Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Wulgarne piosenki na temat kobiet...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
49 odpowiedzi w tym temacie

#1 anexgirl

anexgirl
  • Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 22 listopada 2008 - 17:22

Ostatnio jadąc w autobusie usłyszałam jak jakiś facet puszcza muzę z komórki... pomijając fakt ze słychać było ja w całym autobusie... bardzo zniesmaczyło mnie to iż po wsłuchaniu sie w tekst puszczanej piosenki usłyszałam poniżające teksty dotyczące kobiet np. o uprawianiu tzw miłości francuskiej szczegółowym opisie jak to powinna robić itp. Niestety ale coraz więcej słyszę piosenek gdzie moim zdaniem obraza się kobiety i robi sie z nich po prostu panienki lekkich obyczajów...a co wy o tym myślicie?
Śmiejecie się ze mnie że jestem inna Ja śmieje się z Was bo jesteście tacy sami

#2 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 22 listopada 2008 - 17:28

a jaki to był typ muzyki? hip-hop?
Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!

If you don't know my name, you can call me baby Dołączona grafika" title="" />

#3 anexgirl

anexgirl
  • Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 22 listopada 2008 - 18:23

dokładnie tak

#4 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 22 listopada 2008 - 19:16

anexgirl, i to ciędziwi ??? ja takie piosenki już dawno słyszałam... jest to rzecz tak "normalna" jak seksistowskie teledyski :roll: nie chce - nie oglądam, nie słucham :roll:

ciekawe czy tak samo reagujesz na piosenki niezbyt pochlebnie opisujące facetów, lub obrażające ich ...

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#5 anexgirl

anexgirl
  • Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 22 listopada 2008 - 19:28

ok piosenki piosenkami....ale dziwi mnie to ze ktoś tego słucha... a jeśli chodzi o tego typu piosenki skierowane do facetów to nie słyszałam jeszcze takiej...bo niestety tylko chyba faceci maja taki tupet aby nawijać o tym jak kobieta ma mu laske robić i być na wysokości jego krocza...

#6 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 22 listopada 2008 - 19:34

anexgirl, ano niestety i takie istoty chodzą po ziemi nic na to nie poradzimy <bezradny></span> i wiesz co nie ma po co sie tym przejmować, wg mnie świadczy to o osobie sluchającej tego (bynajmniej nie najlepiej :roll: ) ale co kto lubi ...

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#7 anexgirl

anexgirl
  • Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 22 listopada 2008 - 19:44

dla mnie każdy facet który tego słucha powinien sobie pomyśleć boże ten tekst może być kierowany do mojej siostry matki czy jakiejkolwiek kobiety którą kocha....wtedy zapewne uświadomił by sobie jakiego gówna słucha...

#8 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 22 listopada 2008 - 19:56

skądś sie taki sposób postrzegania kobiet bierze...
niestety.
nie ma mnie tu i nie będzie.

#9 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 23 listopada 2008 - 14:09

wiecie,skoro to byłł hip-hop to wcale mnie to nie dziwi,to specyficzna muzyka i zawsze jest w tekstach jakieś przesłanie. Zauważcie,że o pożądnych dziewczynach w kawałkach hip-hopowych nie ma nic poniżającego. Za to często krytykowane są panny,jak by to ująć,"lekkich obyczajów",materialistki,sprzedające się za kasę...i tym podobne.
Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!

#10 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 23 listopada 2008 - 16:48

tanika_aha, to czy to hip hop czy inny rodzaj muzyki to akurat nie ma znaczenia
poza tym w każdym nawet najgłupszym tekscie można sobie przekaz znaleźć.. a czy to banał czy rzeczywiście wartość jakaś to trzeba sobie samemu ocenić

Takie teraz są laski, puste blachy, bardziej męskie niż faceci...
alleluja

#11 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 23 listopada 2008 - 18:43

to czy to hip hop czy inny rodzaj muzyki to akurat nie ma znaczenia

fakt,nie ma znaczenia. Ale wiem że w hip-hopie to norma.

poza tym w każdym nawet najgłupszym tekscie można sobie przekaz znaleźć

uwierz,że nie w każdym.

a czy to banał czy rzeczywiście wartość jakaś to trzeba sobie samemu ocenić

to są realia. Tak jak disco-polo wieje miłością,kiczem i tandetą,tak w hip-hopie poruszane są sprawy w bardziej kontrowersyjny sposób.

Takie teraz są laski, puste blachy, bardziej męskie niż faceci...

nie wszystkie ale wiele wiele wiele takich pustaków chodzi po świecie. I są inspiracją dla tych którzy tej inspiracji potrzebują <bezradny></span>

#12 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 23 listopada 2008 - 18:47

uwierz,że nie w każdym.

w każdym
dla kogoś pioseneczki np tych wszystkich Gosi Andrzejewicz i innych Bajmów są mądre bo są o życiu
a moim zdaniem są denne, bo co z tego że są o życiu skoro są płytkie, poruszają płytkie kwestie itd

:P
ale to moje zdaniem ;-)

tak w hip-hopie poruszane są sprawy w bardziej kontrowersyjny sposób.

kontrowersyjny nie znaczy mądry i nie znaczy że z przekazem ;-)

#13 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 23 listopada 2008 - 18:52

dla kogoś pioseneczki np tych wszystkich Gosi Andrzejewicz i innych Bajmów są mądre bo są o życiu
a moim zdaniem są denne, bo co z tego że są o życiu skoro są płytkie, poruszają płytkie kwestie itd

bo to są piosenki dla ludzi o płaskim umyśle? ;-) a majteczki w kropeczki jaki mają przekaz? <bezradny></span>

kontrowersyjny nie znaczy mądry i nie znaczy że z przekazem

ale też nie jest powiedziane,że nie. Tyle,że trzeba by tutaj podyskutować o konkretnej nucie ;-)

#14 sweet camilla

sweet camilla
  • Użytkownik
  • 308 postów

Napisano 24 listopada 2008 - 10:01

w niektórych tych piosenkach faktycznie przesadzają .....nazywając kobiety s****8,d***, i tak dalej ....ja nie słucham więc mi to zwisa
..Doskonała argumentacja nigdy nie przekona zaślepiającej emocji....

#15 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1 963 postów

Napisano 24 listopada 2008 - 10:17

A mi to nie zwisa, oni piszą jakby o ogóle kobiet a nawet jeśli nie, to w tych tekstach jest tam o kobietach, też nią jestem, więc bardzo mnie to denerwuje, brak mi słów, że jakiś niedojrzały oszołom, cham i prostak, któremu brak czegoś od życia słucha czegoś takiego, ale to że słucha takiej muzyki świadczy widocznie o nim i jeśli bawią ich takie teksty czy podobają im się mam ich za debili. Nie potrafię tego opisać tak jakbym chciała, no ale po prostu ręce opadają <bezradny></span>

#16 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 24 listopada 2008 - 10:53

gdyby nie było takich kobiet o których piszą, to by nawet do głowy im nie przyszło żeby tworzyć takie teksty. Ale niestety tego kwiatu tyle co pół światu...teraz niektóre młode dziewczyny patrzą na seks jak na cos co świetnie może cerę poprawić, także nie ma co się dziwic że wszędzie dookoła się o tym śpiewa, bo faceci na krótką metę uwielbiają takie baBKI.

<ookk>

#17 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 24 listopada 2008 - 11:05

uwielbiają takie baBKI

no z tym uwielbiają bym nie przesadzała. Raczej traktują je jak hobby czy zabawę. Oni sami też często gardzą tymi dziewczynami i traktują jak ostatnie sz***, zabaweczki które można łatwo zostawić :-/
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#18 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 24 listopada 2008 - 11:18

malenka, nie łap mnie za słowka, wykroiłaś tylko fragment mojej wypowiedzi, napisałam że NA KRÓTKĄ METĘ uwielbiają, a to jest drastyczna różnica!

<ookk>

#19 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 24 listopada 2008 - 11:35

Roxi, dobrze wykroiłam bo oni ich nigdy nie uwielbiają!! uwielbiają conajzwyżej zabawę z nimi i już ;-) gardzą nimi nawet wtedy kiedy robią im... dobrze :-/
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#20 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 24 listopada 2008 - 11:58

malenka, nadal nie rozumiesz mojej wypowiedzi, kedy piszę że je uwielbiaja na krótką metę, to myśle o tym uwielbianiu w taki sposób ja Ty później napisałaś.

<ookk>