dzienna dawka to nieprzekraczająca 300 mg substancji.

Według zwolenników kawy, jej zła prasa bierze się w dużej mierze stąd, że w badaniach często nie brano pod uwagę innych czynników, np. ogólnie niezdrowego trybu życia ankietowanych osób. W zależności od organizmu, kawa może działać silniej lub słabiej. Niektórzy uważają, że jeśli ktoś nie ma problemu z zasypianiem, to znaczy, że nie pije zbyt dużo kawy. To może skrajny pogląd, ale wydaje się, że jeśli ktoś chce dbać o zdrowie to ważniejszy jest ruch i zbalansowana dieta, niż eliminowanie kawy.
Dołączona grafika

#220 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 22 kwietnia 2010 - 12:37

xara, podaj źródło.
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych